Ultieme Chocoladetaartjes

Zo nu en dan heb je gewoon zin in iets lekkers zoets en het liefst wil je hiervoor niet al te lang in de keuken staan, toch? Nou voor zulke momenten heb ik altijd wel een simpel receptje achter de hand en deze chocoladetaartjes zijn daar een van. Dit recept is zo eenvoudig te maken en binnen een mum van tijd kun je al een lekker hapje nemen van de chocoladetaartjes! Ze zijn zo lekker vol van smaak en aan de binnenkant bevindt zich een lading aan zachte chocolade, klinkt lekker he!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal!

Wat heb je nodig? (3 stuks)

  • 250 gram pure chocolade
  • 20 gram bloem
  • 2 etl. cacaopoeder
  • 1 thl. bakpoeder
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 3 eieren
  • zakje vanillesuiker
  • poedersuiker
  • aardbeien  

Bereidingswijze:

  1. Breek de chocolade in stukken en voeg deze samen met de roomboter toe in een steelpannetje. Zet het vuur op de lage stand en blijf ondertussen roeren tot de chocolade en roomboter volledig zijn gesmolten. Verwijder de pan van het vuur en laat de chocoladesaus volledig afkoelen.
  2. Breek de eieren in de kom en klop deze los met de vanillesuiker. Giet de afgekoelde chocoladesaus erbij en mix met de garde samen tot een geheel.
  3. Zeef de bloem samen met de cacaopoeder erbij en voeg ook de bakpoeder toe. Mix de droge ingrediënten met de spatel door het beslag heen en zet de kom met het beslag even apart.
  4. Vet de schaaltjes in met een laagje olie en bestuif ze met wat cacaopoeder. De overtollige cacaopoeder klop je vervolgens weer uit de schaaltjes.
  5. Verdeel het chocoladebeslag in de schaaltjes en plaats de schaaltjes op een bakplaat.
  6. Bak de chocoladetaartjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 10 minuten. Op deze manier krijg je een cakeje dat aan de buitenkant lekker stevig is en aan de binnenkant nog lekkere zacht is van de chocolade, te lekker!
  7. Haal de chocoladetaartjes uit de oven en ga met een mesje langs de zijkanten van het schaaltje. Draai het schaaltje om op een bord, tik een paar keer op de bovenkant van het schaaltje en het chocoladetaartje zal er makkelijk uitglijden. 
  8. Garneer de chocoladetaartjes met poedersuiker en wat lekkere aardbeien.

Nou ik zal jullie eens wat verklappen, de Mr. in huis is totaal niet weg van gebak en zoetigheden maar dit vond hij toch wel geweldig lekker! Ik stond versteld toen ik opmerkte dat hij zijn chocoladetaartje zelfs eerder ophad dan ik die van mij haha!

Serveertip: maak deze chocoladetaartjes en serveer ernaast een bolletje vanille-ijs of wat dacht je van een lekkere toef slagroom? Of als je nog gekker wilt doen, smelt dan wat Nutella en giet dit over de taartjes heen, dit is echt te lekker!  Alles kan dus en degene die je dit lekkers zult voorschotelen zal je bij de eerste hap al om het recept vragen!

Liefs,
FatimaIMG_4833 (2)

 

81 antwoorden
  1. Anissa
    Anissa zegt:

    Salamoe3alaykoem schat,
    De chocolade taartjes zien er natuurlijk weer heerlijk uit en ik zal ze incha allah zeker proberen.
    Ik zou graag willen weten in welke schaaltjes je ze hebt gedaan?

    Heel veel liefs,
    Anissa

    Beantwoorden
  2. Yasmine
    Yasmine zegt:

    Welcome back Fatima! We hebben je gemist en idd de filmpjes met je stem zijn zoveel beter dan zonder je begeleidende voice!!

    Beantwoorden
  3. Naïma
    Naïma zegt:

    Salaam lieve Fatima!

    It good to have you back!!
    Hiermee ga ik mezelf verwennen komend weekend!
    Thanks again for sharing ♡

    Heel veel liefs Naïma

    Beantwoorden
  4. Aisha
    Aisha zegt:

    Assalamu Aleykum Fatima, ik heb twee keer je cupcakjes met de topping gemaakt. De cupcakjes waren echt super lekker. Alleen heb ik voor de topping 1 bakje roomkaas van 200 gr gebruikt ipv monchou. De frosting was wel heel erg lekker alleen heel erg vloeibaar. Weet u misschien waar het aan ligt? Djazakillaahu khairan

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Aisha,

      Ik ben blij dat het wel allemaal heeft gesmaakt alhamdoelilah. Mag ik vragen welke roomkaas je hebt gebruikt en hoelang je de topping hebt laten opstijven in de koelkast?

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Aishah
        Aishah zegt:

        Ik heb de roomkaas van de jumbo gebruikt, de topping heb ik ongveer 2,5 uurtje in de koelkast bewaard. 🙂

  5. Fatine
    Fatine zegt:

    Salaam fatima ! Ziet er overheerlijk uit ! Mag ik je vragen of dat ook kan met gezouten roomboter ? Want heb enkel deze in huis xx Fatine

    Beantwoorden
  6. Seyma
    Seyma zegt:

    Hoi Fa!

    Deze moet ik uitproberen 😍 Wat leuk met je begeleidende stem erbij! Je kunt het ons niet gemakkelijker maken haha!

    Kan ik deze ook maken met siliconen muffin vormpjes?

    Zou ik evt Nutella kunnen gebruiken? Of melk chocolade? Of wordt dat te zwaar?

    Beantwoorden
  7. Siham
    Siham zegt:

    Fatimaa you’re back!! Je hebt zo’n lieve stem wil je gewoon knuffelen hahaha! Lahi kemal bighair!! Moge Allah jullie huwelijk zegenen en beschermen tegen het boze oog! Dikke kus.. oh ja and of course staat dit recept op me to do lijstje! Ziet er super jummy uit

    Beantwoorden
  8. Habiba
    Habiba zegt:

    Hoi Fatima,
    Ik geniet heel erg van je recepten en probeer steeds een nieuwe uit. Echter wil ik je foto’s ervan sturen alleen op snap kan ik geen berichten sturen.
    Groetjes Habiba

    Beantwoorden
  9. Ellen
    Ellen zegt:

    Salaam Faatje,

    Ik heb vandaag de taartjes uitgeprobeerd en qua smaak en structuur waren ze goed, maar tijdens het bakken kwam het deeg vrij snel en ongelijkmatig naar omhoog, het vormde een punt en begon te barsten zeg maar. Het zag er niet mooi plat uit zoals bij jou. Ik heb wel kleinere siliconen harten bakvormpjes van de action gebruikt en ongeveer 2,5el deeg ingedaan. Was dat misschien teveel? Of heb ik misschien teveel of te weinig ingrediënt ingedaan? Bakpoeder misschien teveel of te weinig bloem? Had wel de indruk dat mijn deeg wat meer lopend was dan het jouwe.

    Ik ben absoluut geen bakwonder dus excuses voor mijn wellicht domme vragen. Gelukkig was vandaag maar een test. Woensdag wil ik er voor een verjaardag maken dus heb nog even tijd om op punt te stellen. 😊

    Alvast bedankt voor je hulp!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Ellen,

      Allereerst, de vragen die je stelt zijn zeker niet dom hoor! Dit zijn normale vragen en hier leer je alleen maar van, dus ik ben blij dat je ze stelt. 2.5 eetlepels beslag is wel teveel lieverd. Ik zou dan eerder voor 2 lepels gaan, omdat er ook nog bakpoeder in het beslag zit. Mijn taartjes zien er zo mooi plat uit aan de bovenkant, omdat ik ze na het bakken heb omgedraaid haha. De onderkant wordt dan de bovenkant en die is over het algemeen altijd mooi plat haha. Als de structuur van de taartjes goed was, dan was het beslag ook gewoon prima. Ik zou zeggen, gebruik de volgende keer of een andere vorm of enkel 2 eetlepels beslag en dan zullen de taartjes vast en zeker mooi lukken! Laat mij vooral weten of het de tweede keer naar jouw gevoel perfect is gelukt.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
    • Ellen
      Ellen zegt:

      Ik heb er gisteren minder beslag in gedaan en ze waren nu wel perfect gelukt, haha. Iedereen vond ze echt superlekker! Ik heb je getagd op Instagram (ik ben allroundwritings), zo kan je het resultaat zien. 😊

      Dankjewel voor het recept en de tip! ❤️

      Beantwoorden
      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Ellen,

        Aah super meid! Ik heb je foto gezien en het zag er allemaal zo fantastisch lekker uit zeg! Ik ben blij dat het allemaal heeft gesmaakt hoor en heel graag gedaan natuurlijk!

        Liefs,
        Fatima

  10. Hanae
    Hanae zegt:

    Salaam Alaikoem Fatima!

    Ziet er weer heerlijk uit en ik ben blij dat je terug bent! Vraagje, als je nutella gebruikt sla je dan de stap van het opwarmen met de roomboter over? En hoeveel ml zou jij gebruiken qua nutella of andere pasta? Alvast bedankt voor je reactie. Beslemailikoem

    Beantwoorden
  11. Sundus
    Sundus zegt:

    Asalamou 3alaikoum Fatima. Jazaak Allah khayr voor al je recepten en hulp! Ik heb dit recept gemaakt en ze zijn goed gelukt. Ze waren lekker maar echt super machtig, ik kon niet meer dan de helft op hihihi. Is het een idee dat ik de volgende keer minder chocolade gebruik? 250 gram is denk ik toch wel heel veel🙈

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Sundus,

      Ah super meid! En klopt inderdaad de chocoladetaartjes zijn machtig haha, dus je kunt de volgende keer wel minder chocolade nemen hoor. Of je laat de cacaopoeder weg kan ook.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
      • Sundus
        Sundus zegt:

        Bedankt voor je antwoord🌹 Ik zal de volgende keer idd de cacao weglaten, ook bij het invetten van de vormpjes zal ik het niet gebruiken. En iets minder chocolade.

  12. Sarah
    Sarah zegt:

    Sallaaamou Alaikoum Fatima,

    Super leuk recept! Ik ben al hele lange tijd opzoek naar een recept voor een chocoladetaart/cake waar ook echt chocolade in wordt verwerkt in plaats van alleen cacao poeder. Ik zag hier op je pagina dat je wel een recept hebt staan dat chocoladetaart heet, maar daar zit geen chocolade in verwerkt.. hihi. Graag wil ik weten waarom je de vormpjes bestuift met cacao poeder en of het mogelijk is om met dit recept een taart/cake te bakken in een ronde springvorm met een diameter van 24 cm. Als dat kan hoeveel gram chocolade, eieren, bloem, boter etc. moet ik dan gebruiken?

    Groetjess een hele grote fan!

    Ps. Moge Allah SWT jouw huwelijk zegenen In Shaa Allah!

    Beantwoorden
      • Sarah
        Sarah zegt:

        Oww em gee, Fatima wat een snoezig taartje! dat recept heb ik over het hoofd gezien! ga em gauw uitproberen! jammergenoeg heb ik geen taartzaag. kan ik gewoon een broodmes gebruiken? en als ik een springvorm van 24 cm gebruik word de taart dan niet te plat of zal ik van alle ingrediënten iets meer gebruiken?

        Hihi lots of love,

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Goedemorgen Sarah,

        Haha dankjewel lieverd. Je hebt voor deze taartjes geen taartzaag nodig he. En Als je een 24 cm vorm gebruikt, dan krijg je een hele platte cake haha. Weet je zeker dat je het over het juiste recept hebt haha?

        Liefs,
        Fatima

      • Sarah
        Sarah zegt:

        Sallaam Fatima,

        Sorry ik had je berichtje niet in de gaten! ik heb het over dit taartje :
        http://kookhoekjevanxfaatje.nl/chocoladetaart-met-mascarpone/

        in het lijstje met de benodigdheden staat toch echt een taartenzaag haha. vandaar mijn vraag of je in plaats van een taartenzaag een broodmes kan gebruiken en of een bakvorm van 24cm niet te groot is, waardoor de taart/cake te plat wordt.

        groentjes Sarah.

        Muahh!

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Alaikoem Sarah,

        Ah zo nu weet ik waar je het over hebt haha. Ja hoor je kunt ook prima een broodmes gebruiken en een vorm van 24 cm is net goed! Hierdoor krijg je alsnog een hoge taart plus de taart ga je nog vullen, dus dan wordt die nog hoger. Succes meid!

        Liefs,
        Fatima

  13. Sarah Bous.
    Sarah Bous. zegt:

    Hooi faatje, ze lijken mij heerlijk deze chocolade taartjes!! Mijn vraag was ik heb namenlijk van die GU glazen kommetjes van het toetje en ik bewaar ze altijd. Zou ik ze taartjes ook hier in kunnen bakken? Dikke kuss Xx

    Beantwoorden
  14. Meryam
    Meryam zegt:

    Blijf aub uw recepten plaatsen! Ik heb je nodig voor als ik ooit ga trouwen inshAllah haha. Als ik iets klaarmaak met uw recept komt het altijd zo goed uit!! Xxx

    Beantwoorden
  15. Hira Bulut
    Hira Bulut zegt:

    Hoi Faatje,

    Klopt het dat er meer dan 20gram bloem bij moet ?
    Vergeleken met jouw beslag was de mijne namelijk wel erg dun hihi.
    Ik heb er zelf maar meer bloem bij gevoegd.
    Momenteel in de oven ben benieuwd !

    Groetjes,

    Hira

    Beantwoorden
  16. Saatje
    Saatje zegt:

    Hoi Fatima! Ik wil graag deze cakjes maken en er Marokaanse thee bij serveren. Ik weet alleen niet hoe dat moet. Ik heb wel de pot en theeglaasjes al. Zou je hier een post over willen doen? Ik heb al veel recepten geprobeerd en mijn man is altijd blij!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Saatje,

      Dankjewel lieve schat! Mag ik vragen hoe groot je theepot is? Is het een theepot voor ongeveer 2 personen? Aan de hand hiervan kan ik je mijn hoeveelheden geven. Ik hoor het graag.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Saatje,

      Oke, je begint eerst met 1.5 etl. theekorrels. Je vult de theepot met kokend water totdat de korrels onder staan en spoelt deze vervolgens om. Het water giet je er weer uit. Was een hoeveelheid munt naar keuze(ik gebruik ongeveer 5 volle takken munt) stop deze in de theepot en voeg hierboven de suiker toe. Ik gebruik zelf 4 etl. suiker, maar dat is echt puur naar smaak. Als je van zoet houdt voeg je meer suiker toe en andersom. Giet hier dan het kokend water bij tot de rand. Zet de theepot op het vuur en laat deze koken terwijl je de thee even doorroert. Je zult zien dat de thee op een gegeven moment omhoog komt en dan weet je ook dat de thee klaas is. Haal de theepot van het vuur en geniet ervan!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  17. Myriam B
    Myriam B zegt:

    Hello!
    Your recipes are amazing, but can you please write them in English? Even on youtube and I find it hard to know some ingredients, thank you! :*

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hello Myriamm,

      Thank you sweetheart!. In the past, I shared my videos in English, but I received a lot of comments, because many of my followers are Dutch. Maybe you can translate the recipes with google translate?

      Love,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *