AARDAPPEL KROKETJES MET TONIJN

INGREDIËNTEN (30 stuks)

Voor het aardappelmengsel:
.
  • 6 aardappelen, in blokjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 wortel, in blokjes
  • handvol doperwten
  • 2 etl. peterselie, fijngesneden
  • 1 ei
  • 1 tl. zout
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zwarte peper
  • 1 blikje tonijn
Krokante laag:
.
  • 2 eieren
  • bloem
  • paneermeel

Bereidingswijze:

  1. Vul een ruime pan met water en schep de aardappelen, paprika en de wortelstukjes erin. 
  2. Laat het geheel koken voor 20 a 30 minuten en schep er de laatste 10 minuten de doperwten bij.
  3. Wanneer alles gaar is schep je de groenten in een vergiet en laat je het even afkoelen.Nieuwe mapNieuwe map1
  4. Bak de ui met een scheutje zonnebloemolie in dezelfde pan mooi goudbruin en zet het dan even apart.
  5. Voeg de aardappelen, paprika, wortel en doperwten toe in een ruime kom en stamp het met behulp van een aardappelstamper geheel fijn.Nieuwe map2Nieuwe map3
  6. Voeg de gebakken uitjes, fijngehakte peterselie, paprikapoeder, zout, peper en het ei erbij en meng dit met een spatel goed samen.
  7. Als laatste schep je de tonijn erbij en meng je de tonijn er goed door.
  8. Dek het mengsel dan af en zet het in de koelkast voor ongeveer 15 minuten, zodat het kan opstijven.
Nieuwe map4
Kroketjes vormen:
.
  1. Haal het aardappelmengsel uit de koelkast en zet het even apart.
  2. Strooi wat bloem op je handen, schep ongeveer 1 eetlepel van de vulling en rol deze tussen je handen tot een mooi staafje.
  3. Druk de uiteinden goed aan en plaats het gevormde kroketje op een dienblad die je hebt bekleed met bakpapier. Werk op precies dezelfde manier de rest af.
  4. Zet de kroketjes voor zeker 30 minuten in de koelkast.Nieuwe map5
Krokante laag:
.
  1. Pak de kroketjes erbij en haal ze per een eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de paneermeel.
  2. Werk op precies dezelfde wijze de rest van de kroketjes af en zet ze dan weer in de koeling voor 30 minuten, voordat je ze gaat afbakken.
  3. Bak de kroketjes in hete zonnebloemolie aan beide kanten mooi goudbruin.
Nieuwe map6
Extra tips&trics:
.
.
  • Gebruik voor het opscheppen van het aardappelmengsel een ijslepel, zodat je mooie gelijke kroketjes krijgt.
  • Kun je van het aardappelmengsel geen kroketjes vormen? Voeg 2 eetlepel paneermeel bij het aardappelmengsel en roer het even samen. Het mengsel wordt dan wat steviger.
  • Vervang de tonijn eventueel door gebakken kip of door gehakt.

Liefs,
Fatima

89 antwoorden
  1. Monique
    Monique zegt:

    Ik heb net jouw blog ontdekt en moet zeggen dat het er nu al fantastisch uitziet. Ga zo door….je hebt een fan erbij en bedankt voor het delen van jouw bak- en kookkunsten.

    Beantwoorden
  2. sakina
    sakina zegt:

    Bedankt voor de heerlijke recepten. Ik heb deze wk al drie dingen v jou gemaakt. Soukran en vooral die turkse rijst was top. Daar was ik heel lang naar op zoek. Nu net klaar met groentekroketten. Ik ben benieuwd☺

    Ga zo door…
    Sakina

    Beantwoorden
  3. Iman
    Iman zegt:

    Salaam meid, Ziet er heerlijk uit! TbarqAllah 3alik. Ik heb al een aantal recepten van jou uitgeprobeerd, en het was erg lekker. Bedankt voor het delen en de goede uitleg!
    Ik krijg komende week bezoek en ik vroeg mij daarom af hoeveel kroketjes je ongeveer uit dit recept krijgt. Dan kan ik rekening houden met het aantal mensen.
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  4. Ouafa
    Ouafa zegt:

    Heb je de olie van de tonijn erbij gegooid of heb je die weggegooid? Ik heb het gister gemaakt, maar bij mij was het te kleverig uitgekomen helaas. Hoe zou dat komen? Maar ze waren wel lekker!

    Beantwoorden
      • ouafa
        ouafa zegt:

        Oke, ja dat heb ik ook gesaan, al het olie eruit. Jaa de vulling was erg kleverig. Ik kon haast geen kroketten mee vormen. T kleefde aan mn hand. Weet je misschien waardoor t komt? Ik heb trouwens niet se hoeveelheid gebruikt die jij hebt gebruikt. Ik heb van alles wel wat extra gesaan en vooral veel aardappelen.

      • xfaatjee
        xfaatjee zegt:

        Hmm dan denk ik toch aan de wat meer hoeveelheid. Voor de volgende keer als de vulling aan je handen plak kun je je handen wat bestuiven moet bloem en dan pas de kroketten vormen. Dan blijft er ook niks plakken. Ik ga dit even in het recept zetten xx

  5. sakina
    sakina zegt:

    Ze waren lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Bij mij kleefde t ook maar is toch goed gegaan. Soukran.. ff op je site kijken wat ik vanavond ga maken hihih

    Beantwoorden
  6. sara
    sara zegt:

    Hi
    mijn dank voor je recept alleen kwam de mengsel een beetje slap of laat ik t zo zeggen dat de mengsel niet zo bindwn was als op je plaatje bij t rollen. Is t ok om wat bloem of paneermeel bij toe te voegen?

    Gr
    saartje

    Beantwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Graag gedaan lieve meid! Hmm zelf doe ik er geen bloem of paneermeel bij en alsnog is het mengsel gewoon stevig. Had je moeite met het rollen en bleef het aan je handen plakken? Ik zal er dan wat paneermeel bijdoen ipv bloem Xx

      Beantwoorden
  7. Linda
    Linda zegt:

    Hai Fatima, ik heb je blog net ontdekt, wat een geweldige recepten! Mooi gedaan met uitgebreide uitleg en foto’s. Keep up the good work!

    Beantwoorden
  8. Naj
    Naj zegt:

    Ik heb ze gisteren gemaakt & ze waren verukkelijk! Heel erg bedankt lieverd! Echt zo duidelijk met foto’s en uitleg etc, Allaahoema bariek fieki!! Xxx

    Beantwoorden
  9. Anjana
    Anjana zegt:

    Dat ziet er heeeeerlijk uit!!! Ik wil dit ook maken op mijn verjaardag (volgend week). Maar heb het zo druk die dag met allerlei andere gerechten bereiden. Gelukkig kan je deze kroketten invriezen.
    Laat je ze eerst ontdooien en bak je ze dan af?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Ajana, oh gezellig hoor! Je kunt deze zeker van te voren maken en invriezen. Wanneer je ze uit de diepvries haalt laat je ze even voor 10 minuten staan, en dan kun je de kroketten direct frituren. Wens jou alvast heel veel plezier op je verjaardag. <3

      Beantwoorden
  10. Laatje Louki
    Laatje Louki zegt:

    Hallo Fatima, Ik heb jou blog/site een aantal dagen geleden ondekt en ik ben er helemaal weg van … Fijn dat je de tijd neemt om alles zo netjes uit te werken en te fotograferen … Ik zit in een andere tijdzone en heb net voor maghreb deze krokketen gemaakt en gegeten . Ik had zelf 3 gewone aardappelen en de andere 3 heb ik vervangen met 3 zoete aardappelen . Ik heb er verder ook nog aubergine door heen gedaan 🙂 nadat ik alles geprakt had merkte ik al dat het wat kleverig was heb er toen meteen een zooitje paneermeel bijgedaan en zo laten afkoelen in de koelkast .. ze waren heerlijk !!!! heb er zelf ook een sausje bijgedaan van zoete mayo en mosterd.. Ik ben heel erg benieuwd naar al je andere recepten en hoop meer te zien . Ghayr inshallah voor deze mooie blog/site … Dikke Kus Laatje

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Laatje, allereerst bedankt voor je super lieve berichtje! Ben blij dat de recepten je bevallen en dat je zo positief bent maschAllah. Super graag gedaan, en ik doe het met liefde. Bedankt lieve meid. <3

      Beantwoorden
  11. tarik
    tarik zegt:

    heel erg bedankt voor dit recept. heb het gister gemaakt, megsel was net niet stevig genoeg, maar het heeft zeker gesmaakt. ga dit zeker vaker maken in de toekoms.
    Shukran en moge er nog vele recpten volgen.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Tarik, Wat leuk om te zien dat er ook mannen zijn die mijn recepten uitproberen. Ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah. InschAllah volgt er nog veel meer!

      Beantwoorden
  12. NadiyaJaan
    NadiyaJaan zegt:

    Hey Salaam Faatje,

    Ook deze heb ik gemaakt. Heel lekker!!!!!
    Blijf recepten met ons delen, ik vind ze geweldig.

    Liefs Naady

    Beantwoorden
  13. Souad
    Souad zegt:

    Ben benieuwd, straks rollen en afbakken. Vind gekookte aardappelen met kruiden zoiezo al lekker ruiken. Had geen doperwten in huis, dus champignons toegevoegd en ipv gewone tonijn, de tonijn met tomaat.

    Beantwoorden
  14. Samira
    Samira zegt:

    Tbarkellah 3lik je recepten en gerechten zijn super! Vraagje over de kroketjes kan je ze ook gewoon in de koelkast laten en volgende dag dan afbakken ?

    Beantwoorden
  15. Siempje
    Siempje zegt:

    Dag Fatima,

    Ik heb deze gister gemaakt alles ging goed elhamdoelilah totdat ik ze ging bakken.
    Er gingen een paar open tijdens het bakken. Hoe zou dit kunnen komen?

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  16. Nawal
    Nawal zegt:

    Ook ik ben ze aan het maken, ze ruiken iig heeeeeerlijk! Vanavond zal ik een foto plaatsen. Hoop dat ze gaan lukken.

    Keep up the good work!

    Beantwoorden
  17. imane
    imane zegt:

    hee, ik heb een vraagje!
    ik heb de groente perongeluk in een mixer gestopt, en nou is het soort van pap geworden.
    valt dat nog te redden?

    Beantwoorden
  18. Kavita
    Kavita zegt:

    Hoi Fatima,
    Bedankt voor dit heerlijk recept. Ik heb deze kroketten nu al voor de 2e keer gemaakt, maar niet met tonijn. De eerste keer met kabbeljauw en de 2e keer met kip. Mijn man is niet zo van de tonijn 🙂
    Is ook makkelijk om een voorraadje in de vriezer te hebben, voor als er bezoek komt.

    Beantwoorden
  19. Fan van xfaatje
    Fan van xfaatje zegt:

    Sallaaam ik ben nu de kroketjes aan het maken maaarrrr de perterselie overheerst een beetje er stond in het recept niet vermeld hoeveel dus heb ik 1 zn pakje van de ah gebruikt wat moet ik nu doennn!!

    Beantwoorden
  20. Maryem
    Maryem zegt:

    Salam liefste Fatima,

    Heerlijke recepten heb jij hier staan hmm.
    Ik vroeg mij af vanwaar je dit mini frituurmandje hebt gekocht? Ik heb hier overal naar gezocht maar helaas nergens gevonden 🙁
    Kan je mij misschien helpen lieverd, ik heb dit volgende week nodig!

    Shokran alvast xx Maryem

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *