Worstenbroodjes

Worstenbroodjes gaan er bij ons thuis altijd wel in! Een tijdje terug bakte ik deze worstenbroodjes voor bij de soep en ik kon niet wachten om het recept met jullie te delen, want ze zijn te lekker! De worstenbroodjes zijn lekker zacht en geloof ook het deeg is niet moeilijk om te maken!

Wat heb je nodig?(10 stuks)

  • 300 gr. bloem
  • 3 etl. melkpoeder
  • 1 etl. fijne kristalsuiker
  • 1 thl. zout
  • zakje gedroogde gist (8 gr.)
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 180 ml lauwwarme melk
  • knakworstjes
  • eigeel
  • 1 etl. melk
  • maanzaad

Bereidingswijze:

  1. Voeg de bloem samen met de melkpoeder, kristalsuiker, gedroogde gist en het zout toe in de kom. Giet ook de zonnebloemolie erbij en mix dit samen. De stap van de zonnebloemolie ben ik op de een of andere manier vergeten te filmen, maar de zonnebloemolie moet er ook nu bij.
  2. Giet vervolgens de lauwwarme melk er in stappen bij en kneed het deeg geheel samen op hoge snelheid voor ongeveer 5 minuten. Het deeg hoort niet meer te plakken en lekker zacht aan te voelen. 
  3. Stort het deeg vervolgens op je werkblad en kneed het nog even door met een klein beetje zonnebloemolie.
  4. Plaats het deeg vervolgens in de kom en dek de kom af met plasticfolie en een theedoek. Laat het deeg voor zeker 60 minuten rijzen op een warme plek in de keuken.
  5. In de tussentijd kun je de knakworstjes even gaarkoken en volledig laten afkoelen.
  6. Wanneer het deeg in volume is verdubbelt druk je met je hand de lucht uit het deeg en haal je het deeg uit de kom.
  7. Vorm van het deeg een lange staaf en verdeel het deeg in ongeveer 8 gelijke stukken.
  8. Rol de stukjes deeg uit tot een lange strook en wikkel deze om het knakworstje heen. Dit kan er nu slordig uitzien, maar zodra het deeg voor de 2e keer gaat rijzen zal het deeg mooi om de knakworstjes heen rijzen.
  9. Plaats de worstenbroodjes op een bekleed bakplaat met bakpapier en werk op dezelfde manier de rest van het deeg af.
  10. Dek het deeg weer af en laat het deeg nogmaals rijzen voor 30 minuten.
  11. Giet de melk bij het eigeel en roer dit even samen. Smeer vervolgens alle worstenbroodjes in met het mengsel en strooi er eventueel nog wat maanzaadjes overheen.
  12. Bak de worstenbroodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30-40 minuten mooi goudbruin. Wanneer de broodjes gaar zijn dek je ze af met een theedoek en laat je ze even afkoelen. 

Wil je nou de worstenbroodjes op voorhand al bakken en deze invriezen? Dat kan door de broodjes nadat ze uit de oven komen even te laten afkoelen, daarna in diepvrieszakjes te stoppen en ze direct in te vriezen.

Serveertip: serveer de worstenbroodjes voor de lunch of zelfs voor het avondeten met een kommetje soep erbij. Deze worstenbroodjes zijn lekker zacht en je kunt er zeker geen genoeg van krijgen!

Liefs,
Fatima
IMG_1368

 

 

21 antwoorden
  1. Mirjam
    Mirjam zegt:

    Die broodjes zien er lekker uit! Wat voor melkpoeder gebruik je, is dat gecondenseerde melk? Dank voor je antwoord vast 🙂
    Gezellig weekend verder,
    groetjes Mirjam

    Beantwoorden
  2. Maya
    Maya zegt:

    Hoi Fatima ,
    Bedankt weer voor het heerlijke recept. Ga het meteen uitproberen.

    Heb enkel een vraagje welke melkpoeder gebruik jij die van Douwe Egberts?

    Gr maya

    Beantwoorden
  3. Maya
    Maya zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik ben dit heerlijke recept aaan het maken,alleen heb ik wat extra deeg over kan ik daarvan ook die kip bites van jou maken of liever invriezen voor de volgende keer? Alvast mijn dank xx maya

    Beantwoorden
  4. fara
    fara zegt:

    Dag lieve Fatima

    Ik had een vraagje wat heb ik verkeerd gedaan? Mn broodjes zijn heel dik geworden en los geschoten in de oven.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *