images

Spinaziesalade

images
Wat heb je nodig?
  • 600 gram spinazie
  • 40 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • koriander
  • 1 citroen
  • olijven
  • rode peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • halve thl. cayennepeper
  • 1 thl. komijn
  • 1 thl. zout
Bereidingswijze:
Snijd de koriander fijn en pers hierbij de drie teentjes knoflook en meng dit even samen. Doe hier vervolgens de kruiden bij, olijfolie, citroensap en de olijven die je in plakjes hebt gesneden en meng dit ook weer samen tot een mengsel.
Pak een pan en doe hier een scheutje olijfolie in en bak hierin de spinazieblokken totdat ze ontdooien tot een spinaziemengsel. Laat dit op een laag vuurtje voor ongeveer 30 minuten bakken en ga er zo nu en dan met een spatel of houtenlepel doorheen.
Doe de marinade dan bij de spinaziemengsel en meng dit door de spinazie heen en laat dit dan geheel nog voor 15 minuten doorkoken op een middelmatig vuurtje. Leg er de hete rode peper bij en laat deze ook nog voor een 5 minuten meekoken.
Serveer de spinaziesalade warm met een citroen, olijven en sneetjes warm brood heerlijk!

Dit is echt een heerlijke typische Marokkaanse salade die je warm kunt  eten, maar ook zeker koud lekker is

 

22 antwoorden
  1. Zaynab Nicole
    Zaynab Nicole zegt:

    Schat voor hoeveel personen is dit? Ik wil dit maken maar we zijn maar met ze 2tjes, kan ik de hoeveelheden halveren of is dat te weinig?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo meid, dit is zeker wel voor 4 personen of ietsjes meer. Je kunt het recept prima halveren voor 2 personen hoor! Ik zie dat de foto’s jammer genoeg niet meer zichtbaar zijn. Ik zal vanavond nieuwe foto’s bij het recept plaatsen inschAllah. Succes meid! <3

      Beantwoorden
  2. Houda
    Houda zegt:

    Heey faatje,

    Ik wil dit nu maken maar mijn man heeft bladspinazie meegenomen 😭 Hoe maak ik dat
    Klaar om uiteindelijk bakoula te kunnen maken? Dus met bladspinazie? Hoor graag van je! Hopelijk lees je me bericht snel haha

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *