Vegetarische mini pizza’s

Laatst kreeg ik een verzoek of ik een keer een vegetarisch recept wilde delen op de blog en laat ik nou zelf een vegetarisch gerecht op zijn tijd erg lekker vinden. Dit keer heb ik gekozen voor een vegetarische pizza recept. Pizza is voor mij altijd een goed idee en vooral een zelfgemaakte valt altijd in de smaak. We hebben heerlijk gesmuld van deze mini pizza’s en de helft thuis had niet eens door dat er geen vlees/vis op zat haha. Kijken jullie mee naar het recept?

Wat heb je nodig? (15 stuks)

  • 350 gram bloem
  • 1 thl. provençaalse kruiden
  • 1.5 thl. zout
  • 8 gram gist(zakje)
  • 1 etl. olijfolie
  • 200 ml lauwwarm water

Beleg:

  • courgette
  • champignons
  • rode uien
  • cherry tomaatjes
  • 1 etl. sambal
  • zout
  • peper
  • tomatensaus
  • geraspte kaas

IMG_9933

Bereidingswijze:

  1. Voeg de bloem toe in een diepe kom en voeg hier de basilicum, gedroogde rozemarijn en de gedroogde gist aan toe. Strooi het zout aan de zijkanten van de kom en meng geheel samen.
  2. Giet de olijfolie erbij giet beetje bij beetje het water toe aan de droge ingrediënten in de kom. Kneed ondertussen het deeg goed door tot een soepel deeg. Je kneed het deeg voor ongeveer 10 minuten, totdat het deeg elastisch aanvoelt en niet meer plakt.IMG_9971 IMG_9974
  3. Plaats het deeg in een ingevette kom en vet de bovenkant van het deeg in met een klein laagje olijfolie.
  4. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg voor 30 minuten rijzen.IMG_0221
  5. Bestuif je werkplek met een laagje bloem en stort hier het deeg op.
  6. Bestuif de deegroller met een laagje bloem en rol het deeg uit tot een ronde plak van ongeveer 1 cm dikte. IMG_9983 IMG_9988
  7. Steek met een ronde vorm ronde vormpjes uit het deeg en plaats deze op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Het overgebleven deeg vorm je weer samen en rol je weer uit tot een ronde plak. Steek hier weer ronde vormpjes uit en herhaal deze stappen totdat je heel het deeg hebt gehad.IMG_0001
  8. Dek de bakplaat af met een schone theedoek en laat het deeg weer rusten voor 30 minuten. Tip! Sla deze stap niet over, want door het deeg telkens te laten rusten krijg je straks een heerlijke luchtige pizzabodem.IMG_0008 IMG_0017
Groenten bereiden
  1. Snijd de courgette in blokjes en zet deze apart. Snijd de champignons in plakjes en de rode uien in schijfjes. De sherry tomaten snijd je door vier en zet je even apart.
  2. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de rode uien mooi glazig.
  3. Schep de courgette, champignons erbij en kruid het geheel met peper en zout.
  4. Voeg de sambal toe roer alles samen en laat de groenten geheel bakken voor 10 minuten.
  5. Als laatste voeg je de gesneden sherry tomaten toe en meng je dit voorzichtig door de groenten heen. Breng de groenten eventueel nog op smaak met wat peper en zout.
  6. Wanneer de groenten gaar zijn haal je de koekenpan van het vuur en laat je de groenten geheel afkoelen.

IMG_0020

IMG_0031

IMG_0050

Pizza’s beleggen
  1. Verdeel een volle eetlepel van de tomatensaus op het deeg  en schep hierboven een volle eetlepel van de groenten.IMG_0070 IMG_0082 IMG_0089
  2. Strooi wat geraspte kaas over de pizza’s en strooi er zelfs nog wat lekkere Provençaalse kruiden overheen.IMG_0091
  3. Bak de pizza’s af in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten lekker krokant. Tip! De pizza’s zijn gaar wanneer de onderkant van de pizza’s mooi goudbruin van kleur is en de bovenkant er krokant uitziet.

IMG_0107

Dit is zeker een van mijn favorieten pizza recepten! Het deeg is erg simpel om te maken en je kunt eindeloos variëren met het beleg dat je erop doet. Je hebt deze mini pizza in twee happen al op, maar je kunt van het deeg ook makkelijk twee grote pizza’s maken.

Liefs,
Fatima

 

 

 

73 antwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Zaheera, dit heb ik ook niet duidelijk aangegeven in het recept. Nee, je gebruikt tomatensaus uit een pakje. Zelf gebruik ik altijd tomatensaus van het merk Heinz. Gewoon zo’n klein pakje. Je kunt beter tomatensaus uit een pakje gebruiken i.p.v. tomatenpuree uit een blikje. Succes. <3

      Beantwoorden
      • Punt
        Punt zegt:

        Wat ik ook wel doe is beetje olijfolie. Beetje knoflook. Tomatenpuree uit blikje. Pizzakruiden. Even kort bakken. Dat als saus gebruiken.

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Jihane,

        Hmm dit lijkt mij ook wel lekker. Dit ga ik de volgende keer eens uitproberen haha. Bedankt voor de tip hoor! Xx

    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo lieverd, oh met bladerdeeg is ook erg lekker hmm! Maar met zelfgemaakt deeg ga je het nog lekkerder vinden hihi. Ps. hoe was gisteren het etentje? Was alles nog gelukt?

      Beantwoorden
      • Femke
        Femke zegt:

        Ja was goed gegaan, iedereen heeft lekker gesmuld. Zelf amper gegeten want ik had het zo heet dat ik geen zin had om te eten haha! Hopelijk vanavond wat beter eten..Lekker simpel vanavond, gewoon nog wat gehakt en kip die nog gemarineerd zijn bakken en wat salade en ovenfrietjes, easy vandaag dus :-)!

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo meis, leuk om te lezen dat iedereen heeft gesmuld. Ik ken het gevoel haha. Vooral als je met dit weer in de keuken staat ben je aan het eind kapot om nog wat te eten haha.

  1. Siham
    Siham zegt:

    Even serieus Faatje ik ben jou zo dankbaar! Jouw geduld om ons alles zo duidelijk ui te leggen is gewoon top! Onze dank is groot!!!

    Beantwoorden
  2. Evelien
    Evelien zegt:

    Ziet er super lekker uit!! al je recepten trouwens. Ik ben fan van je site. Goed uitgelegde recepten met mooie foto´s. bedankt dat je de tijd neemt om deze artikelen voor ons te maken!

    Beantwoorden
  3. Mientje
    Mientje zegt:

    Wat een lekkere recepten op je site ik ben een trouwe stille volger totdat het vandaag mis ging mijn deeg bleef van binnen rauw terwijl bovenkant alles gaar was. Wat heb ik verkeerd gedaan. Ik heb wel de kant en klaar pakje gebruikt voor de pizzadozen van honig.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Mientje, Allereest bedankt voor je lieve compliment. Ik denk dat je de oven iets te hoog hebt gezet, en dat hierdoor het deeg snel is verkleurd maar van binnen nog niet gaar was. Ik zal de volgende keer de tempratuur iets lager zetten. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je. <3

      Beantwoorden
  4. Ikram
    Ikram zegt:

    Hoi Fatima, ik ben fan van je blog. Al 2 dingen uitgrprobeerd en beiden SUPER lekker! Ik vroeg me af welke keukenmachine jij hebt; ik wil er namelijk ook een kopen (ben een ramp met deeg kneden), maar heb geen idee welke de beste is. En de prijzen liegen er ook niet om..
    Groetjes (en eet smakelijk voor straks)!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Ikram, Alleereerst bedankt voor je lieve compliment meis. Ik gebruik de keukenmachine van het merk Tristar de MX4162. Ik heb deze een jaar geleden gekocht bij de AH voor 100 euro i.p.v. 200 euro hihi.

      Beantwoorden
  5. Faar
    Faar zegt:

    Hallo faat

    Deze broodjes ga ik voor vanavond maken hmmm..Top site heb je goede uitleg ook ben er wel regelmatig te vinden 😉 ga zo door meid.

    Groetjess

    Beantwoorden
  6. Kaoutar
    Kaoutar zegt:

    Faatje ik had ze laatst gemaakt en ze waren echt heeeerlijk! Nu wil ik ze maken met volkoren speltmeel, worden ze dan ook zacht?

    Beantwoorden
  7. Sabah
    Sabah zegt:

    Hallo Fatale,

    Allereerst ben ik een nummer 1 fan van jou website,, ik geniet hiervan,, ben dankzij jou website nog meer nieuwe dingen aan het uitproberen shokran bezef! nou komt mijn vraag haha kan ik de deeg ook met een mixer mixen? ik heb namelijk niet zo een apparaat en vind het te vermoeiend met mijn handen……

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sabah,

      Dankjewel lieve meid voor je lieve complimenten! Ja, hoor je kunt het deeg ook met de handmixer mixen, maar dan moet je wel de deeghaken gebruiken en niet de standaard garde haken zeg maar. Succes meid! Xx

      Beantwoorden
  8. Senaa
    Senaa zegt:

    Selaam Faatje, ik heb je recept en het deeg was mooi gelukt. Alleen de pizza’s waren een beetje aan de harde kant. Wat heb ik verkeerd gedaan? Te lang in de oven?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam alaikoem Senaa,

      Als het deeg goed is gelukt en het deeg gewoon soepel en lekker zacht was, dan heb je de pizza’s denk ik iets te lang in de oven laten staan. Als de onderkant van de pizza’s iets mooi bruin is en de zijkanten ook, dan kunnen de pizza’s direct uit de oven. Volgende keer lukken ze je perfect inschAllah!

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Anissa,

      Jazeker dat kan! Wanneer je de pizza´s hebt belegd kun je ze voorzichtig inwikkelen met plasticfolie en dan stop je de pizza´s in de diepvries. Succes hoor!

      Beantwoorden
  9. Lotte
    Lotte zegt:

    Wat een super recept! Alleen een vraagje als ik ze alvast wil maken voor de dag erna hoe kan ik dit dan het beste doen? Alvast afbakken en in de koeling maken, of alleen maken en in de koeling bewaren en pas op de dag zelf afbakken?

    Liefs

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Lotte,

      Ah, super lief! Als je de pizza’s een dag van te voren wilt maken, dan kun je het beste als volgt te werk gaan. Maak de pizza’s en bak deze alvast af in de oven. Laat de pizza’s dan ietsjes afkoelen en verpak deze in een plastic zak. Je kunt de pizza’s dan invriezen of je stopt ze enkel in de oven. De volgende dag verwarm je de pizza’s nog even kort in de oven en klaar ben je. Succes hoor! Xx

      Beantwoorden
  10. Sabah
    Sabah zegt:

    Salam lieve meid,

    Volgens mij doe ik elke keer wat verkeerds met de deeg welke deeg gebruik jij eigenlijk? ik die van de lidl,,,, ik heb er namelijk bellen in en in de keukenmachine moet ik wel meer als 8 min doorgaan met kneden….. wat doe ik verkeerd en dat is niet alleen met dit deeg de vorige keer was dat ook bij een andere recept van jou…. toen stond er ook 8 min maar bij 8 min plakte het deeg nog en naar 15 min nog :S hoop dat je mijn vragen zult beantwoorden want weet geen raad meer.

    Beantwoorden
    • Biby
      Biby zegt:

      Bij mij blijft het deeg ook zo plakkerig😔. Heb het bijna 20 min laten kneden. Nu uiteindelijk toch maar laten rijzen maar ben bang dat het niks gaat worden.

      Beantwoorden
      • Biby
        Biby zegt:

        Ik heb het deeg maar weggegooid, er was echt niet mee te werken. Ik zag trouwens net bij de recept van tonijnpizza dat je daar 175 ml water hebt gebruikt. Kan het zijn dat deze 250 ml gewoon te veel is?

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Biby,

        Altijd als het deeg te plakkerig is kun je beetje olie toevoegen aan het deeg. Dan is het deeg weer goed handelbaar. En is het gelukt?

      • Biby
        Biby zegt:

        Hoi hoi, olie toevoegen hielp ook niet. Maar ik zie nu dat het recept is aangepast en dat het water nu 150 ml is ipv 250. Was dus blijkbaar een foutje😅

    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Sabah,

      Als het deeg te erg plakt, dan raad ik altijd aan om er ongeveer 1 eetlepel zonneboemolie aan toe te voegen. Je kneed dan het deeg nog even kort door en laat het dan direct rijzen. Na het rijzen smeer je je handen weer in met olie en kneed je het deeg weer kort. Altijd als het deeg iets plakt voeg ik olie toe. Probeer niet bloem toe te voegen, want dan krijg je zwaar en droog brood.

      Beantwoorden
  11. Saida
    Saida zegt:

    Heerlijke recept mashallah alik😘
    Ik had alleen probleempje de kaas die ik gebruikte was hard geworden waarschijnlijk ligt het aan de soort kaas die ik gebruikte. Welke kaas gebruik jij normaal alvast bedankt xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Saida,

      Zoiets heb ik ook ooit gehad haha. Dit komt doordat je eigenlijk niet alle geraspte kaas kunt gebruiken. Dat kan wel, maar sommige worden hard ipv dat ze gaan smelten. Ik raad je de geraspte kaas van de Lidl aan of geraspte kaas voor ovenschotels, die is ook erg lekker en smelt goed! Succes en bedankt voor je lieve woorden!

      Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Hanane,

      Oh als je het deeg niet prikt, dan bolt het deeg eerder op. Maar het deeg zou wel gewoon gaar moeten worden. Op hoeveel graden heb je de pizza’s gebakken?

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Eva,

      Jazeker dat is mogelijk. Je maakt de pizza en bakt ze ook gelijk af. Wanneer ze uit de oven komen laat je ze even afkoelen en dan verpak je ze eigenlijk direct in zakjes. Invriezen en wanneer je er zin in hebt hoef je de pizza’s enkel nog even te verwarmen in de oven. Succes!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  12. Ghizlane
    Ghizlane zegt:

    Hoi Fatima,

    Zijn dit de broodjes die je gister op je snap had gedeeld? Ik wil ze vanavond in sha Allah maken voor bezoek.

    Ik hoor het graag van je.

    Ps: je blog is awesome!!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *