IMG_00877

Vermicelli in tomatensaus met Kikkererwten

IMG_00877

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • Hand vol kikkererwten
  • 2 uien
  • peterselie
  • etl. tomatenpuree
  • half blokje knorr
  • thl. gember
  • halve thl. peper
  • thl. kurkuma
  • 1.5 thl. zout
  • handvol vermicelli


Bereidingswijze:

Vul een pannetje met water en kook de kikkererwten voor ongeveer 20 minuten half gaar. De kikkererwten moeten niet volledig garen, omdat de kikkererwten straks nog in de saus zullen gaarkoken. Als je droge kikkererwten gebruikt, dan raad ik je aan om deze een nachtje te laten weken in water. Gebruik je kikkererwten uit blik, dan kun je deze stap overslaan.

IMG_00466

Pel de twee uien en rasp deze helemaal fijn en snijd hierbij de peterselie fijn en meng dit kort samen. Vul dan een pan met 1 liter water en doe hier de geraspte uien en de fijngesneden peterselie bij. Doe hier dan de eetlepel tomatenpuree bij en de kruiden en meng dit dan weer samen. Doe de deksel op de pan en laat het dan geheel koken voor ongeveer 30 minuten. 

Vermecelli met kikkererwten3

Vermecelli met kikkererwten4

Vermecelli met kikkererwten5

Open dan weer de pan en doe er de vermicelli  bij en de kikkererwten die je van te voren half hebt gekookt en meng dit samen door de saus. De vermicelli wordt snel gaar en de kikkererwten zijn ook al voorgekookt dus je laat het voor ongeveer 20 minuten doorkoken op een hoog vuurtje. Je kunt ondertussen blijven controleren of de kikkererwten al gaar zijn en de pan vervolgens weer sluiten.

Vermecelli met kikkererwten2

De vermicelli zal verdubbelen en de saus zal indikken dus als je merkt dat je te weinig saus hebt voeg je er gewoon wat water bij. Giet er niet gelijk een volle glas bij, maar doe er beetje bij beetje wat water bij en dan kun je kijken of je genoeg hebt en of je nog wat meer water nodig hebt. Water erbij doen kan altijd, maar verwijderen niet helaas! Proef tussendoor de saus en breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout!

Zelf serveer ik er bijna altijd knoflookbrood bij die ik zelf maak, hier zal ik snel een recept van delen met jullie! Serveer dit gerecht voor de lunch of zelfs voor het avondeten. Je kunt bij dit gerecht zelfs stukjes vlees of kip toevoegen wat ook erg lekker is!

Eetsmakelijk!

IMG_0092

 

 

37 antwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Dankjewel lieve meid! <3 Ja pff vertel mij wat! Ik heb gelukkig nog een aantal foto's op mijn laptop die ik beetje bij beetje opnieuw aan het uploade ben haha.

      Beantwoorden
  1. laila
    laila zegt:

    As-Salaam-Alaikum ik was door de recepten aan het kijken en deze leek me heel lekker zelf ben ik 15 en pak u recepten om me moeder soms te verassen maar had een vraagje pakt u de vermicelli van soep of echte pasta vermicelli
    Gr laila ❤️

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam 3likoem meid! Oh wat leuk en maschAllah je bent nog zo jong, echt goed van je! Ik gebruik vermicelli van het merk Dari ken je dat? Die kun je kopen bij een Turks of Marokkaans winkeltje. Wij gebruiken die voor in de soep (harira) <3

      Beantwoorden
  2. Farah
    Farah zegt:

    Hey!

    Dit ziet er heerlijk uit maar ik zou er wel vlees aan willen toevoegen.. Wanneer kan je die dan toevoegen? Eerst het vlees met de uien in een beetje olie garen en dan pas de liter water toevoegen? En dan gewoon de rest van de stappen vervolgen???

    Farah

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Farah,

      Je kunt er vlees aan toevoegen. Dit doe je inderdaad eerst even aanbakken samen met de uien in een beetje zonnebloemolie en dan ga je verder met de rest van de stappen. Succes meid Xx

      Beantwoorden
  3. Farid
    Farid zegt:

    Salaam alikom,

    Ik dacht ik wil mijn vrouw even verassen door voor haar te koken en zo kwam ik na een korte zoektocht op jou site terecht. Dit gerecht dus uitgeprobeerd. Op zich heldere beschrijving en alles. Maar….
    De kikkererwten waren half gaar gebleven. De rest van de smaak en alles was heel goed. Nou ben ik natuurlijk geen keukenprinses, maar mijn vrouw zei meteen, je had kikkererwten uit blik moeten gebruiken en niet de droge, want die moet je een nachtje laten inweken. Ik zeg ik heb volledig de beschrijving gevolgd en dat hoefde niet. Beiden hadden we gelijk vond ik. Voor iemand die altijd in de keuken staat spreekt het voor zich. En ik heb weer wat geleerd.

    Ik ga nog veel meer uitproberen van jou site dus in sha Allah zal dat wel goed gaan….

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem Salaam Farid,

      Allereerst mijn complimenten dat je het initiatief neemt om recepten uit te proberen. En ik moet je zeker gelijk geven, want wanneer je de droge kikkererwten gebruikt moet je deze inderdaad een nachtje laten weken in water. Maar tijdens het gaarkoken van de kikkererwten kun je ondertussen de gaarheid blijven controleren. Je kunt natuurlijk ook kikkererwten uit blik gebruiken, want deze zijn inderdaad zachter. Ik zal het gelijk wijzigen in het recept, bedankt! Succes met het uitproberen van recepten en inschAllah zal het volgend recept je beter lukken! Groetjes.

      Beantwoorden
  4. Farid
    Farid zegt:

    Top Fatima,

    Verder ging het heel goed hoor hamdoelilah en de smaak was ook goed. Heb er kleine kipstukjes tussen gedaan en dat pakte allemaal goed uit. Gair in sha Allah. Vanmiddag weer boodschappen doen voor een aantal andere recepten van jou. Moge Allah jou belonen voor je goede werk en het delen van jou kennis en kunde met ons.

    Beantwoorden
  5. XimaneX
    XimaneX zegt:

    HEEY FAAATJEEEXXX,
    ik vroeg me af of je binnekort voor de ramadan die typische tomatensoep/harira de recept er van zo snel mogelijk online wilt zetten!!!
    veel groetjes imaneeeeeexxxx

    Beantwoorden
  6. Karima
    Karima zegt:

    Salam Fatima,

    Aller eerst bedankt voor je duidelijke recepten altijd! Ik ben een stille volger die graag jouw recepten uitprobeert. Ik vroeg me af of je ook een recept hebt van harira, of lijkt dat hierop? Ik hoor graag van je!

    Xx Karima

    Beantwoorden
  7. chaymae
    chaymae zegt:

    Heerlijk recept (viel goed in de smaak thuis hihi) en heb als bijgerecht shwa erbij gemaakt en die combi is echt heerlijk!

    Dank je wel voor dit snelle en simpele gerecht!

    Beantwoorden
  8. Kaouthar
    Kaouthar zegt:

    Hi faatje!
    Wil dit recept zo graag uitproberen, kan niet wachten!
    Vraag me af of je ipv kikkererwten ook bonen kan gebruiken, bruine of witte in tomatensaus bv?
    Zou dat net zo YUMM zijn als kikkererwten, wat denk jij?

    Beantwoorden
  9. Merel
    Merel zegt:

    Hoi Faatje 🙂

    Dit ziet er ontzettend lekker uit!! Heb je misschien een tip voor wat je hierbij kan eten?
    Thnx voor al je mooie gerechten meid!

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Merel,

      Zelf serveer ik er altijd een frisse salade bij. Je kunt natuurlijk ook kip of vlees toevoegen aan het recept als je dit graag hebt. Graag gedaan hoor meis! Xx

      Beantwoorden
  10. zeinebledou
    zeinebledou zegt:

    Heerlijk gerecht. Thank you sis. Heb wel wortel en courgette bij gedaan. In kleine fijne blokjes. Lekker met deze koude dagen. Xxx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *