IMG_52199

Vleesspiezen op de barbecue

Met het mooie weer van de afgelopen dagen en het mooie weer dat er nog aan zit te komen heb ik een lekker recept die ik graag met jullie wil delen. Deze vleesspiezen op de barbecue zijn zo lekker mals en doen het altijd goed bij ons thuis. Een simpel recept die ook tijdens jouw barbecue feestje zeker niet mag missen!
Wat heb je nodig?

  • 500 gr. rund/lamsvlees
  • 2 grote uien
  • bosje peterselie
  • 1 etl. paprikapoeder
  • halve etl. peper
  • 1 halve etl. kurkuma
  • 1 halve etl. zout
  • scheut zonnebloemolie
  • scheut olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in grove stukjes en plaats deze in een ruime kom.
  2. Pel de uien, snipper de uien fijn en voeg deze toe aan het vlees.
  3. Snijd de peterselie fijn en voeg deze toe bij het vlees. Voeg ook alle kruiden toe en als laatste doe je er een scheutje zonnebloemolie en een scheutje olijfolie bij.
  4.  Schep de het vlees goed om in de marinade totdat deze geheel onder de marinade zit. Dek de kom af en zet deze in de koelkast, zodat de marinade goed kan intrekken.
  5. Het beste is om het vlees altijd een dag van te voren te marineren, zodat de marinade de hele dag in het vlees kan trekken. Heb je geen tijd, dan laat je de marinade minstens 3 uur goed intrekken. Hoe langer de marinade in het vlees kan trekken hoe lekkerder de smaak is.
Barbecueën maar!
  1. Maak de ijzeren spiezen schoon en prik de vleesblokjes erdoorheen. Tip! Je kunt er ook voor kiezen om groenten tussen het vlees te prikken, erg lekker!
  2. Plaats de gevulde vleespiezen op een bord en op dezelfde manier de rest van het vlees af. Heb je geen ijzere spiesen, dan kun je ook prima houten stokjes gebruiken.

3

  1. Thuis gebruiken we eigenlijk altijd onze traditionele Marokkaanse barbecue (majmar) in plaats van een ”echte” barbecue haha. Maar je kunt uiteraard ook een simpele barbecue gebruiken of je kunt het vlees zelfs op een grilplaat grillen.
  2. Plaats de kolen in het midden van de barbecue op een hoopje en stop in het midden een aanmaakblokje. Steek voorzichtig het aanmaakblokje aan en wanneer het aanmaakblokje is uitgedoofd zullen de kolen warm worden.
  3. Om de kolen snel warm te krijgen kun je met een stuk karton tegen de kolen aanwaaien. op deze manier zullen de kolen snel beginnen te gloeien.  Zorg er wel voor dat de kolen bij elkaar blijven liggen, zodat ze de warmte goed aan elkaar kunnen doorgeven.12
  4. Zodra de kolen gloeien verdeel je deze over de oppervlakte van de barbecue.
  5. Vul de rooster met de vleesspiesen en plaats deze boven de barbecue. Bak het vlees aan beide kanten mooi goudbruin. Laat het vlees niet te lang op de barbecue liggen, want dan krijg je taai en droog vlees.

4

6

Een erg simpel marinade recept om het lekkerste barbecue vlees op tafel te zetten!

Liefs,
Fatima

 

 

 

 

48 antwoorden
  1. Naima
    Naima zegt:

    Wat ben ik blij met je nieuwe recept, niet om recept zelf maar zolang geen nieuwe recepten op pagina gezet dat ik het idee had dat je je site niet meer gebruikte voor om nieuwe recepten geplaatsen…..thanx

    Beantwoorden
  2. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Heey meid !Wat een lekker recept ! Ga ik zeker eens proberen ! Welkom terug ! Jou receptjes zijn echt ma scha Allah ,ga zo door !! <3

    Beantwoorden
  3. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Oooh ! Super recept ! Ga ik zeker eens proberen ! Leuk dat je weer terug bent meid ! 🙂 jou recepten zijn Ma scha Allah ! Door jou krijg ik zin om in de keuken te gaan staan <3 ! Xx

    Beantwoorden
  4. Marloes
    Marloes zegt:

    O my, wat was dit lekker!
    Gisteren de stukjes rundvlees gemarineerd…de hele nacht lekker laten marineren en vandaag op de bbq gegrild. Heerlijk! Een recept om te bewaren.

    Beantwoorden
  5. Roshni
    Roshni zegt:

    Hi, ik geniet altijd zo van je recepten. Echt alles wat ik heb geprobeerd is lekker gewoon!
    Vraagje, kun je deze marinade ook voor kipfilet gebruiken?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Roshni, bedankt voor je lieve reactie! Je, kunt deze marinade ook wel gebruiken voor kipfilet als je dit lekker vindt. Zelf gebruik ik altijd een andere marinade voor de kip.

      Beantwoorden
  6. Waheedatje
    Waheedatje zegt:

    Hoi KitchenQueen, ik heb sinds kort jouw site ontdekt en ben helemaal fan, je geeft echt heel veel inspiratie! Ik ga dit receptje ook uitproberen, maar vraagje, waar kan ik zo een spiezenrooster vinden, vind hem echt superhandig!!!
    xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Waheedatje, bedankt voor je super lieve compliment meis! Je kunt zo’n spiezenrooster vinden bij een Marokkaans winkeltje of misschien ook bij een turks winkeltje. Succes meis. <3

      Beantwoorden
  7. Oem Moussa
    Oem Moussa zegt:

    Welk deel vd lam/rund gebruik jij? Sommige delen worden snel droog en zijn minder geschikt voor bbq/grill dus vandaar mn vraag haha ..

    Beantwoorden
  8. Mimi
    Mimi zegt:

    Hoi faatje
    Ik vroeg me ook af hoe ze kipspiezen kruiden, kan ik dezelfde marinade gebruiken of gebruik je er andere kruiden voor? Groetjes xx

    Beantwoorden
  9. Maaike
    Maaike zegt:

    Leuk zeg zo’n marrokaanse barbecue! Ziet er knus uit! Ik hou zelf ook wel van die tafelmodelletjes. Die spiesjes zien er lekker uit zeg! Inderdaad is marineren THE KEY hahaha. Zeker bij barbecuen! Heb je ook wel eens zalm op de barbecue geprobeerdt? Heerlijk met een mosterd dille marinade…

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *