Zilvervliesrijst met Spinazie

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 2 tomaten
  • Ui
  • Teentje knoflook
  • Eetlepel peterselie
  • Theelepel peper
  • Theelepel zout
  • Theelepel paprikapoeder
  • Theelepel kurkuma
  • Theelepel komijn
  • Eetlepel olijfolie
  • 130 gram zilvervliesrijst
  • 10 blokjes spinazie
  • Koolvis

Bereidingswijze:

Snijd de tomaten in vier stukken en leg deze in een ruime kom. Pak  dan een staafmixer en pureer hiermee de tomaten tot een vloeibaar mengsel Pel de ui, snijd deze in grove stukken en doe deze in de kom bij de gepureerde tomaten. Pel het teentje knoflook en snijd deze in kleine stukjes of pers deze fijn en doe deze samen met de fijngesneden peterselie in de kom bij de gepureerde tomaten. Meng dit even kort samen.

Pak een ruime koekenpan erbij en giet hierin het tomatensausje en zet het vuur op de middelste stand. Dus niet te laag maar ook niet al te hoog. Doe er dan de kruiden bij en de olijfolie en meng dit goed samen. Laat het sausje voor 15  minuten koken op een middelmatig vuurtje met de deksel op de pan.

1zilvervliesrijst
1zilvervliesrijst1
1zilvervliesrijst2
Pak de spinazie blokjes erbij en voeg deze toe aan de tomatensaus in de pan en laat de spinazie blokjes even inkrimpen. Stamp de spinazie blokjes dan met behulp van een houten lepel fijn en blijf roeren totdat de spinazie goed is opgenomen door de  tomatensaus.

Als je merkt dat het sausje te dik is dan kun je er wat water aan toevoegen en het vuur weer hoog zetten zodat het sausje weer kan indikken. Sluit de pan en laat het voor ongeveer 10 minuten koken. Snijd vervolgens de koolvis in kleine blokjes en gooi deze bij de spinaziesaus en laat dit nog eens voor 10 minuten meekoken, totdat de koolvis goed gaar is.

Kook in een aparte pan de zilvervliesrijst gaar en kruid het met wat zout en doe er een druppeltje olijfolie bij. Let er wel op dat de rijst goed gaar kookt en dat je de zilvervliesrijst op tijd van het vuur haalt, voordat het gaat plakken.

1zilvervliesrijst3

Haal de spinaziesaus van het vuur en voeg hier de gekookte zilvervliesrijst aan toe. Meng dit goed samen totdat de rijst goed is gemengd met de spinaziesaus.

1zilvervliesrijst4

Dien de rijst lekker warm op en om het echt af te maken raad ik je aan om er nog een frisse salade bij te serveren.

Dit gerecht maak je in een handomdraai en smaakt echt heerlijk! En niet te vergeten is het natuurlijk ook nog eens gezond! Je kunt in dit recept zoveel variëren als je zelf wilt. Denk aan een ander soort vis of je doet er kip stukjes bij in plaats van vis. Ik zou eerlijk toegeven dat dit de eerste keer was dat ik zilvervliesrijst had bereid en voor het eerst at, maar ik vind het persoonlijk niet zo’n lekkere rijst. Ik kies voor de volgende keer toch liever meergranenrijst of volkorenrijst. Verder raad ik je dit gerecht zeker aan en ook voor iemand die niet perse op de gezonde tour is, maar alsnog zal je dit gerecht lekker vinden!

ff1

 

 

 

 

 

14 antwoorden
  1. haky
    haky zegt:

    Ziet er goed uit!!
    Ik ga het gewoon met zilvervliesrijst maken want kvind die droge korrel juist lekker. Beetje zoals quinoa .

    Jummm

    Beantwoorden
  2. Essi
    Essi zegt:

    Vandaag voor het eerst gemaakt in combinatie met de wortelsalade. SSuper lekker! En mijn kritische moeder vond het ook erg lekker. Het was ook simpel om te maken, dit recept zal ik zeker vaker maken!

    Beantwoorden
  3. Een meisje van 12
    Een meisje van 12 zegt:

    Salaam, ik heb het gister gemaakt en mijn ouders vonden het super lekker ik heb zelfs een 8 gekregen!
    Ben super blij.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Manar,

      Aah zo leuk! Nogmaals echt super knap dat je op jouw leeftijd al zo goed kan koken en het ook probeert. Van mij krijg je een 10! Ik ben benieuwd wat je hierna gaat uitproberen hihi. Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *