IMG_4771

Zomerse fruittaartjes

Dit heerlijk zomerweer vraagt natuurlijk om een lekker zoet receptje en ik kan nergens anders aan denken dan aan deze mini fruittaartjes! Deze fruittaartjes met krokante bodem, gevuld met romige custard crème en gegarneerd met fris fruit zijn zo lekker! Het maken van deze taartjes is vrijwel simpel en je bent eigenlijk binnen een paar stappen al klaar. Je bent misschien even bezig met het deeg, maar daarna is het enkel een kwestie van de de taartjes vullen, garneren met wat lekker fris fruit en natuurlijk lekker genieten! Ik zou zeggen ga snel aan de slag met dit recept, want ze zijn verrukkelijk!

Wat heb je nodig?(10 stuks)
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 130 gr. suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 180 gr. koude roomboter
  • 300 gr. bloem
Vulling:
  • 40 gr. custardpoeder
  • 500 ml melk
  • 40 gr. suiker

Extra:

  • Deegroller
  • Vershoudfolie

Aan de slag!

Voeg in een ruime kom de kristalsuiker, vanillesuiker, zout en het ei toe. Voeg hier dan de koude roomboter bij die je van te voren in blokjes hebt gesneden. Let er op dat de roomboter goed koud moet zijn, dus haal deze pas uit de koeling wanneer je het direct gaat gebruiken.

IMG_4559

Voeg de bloem toe en meng het geheel met je handen tot een kruimelig, samenhangend deeg. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken als je dit handiger vind.

Kneed  een bal van het deeg en wikkel het deeg in vershoudfolie. Druk het deeg plat en leg het deeg voor zeker 30 minuten in de koelkast, zodat het goed koud kan worden.IMG_4564

IMG_4566 IMG_4570

In de tussentijd dat het deeg in de koelkast ligt kun je de custard crème gaan voorbereiden.

Voeg de custard poeder samen met de kristalsuiker in een kom en meng dit samen. Giet ongeveer 100 ml melk erbij en mix dit samen tot een glad papje.

IMG_4609

Giet de overige melk in een koekenpan en verwarm deze op laag vuur. Wanner de melk begint te koken giet je het papje er bij. Mix het geheel met een een garde samen en wanneer de custard dikker wordt haal je de pan van het vuur. Wanneer je de custard laat afkoelen, zal het nog iets indikken.

IMG_4617

Bestuif je werkblad en het deeg met wat bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 0.5 cm dikte.

IMG_4584

Til het deeg voorzichtig op en bekleed de vormpjes die je van te voren hebt ingespoten of hebt ingevet. Ga met de deegroller over de vormpjes heen, zodat je het overtollig deeg aan de zijkanten makkelijk wegsnijdt.

IMG_4591

Prik wat gaatjes in de bodem van de vormpjes en stop de vormpjes voor 15 minuten in de koelkast. Hierdoor wordt het deeg extra koud en zullen de taartjes in de oven hun vorm behouden.

IMG_4595

Stop dan de vormpjes in de oven op 180 graden en bak ze voor ongeveer 20 minuten mooi lichtbruin. Wanneer de vormpjes gaar zijn verwijder je ze direct uit de vorm en zet je ze op een rooster, zodat ze volledig kunnen afkoelen.

IMG_4646

Snijd ondertussen het fruit dat je wilt gaan gebruiken en zet deze alvast klaar. Zelf heb ik kiwi, nectarine, bessen en zwarte druiven gebruikt.

IMG_4622

Schep ongeveer 1,5 eetlepel van de custard pudding in de taartbodempjes en verdeel met de achterkant van je eetlepel.

IMG_4660

Verdeel dan naar wens het fruit over de custard pudding en druk deze ietsjes aan.

IMG_4669
Zet dan de taartjes nog eens voor 30 minuten in de koelkast, zodat ze nog even kunnen opstijven.

Makkelijk receptje hé? Eenvoudig te bereiden voor bijvoorbeeld een feestje, high tea of gewoon voor lekker bij de koffie of thee. Ik maakte deze taartje gisteren om ze mee te nemen op bezoek en iedereen vond ze zo lekker!

Je kunt natuurlijk zoveel variëren met de topping. Neem bijvoorbeeld slagroom in plaats van custard of banketbakkersroom, ook erg lekker!

Nou ben ik benieuwd of jij dit lekkers ook eens gaat maken? Laat mij vooral weten wat je ervan vind hoor, vind ik altijd leuk!

Liefs,
Fatima

IMG_4697

 

64 antwoorden
  1. Sally
    Sally zegt:

    Probeer eens zelf custard te maken zonder poeders, Laura Vitale heeft een heerlijk recept heet fruit tart. Smaakt veel beter dan uit een pakje!

    Beantwoorden
  2. Hanan
    Hanan zegt:

    Hoi Faatje,

    Weer een mooie creatie, tbarkAllah 3lik 👌🏼
    Vraagje hoe wordt die deeg na het bakken? Krokant of meer kruimelig? Xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Hanan,

      Super lief, Allah ibarkfiek! De taartbodempjes zijn lekker krokant, maar kruimelen niet. Je kunt het een beetje vergelijken met een koekjes bodem van een monchoutaart. Xx

      Beantwoorden
  3. Sarah
    Sarah zegt:

    Assalam alleikoem

    Weer een mooie creatie van je
    Jezaak Allah ghairen
    Kan ik ze een dag van te voren naken en op de dag zelf vullen
    Ga zo door xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Sarah,

      Dankjewel lieve meid! Jazeker, dat kan. Maag de bodempjes een dag van te voren en bedek ze met folie en een theedoek en dan kun je ze de volgende dag nog even vullen. Succes Xx

      Beantwoorden
  4. Sarah
    Sarah zegt:

    Hier eerder las ik dat je een groot bakblik kon gebruiken wat zijn dan de verhoudingen voor een 24 bakblik? Alvast bedankt en echt een hele mooie website.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sarah,

      Allereerst bedankt voor je lieve compliment meid! Je kunt gewoon precies dezelfde hoeveelheden aanhouden. Gebruik dan een vorm van 20 cm of 24 cm. Succes hoor! Xx

      Beantwoorden
  5. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Oh heerlijk meid bedankt voor het delen zoiezo van al je recepten volg je al een tijdje maar betrapte mezelf erop dat ik je nog nooit heb bedankt.

    Ik had de vormpjes al zocht alleen nog een lekker recept. Is custard lekkerder dan banket bakkersroom? Heb er nog nooit mee gebakken.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Bouchra, Aah vind het erg lief dat je alsnog een berichtje achterlaat! Persoonlijk vind ik banketbakkersroom toch lekkerder. Dit was de eerste keer dat ik custard gebruikte, vond het wel lekker maar niet echt wauw haha. Ik maak volgende keer de custard zelf, want dit zal sowieso lekkerder zijn haha. Dankjewel lieverd! Xx

      Beantwoorden
  6. Siham
    Siham zegt:

    Heey faatje.
    Ziet er erg lekker uit ik ga het zeker een keer maken.
    Heb alleen een klein vraagje waar heb je de bak vormpjes gekocht.? Kan ze helaas nergens vinden.

    Groetjes. Sisi

    Beantwoorden
  7. Saloua
    Saloua zegt:

    Hallo,

    ik wou de taartjes graag zometeen al gaan maken, alleen heb ik helaas de mini quiche vormpjes niet kunnen vinden.
    Ik heb wel het bakblik voor muffins in huis met 12 plekjes of raad je me aan om een grote quichevorm te nemen in plaats daarvan ?

    Ik hoor het heel graag dankjewel.

    Beantwoorden
  8. Hanan
    Hanan zegt:

    Er staat geen vanillesuiker in het recept hoort er eentje in? Bij het bereiden staat er vanillesuiker mixen.
    Ik hoor van je…

    Beantwoorden
  9. Naima
    Naima zegt:

    Salaam oelaikoem

    De gebakjes zien er verrukkelijk uit
    Maar kan je ze ook een dag vantevoren
    Maken met de custard erop en in de koeling bewaren? Blijft de custard dan nog goed?

    Groetje naima

    Beantwoorden
  10. Esma
    Esma zegt:

    Salaam faatje,

    Ben een stille volger van je maar nu moest ik reageren. Je bent echt een topper dit recept gisteren gemaakt en lekker dat ze waren. Alleen 1 probleem mijn deeg krimpt als het ware in tijdens het bakken en deeg is heel breekbaar is dat normaal?

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Alaikoem salaam Esma,

      Dit komt waarschijnlijk doordat het deeg niet lang genoeg is gekoeld in de koelkast. Ik raad je de volgende keer aan om het deeg iets langer in de koelkast te laten liggen. Bedankt lieve schat! Xx

      Beantwoorden
  11. Jasmina
    Jasmina zegt:

    Salaam Fatima!
    Heb je misschien een recept voor zelfgemaakte banketbakkersroom? Ik heb er al een paar gevonden op internet, maar jouw recepten lukken altijd dus wie weet 🙊

    Alvast bedankt!
    Grtjs Jasmina

    Beantwoorden
  12. Roosje
    Roosje zegt:

    Asalamoulikom Fatima,

    Bedankt voor je leuke recepten.
    Het ziet er altijd mooi uit Masha allah.
    Ik ben altijd stille volger, alleen heb ik nu een vraag.

    Ik heb gisteren de taartjes genaakt waren super lekker hoor. Ik heb de vormpjes van de action gebruiky alleen zijn deze aan de zijkantwn beetje ingezakt. Is het normaal dat ze een beetje inzakken?

    Bedankt voor je reactie.

    W3likomasalam
    Roosje

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Roosje,

      Allah ibarkfiek lieve schat, erg lief van je! Nou het is inderdaad normaal dat de taartjes nadat ze de oven uitkomen ietsjes zakken. Wat ik altijd doe, is de taartjes voordat ze de oven ingaan even in de koelkast zetten voor ongeveer 30 minuten. Hierdoor behouden de taartjes hun vorm.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *