IMG_52199

Vleesspiezen op de barbecue

Oh wat heb ik mijn blog en mijn lieve volgers toch gemist! Zoals jullie vast al hebben gemerkt is het alweer een lange tijd geleden dat ik een recept met jullie heb gedeeld hier op de blog. Maar goed ik ben er gelukkig weer, dus we gaan er weer tegenaan! Met het mooie weer van de afgelopen dagen en het mooie weer dat er nog aan zit te komen heb ik een heerlijk recept die ik graag met jullie wil delen. Deze vleesspiezen op de barbecue zijn zo lekker mals en doen het altijd goed bij ons thuis! Simpel recept die ook op jouw barbecue feestje zeker niet mag missen!
Wat heb je nodig?

  • Rund/Lam vlees (500 gram)
  • 2 uien
  • Bosje peterselie
  • Eetlepel paprikapoeder
  • Halve eetlepel peper
  • Halve eetlepel kurkuma
  • Halve eetlepel zout
  • Zonnebloemolie
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Maak het vlees grondig schoon en snijd het vlees dan in blokjes. Snijd de blokjes niet al te klein, maar ook weer niet te groot. Wanneer je het vlees in blokjes hebt gesneden doe je ze in een ruime kom. Pel dan de twee uien en snipper deze fijn en strooi deze over het vlees heen. Je kunt er ook voor kiezen om de uien te raspen als je dit wilt. Zelf vind ik het lekkerder om de uien in kleine blokjes te snijden, want dan heb je een lekkere bite.

Snijd de peterselie fijn en doe deze ook bij de rest in de kom. Doe hier dan alle kruiden bij en als laatste doe je er een scheutje zonnebloemolie bij en een scheutje olijfolie. Meng de vleesblokjes door de marinade heen. Dek het vlees af en zet het in de koelkast, zodat de marinade goed kan intrekken.

Ik marineer het vlees altijd een dag van te voren, zodat de marinade de hele dag in het vlees kan trekken. Heb je geen tijd, dan laat je de marinade minstens 3 uur intrekken. Geloof me deze stap is echt belangrijk, want hoe langer de marinade in het vlees kan trekken hoe lekkerder de smaak is.

Barbecueën maar!

Haal het vlees uit de koelkast en zet deze even apart. Maak de ijzeren spiesen schoon en prik dan de vleesblokjes erdoorheen. Je kunt ook groenten tussen het vlees prikken. Leg de gevulde vleespies op een bord en werk dan op dezelfde manier de rest van het vlees af. Heb je geen ijzere spiesen, dan kun je ook prima houten stokjes gebruiken.

3

Thuis gebruiken wij eigenlijk altijd onze traditionele Marokkaanse barbecue (majmar) in plaats van een ”echte” barbecue haha. Maar je kunt natuurlijk ook een normale simpele barbecue gebruiken, of je kunt zelfs een grilplaat gebruiken als je geen barbecue hebt.

Leg de kolen in het midden van de barbecue op een hoopje en stop er een aanmaakblokje tussen. Steek dan voorzichtig het aanmaakblokje aan met een lucifer of aansteker. Wanneer het aanmaakblokje is uitgedoofd zul je merken dat er een aantal kolen warm beginnen te worden. Om de kolen snel warm te krijgen, pak je een stuk karton die je kan gebruiken om te waaien. Je zult merken dat de kolen zullen beginnen te gloeien.  Zorg er wel voor dat de kolen bij elkaar blijven liggen, zodat ze de warmte goed aan elkaar kunnen doorgeven.

1

Wanneer je ziet dat alle kolen gloeien pak je een stok of een lege spies en verdeel je de kolen over de oppervlakte van de barbecue. Pak dan de rooster en leg deze op de barbecue. Leg hier dan de vleesspiezen op en bak ze aan beide kanten gaar.Laat het vlees niet te lang op de barbecue, want anders krijg je taai, droog vlees. Ik laat het altijd voor ongeveer 8 tot 10 minuten mooi bruin worden.

Ik gebruik een rooster die je kunt vullen met de vleesspiezen en vervolgens kunt sluiten. Nadat ik de rooster heb gevuld leg ik deze vervolgens op de barbecue. Ik vind deze afsluitbare rooster echt super handig, omdat je de spiesen allemaal tegelijk kunt omdraaien en je niet alle spiesen per een hoeft te draaien, lekker lui i know haha!

2

4

Je kunt zoveel variëren als je zelf wilt met dit recept! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om ook groenten door de spies te prikken zoals paprika, uien, etc. Wat ik persoonlijk altijd lekker vind is om een lekker kop mint thee bij dit gerecht te serveren en natuurlijk stokbrood met kruidenboter, heerlijk! Lekkere sauzen erbij en niet te vergeten een lekkere frisse salade! 

6

Eetsmakelijk

 

 

48 antwoorden
  1. Naima
    Naima zegt:

    Wat ben ik blij met je nieuwe recept, niet om recept zelf maar zolang geen nieuwe recepten op pagina gezet dat ik het idee had dat je je site niet meer gebruikte voor om nieuwe recepten geplaatsen…..thanx

    Beantwoorden
  2. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Heey meid !Wat een lekker recept ! Ga ik zeker eens proberen ! Welkom terug ! Jou receptjes zijn echt ma scha Allah ,ga zo door !! <3

    Beantwoorden
  3. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Oooh ! Super recept ! Ga ik zeker eens proberen ! Leuk dat je weer terug bent meid ! 🙂 jou recepten zijn Ma scha Allah ! Door jou krijg ik zin om in de keuken te gaan staan <3 ! Xx

    Beantwoorden
  4. Marloes
    Marloes zegt:

    O my, wat was dit lekker!
    Gisteren de stukjes rundvlees gemarineerd…de hele nacht lekker laten marineren en vandaag op de bbq gegrild. Heerlijk! Een recept om te bewaren.

    Beantwoorden
  5. Roshni
    Roshni zegt:

    Hi, ik geniet altijd zo van je recepten. Echt alles wat ik heb geprobeerd is lekker gewoon!
    Vraagje, kun je deze marinade ook voor kipfilet gebruiken?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Roshni, bedankt voor je lieve reactie! Je, kunt deze marinade ook wel gebruiken voor kipfilet als je dit lekker vindt. Zelf gebruik ik altijd een andere marinade voor de kip.

      Beantwoorden
  6. Waheedatje
    Waheedatje zegt:

    Hoi KitchenQueen, ik heb sinds kort jouw site ontdekt en ben helemaal fan, je geeft echt heel veel inspiratie! Ik ga dit receptje ook uitproberen, maar vraagje, waar kan ik zo een spiezenrooster vinden, vind hem echt superhandig!!!
    xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Waheedatje, bedankt voor je super lieve compliment meis! Je kunt zo’n spiezenrooster vinden bij een Marokkaans winkeltje of misschien ook bij een turks winkeltje. Succes meis. <3

      Beantwoorden
  7. Oem Moussa
    Oem Moussa zegt:

    Welk deel vd lam/rund gebruik jij? Sommige delen worden snel droog en zijn minder geschikt voor bbq/grill dus vandaar mn vraag haha ..

    Beantwoorden
  8. Mimi
    Mimi zegt:

    Hoi faatje
    Ik vroeg me ook af hoe ze kipspiezen kruiden, kan ik dezelfde marinade gebruiken of gebruik je er andere kruiden voor? Groetjes xx

    Beantwoorden
  9. Maaike
    Maaike zegt:

    Leuk zeg zo’n marrokaanse barbecue! Ziet er knus uit! Ik hou zelf ook wel van die tafelmodelletjes. Die spiesjes zien er lekker uit zeg! Inderdaad is marineren THE KEY hahaha. Zeker bij barbecuen! Heb je ook wel eens zalm op de barbecue geprobeerdt? Heerlijk met een mosterd dille marinade…

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *