Aardappel Tonijn Kroketten
Wat heb je nodig? (30 stuks)
6 aardappelen
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 1 wortel
- doperwten
- peterselie(handjevol)
- 1 ei
- thl. zout
- thl. paprikapoeder
- thl. peper
- blikje tonijn
Krokante laag:
- 2 eieren
- bloem
- paneermeel
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd ze in in wat blokjes. Vul dan een ruime pan met water en kook hierin de aardappelen gaar samen met de paprika stukjes en de stukjes wortels. Doe hier ongeveer een theelepel zonnebloemolie bij en laat het op een hoog vuurtje koken voor ongeveer 20 minuten en tijdens de 15 minuten doe je er de doperwten bij en laat je het nog voor 5 minuten koken.
Doe de aardappelen, paprika, wortel en doperwten in een vergiet en laat het even afkoelen. Snipper de ui dan klein en bak deze goudbruin met een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan en zet het dan even apart.
Doe de aardappelen, paprika, wortel en doperwten dan in een ruime kom of terug in de pan en stamp het geheel fijn met een aardappelstamper. Doe hier dan vervolgens de gebakken uitjes, fijngehakte peterselie, paprikapoeder, zout, peper en het ei erbij en meng dit met een spatel samen totdat alles is opgenomen. Als laatste doe je er de tonijn bij en meng je dit nog een keer door het mengsel heen.
Dek het mengsel dan af en zet het in de koelkast voor ongeveer 15 minuten zodat je mengsel goed kan afkoelen.

Vormen Kroketten:
Haal het dan weer uit de koelkast en zet het even apart. Doe dan een beetje bloem op je handen zodat de vulling niet aan je handen kan plakken. Pak dan telkens een lepel vulling en rol deze tot een staafje en druk de uiteinden een beetje aan. Leg de gevormde Kroket op een dienblad die je hebt bekleed met bakpapier en werk zo de rest van het mengsel af. Zet de Kroketten dan in de koelkast voor 30 minuten. Stel de vulling valt tekens uit elkaar en je kunt er niks van vormen dan kun je er 2 eetlepel paneermeel aan toevoegen en dit door de mengsel heen mengen. Dan wordt het mengsel wat steviger en kun je het weer makkelijk gaan vormen tot een kroket.
Krokante laag:
Pak de Kroketten erbij en haal ze per een eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de paneermeel. Als je Kroketten een beetje zijn vervormd kun je ze weer voorzichtig recht vormen. Let er wel op dat je de gehele krokant dompelt in de bloem, ei en paneermeel anders gaan ze tijden het bakken kapot!
Werk zo alle Kroketten af en zet ze dan weer in de koeling voor 20 minuten voordat je ze gaat afbakken.
Bak de kroketten af in een ruime pan met hete olie totdat ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn! Deze Kroketten zijn echt zonder overdrijven heerlijk! Hier thuis zijn ze er helemaal gek op en waren ze gisteren in een mum van tijd op haha! Gelukkig had ik nog wat in de diepvries liggen voor de komende dagen! ❤
Ziet er weer super uit!!!
je maakt weer een hoop mensen blij Keukenprinses!
liefs
Hahaha dankjewel lieve meid! Xx
Salam meid, welke paneermeel heb je gebruikt ziet er geelig uit en tbarkel Allah alik
Salaam meid, ik heb een paneermeel gebruikt met kruiden. Die staat gewoon naast de normale paneermeel Xx
Ga ik morgen maken ziet er zo lekker uit
inschAllah meid! Dankjewel Xx
Dank voor dit lekkere recept en de duidelijke uitleg!!
Graag gedaan meid! 😀 Xx
Dit ziet we verrukkelijk uit.. Dank je voor het recept, ga dit zeker een keer proberen
Dankjewel meid! En graag gedaan Xx
Vraagje hoe vries jij deze in? Kan je ze ongebakken invriezen?
Ja meid, je moet ze juit ongebakken invriezen. Wanneer je de kroketten hebt gepaneerd kun je ze even in de koelkast laten staan zodat ze koudt worden en dan kun je ze in plastic diepvrieszakken doen of in een trommel en dan in de diepvries.
Ik heb net jouw blog ontdekt en moet zeggen dat het er nu al fantastisch uitziet. Ga zo door….je hebt een fan erbij en bedankt voor het delen van jouw bak- en kookkunsten.
Hallo Monique, bedankt voor je lieve complimenten! En je bent van harte welkom! Xx
maschallah,twarkellah egliek!!!
Allah ibarkfiek lieve meid! Xx
Heey ziet er super lekker uit! Welke saus is dat op de eerste foto(resultaat foto)?
Dankjewel meid! Dat is Mosterd :p
Bedankt voor de heerlijke recepten. Ik heb deze wk al drie dingen v jou gemaakt. Soukran en vooral die turkse rijst was top. Daar was ik heel lang naar op zoek. Nu net klaar met groentekroketten. Ik ben benieuwd☺
Ga zo door…
Sakina
Hahaha wat leuk meid! Ben benieuwd wat je ervan vindt x
Salaam meid, Ziet er heerlijk uit! TbarqAllah 3alik. Ik heb al een aantal recepten van jou uitgeprobeerd, en het was erg lekker. Bedankt voor het delen en de goede uitleg!
Ik krijg komende week bezoek en ik vroeg mij daarom af hoeveel kroketjes je ongeveer uit dit recept krijgt. Dan kan ik rekening houden met het aantal mensen.
Alvast bedankt!
Allah ibarkfiek lieve meid! Je krijgt er ongeveer 30 kroketten uit Xx
Ik heb ze net gemaakt ze zien er heerlijk uit.
Bedankt voor al je recepten.
Leuk om e lezen meid bsa7a! Heel graag gedaan! Xx
Heb je de olie van de tonijn erbij gegooid of heb je die weggegooid? Ik heb het gister gemaakt, maar bij mij was het te kleverig uitgekomen helaas. Hoe zou dat komen? Maar ze waren wel lekker!
Ik gebruik tonijn in water meid en ik verwijder het water volledig en als je dat met tonijn in olie doet moet je dat ook doen. Was de vulling kleverig bedoel je?
Oke, ja dat heb ik ook gesaan, al het olie eruit. Jaa de vulling was erg kleverig. Ik kon haast geen kroketten mee vormen. T kleefde aan mn hand. Weet je misschien waardoor t komt? Ik heb trouwens niet se hoeveelheid gebruikt die jij hebt gebruikt. Ik heb van alles wel wat extra gesaan en vooral veel aardappelen.
Hmm dan denk ik toch aan de wat meer hoeveelheid. Voor de volgende keer als de vulling aan je handen plak kun je je handen wat bestuiven moet bloem en dan pas de kroketten vormen. Dan blijft er ook niks plakken. Ik ga dit even in het recept zetten xx
Oke dankjewel! Maar ze waren heerlijk. En de nasiballen ook! Chokran. Xx
Goed om te lezen meid! Xx
Ze waren lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Bij mij kleefde t ook maar is toch goed gegaan. Soukran.. ff op je site kijken wat ik vanavond ga maken hihih
Hahaha veel plezier! Xx
Heb ze gemaakt en ze fabulous! Thanks!
Wassalaam fatima
Jeeej! Goed om te lezen meid! Graag gedaan Xx
Hi
mijn dank voor je recept alleen kwam de mengsel een beetje slap of laat ik t zo zeggen dat de mengsel niet zo bindwn was als op je plaatje bij t rollen. Is t ok om wat bloem of paneermeel bij toe te voegen?
Gr
saartje
Graag gedaan lieve meid! Hmm zelf doe ik er geen bloem of paneermeel bij en alsnog is het mengsel gewoon stevig. Had je moeite met het rollen en bleef het aan je handen plakken? Ik zal er dan wat paneermeel bijdoen ipv bloem Xx
Ik ben echt gek op kroketten! Bedankt Fatima deze ga ik zeker uitproberen.
Hahaha me 2! Graag gedaan meid <3
Hi,
Hoeveel kroketten haal je ‘ongeveer’ uit jou recept?
Groetjes,
Hallo, hier haal je ongeveer 30 stuks uit.
Ben ze nu aan het maken ben benieuwd!
Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! En waren ze lekker meid? <3
Hai Fatima, ik heb je blog net ontdekt, wat een geweldige recepten! Mooi gedaan met uitgebreide uitleg en foto’s. Keep up the good work!
Hallo Linda, super lief van je meid dankjewel en WELKOM! <3
Kan je ze ook in de oven doen ?
Hallo Zaineb, ik heb dit nog nooit eerder gedaan, dus durf je eerlijk gezegd geen antwoord te geven sorry.
Dat ziet er heerlijk uit. Ik ga ze uitproberen! Dankje!
Hallo Farah, bedankt voor je lieve compliment. <3
Ik heb ze gisteren gemaakt & ze waren verukkelijk! Heel erg bedankt lieverd! Echt zo duidelijk met foto’s en uitleg etc, Allaahoema bariek fieki!! Xxx
Hallo Naj, Super meid! Ben blij dat het heeft gesmaakt. Bedankt voor je lieve woorden. <3
He.. Ik wil ze graag proberen met kip ipv tonijn… Moet ik de kip eerst koken of gewoon rauw gebruiken? Thanks
Hallo Baad, ik zou de kip wel eerst bakken voordat je het gebruikt. Dus niet rauw gebruiken.
Dat ziet er heeeeerlijk uit!!! Ik wil dit ook maken op mijn verjaardag (volgend week). Maar heb het zo druk die dag met allerlei andere gerechten bereiden. Gelukkig kan je deze kroketten invriezen.
Laat je ze eerst ontdooien en bak je ze dan af?
Hallo Ajana, oh gezellig hoor! Je kunt deze zeker van te voren maken en invriezen. Wanneer je ze uit de diepvries haalt laat je ze even voor 10 minuten staan, en dan kun je de kroketten direct frituren. Wens jou alvast heel veel plezier op je verjaardag. <3
Ohww, nog een vraag. Wat voor soort aardappelen gebruik je? Vastkokend of iets kruimelig?
Hallo Anjana, je mag zoveel vragen als je wilt hoor. Ik gebruik de iets kruimelige aardappelen.
Dankjewel, dat je tijd neemt voor het beantwoorden van mijn vragen. Jouw blog is geweldig, want je neemt echt tijd ervoor om het stap voor stap uit te leggen.
Hallo Anjana, heel graag gedaan meis. Ik help graag. <3
Hallo Fatima, Ik heb jou blog/site een aantal dagen geleden ondekt en ik ben er helemaal weg van … Fijn dat je de tijd neemt om alles zo netjes uit te werken en te fotograferen … Ik zit in een andere tijdzone en heb net voor maghreb deze krokketen gemaakt en gegeten . Ik had zelf 3 gewone aardappelen en de andere 3 heb ik vervangen met 3 zoete aardappelen . Ik heb er verder ook nog aubergine door heen gedaan 🙂 nadat ik alles geprakt had merkte ik al dat het wat kleverig was heb er toen meteen een zooitje paneermeel bijgedaan en zo laten afkoelen in de koelkast .. ze waren heerlijk !!!! heb er zelf ook een sausje bijgedaan van zoete mayo en mosterd.. Ik ben heel erg benieuwd naar al je andere recepten en hoop meer te zien . Ghayr inshallah voor deze mooie blog/site … Dikke Kus Laatje
Hallo Laatje, allereerst bedankt voor je super lieve berichtje! Ben blij dat de recepten je bevallen en dat je zo positief bent maschAllah. Super graag gedaan, en ik doe het met liefde. Bedankt lieve meid. <3
Jij ook super bedankt voor je lieve reactie<3 !! Ik heb mijn bordje krokkeren geupload via deze link http://postimg.org/image/jbdkt30lz/ dan kun je ze zien … Ze zagen er niet zo mooi uit als die van jou hahah maar ben van plan ze vaker te maken en oefening baart kunst … xoxo
Kroketten*
Hallo Laatje, ze zien er echt heerlijk uit meid! Ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah. En oefening baart zeker kunst hihi! <3
heel erg bedankt voor dit recept. heb het gister gemaakt, megsel was net niet stevig genoeg, maar het heeft zeker gesmaakt. ga dit zeker vaker maken in de toekoms.
Shukran en moge er nog vele recpten volgen.
Hallo Tarik, Wat leuk om te zien dat er ook mannen zijn die mijn recepten uitproberen. Ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah. InschAllah volgt er nog veel meer!
Hey Salaam Faatje,
Ook deze heb ik gemaakt. Heel lekker!!!!!
Blijf recepten met ons delen, ik vind ze geweldig.
Liefs Naady
Hallo NadiyaJaan, Ben blij dat het heeft gesmaakt meid. Heel graag gedaan! <3
Ben benieuwd, straks rollen en afbakken. Vind gekookte aardappelen met kruiden zoiezo al lekker ruiken. Had geen doperwten in huis, dus champignons toegevoegd en ipv gewone tonijn, de tonijn met tomaat.
Hallo Souad, ben benieuwd wat je ervan vond hihi.
Assalaamu alaikum wa rahmatullaah,
Kun je deze ook in de oven afbakken? Sorry voor al mn vraagjes hoor haha
Alaikoem salaam Umm Moussa,
Ja, hoor dat kan geen probleem! Xx
Tbarkellah 3lik je recepten en gerechten zijn super! Vraagje over de kroketjes kan je ze ook gewoon in de koelkast laten en volgende dag dan afbakken ?
Fatima heb je mijn berichtje niet gelezen? Of staat het er niet tussen??
Ik had het ook gewoon een dagje in de koelkast gelaten, en ze waren nog steeds super!
Dag Fatima,
Ik heb deze gister gemaakt alles ging goed elhamdoelilah totdat ik ze ging bakken.
Er gingen een paar open tijdens het bakken. Hoe zou dit kunnen komen?
Alvast bedankt
Hallo Siempje,
De volgende keer kun je ze iets langer laten koelen in de koelkast, dan zijn ze iets steviger. Ik hoop dat het alsnog heeft gesmaakt. Xx
Ook ik ben ze aan het maken, ze ruiken iig heeeeeerlijk! Vanavond zal ik een foto plaatsen. Hoop dat ze gaan lukken.
Keep up the good work!
En en en? Heeft het gesmaakt hihi
hee, ik heb een vraagje!
ik heb de groente perongeluk in een mixer gestopt, en nou is het soort van pap geworden.
valt dat nog te redden?
Je kunt het in principe nog gewoon gebruiken hoor.
Ik heb ze gemaakt en ze waren echt verrukkelijk!
Hoeveel dagen kan je ze eigenlijk in de koelkast bewaren?
Hallo Leyla,
Zeker wel 2 dagen en je kunt ze ook een langere tijd in de diepvries bewaren hé.
ziet er lekker uit. zou ik ze ook in kunnen vriezen om ze wat enkele dagen later op te kunnen eten ?
groetjes siham
Hoi Fatima,
Bedankt voor dit heerlijk recept. Ik heb deze kroketten nu al voor de 2e keer gemaakt, maar niet met tonijn. De eerste keer met kabbeljauw en de 2e keer met kip. Mijn man is niet zo van de tonijn 🙂
Is ook makkelijk om een voorraadje in de vriezer te hebben, voor als er bezoek komt.
Hallo Kavita,
Hmm deze combinatie lijkt mij ook erg lekker! Heel graag gedaan lieve schat.
Liefs,
Fatima
Sallaaam ik ben nu de kroketjes aan het maken maaarrrr de perterselie overheerst een beetje er stond in het recept niet vermeld hoeveel dus heb ik 1 zn pakje van de ah gebruikt wat moet ik nu doennn!!
Hallo,
Oei een heel pakje is een beetje teveel lieverd. Je gebruikt altijd maar een paar takjes. Heb je het nog wel kunnen eten?
Liefs,
Fatima
Salam liefste Fatima,
Heerlijke recepten heb jij hier staan hmm.
Ik vroeg mij af vanwaar je dit mini frituurmandje hebt gekocht? Ik heb hier overal naar gezocht maar helaas nergens gevonden 🙁
Kan je mij misschien helpen lieverd, ik heb dit volgende week nodig!
Shokran alvast xx Maryem
Hallo Maryem,
Ik heb deze een hele lange tijd terug gekocht bij de Blokker. Misschien kun je even op internet zoeken.
Liefs,
Fatima