IMG_31333

Tortilla Muffins

Wat heb je nodig? (12 stuks)

  • 5 aardappelen
  • 2 uien
  • Bosje koriander
  • Peper
  • Zout
  • Eetlepel paprikapoeder
  • 4 eieren

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en spoel ze dan even om onder water. Snijd de aardappelen in kleine blokjes en frituur deze dan goudbruin in een pan met hete zonnebloemolie. Wanneer de aardappelen gaar zijn doe je ze in een vergiet en laat je het uitlekken van de zonnebloemolie.

Snijd de twee uien in schijfjes en bak deze mooi goudbruin in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie voor ongeveer 5 minuten.

Tortilla muffins

Pak dan een diepe kom en doe giet hier de eieren in die je van te voren hebt opgeklopt. Doe hier dan de fijngesneden koriander bij en de kruiden. Meng dit dan samen tot een sausje en doe er dan de gebakken aardappelen bij en meng het weer samen totdat alle aardappelen onder het ei mengsel zitten.Doe dan de gebakken uien ook bij de rest in de kom en meng het dan weer voorzichtig samen met een houten lepel of een spatel. 

Tortilla muffins1

Vul de muffinplaat met muffin papiertjes en vul elk papiertjes met 2 volle eetlepels van het aardappel mengsel. Strooi hier vervolgens nog wat geraspte kaas overheen.

Stop de muffinplaat dan in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 minuten! De Tortilla muffins zijn goed gaar wanneer je ziet dat de geraspte kaas is gesmolten en de aardappeltjes een wat bruinere kleur hebben gekregen.

Tortilla muffins2

Je kunt natuurlijk ook wat extra groente aan de Tortilla muffins toevoegen wat ook hartstikke lekker is! De Tortilla muffins kun je zowel warm als koud eten en ze zijn ideaal te serveren tijden een feestje! Ik had deze Tortilla muffins geserveerd voor mijn gasten en ze vonden ze echt leuk en super lekker!

IMG_3139

ff1

 

47 antwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Salaam meid, eerlijk gezegd gebruik ik niet altijd een vaste soort. Ene keer is het vastkokend en andere keer weer kruimelig. Kruimelig wordt wel snel gaar dus die kun je het beste gebruiken. Succes <3

      Beantwoorden
  1. Farida
    Farida zegt:

    Hi meid,

    Ik heb ze vandaag ook geprobeerd waren heerlijk maar de onderkant bleef plakken aan de muffin papiertjes!! Heb jij advies,

    Beantwoorden
  2. dina
    dina zegt:

    deze zijn ook heerlijk, dit recept heb ik al paar x gemaakt. Je kan inderdaad extra groente erbij doen zoals paprika en champignons, ook lekker. Goed idee om er wat geraspte kaas over te strooien, dat heb ik nooit geprobeerd dus ga ik zeker een x doen.
    Misschien een tip voor als het mengsel blijft plakken aan de muffinpapiertjes, ik gebruik die siliconen muffinvormpjes die ik een beetje insmeer met olie, dan plakken ze nooit. Na het bakken kan je ze zo serveren of in een schoon muffinpapiertje serveren.
    Bedankt lieve meid voor dit lekkere recept!!

    Beantwoorden
  3. senna
    senna zegt:

    salam meid ik heb ze ook gemaakt, alleen ze waren niet zo mooi bruin als bij jou op de foto? maar iets lichter verder waren ze heerlijk hoe zou dat komen denk je? had ik toch iets langer moeten frituren ?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam meid, ja inderdaad je kunt ze dan ietsjes langer frituren totdat ze wat goudbruin zijn. In de oven krijgen ze dan nog een keer een kleurtje. Gelukkig dat het heeft gesmaakt meid! <3

      Beantwoorden
  4. Aicha
    Aicha zegt:

    Mijn reactie staat er volgens mij niet helemaal op dus kort ik wil een snack maar ik weet niet wat het is rond 1 uur snachts en dan kan je niet zo zwaar eten dus heb jij ideetjes ? Ik bewonder je <3

    Beantwoorden
  5. Ibtissam
    Ibtissam zegt:

    Ik heb deze gemaakt voor een vrijgezellenfeestje en iedereen, inclusief de bruid, loved them! Dank je wel voor dit lekkere en makkelijke recept.

    Beantwoorden
  6. sila
    sila zegt:

    Hoi faatje,

    wat een lekker gerecht was dit zeg !!
    Nadat ik in deze vorm het geprobeerd heb, heb ik ook nog eens in kleine schotels bereid en dit geserveerd als bijgerecht tijdens avondmaaltijd.

    Super bedankt !!

    Beantwoorden
  7. salma
    salma zegt:

    deze gerecht ga ik inshallah voor de bezoekers maken inshallah samen met een heerlijke marokkaanse soep erbij.
    jammie ik kan niet wachten.
    wollahi door jou sta ik nu echt elke dag met heel veel zin in de keuken om te koken.
    mashallah je bent echt een topper.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Salma,

      Aah, super meid! Ik zie ook heel veel leuke berichtjes van jou hier op de blog voorbij komen haha. Super goed dat je nu zo gemotiveerd bent! Allah ibarkfiek lieve schat.

      Beantwoorden
  8. Imane
    Imane zegt:

    Super ga dit zeker proberen! Hoeveel zout zou je adviseren voor 5 aardappels? Dankjewel alvast ik kijk elke dag op je blog of er nieuwe recepten zijn! Ga zo door!

    Beantwoorden
  9. Temshoent❤
    Temshoent❤ zegt:

    Salam ik ben een 13jarie meid me moeder liet me nooit alleen in de keuken staan, maar vandaag heb ik jou recept uitgeprobeerd. met trots kan ik zegge dat het me is gelukt en me moeder me nu meer vetrouwt in de keuken. Soms kwam ze wel binnenlopen om te vragen of het goed ging maar ja typisch zo’n moeders ding. Dankjewel jij bent mijn voorbeeld Xx ps: ze zijn verukkelijk

    Beantwoorden
  10. Sallie
    Sallie zegt:

    Hallo fatima
    Dit ziet er erg lkkr uit heel simpel..
    Je kan alles met de groente of met vlees lijk me lkkr maar mijn vraag kan ik dit maken in koekepan doen? Net als marokkaanse tortilla haha..

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *