IMG_0123

Vegetarische mini pizza’s

Laatst kreeg ik van een trouwe volger een verzoek of ik een keer een vegetarisch recept wilde delen op mijn blog. Zelf vind ik een vegetarisch gerecht op zijn tijd heerlijk. Vooral gerechten zoals Marokkaanse linzensoep, Tuinbonen, Bonen in tomatensaus zijn heerlijke gerechten. Maar goed zulke gerechten maken wij thuis niet tijdens de Ramadan. Dit keer heb ik gekozen voor een een vegetarische pizza. Pizza vind ik altijd wel lekker, maar een zelfgemaakte pizza smaakt altijd lekkerder. Je bepaalt zelf wat je op de pizza doet, en het is niet eens veel werk. We hebben er heerlijk van gesmuld, en de helft thuis had niet eens door dat er geen vlees/vis op zat haha. Kijken jullie mee naar het recept?

Wat heb je nodig? (15 stuks)

  • 350 gram bloem
  • provençaalse kruiden
  • 1.5 thl. zout
  • 8 gram gist(zakje)
  • 1 etl. olijfolie
  • 170 ml lauwwarm water

Beleg:

  • Courgette
  • Champignons
  • Rode uien
  • Cherry tomaatjes
  • Eetlepel sambal
  • Zout
  • Peper
  • Tomatensaus
  • Geraspte kaas

IMG_9933

Bereidingswijze:

Doe de bloem in een diepe kom samen met de gedroogde basilicum, gedroogde rozemarijn en de gedroogde gist. Strooi het zout aan de zijkanten van de kom en meng dit dan even kort samen.

IMG_9942

IMG_9946

IMG_9955

IMG_9963

IMG_9965

Giet de twee eetlepels olijfolie in de kom en begin nu met het beetje bij beetje toe te voegen van het water. Kneed ondertussen het deeg goed door. Voor het kneden van het deeg gebruik ik mijn keukenmachine en ik laat het deeg eerst voor 2 minuten op de laagste stand kenden en vervolgens voor 8 minuten op de hoogste stand. Je kneed het deeg net zo lang lang door, totdat het deeg elastisch aanvoelt en niet meer plakt.

IMG_9971

IMG_9974

Vet een ruime kom of je werkplek in met wat olijfolie en leg hierin het gekneden deeg dat je tot een bol hebt gevormd. Smeer de bovenkant van het deeg nog een beetje in met wat olijfolie, het deeg aan de bovenkant niet uitdroogt. Dek het deeg vervolgens af met een stuk folie en een schone theedoek en laat het deeg rusten voor zeker 30 minuten.

In de winter periode laat ik het deeg altijd rijzen in de oven, omdat de oven tochtvrij is en het deeg hierdoor goed kan rijzen. Nu met de warme dagen laat ik het deeg gewoon op mijn werkplek staan.

IMG_9975

Wanneer het deeg in volume is verdubbeld stort je het op een bestoven werkplek. Rol het deeg met behulp van een deegroller uit tot een ronde plak van ongeveer 1 cm dikte. Let er wel op dat je de deegroller van te voren hebt bestoven met wat bloem, anders zal het deeg aan de deegroller blijven plakken.

IMG_9983

IMG_9988

Steek met een ronde vorm rondjes uit het deeg en leg deze op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. De overgebleven deeg resten vorm je weer samen en rol je weer uit tot een ronde plak. Steek hier weer rondjes uit en ga zo telkens verder totdat het deeg op is.

De ronde uitsteek vorm die ik gebruik komt van de Action en kost €0,99. Ik vind het echt een  handig ding!

IMG_0001

IMG_0008

Wanneer je alle deeg rondjes hebt uitgestoken en op de bakplaat hebt gelegd, dek je de bakplaat af met een schone theedoek. Laat de deeg rondjes weer rusten voor 30 minuten. Deze stap kun je beter niet overslaan, want door het deeg telkens te laten rusten krijg je straks een heerlijke luchtige pizzabodem.

IMG_0017

Groenten bereiden.

Snijd de courgette in blokjes en zet deze apart. Ik heb de courgette van te voren niet geschild, maar dit kun je natuurlijk wel doen als je dat wilt. Snijd de champignons in plakjes en de rode uien in schijfjes. De sherry tomaten snijd je door vier en zet je even apart.

Verwarm een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en laat het even warm worden. Bak de rode uien mooi glazig. Doe hier dan de courgette bij en de gesneden champignons. Kruid de groenten met peper en zout en voeg hier de eetlepel sambal aan toe. Meng dit dan samen en laat de groenten geheel bakken voor ongeveer 10 minuten. Als laatste doe je er de gesneden sherry tomaten erbij en meng je dit voorzichtig door de groenten heen. Kruid de groenten eventueel nog met wat peper en zout.

IMG_0020

IMG_0031

Zelf bakik de groenten niet helemaal gaar, omdat de groenten in de oven nog zullen doorbakken. Wanneer de groenten gaar zijn haal je de koekenpan van het vuur en laat je de groenten geheel afkoelen.

IMG_0050

Pizza’s beleggen.

Verwijder de theedoek over de deeg rondjes en verdeel ongeveer een volle eetlepel van de tomatensaus over het deeg. Ik gebruik tomatensaus uit een pakje van het merk Heinz. Wat ook erg lekker is om een theelepel gedroogde rozemarijn door de tomatensaus heen te mengen. Dit geeft een extra lekkere smaak aan de tomatensaus.

IMG_0061

IMG_0066

IMG_0070

Verdeel op de tomatensaus een volle eetlepel van de groenten. Druk de groenten voorzichtig its aan, zodat deze in het deeg blijven plakken.

IMG_0089

 

IMG_0082

Als laatste strooi nog wat geraspte kaas over de pizzatjes. Je kunt ook geraspte mozzarela gebruiken als je dit lekker vindt.

IMG_0091

Stop de bakplaat met de pizza’s in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. Houd de pizza’s ondertussen wel goed in de gaten, want elke oven is anders. De pizza’s zijn gaar wanneer de onderkant van de pizza’s mooi goudbruin  van kleur is en de bovenkant er krokant uitziet.

IMG_0107

Dit is echt mijn favorieten pizza recept, omdat je het deeg zo hebt bereid en het eigenlijk niet kan mislukken! Of je het deeg nou in een keukenmachine kneed of gewoon met de hand.

Deze pizza’s zijn ideaal om te serveren op bijvoorbeeld een feestje of wanneer je mensen over de vloer krijgt. Je hebt deze mini pizza in twee happen al op haha. Je kunt natuurlijk ook een iets grotere vorm gebruiken om de pizza’s wat groter te maken. Ben je niet zo’n fan van het vegetarisch eten? Dan kun je natuurlijk ook makkelijk gehakt, tonijn, kip etc. toevoegen aan het recept.

Veel kookplezier en smakelijk eten!

IMG_0154

 

69 antwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Zaheera, dit heb ik ook niet duidelijk aangegeven in het recept. Nee, je gebruikt tomatensaus uit een pakje. Zelf gebruik ik altijd tomatensaus van het merk Heinz. Gewoon zo’n klein pakje. Je kunt beter tomatensaus uit een pakje gebruiken i.p.v. tomatenpuree uit een blikje. Succes. <3

      Beantwoorden
      • Punt
        Punt zegt:

        Wat ik ook wel doe is beetje olijfolie. Beetje knoflook. Tomatenpuree uit blikje. Pizzakruiden. Even kort bakken. Dat als saus gebruiken.

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Jihane,

        Hmm dit lijkt mij ook wel lekker. Dit ga ik de volgende keer eens uitproberen haha. Bedankt voor de tip hoor! Xx

    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo lieverd, oh met bladerdeeg is ook erg lekker hmm! Maar met zelfgemaakt deeg ga je het nog lekkerder vinden hihi. Ps. hoe was gisteren het etentje? Was alles nog gelukt?

      Beantwoorden
      • Femke
        Femke zegt:

        Ja was goed gegaan, iedereen heeft lekker gesmuld. Zelf amper gegeten want ik had het zo heet dat ik geen zin had om te eten haha! Hopelijk vanavond wat beter eten..Lekker simpel vanavond, gewoon nog wat gehakt en kip die nog gemarineerd zijn bakken en wat salade en ovenfrietjes, easy vandaag dus :-)!

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo meis, leuk om te lezen dat iedereen heeft gesmuld. Ik ken het gevoel haha. Vooral als je met dit weer in de keuken staat ben je aan het eind kapot om nog wat te eten haha.

  1. Siham
    Siham zegt:

    Even serieus Faatje ik ben jou zo dankbaar! Jouw geduld om ons alles zo duidelijk ui te leggen is gewoon top! Onze dank is groot!!!

    Beantwoorden
  2. Evelien
    Evelien zegt:

    Ziet er super lekker uit!! al je recepten trouwens. Ik ben fan van je site. Goed uitgelegde recepten met mooie foto´s. bedankt dat je de tijd neemt om deze artikelen voor ons te maken!

    Beantwoorden
  3. Mientje
    Mientje zegt:

    Wat een lekkere recepten op je site ik ben een trouwe stille volger totdat het vandaag mis ging mijn deeg bleef van binnen rauw terwijl bovenkant alles gaar was. Wat heb ik verkeerd gedaan. Ik heb wel de kant en klaar pakje gebruikt voor de pizzadozen van honig.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Mientje, Allereest bedankt voor je lieve compliment. Ik denk dat je de oven iets te hoog hebt gezet, en dat hierdoor het deeg snel is verkleurd maar van binnen nog niet gaar was. Ik zal de volgende keer de tempratuur iets lager zetten. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je. <3

      Beantwoorden
  4. Ikram
    Ikram zegt:

    Hoi Fatima, ik ben fan van je blog. Al 2 dingen uitgrprobeerd en beiden SUPER lekker! Ik vroeg me af welke keukenmachine jij hebt; ik wil er namelijk ook een kopen (ben een ramp met deeg kneden), maar heb geen idee welke de beste is. En de prijzen liegen er ook niet om..
    Groetjes (en eet smakelijk voor straks)!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Ikram, Alleereerst bedankt voor je lieve compliment meis. Ik gebruik de keukenmachine van het merk Tristar de MX4162. Ik heb deze een jaar geleden gekocht bij de AH voor 100 euro i.p.v. 200 euro hihi.

      Beantwoorden
  5. Faar
    Faar zegt:

    Hallo faat

    Deze broodjes ga ik voor vanavond maken hmmm..Top site heb je goede uitleg ook ben er wel regelmatig te vinden 😉 ga zo door meid.

    Groetjess

    Beantwoorden
  6. Kaoutar
    Kaoutar zegt:

    Faatje ik had ze laatst gemaakt en ze waren echt heeeerlijk! Nu wil ik ze maken met volkoren speltmeel, worden ze dan ook zacht?

    Beantwoorden
  7. Sabah
    Sabah zegt:

    Hallo Fatale,

    Allereerst ben ik een nummer 1 fan van jou website,, ik geniet hiervan,, ben dankzij jou website nog meer nieuwe dingen aan het uitproberen shokran bezef! nou komt mijn vraag haha kan ik de deeg ook met een mixer mixen? ik heb namelijk niet zo een apparaat en vind het te vermoeiend met mijn handen……

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sabah,

      Dankjewel lieve meid voor je lieve complimenten! Ja, hoor je kunt het deeg ook met de handmixer mixen, maar dan moet je wel de deeghaken gebruiken en niet de standaard garde haken zeg maar. Succes meid! Xx

      Beantwoorden
  8. Senaa
    Senaa zegt:

    Selaam Faatje, ik heb je recept en het deeg was mooi gelukt. Alleen de pizza’s waren een beetje aan de harde kant. Wat heb ik verkeerd gedaan? Te lang in de oven?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam alaikoem Senaa,

      Als het deeg goed is gelukt en het deeg gewoon soepel en lekker zacht was, dan heb je de pizza’s denk ik iets te lang in de oven laten staan. Als de onderkant van de pizza’s iets mooi bruin is en de zijkanten ook, dan kunnen de pizza’s direct uit de oven. Volgende keer lukken ze je perfect inschAllah!

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Anissa,

      Jazeker dat kan! Wanneer je de pizza´s hebt belegd kun je ze voorzichtig inwikkelen met plasticfolie en dan stop je de pizza´s in de diepvries. Succes hoor!

      Beantwoorden
  9. Lotte
    Lotte zegt:

    Wat een super recept! Alleen een vraagje als ik ze alvast wil maken voor de dag erna hoe kan ik dit dan het beste doen? Alvast afbakken en in de koeling maken, of alleen maken en in de koeling bewaren en pas op de dag zelf afbakken?

    Liefs

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Lotte,

      Ah, super lief! Als je de pizza’s een dag van te voren wilt maken, dan kun je het beste als volgt te werk gaan. Maak de pizza’s en bak deze alvast af in de oven. Laat de pizza’s dan ietsjes afkoelen en verpak deze in een plastic zak. Je kunt de pizza’s dan invriezen of je stopt ze enkel in de oven. De volgende dag verwarm je de pizza’s nog even kort in de oven en klaar ben je. Succes hoor! Xx

      Beantwoorden
  10. Sabah
    Sabah zegt:

    Salam lieve meid,

    Volgens mij doe ik elke keer wat verkeerds met de deeg welke deeg gebruik jij eigenlijk? ik die van de lidl,,,, ik heb er namelijk bellen in en in de keukenmachine moet ik wel meer als 8 min doorgaan met kneden….. wat doe ik verkeerd en dat is niet alleen met dit deeg de vorige keer was dat ook bij een andere recept van jou…. toen stond er ook 8 min maar bij 8 min plakte het deeg nog en naar 15 min nog :S hoop dat je mijn vragen zult beantwoorden want weet geen raad meer.

    Beantwoorden
    • Biby
      Biby zegt:

      Bij mij blijft het deeg ook zo plakkerig😔. Heb het bijna 20 min laten kneden. Nu uiteindelijk toch maar laten rijzen maar ben bang dat het niks gaat worden.

      Beantwoorden
      • Biby
        Biby zegt:

        Ik heb het deeg maar weggegooid, er was echt niet mee te werken. Ik zag trouwens net bij de recept van tonijnpizza dat je daar 175 ml water hebt gebruikt. Kan het zijn dat deze 250 ml gewoon te veel is?

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Biby,

        Altijd als het deeg te plakkerig is kun je beetje olie toevoegen aan het deeg. Dan is het deeg weer goed handelbaar. En is het gelukt?

      • Biby
        Biby zegt:

        Hoi hoi, olie toevoegen hielp ook niet. Maar ik zie nu dat het recept is aangepast en dat het water nu 150 ml is ipv 250. Was dus blijkbaar een foutje😅

    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Sabah,

      Als het deeg te erg plakt, dan raad ik altijd aan om er ongeveer 1 eetlepel zonneboemolie aan toe te voegen. Je kneed dan het deeg nog even kort door en laat het dan direct rijzen. Na het rijzen smeer je je handen weer in met olie en kneed je het deeg weer kort. Altijd als het deeg iets plakt voeg ik olie toe. Probeer niet bloem toe te voegen, want dan krijg je zwaar en droog brood.

      Beantwoorden
  11. Saida
    Saida zegt:

    Heerlijke recept mashallah alik😘
    Ik had alleen probleempje de kaas die ik gebruikte was hard geworden waarschijnlijk ligt het aan de soort kaas die ik gebruikte. Welke kaas gebruik jij normaal alvast bedankt xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Saida,

      Zoiets heb ik ook ooit gehad haha. Dit komt doordat je eigenlijk niet alle geraspte kaas kunt gebruiken. Dat kan wel, maar sommige worden hard ipv dat ze gaan smelten. Ik raad je de geraspte kaas van de Lidl aan of geraspte kaas voor ovenschotels, die is ook erg lekker en smelt goed! Succes en bedankt voor je lieve woorden!

      Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Hanane,

      Oh als je het deeg niet prikt, dan bolt het deeg eerder op. Maar het deeg zou wel gewoon gaar moeten worden. Op hoeveel graden heb je de pizza’s gebakken?

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Eva,

      Jazeker dat is mogelijk. Je maakt de pizza en bakt ze ook gelijk af. Wanneer ze uit de oven komen laat je ze even afkoelen en dan verpak je ze eigenlijk direct in zakjes. Invriezen en wanneer je er zin in hebt hoef je de pizza’s enkel nog even te verwarmen in de oven. Succes!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *