Q&A: Mijn antwoorden op jullie vragen!

Een jaar geleden heb ik een Q&A gehouden op de blog, waar ik veel leuke vragen van jullie heb binnengekregen! Inmiddels is mijn blog groter geworden en heb ik er ook aardig wat nieuwe volgers bij, super leuk! Dus het leek mij leuk om nu weer een Q&A te houden, zodat de nieuwe volgers en mijn trouwe volgers weer de kans krijgen om vragen te kunnen stellen. Op deze manier kunnen jullie mij toch iets beter leren kennen als persoon.

Nou heb ik alle vragen die zijn gesteld op Instagram, Facebook en op snapchat(Kookhoekjevxf) gebundeld en wauw wat waren dit er veel! Zo leuk om te zien dat er zoveel interesse is van jullie kant in mij. En wat is het mooi om te zien dat een persoon die je in principe persoonlijk niet kent je toch zoveel moois kan toewensen en je dankbaar is voor het werk dat je doet!

1. Wat is je grootste blunder in de keuken?

Ik dacht laat ik gelijk starten met het leukste! Ook  ik heb heel wat blunders achter de rug, maar toch blijft net die ene blunder mij heel goed bij. Telkens als mij deze vraag wordt gesteld begin ik spontaan te lachen, want mijn grootste blunder mag je ook gerust een echte BLUNDER noemen!

Toen ik een paar jaar terug net was begonnen met koken en bakken besloot ik voor het eerst eens cupcakes te gaan bakken. Althans ik noemde ze toen ”muffins” want ik wist eerlijk gezegd niet eens wat het verschil nou was tussen cupcakes en muffins haha.

Maar goed ik begon dus met volle zelfvertrouwen aan het recept en toen kwam ik dus bij de stap dat ik de ingrediënten samen moest mixen. Zo slim als ik was wist ik niet echt wat voor een mixer ik nou precies nodig had. Dus wat deed Fatima? Ja hoor ze pakte de blender erbij! Serieus mensen gewoon een BLENDER waar je normaal gesproken smoothies mee maakt!

Haha zelfs nu tijdens het typen lach ik me suf om mezelf! Wanneer ik ook nog eens de bloem toevoegde in de BLENDER kwam ik er al snel achter dat dit niet ging werken. Het beslag werd een dikke, droge en erg plakkerige deegbal en de arme cupcakes hebben de oven niet eens gehaald haha!!

Uiteindelijk heb ik alles weg moeten gooien en stapte ik op mijn fiets om als een gek naar de Blokker te fietsen voor een fatsoenlijke handmixer. Ik besloot de cupcakes nog een kans te geven en ja hoor ze lukte mij, ik kon mijn geluk niet op!

Dus de volgende keer dat je tegen jezelf zegt niet te kunnen koken/bakken denk dan alsjeblieft eerst even aan mijn grote blunder!

2. Wat wil je allemaal bereiken met je blog/kookkunsten

Wat wil ik bereiken met mijn blog hmm? Nou eigenlijk weet ik het wel hoor en dit is ook iets wat ik heel graag wil! Een paar jaar terug begon ik puur voor de lol met het delen van recepten. Nu een paar jaar verder merk ik gewoon dat dit, mijn blog, mijn volgers en het koken en bakken echt iets is waar ik gewoon niet meer zonder kan of wil!

Ik zou in de toekomst graag mijn eigen kookboek willen uitbrengen en van mijn blog ook serieus werk willen maken. Verder wil ik ook graag een paar keer per week standaard food video’s op mijn Youtube kanaal online willen hebben.

Dus ik ga gewoon lekker verder met wat ik nu doe en wie weet komen deze wensen snel uit insh”Allah(Als God het wil)

3. Heb je ooit voor je aanstaande man gekookt en wat heb je precies gekookt?

In de afgelopen ramadan nodigde wij thuis mijn schoonfamilie uit voor de iftar en dat was ook de eerste keer dat ik zelf had gekookt. Dus ik moest en bij mijn schoonfamilie punten scoren en bij mijn man haha! Tijdens de ramadan zetten wij eigenlijk zelden een gerecht op tafel, maar in plaats daarvan serveren we allerlei hapjes. Toen mijn verloofde, nu mijn man vond gelukkig alles erg lekker en dit geeft mij natuurlijk nog meer zelfvertrouwen in het koken, want dat was ook de eerste keer dat hij mijn eten proefde haha. 

4. Hoe oud ben ben je en op welke leeftijd ben je begonnen met koken en met je blog?

Een paar weken terug ben ik alweer 25 jaar jong geworden, ja ja de jaren vliegen voorbij poeh! Vanaf mijn 16e jaar begon ik al nieuwsgierig rond te hangen in de keuken en mij te bemoeien met de kookkunsten van mijn moeder. Al snel probeerde ik zelfstandig wat recepten uit en kon mijn moeder mij eindelijk met een gerust hart alleen in de keuken laten staan. Ik kan mij zelfs nog herinneren dat er altijd een briefje aan de koelkast hing van mama’s gehakt marinade! En wisten jullie trouwens ook dat ik volgers heb van 13 jaar die al volop recepten uitproberen? Zo trots op jullie!

Ik ben mijn blog begonnen toen ik 22 jaar was en daarvoor deelde ik mijn recepten ook al op volop Facebook, vele kennen mij denk ik ook daarvan haha.

5. Heb je er ooit aan gedacht om een kookboek samen te stellen?

Oh ja hoor! Zoals ik hierboven al heb aangegeven is dit zeker iets wat ik heel graag in de toekomst zou willen doen. Voor nu is het nog niet haalbaar in verband met mijn werk, maar straks wanneer ik fulltime kan gaan bloggen ga ik hier ook zeker werk van maken! Zou jij mijn kookboek aanschaffen?

6. Stel je ouders en schoonouders komen bij je op bezoek, wat zet je het liefst op tafel waar je de harten mee kan veroveren?

Dit vind ik nou een leuke vraag, want ik denk hier zelf ook weleens aan haha. Wat ga ik nou op tafel zetten als mijn man en ik straks bezoek krijgen? Ik ben een persoon die al snel te veel gaat klaarmaken en hierin overdrijft, ik hoor mijn man als zeggen ”Fatima we krijgen niet 100 gasten.” haha! Uj wat sowieso een slim idee is om voordat ik bezoek krijg een schema voor mezelf op te stellen met de menu’s.

Zoals gewoonlijk zal ik bij binnenkomst eerst beginnen met thee, koffie en wat koekjes/nootjes. Vervolgens serveer ik het voorgerecht, een feestelijk feestsalade hmm! Hoofdgerecht wordt kip uit de oven gegarneerd met gebakken amandelen en wat olijven. En als dessert kies ik voor fruit en misschien daarbij nog een lekkere ijstaart of ik ga voor een lekkere cheesecake en serveer daarbij wat gesneden stukjes fruit. Maar goed ik denk dat mijn menu honderd keer kan veranderen voordat ik echt een keuze kan maken haha.

7. Zou je ooit een restaurant willen open? Zoja waarom wel en zo nee waarom niet?

Haha een eigen restaurant runnen is denk ik niet voor mij weggelegd. En dit puur om het feit omdat ik soms echt een enorme stresskip kan zijn! Ik zie het al helemaal voor me Fatima in Hells kitchen! Dus, nee ik zou zelf geen eigen restaurant willen openen. Ik zou wel graag in een restaurant willen koken voor een dag, maar zelf een restaurant runnen hmm nope! 

8. In welke keuken zou jij je nog graag willen verdiepen en waarom?

Deze vraag komt van lieve Zartointhekitchen(neem zeker even een kijkje op haar blog) Ik zou mij nog graag in de Turkse keuken willen verdiepen en dan vooral in de categorie deegwaren. Even serieus Turkse broodjes zijn altijd zo lekker zacht en zo smaakvol! Jaja Zartointhekitchen misschien moet je mij eens verwennen met wat lekkere Turske recepten hihi!

Verder wil ik mij sowieso nog meer verdiepen in onze eigen mooie Marokkaanse keuken, genoeg recepten die nog uitgeprobeerd moeten worden door mij en daarna door jullie!

9. Hoe voelt het getrouwde leventje?

Naast de vele vragen over mijn blog heb ik ook veel persoonlijke vragen ontvangen. Ik weet zelf nog niet helemaal hoe ver ik mijn persoonlijke leven bij mijn blog wil betrekken, maar voor nu zie ik er nog geen kwaad van in.

Ik kan eigenlijk nog niet echt vertellen hoe het “getrouwde leventje” voelt, omdat mijn man en ik nog niet samenwonen. We zijn onlangs wel officieel getrouwd, maar we gaan pas samenwonen wanneer we onze bruiloft(trouwfeest) hebben gegeven. Dus los van het samenwonen, voelt getrouwd zijn met je grote liefde echt geweldig! Dus ik denk dat het getrouwde leventje straks samen onder een dak wel goed zit!#love

10. Heb je ooit jezelf verbrand tijdens het koken of bakken?

Ik denk dat er niet zoveel mensen bestaan die zichzelf zo vaak hebben verbrand als ik en dan ook nog eens op dezelfde plek haha! Ik heb helaas twee kleine brandwondjes op mijn arm die een litteken hebben achtergelaten, maar ja hoort erbij denk ik!

Bij het kijken naar de littekens denk ik vaak aan mijn oma die altijd zegt ”door je littekens kunnen mensen wel zien dat je veel in de keuken staat en dus een keukenprinses bent” haha yeah sure, love her!

11. Heb je naast koken nog andere hobby’s?

Ja hoor, naast koken en bakken vind ik het ook erg leuk om te fotograferen. Ik wil ook nog heel graag een workshop fotografie gaan volgen. Verder ben ik een echte huismus en geniet ik het liefst van een leuke film samen met mijn familie of vrienden en zoals je al kunt raden mag daar natuurlijk iets lekkers niet bij ontbreken!

12. Welke compliment is je het meest bijgebleven?

Natuurlijk heeft iedereen wel leuke complimentjes gehad die je nooit vergeet, maar toch is er net dat ene complimentje die je echt niet vergeet, toch? Zelf heb ik ooit een lief complimentje gehad van mijn man nadat hij voor het eerst mijn eten had geproefd. Het grappige was dat hij na het eten tegen me zei ”wauw Fatima je kan echt lekker koken, alles was zo lekker!” waarop ik antwoordde ” uh ja maar dat weet je toch ik heb een kookblog met recepten weet je nog?” waarop hij dus weer antwoordde. ”Dat klopt maar foto’s zeggen niks hé, maar de smaak wel.” en dat is dus iets waar ik eigenlijk helemaal niet over na heb gedacht en ik er maar vanuit ging dat hij mijn eten ook echt lekker zou vinden. Haha misschien niet een wauw compliment, maar voor mij is dit echt een super lief complimentje! Achteraf deelde hij ook nog eens een foto van het toetje op social media#trots!

13. Wie inspireert je voor je gerechten?

Zoals ik al vaker heb aangegeven is mijn moeder een van mijn grootste inspiratiebronnen. Maar mijn inspiratie komt echt niet allemaal van mijn moeder haha. Pinterest is ook zeker een van mijn grote inspiratiebronnen, zoveel leuke creaties zie je daar voorbij komen. Van food tot leuke DIY projectjes! Verder vind ik het erg leuk om food video’s te kijken op Youtube en andere foodblogs en lifestyle blog te bezoeken.

14. Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Haha mijn schoonzusje las deze vraag en het eerste wat ze riep was “spatels” en hier heeft ze ook echt gelijk in. Ik doe eigenlijk bijna alles met een rubberen spatel. Van het roeren van beslag, tot het wokken van groten en ga zo maar door. Dus als er een ding is dat echt niet mag ontbreken in mijn keuken, dan zijn dit mijn spatels! En ik zeg bewust spatels, want tussendoor gooi ik na gebruik telkens mijn spatel in de gootsteen en kan ik weer een nieuwe tevoorschijn halen haha dit moet ik echt afleren!

15. Waar haal je al die tijd en geduld vandaan om te koken?

Nou dit is eigenlijk heel simpel, omdat ik koken en bakken ook echt leuk vind maak ik hier ook tijd voor vrij. Het delen van recepten vind ik leuk, omdat ik mensen hier ook mee help en dat maakt mij weer gelukkig. Ik krijg dagelijks zulke lieve berichten van volgers die mij gewoon de hemel in prijzen door aan te geven dat ze door mij hebben leren koken, super lief toch! Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik soms geen tijd heb om te koken en hierdoor ook niks kan plaatsen op de blog, maar ik merk al gelijk dat ik het dan begin te missen en dan ben ik genoodzaakt om toch tijd vrij te maken. Maar ik doe dit met alle liefde, dus alleen maar leuk!

En dit waren dan mijn antwoorden op de aantal vragen. Heb je nou na het lezen van een bepaalde antwoord toch nog een vraag, stel deze dan gerust hieronder in de reactie!

Ik hoop dat jullie het een leuke artikel vonden en dat ik jullie door mijn antwoorden een iets duidelijker beeld heb gegeven van Fatima achter de kookblog!

Liefs,
Fatima

38 antwoorden
 1. Farida
  Farida zegt:

  Leuk om te lezen. Ik hou van je blog, je recepten en ik vind jouw geweldig! Ga zo door 😊 Antwoord op je vraag. Ik volg je eigenlijk als sinds het begin.

  Gr. Farida (frietje85)

  Beantwoorden
 2. C
  C zegt:

  Zo leeeeuk allemaal! Ik vind je zo’n geweldige vrouw 😍 In shaa Allah worden jij en je man (en je blog ofcourse) heel gelukkig samen😍❤️

  Beantwoorden
 3. Ilhame
  Ilhame zegt:

  Hallo Fatima, ik was, denk ik, een van jou eerste fans. Ik ken je nu al een paar jaar, het begon bij Marokko.nl en daarna via Facebook. Ik heb al eerder gezegd dat JIJ degene bent die mij in principe heeft leren koken. Vooral wat betreft het deegwaar. Mijn man is natuurlijk erg blij hiermee en mijn moeder erg trots dat haar dochter nu eindelijk eens die wat “moeilijkere” gerechten kan klaarmaken, aangezien ik vroeger niet eens een eitje kon bakken! Haha. Bedankt Fatima, ga vooral zo door! Naast het feit dat jij goed kan koken en bakken ben je ook nog eens een hele lieve meid die altijd heel behulpzaam is! Keep the good work! Liefs Ilhame (Ilhame Bo). <3

  Beantwoorden
  • Fatima
   Fatima zegt:

   Hallo lieve Ilhame,

   Dit berichtje van jou is echt zo ontzettend lief, wordt er zelf emotioneel van haha! Super bedankt voor je lieve en vooral mooie woorden! Ik vind het zo mooi om te lezen dat je veel aan mijn recepten hebt en je nu zoveel zelfvertrouwen hebt in de keuken! Onze lieve moeders worden gelijk zo trots op ons wanneer ze zien dat we ons best doen in de keuken haha(ik ken het hoor!) Bedankt lieve schat en als je ooit vragen hebt, gelijk aan de bel trekken hé! Fijne dag lieverd Xx

   Beantwoorden
 4. Zainsb
  Zainsb zegt:

  Hoi fatimaa. Voordat ik trouwde leerde ik jou blog kennen daar haald ik jou recepten van . En nu ben ik getrouw en ik iedere dag kijk ik op je blog om te kijken wat er weer voor nieuws erop staat zodat ik het ook kan maken. Ga zo door.

  Beantwoorden
 5. Sara
  Sara zegt:

  Ik heb je antwoorden met plezier gelezen. Macha allah je bent een prachtige vrouw, zowel van binnen als van buiten!😍 Ook ik heb al vele recepten van je gebruikt. Indien je werk maakt van je kookboek zal ik hem zeker aanschaffen ☺ Ga zo door 😘 Groetjess xx

  Beantwoorden
 6. najat
  najat zegt:

  Om eerlijk te zijn weet ik niet meer vanaf wanneer ik jou ben beginnen volgen. Maar ik ben wel ontzettend blij dat ik jou ontdekt heb! Heeeel erg bedankt dat je jouw recepten met ons wilt delen! Blijf vooral verder doen met wat je doet, want je doet het super goed! Xx

  Beantwoorden
 7. Lian
  Lian zegt:

  Leuk om te lezen! Bedacht mij ineens dat ik nog nooit eerder op je blog heb gekeken en alleen via Instagram al jouw lekkere creaties bewonder. Mooie blog! 😘

  Beantwoorden
  • Fatima
   Fatima zegt:

   Hallo Lian,

   Wat leuk dat je ook een bezoekje brengt! Ik bewonder je zowel op instagram als op je blog, super creaties heb je! Bedankt voor je lieve compliment. Xx

   Beantwoorden
 8. esma
  esma zegt:

  ik geniet altijd van je recepten, en je blog is zo leuk om te lezen. Heb zoveel van je recepten geleerd dat ik nu soms als een chef de cuisine overkom terwijl het eigenlijk door jou komt.Bedankt voor je het delen van al die lekkere recepten en dat je altijd een reactie plaatst als er wat gevraagd wordt. Voor mij ben jij die keukenkoningin en hoop insha allah nog meer van je te leren.
  En Masha Allah je bent prachtig je straalt!

  Beantwoorden
 9. Jill
  Jill zegt:

  Leuk artikel!

  Mijn man is Marokkaan en ik ben Belgische. Ik volg je blog dus graag om voor hem ook Marokkaanse gerechten te kunnen maken. De baghrir was alvast goed gelukt en viel ook bij mijn man in de smaak 🙂 ik hoop dat er nog wat traditionele Marokkaanse gerechten volgen met leuke tips.

  Beantwoorden
 10. anissa
  anissa zegt:

  Wauw ik heb nog nooit een foto van u gezien En wat bent u Masha Allah een mooie vrouw😘😘.
  Leuk om te lezen waar jij al je inspiratie vandaan haalt.
  Mag Allah u huwelijk zegenen😘😘.

  Beantwoorden
 11. Niesje
  Niesje zegt:

  Leuk om te lezen
  Ben een trouwe volger.
  Heb zoveel recepten van jou al gemaakt en ze hebben allemaal gesmaakt.
  Bedankt dat je de tijd hiervoor neemt.

  En allah ikamel belghair in sha allah

  Beantwoorden
 12. Naïma
  Naïma zegt:

  Salam Alikom lieve Faatje,

  Super leuk dit! Een leuke manier om je beter te leren kennen.

  Keep up the good work Faatje!

  Liefs, Naïma

  Beantwoorden
 13. Zainab
  Zainab zegt:

  Leuk dat je ons neeneemt in je kookwereldje. De recepten die je deelt zijn altijd heel handig en gemakkelijk om te maken. Ik vraag mij af of je familieleden je soms vragen om voor ze te koken. Bv tantes die bezoek ontvangen en jouw vragen om hulp.

  Beantwoorden
 14. Amina
  Amina zegt:

  Salaam alaikoum ik vind je recepten heeeeeeel lekker en vooral je legt het altijd goed uit bedankt lieverd je hebt een goed hart inchAllah zal Sidi Rabbi u daarvoor belonen, Allah y hafdak xxx

  Beantwoorden
 15. Amina ba
  Amina ba zegt:

  Salaam alaikoum ik vind je recepten heeeeeeel lekker en vooral je legt het altijd goed uit bedankt lieverd je hebt een goed hart inchAllah zal Sidi Rabbi u daarvoor belonen, Allah y hafdak xxx

  Beantwoorden
 16. Fadoua
  Fadoua zegt:

  Top top top !!! Ma sha Allah wat een leukerd ben jij.
  Naast het feit dat je recepten echt (bijna) altijd lukken, ben je ook nog eens super cute om te zien. Ma sha Allah.
  Allahie kemel bighair en in sha Allah zullen we nog heel lang mogen genieten van jouw recepten 😍

  Beantwoorden
 17. zeinebledou
  zeinebledou zegt:

  Slaan lieve fatima

  Dat jij je passie deelt met zoceel mensen is zo bijzonder. Ik heb altijd gezegd koken is niet alleen lagen vullen het is liefhebben. Moge allah je daarvoor rijkelijk belonen voor alle papa’s en kindjes die van het lekker ook genieten maar ook vooral die moeders die je uit de sleur haalt en inspireert. Ga zo verder sis Moge allah jullie huwelijk zegenen.

  Beantwoorden
 18. Shila
  Shila zegt:

  Hallo Fatima!

  Je hebt echt een heel mooi blog en maakt supermooie fotos. Zou je een keer een artikel wille maken met tips voor foodfotos. Ik vraag me altijd af hoe de fotos zo mooi worden. Zou je ook iets over je camera kunnen vertellen?
  Ben ook erg benieuwd waar jij je kookinspiratie opdoet😊 Ennnn als laatste vraag ik me af of je bij een mediabureau bent ingeschreven of doe je alles in je eentje?

  Groetjes,
  Shila

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *