IMG_2741

Tonijn Rijstsalade

IMG_2741
Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 100 gram rijst
  • Bosui
  • Blikje Bonduelle Mexico Melange
  • Sperziebonen
  • Ei
  • Komkommer
  • Blikje tonijn

Dressing:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • Eetlepel zonnebloemolie
  • Theelepel azijn
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Vul een pan met water en zet deze op het vuur totdat het water begint te koken. Doe hier dan de rijst bij en een theelepel zonnebloemolie en breng het nog op smaak met een beetje zout. Kook de rijst gaar, maar let er wel op dat je de rijst niet te lang doorkookt totdat het gaat plakken. Op de achterkant van de verpakking staat de bereidingswijze. Ik gebruik eigenlijk altijd wel Basmati rijst voor elk rijstgerecht, maar je kunt ook prima een ander soort rijst gebruiken.

Te bewerken en nog op blog plaatsen5 (2)

Wanneer de rijst gaar is spoel je het om met koud water en doe je de rijst in een vergiet zodat het verder kan afkoelen. Vul de pan dan weer met water en breng het aan de kook. Snijd de sperziebonen in grove stukken en doe deze in de pan en laat het gaar koken voor ongeveer 15 minuten. Doe er de laatste 5 minuten het ei bij en laat deze ook even gaar koken. Dit is lekker makkelijk dan hoef je hier niet nog eens een apart pannetje voor te gebruiken haha.

Te bewerken en nog op blog plaatsen
Snijd de bosui in grove of fijne stukjes en spoel het blikje met de Mexico Melange om onder koud water. Snijd de komkommer in blokjes en zet deze even apart. Doe de rijst dan in een diepe kom en strooi hierop de gesneden bosui overheen en de inhoud van het blikje Mexico Melange. Doe hier dan de gekookte snijbonen bij en de komkommer stukjes. Je kunt het gekookte eitje in plakjes snijden en hiermee de salade garneren of je kunt het gekookte eitje in kleine stukjes snipperen en door de salade heen mengen. Dit geldt ook voor de tonijn. Je kunt deze door de salade heen mengen of het aan de bovenkant van de salade serveren. Ik heb hiervoor tonijn gebruikt op waterbasis, maar je kunt natuurlijk ook de zonnebloem variant gebruiken.

Maak de dressing aan en giet deze over de hele salade heen. Meng dit dan goed samen en breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Zet de tonijn rijstsalade in de koeling en dien de salade lekker koud op.

Te bewerken en nog op blog plaatsen1 (2)

Te bewerken en nog op blog plaatsen2 (2)Deze salade is ideaal voor als je bijvoorbeeld bezoek hebt en je het op allemaal kleine bordjes wilt serveren. Je kunt deze salade ook klaarmaken voor een barbecue of je maakt naast deze salade nog drie andere salades en maakt hier een feestsalade van op een groot bord of plateau. Dit doe ik vaak wanneer we mensen over de vloer krijgen, dan maak ik vier verschillende salades en dien ik het op een groot bord of plateau op. Ik zal hier snel een receptje van plaatsen en wat leuke ideetjes!

IMG_27488

ff1

 

 

 

 

12 antwoorden
  1. imane
    imane zegt:

    heey xfaaatje,

    ik kook op schhoool en ik heb simpele recepten nodig als deze!!
    het moet binnen een uurtje all aff zijn dus als je nog meer simpele recepten wilt plaaatsen
    met vriendelijke gropetemn van meee!! ximaneeeeee

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Imane,

      Ah, op school koken vond ik toen ik nog studeerde ook altijd zo leuk haha ! Ik zal meer makkelijke en snelle recepten op mijn blog delen inschAllah. Bedankt meid ! xx

      Beantwoorden
      • imanexx
        imanexx zegt:

        aawhh dat vind ik heel fijn om te horen en trouwens ik woonde vroeger in nl maar ben verhuis dus ik volg je nog vanaf engeland!! WHAHAH!!
        maar ddeze week ga ik dus bijvoorbeeld die simpele pizzatjes van je maken 😉

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *