Zachte Melkbroodjes

Ben jij ook zo dol op lekkere zachte melkbroodjes? Dan heb ik bij deze een simpel recept voor je voor de aller zachtste broodjes ooit! Deze melkbroodjes blijven zelfs na twee dagen nog erg zacht en luchtig, ideaal dus! Het makkelijke aan deze broodjes is dat je ze op voorhand kunt bakken en ze makkelijk kunt invriezen voor de gehele werkweek. Wij hebben er in ieder geval lekker van genoten en ik kan niet wachten om snel weer wat van deze lekkere broodjes te bakken!

Wat heb je nodig?(12 stuks)

  • 80 ml lauwwarme melk
  • 100 ml lauwwarme water
  • 1.5 thl. gedroogde gist
  • 2 thl. kristalsuiker
  • 1 thl. zout
  • 1 ei
  • 4 etl. melkpoeder
  • 300 gr. bloem
  • 50 gr. roomboter
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • 1 eigeel
  • 1 etl. melk

Bereidingswijze:

  1. Giet de melk samen met het water in de kom en voeg de gedroogde gist en de kristalsuiker erbij. Roer even samen, dek de kom af en laat het gistmengsel voor 5 minuten staan.
  2. Voeg de bloem samen met de melkpoeder en het zout toe in de kom en mix geheel even samen.
  3. Klop het ei los en giet deze samen met het gistmengsel in de kom. Mix het deeg geheel samen op de hoogste snelheid voor zeker 5 minuten. Tip! Ben je nog niet zo’n kei in het kneden van deeg? Dan raad ik je aan om het gist papje in stappen bij de droge ingrediënten te gieten. Telkens wanneer je ziet dat de melk is opgenomen giet je er weer wat melk bij. In totaal gebruik ik precies 180 ml melk, maar de ander kan weer maar 160 ml melk gebruiken, dus giet de melk er in stappen bij zodat je voor jezelf kunt bepalen wanneer je moet stoppen.
  4. Pak de zachte roomboter erbij en voeg deze toe aan het deeg. Kneed het deeg weer samen, tot de roomboter in het deeg is opgenomen.  Je kneed het deeg in totaal voor 10 minuten op een hoge snelheid.
  5. Stort het deeg in en kom die je hebt ingevet met zonnebloemolie. Dek het deeg af met plasticfolie en een schone theedoek.  Laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek in huis. Tip! Je zult merken dat het deeg erg plakkerig is, maar houd er wel rekening mee dat dit de structuur is van het deeg! Dus voeg niet extra bloem toe aan het deeg, want hierdoor krijg je zware en vooral droge broodjes! Je kunt het door kneden met wat zonnebloemolie.
  6. Wanneer het deeg goed is gerezen druk je de lucht eruit en vorm je van het deeg 12 gelijke ronde ballen en plaats je deze in de ingevette ovenschaal. Bedek het deeg dan weer met de theedoek voor 30 minuten, zodat het deeg even kan rusten.
  7. Giet de melk toe aan het eigeel en mix dit even samen. Smeer alle deeg balletjes in met een laagje van het melk/ei mengsel.
  8. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin. Wanneer de broodjes gaar zijn dek je ze af met een theedoek en laat je ze even afkoelen. Tip! Blijf in de tussentijd dat de broodjes in de oven zitten ze goed in de gaten houden, want bij mij ging het bijna mis. Ik was namelijk met 2 dingen tegelijk bezig en ze waren bijna verbrand haha!

Wil je nou de broodjes op voorhand al klaarmaken en deze invriezen? Dat kan door de broodjes nadat ze zijn gebakken even te laten afkoelen, in diepvrieszakjes te stoppen en ze direct in te vriezen.

De broodjes zijn zelfs twee dagen nadat je ze hebt gemaakt nog super zacht en luchtig, dus dat zegt genoeg over deze broodjes! Maak het eens zelf en laat mij vooral weten wat je ervan vindt!

Serveertip: serveer de broodjes voor het ontbijt of voor de lunch met wat beleg en rauwkost. Ook zijn deze broodjes erg lekker met een laagje aardbeienjam, hmm!

Liefs,
Fatima

IMG_7594 IMG_7506

108 antwoorden
  1. Samira
    Samira zegt:

    Hoi

    Bedankt voor het recept. Hoeveel broodjes kun je eruit halen? 9 of 12? In jouw omschrijving geef je 9 aan en video 12.
    En kun je de broodjes ook op een bakplaat leggen. Heb namelijk niet zo een ovenschaal

    Beantwoorden
  2. An
    An zegt:

    Hoi Fatima, ramadan mabrouk
    Vraagje? Kan je het gewoon met de hand kneden? Want je werkt met een kneedmachine maar hoe moet je kneden zonder?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo An,

      Allah ibarkfiek lieverd jij een ook mooie ramadan mubarak! Ja hoor je kunt het deeg ook kneden met de hand en dan ook gewoon op dezelfde wijze tot je een soepel deegje hebt.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  3. Fati
    Fati zegt:

    Hallo faat,
    Ramadan moubarek 💝 ben de melkbroodjes nu aan het maken maar men deed ziet er niet hetzelfde uit als de jouwe ….klopt het 60ml water wanneer ik naar je video kijk heb jij meer vloeistof….
    Groetjes

    Beantwoorden
  4. Naima
    Naima zegt:

    Die melk broodjes zien er heerlijk uit alleen moet je niet meer water dan Mel want op de videosite je een andere hoeveelheid??

    Beantwoorden
  5. Yous
    Yous zegt:

    Ik heb deze broodjes vandaag gemaakt en gevuld met kipfilet met kaneel en groente en ze waren zoo lekker!! De broodjes zijn ook super zacht, top recept!😍

    Beantwoorden
  6. Siham
    Siham zegt:

    salam ou3likoem fatima hoop dat alles goed gaat met je. ik had een kort vraagje heb je ook het recept van de broodjes die me gister had gemaakt via snapchat. ze zijn zo lekker wil ze gaan maken gr.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      alaikoem salaam Siham,

      Met mij gaat het goed, dankjewel lieverd! Hopelijk gaat het ook goed met jou? De broodjes die ik maakte zijn de ‘Tonijn broodjes’ alleen heb ik ze met kip gevuld. Ik zal dit recept snel delen, beloofd.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  7. Manar
    Manar zegt:

    Dag faat,

    Ik ben bezig met dit recept, maar mijn deeg komt er niet zo plakkerig uit als op jouw video. Het is wel plakkerig, maar niet zo plakkerig dat het aan mijn handen blijft kleven. Doe ik iets verkeerds? 🙈 Heb het recept nauwkeurig opgevolgd.

    Xxx

    Beantwoorden
  8. pascale
    pascale zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik ben de melkbroodjes aan het maken maar mijn deeg is niet zo goed aan het rijzen, ik heb het nu ongv, 1u & 15 min laten staan.. Het plakt nog steeds heel erg dus kan het niet gaan rollen.. Wat moet ik toevoegen of moet ik gewoon nog even geduld hebben?

    Beantwoorden
      • Manar
        Manar zegt:

        Je moet even kijken welke gist je gebruikt. Het schijnt dat de gist van de Lidl niet echt goed werkt. Het deeg reist te langzaam of helemaal niet! Wellicht dat het daaraan ligt!

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Rilana,

        Als het water/melk te koud is, dan wordt de gist inderdaad niet geactiveerd. De volgende keer moet je echt lauwwarm water/melk gebruiken. Heeft het wel gesmaakt?

        Liefs,
        Fatima

  9. Nora
    Nora zegt:

    Hoi faatje,

    Ik wil deze broodjes heel graag maken maar tot 2 keer toe is het rijzen niet goed gelukt.. In je recept geef je aan dat je 1.5 eetlepel gist moet gebruiken maar ik heb die zakjes van dr oetker. Is dit ongeveer gelijk aan 1.5 zakje?

    X nora

    Beantwoorden
  10. Fati
    Fati zegt:

    Slm faat
    Ja ik had je gestuurd ze waren helaas niet gelukt wil ze nu nog eens proberen te maken maar lees net van iemand anders dat ze zegt een volledige zak gist of echt 1,5th gist wil ze zo graag maken😍 of om het makkelijk te maken hoeveel grammetjes🙈
    Groetjes

    Beantwoorden
      • Naad
        Naad zegt:

        Sorry ik zit alles door te scrollen naar info. Heb ze ook gemaakt en na 2u rijzen is deeg ongelofelijk plakkerig. 1,5 theelepel gist is toch ni zelfde als hele zakje. Welke gist gebruik je eigenlijk?

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Naad,

        Als het deeg na het rijzen plakkerig is, dan kun je het deeg nog even door kneden met wat zonnebloemolie. Het deeg was bij mij ook plakkerig na het rijzen. Ik gebruik gist van Dr. Oetker.

  11. Oumniya
    Oumniya zegt:

    Hoi faatje!

    Top recept weer!

    Alleen heb ik t echt opgevolgd zoals het er staat, incl. Het rijzen etc etc.. en zijn de broodjes helaas niet zacht!

    Zie ik iets over het hoofd?

    Xxjes

    Beantwoorden
      • Oumniya
        Oumniya zegt:

        Hoi Faatje! Ja de broodjes waren met de hand gekneed. Nog wel echt dat plakkerige structuur gehouden. En genoeg laten rijzen. Eigenlijk het moment dat ik ze op een bordje neerzette. Maar ik ga het gewoon nog een keer proberen, dan gaan ze lukken In shaa Allah! Xxxjes

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Oumniya,

        Wat vreemd zeg. Ik raad je gewoon aan om de broodjes nog een keer te maken hoor. Ik kan mij ook herinneren dat deeg recepten mij vroeger niet lukt, maar hoe meer je blijft proberen hoe beter je erin wordt echt waar.

        Liefs,
        Fatima

  12. bianca
    bianca zegt:

    Selam Fatima,

    Bij mij kwamen ze er super hard uit en kon er maar 6 met moeite maken, meer deeg was er niet.
    Jammer, snik snik.
    Gr. Bianca

    Beantwoorden
  13. Keltoum
    Keltoum zegt:

    Salaam Fatima, ik heb vandaag melk broodjes gemaakt maar helaas bij mij waren ze als steen eruit gekomen. Ik weet niet wat ik heb gedaan. liefs keltoum

    Beantwoorden
  14. me
    me zegt:

    Hey Fatima

    Ik heb al veel van jou recepten geprobeerd en altijd met succes. Alleen de melkbroodjes is mij niet gelukt. Ligt het aan de hoeveelheid van water en melk? Want op de video lijkt het meer. Dan wat ik heb gedaan.

    Beantwoorden
  15. Karima boutkabou
    Karima boutkabou zegt:

    Hey fatima
    Ik ben de melkbroodjes aan het maken , maar helaas de verhoudingen kloppen niet.
    50ml melk en 70ml water is te weinig vloeistof voor 300gr bloem
    Mijn deeg in de machiene is zo hard!
    Mijn machiene kan het niet aan 😫😫

    Beantwoorden
  16. Chantal
    Chantal zegt:

    Hey fatima,
    Ik wil eerst even zeggen dat ik dol ben op je recepten en dat je het ook heel fijn uitlegd niet te ingewikkeld😊keep up the good work 🖒
    Ik had een vraag welke melkpoeder gebruik jij ?

    Groetjess chantal

    Beantwoorden
  17. Ayso
    Ayso zegt:

    Zoals meerdere hebben vermeld is volgens mij ook vloeistof te weinig. Ik heb meer toegevoegd. Dus hoop dat t wel gaat lukken.

    Maar nu lees ik bij de comments dat men het heeft over eetlepel gist terwijl er in de omschrijving theelepel staat! Ik vond het zelf wel beetje weinig maar ik heb toch je inschrijving aangehouden. Hoop dat t lukt 😑

    Beantwoorden
  18. Fati
    Fati zegt:

    Salaam faat
    Bedankt dat je hebt gereageerd sorry faat men deeg ziet er niet uit vloeistof is te weinig zoals ik eerder heb vermeld deeg is veel te droog 😕weet niet wat ik moet doen de andere recepten zijn me altijd gelukt
    Groetjes

    Beantwoorden
  19. Sara
    Sara zegt:

    Salaam meid,

    Ben vandaag de melkbroodjes aan t proberen. Hoop dat ze gaan lukken!
    Heb een vraagje. In de video zeg je dat de oven op 180graden moet, maar hier in t recept 200 gr.? Welke moet ik aanhouden?
    Liefs Sara

    Beantwoorden
  20. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Salaam 3alikoum fatimaaaa
    Ik volg u al een tijdje heb ze vandaag uitgeprobeerd ze zitten in de oven.
    😍😍 super benieuwd

    Beantwoorden
  21. Fatima
    Fatima zegt:

    Salam Fatima
    Ik heb een vraagje hoe komt het denk je dat de broodjes plat blijven bij jou zijn de broodjes mooi rond. Ik heb wel genoeg gist in gedaan en laten rijzen maar de broodjes liepen uit in de oven. Ze kwamen dus plat uit de oven.
    Het gebeurd bij alle broodjes die ik maak dus niet alleen bij deze.
    Bedankt alvast voor het antwoord.
    Fatima

    Beantwoorden
  22. D
    D zegt:

    Salaam alaikom, ik wil de melkbroodjes maken, maar ben nog maar 13 jaar oud haha. Ik wil het proberen maar wil wel weten waar ik goed moet opletten tijdens het maken van de broodjes? Liefs xx

    Beantwoorden
  23. Ouafa
    Ouafa zegt:

    Hi,

    Ik heb de broodjes vandaag gemaakt. Net als veel dames was 120 ml vloeistof te weinig. Ik heb nog zo’n 30ml melk (misschien iets meer) toegevoegd en een extra lepel zonnebloemolie. Daarnaast heb ik ook geen 12 broodjes eruit gehaald, maar 9 (met moeite). Broodjes zijn uiteindelijk wel lekker en zacht geworden.

    Beantwoorden
  24. Imane
    Imane zegt:

    Hoi Fatima,
    Ik had je laatst een mail gestuurd maar heb nog niets mogen ontvangen, helaas! Daarom stel ik mijn vraag even hier..
    jij gebruikt een kneedmachine van tomado of Tristar toch? Ik ben even vergeten welke precies maar mijn vraag is zou je als je nu een nieuwe kneedmachine ging kopen kiezen voor die je nu hebt.. of zou je kiezenvoor 1 met meer watt.. ik heb er een gevonden met 1800 watt van het merk roality line 1800 watt.. dat is de Hoogste die ik tot nu toe gevonden heb. En die binnen mijn budget valt natuurlijk.. ik wil het ook gaan gebruiken voor Marokkaanse brood etc.. welke raad je mij dan aan om te kopen.. alvast heel er bedankt voor je reactie. Xxx Imane

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Imane,

      Oh excuses lieverd, dan heb ik je bericht echt niet gezien. Ik gebruikte voorheen de Tristar MX4162 en nu gebruik ik de KitchenAid Classic. Ik heb altijd al een KitchenAid willen hebben in de keuken, dus ik zou eerlijk gezegd niet voor een andere keukenmachine willen kiezen. Maar ik raad iedereen met een iets kleiner budget nog steeds de Tristar keukenmachine aan. Ik heb deze keukenmachine vele jaren met heel veel plezier mogen gebruiken en voor de prijs is deze keukenmachine ook echt goed! Mijn moeder gebruikt de keukenmachine nog en na 4 jaar werkt deze nog top! Dus als je een iets goedkopere keukenmachine wilt, dan raad ik je zeker de Tristar MX4162 aan. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Imane
        Imane zegt:

        Bedankt voor je snelle reactie:) maar de kitchen aid heeft niet veel watt, maakt dat niet veel uit dan?
        Je kan toch beter een nemen met veel watt of is dat niet zo heel belangrijk?

        Liefs Imane

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Imane,

        Ik keek ook altijd naar Watt, maar ik heb mij hier goed over laten informeren. Als je een deegmachine wilt voor het kneden van deeg en voor het maken van cakes en taarten, dan is een KitchenAid perfect! Maar ook andere keukenmachines werken uiteraard goed hoor.

        Liefs,
        Fatima

      • Imane
        Imane zegt:

        Nou dan wordt het die Tristar die jij gehad hebt haha! Bedankt Fatima.. ❤️ Xx Imane

    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Noor,

      Zelf heb ik de KitchenAid Classic. Als je opzoek bent naar een iets goedkopere keukenmachine, dan raad ik je de Tristar MX4162 aan. Een betaalbare, goed werkende keukenmachine!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  25. Bourgondier
    Bourgondier zegt:

    Ik ben de broodjes nu aan het maken en heb daarbij de video gevolgd. Daarin benoem je niet dat het zout toegevoegd moet worden…

    Beantwoorden
  26. Rilana
    Rilana zegt:

    Is het goed dat wanneer je hebt gekneed en je gaat het in de ingevette kom doen voor te rijzen dat het dan een soort van vloeistof nog is je kan het er in gieten is dit goed?

    Beantwoorden
  27. Salma
    Salma zegt:

    Salam alikoum
    Schat ik heb een vraagje kan ik i.p.v melkpoeder ook maizena gebruiken?
    Ik wil het insjallah maken, maar wel met glutenvrije meel en lactosevrije melk.
    Kan ik het ook vullen met wat zoets? Zoals jam, lactosevrije chocolade etc?
    Hoor het graag van je want wil het inshallah woensdag al maken

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *