img_7363

Sticky drumsticks in rozemarijn

Je kent het wel je hebt een drukke dag achter de rug en dan moet je nog de keuken ingaan om wat klaar te maken. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik heb dan het liefst een lekker makkelijk gerecht waar ik niet al te veel poespas voor nodig heb. Op zo’n dag kies ik dan het liefst voor een van mijn comfort recepten. Een van deze gerechten is deze heerlijke sticky drumsticks in rozemarijn met groenten uit de oven. Super simpel om te maken en de smaak is heerlijk!

Wat heb je nodig?

  • 10 drumsticks
  • paprika’s
  • krieltjes
  • 1 rode ui
  • takjes rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
  • thl. paprikapoeder
  • thl. gedroogde rozemarijn
  • thl. zout
  • halve thl. zwarte peper
  • zonnebloemolie
  • olijfolie

Aan de slag!

  1. Was de paprika’s, pel de uien en snijd deze beide in grove stukken.
  2. Was de krieltjes, borstel deze goed schoon en snijd deze in vieren.
    img_7199
  3. Pak de bakplaat erbij en bekleed deze met aluminiumfolie of bakpapier. Stort hier de gesneden groenten op en verdeel over de oppervlakte van de bakplaat.
  4. Giet een scheutje zonnebloemolie samen met een scheutje olijfolie in een kom.
  5. Voeg de kruiden toe en pers de knoflook teentjes erbij.
  6. Meng geheel samen en giet de helft van de marinade over de gesneden groenten.
  7.  Hussel de groenten goed door totdat deze onder de marinade zitten.
    img_7212img_7216
  8. Maak de drumsticks grondig schoon en leg deze bovenop de groenten.
  9. Pak de overgebleven marinade erbij en giet deze over de drumsticks heen. Wrijf de marinade goed aan de binnenkant van de drumsticks en aan de buitenkant.img_7219img_7221
  10. Zet de bakplaat in de oven op 200 graden voor 20 minuten zonder deze te bedekken met aluminiumfolie, zodat de groenten eerst iets krokant kunnen bakken.
  11. Open vervolgens de oven en leg een stuk aluminiumfolie over de bakplaat heen en laat het geheel bakken voor 30 minuten.

In deze simpele stappen heb je een lekker gevarieerd gerecht op tafel staan. Serveer er wat lekkere rijst bij of een frisse salade en je maaltijd is compleet!Ook als je op de gezonde tour bent is dit gerecht erg verantwoord.

Geniet er lekker van en laat mij vooral weten hoe het heeft gesmaakt!

Liefs,
Fatima

633

 

37 antwoorden
  1. Salma
    Salma zegt:

    Ik ga het inshallah maken ziet er heerlijk uit. En is wel gezond want zit van alles bij wat je nodig hebt aan voeding.
    Ik ga het met kipvleugeltjes maken
    Thanks voor het delen van alle heerlijke recepten.

    Beantwoorden
  2. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Heey fatima,

    Komt er niet heel veel vocht los? Het ziet er droog uit op de foto of heb je m gegrild waardoor het droog is?
    Ziet er echt heeeerlijk uit bedankt voor t recept! 🙂

    Liefs Fadoua

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Fadoua,

      Wanneer het bijna gaar is dan heb je wel een sausje, maar ik heb het inderdaad daarna nog laten doorbakken zodat alles lekker krokant werd. Maar als je een sausje wilt, dan hoef je dit uiteraard niet te doen.

      Beantwoorden
  3. Gamze
    Gamze zegt:

    Heb je een alternatief voor het aliminiumfolie? Zou bakpapier ook hetzelfde effect geven? İk vind aliminium niet zo gezond… 😬

    Beantwoorden
  4. samira
    samira zegt:

    Salam schat zit er heerlijk uit. Maar ik wou even melden dat het heel schadelijk is voor gezondheid om voedsel rechtstreeks op aluminiumfolie te liggen. Dan krijg je te veel aluminium binnen wat opstapelen in het lichaam. Beter bakpapier ertussen doen. Groetjes.

    Beantwoorden
  5. Foodmade_byme
    Foodmade_byme zegt:

    Hey fatima!
    Ik heb vandaag dit gerecht gemaakt en het was hardstikke lekker masha allah ! Zeker voor herhaling vatbaar .
    Xx foodmade_byme

    Beantwoorden
  6. Mirelle
    Mirelle zegt:

    Hi,

    Ik ga dit zo proberen te maken maar zag de uien niet bij de ingrediënten lijst staan.
    Misschien kan je dit er nog bij zetten.
    Thnx.

    Groetjes,

    Mirelle

    Beantwoorden
  7. Maria
    Maria zegt:

    Dit ziet er erg smakelijk uit. Vooral al die kleuren bij elkaar.
    Ik wil graag weten wat voor soort oven je gebruikt. Ik heb zelf namelijk een heteluchtoven. Zo weet ik op hoeveel graden ik het moet bereiden 🙂

    Beantwoorden
  8. Lamia
    Lamia zegt:

    Hey fatima, ziet er heerlijk uit masha alah wil het gerecht morgen maken insha allah weke krieltjes heb je gebruikt als ik vragen mag? Groetjes lamia

    Beantwoorden
  9. Naomi
    Naomi zegt:

    Salam alaikum
    Ik heb het vandaag gemaakt maar helaas waren de aardappelen en de groeten verbrand maar de kip niet? Ik heb een gas oven kan het daar aan liggen? Zo ja op hoeveel grade moet ik hem instellen of hoelang

    Beantwoorden
      • Naomi
        Naomi zegt:

        Dankjewel voor je reactie je recepten zijn echt super! Nee dat niet… ik heb het op de zelfde manier gedaan als in je recept. De volgende x doe ik eerst de kip 20 min en daaraan pas de aardappelen erbij.

  10. sanae
    sanae zegt:

    Salaam Fatima,

    Ik ga deze vandaag maken voor 5 personen. In cha Allah. Als ik me precies aan het recept hou, dus 20 minuten eerst en erna nog 30 minuten met folie erover, word het dan zo krokant? En moet ik de oven gehele 50 minuten op 200 graden laten? Brand het dan niet aan? Groetjes Sanae

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Sanae,

      Nee niks zal aanbranden, alleen zeg ik altijd erbij dat elke oven weer anders is. Wat bak jij normaal gesproken op 200 graden in jouw oven? Als ik bijvoorbeeld kip, vis of vlees bak in mijn oven dan moet de temperatuur standaard op 200 graden en dan wordt alles lekker krokant. Ik zou het gewoon in de gaten houden en stel dat 200 graden teveel is voor jouw oven, dan kun je de temperatuur nog altijd lager zetten. Maar het gaat je vast en zeker lukken hoor!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *