DSCN4646

Spinazie Fetakaas Broodjes

Wat heb je nodig?

  • 400 gram bloem
  • 100 gram melkpoeder
  • Eetlepel gedroogde gist
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • Theelepel zout

  • 4 eetlepels melk
  • 150 ml lauw water

Vulling:

  • Zak verse spinazie
  • Pakje Fetakaas
  • Eetlepel yoghurt
  • Theelepel zout
  • Theelepel peper

Garnering:

  • Eigeel
  • SesamzaadjesDSCN4658

Bereidingswijze:

Pak een grote kom erbij en meng hierin de bloem samen met de melkpoeder. Maak in het midden een kuiltje en doe hier de gist in met een eetlepel lauw water zodat de gistkorrels kunnen oplossen en laat dit staan voor 10 minuten. Strooi aan de zijkanten van de bloem het zout en doe hier vervolgens de olie, melk en de opgeklopte ei bij en meng dit even samen met je handen. Begin dan beetje bij beetje het water toe te voegen en kneed het ondertussen goed door tot een soepel deeg dat een beetje plakt. Ik gebruik voor het kneden van het deeg mijn keukenmachine en laat het deeg voor 2 minuten op de laagste stand kneden en dan voor 8 minuten kneden op de hoogste stand.

Spinazie fetakaas broodjes2

Wanneer je het deeg goed hebt gekneed smeer je een kom in met wat zonnebloemolie  en laat je hierin het deeg rijzen voor 1.5 uur op een warme plek in huis. Ik laat het deeg rijzen in de oven, omdat deze tochtvrij is en hierdoor het deeg extra kan gaan rijzen. Let er wel op dat de oven uitstaat!

Spinazie fetakaas broodjes4

DSCN45233

De Vulling:

Was de spinazie grondig en laat deze in een vergiet goed uitlekken. Pak dan een diepe koekenpan en doe hier een scheutje zonnebloemolie in. Bak de spinazie dan in de koekenpan totdat je ziet dat de spinazie is gekrompen. Zet het vuur wel op de laagste stand! Doe hierbij dan de fetakaas die hebt gekruimeld en laat dit ook even meebakken. Je fetakaas zal smelten en room achterlaten, maar zodra het straks gaat afkoelen wordt het weer stevig. Doe hier dan de gesneden peterselie bij, peper, zout en de eetlepel yoghurt en laat dit dat nog geheel bakken voor ongeveer 5 minuten op een laag vuurtje. Zet het vuur dan uit en laat de spinazie/fetakaas vulling goed afkoelen! Als de fetakaas al wat zoutig is dan zou ik wat minder zout gebruiken of het zout helemaal weglaten.

Spinazie fetakaas broodjes
Spinazie fetakaas broodjes1

Terug naar het deeg:

Wanneer het deeg is gerezen druk je eerst het deeg in zodat de lucht eruit gaat. Dan ga je beginnen met het maken van bolletjes en laat je het deeg weer rusten voor 10 minuten met een plastic zak eroverheen.

1

Pak dan een bolletje deeg en maak deze met behulp van een deegroller plat tot een rechthoekige ronde plak. Pak een eetlepel van de vulling en leg dit aan de onderkant van het plakje deeg. Maak dan aan de bovenkant van het deeg vijf sneetjes met behulp van een mesje en rol het deeg wat strak op tot een rolletje. Druk de zijkanten aan zodat de vulling er niet uit kan lopen. Leg je gevulde broodje op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en werk zo heel het deeg af.

Spinazie fetakaas broodjes5Spinazie fetakaas broodjes6

Bestrijk de broodjes met het opgeklopte eigeel en strooi er wat sesamzaadjes overheen. Stop vervolgens de broodjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Houd de broodjes ondertussen wel goed in de gaten, want elk oven verschilt!

Spinazie fetakaas broodjes8

Deze broodjes zijn HEERLIJK en blijven zeker voor een paar dagen lekker zacht!! Je kunt natuurlijk ook een andere vulling nemen, bijvoorbeeld gehakt, kip, tonijn etc. Erg leuk om te maken en vooral lekker om te eten haha! Je kunt de broodjes zowel warm serveren als koud. Zelf had ik ze gemaakt en meegenomen naar een picknick en gewoon koud geserveerd, echt super lekker!

DSCN4668

 

 

54 antwoorden
  1. Asmae
    Asmae zegt:

    Salamu 3alaykoum meid, ik ben echt een fan van jou fantastisch hoe je de recepten uitlegt.
    Ik heb wel een vraagje voor je, hoelang duurt het ongeveer om deze broodjes te maken?

    Beantwoorden
  2. Zaina
    Zaina zegt:

    Je recepten Ijn duidelijk. Bedankt voor het delen. Een vraag welke keukenapparaat gebruikte, welke zou je aanraden om te kopen en waar kun je die kopend.

    Gr. Zaina

    Beantwoorden
  3. Salima
    Salima zegt:

    Salaam, je hebt het over kruiden erin doen, naast de peterselie, maar over welke kruiden heb je het?

    Dit lijken me superlekkere broodjes en je kan ze dn met alles vullen toch? Kip, gehakt enzo…

    Beantwoorden
  4. Doenia
    Doenia zegt:

    Hey fatima,

    Lijkt me een heerlijk recept, maar is het ook lekker om het te vullen in bladerdeeg? Dit is wel wat sneller en neemt minder tijd in beslag.

    Ik hoor het graag

    Beantwoorden
  5. liesbeth
    liesbeth zegt:

    ja! ik heb ze gisteren gemaakt, goed gelukt! ik heb er wel een eigen twist aan gegeven: voor het deeg heb ik half witte bloem en half volkorenmeel gebruikt en door de spinazievulling heb ik verse nootmuskaat geraspt en een hardgekookt ei verkruimeld. je hebt een leuk blog met duidelijke foto’s, heel inspirerend!

    Beantwoorden
  6. halima
    halima zegt:

    Salaam oe Aleikom,

    Allereerst wil ik je complimenteren voor je geweldige recepten en presentatie. Soms raakt mijn inspiratie op en dan denk ik even snel op je blog kijken. Heerlijk! Wat een uitvinding.

    Ga zo door en uiteraard sta ik te trappelen naar de komende recepten.

    Liefs Halima

    Beantwoorden
  7. Ouafila
    Ouafila zegt:

    Asalaamoe aleikum, ik ben helemaal fan van je! Je recepten zijn geweldig ma sha Allah. Ik ga deze broodjes morgen maken in sha Allah. Ik heb 1 vraagje.. hoeveel broodjes haal je hieruit?

    Beantwoorden
  8. nassima
    nassima zegt:

    Salaam,

    Love your blog!!! Vraagje. Welke melkpoeder gebruik je? Waar kan ik het vinden? Laatst naar de jumbo geweest en kwam alleen koffiecreamer tegen zeg maar. Maar denk dat je een andere bedoeld?

    Liefs

    Beantwoorden
  9. ilham
    ilham zegt:

    Helaas ze zijn niet gelukt. Smaakt van binnen nog naar deeg en zijn niet zacht van binnen meer krokant. Weet niet wat er mis is gegaan. Het deeg zag er bij mij vettig uit (vettige glans had het deeg), is dat de bedoeling? Verder heb ik koffiecreamer gebruikt zoals je hierboven in de reacties hebt geschreven, zag dat er ook melkpoeder is van campina dat heet ook echt magere melkpoeder en geen koffiecreamer. Deeg was bij mij niet echt plakkerig maar dat kwam denk k omdat het vettig was. Enig idee wat ik verkeerd heb gedaan?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Ilham, voor dit recept gebruik ik zoals aangegeven gewoon de koffiecreamer. Ik gebruik altijd de goedkoopste van de Lidl. Heb je misschien te veel olie gebruikt en dat daarom het deeg te glanzig/vettig was? Dit zijn namelijk echt super zachte broodjes. Ik hoor het graag van je, zodat ik je kan helpen. <3

      Beantwoorden
  10. najma
    najma zegt:

    masha Allah meid egt top die recepten van je en hoe je het. stap voor stap zo duidelijk uitlegt in je blog!!
    klein vraagje tho.. kan ik ook gewoon melkpoeder van Nido gebruike? ik zit namelijk in london en kan niet altijd alle ingredienten vinden zoals in nl natuurlijk :p
    thnxx

    Beantwoorden
  11. Nora
    Nora zegt:

    Assalamoe ‘alaykoem faatje,

    Als eerst wil ik je complementeren voor je mooie en duidelijke recepten.. Allahumma baarik!

    Ik had een vraagje.. Kun je deze broodjes ook zonder melkpoeder maken?

    Groetjes!

    Beantwoorden
  12. Chaima
    Chaima zegt:

    Salamou’alajkoum schat.. Ik ben zo blij met al je duidelijkheid mcha’allah ik heb al heel wat geprobeerd uit je recepten en het is allemaal heel god gelukt en lekker.

    Ik heb een kleine vraagje voor de broodjes.. Kan je de fetakaas ook vervangen door een andere soort kaas met de spinazie..

    Alvast bedankt schat.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Chaima,

      Ah, echt super lief vanje! Moge Allah swt jou belonen voor je lieve woorden! Ja, hoor je kunt ook zeker een ander soort kaas gebruiken, geen enkel probleem! Succes hoor! Xx

      Beantwoorden
  13. Sabah
    Sabah zegt:

    Salam Lieverd,

    Wat kun jij recepten duidelijk aangeven super goed keep up the good work! een klein vraagde kan ik de spinazie weg laten vallen want vind dat niet zo …. en als ik dat weglaat moet ik de fetakaas toch nog in een pan opwarmen ??

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Sabah,

      Dank je wel lieve meid! Oh je kunt de spinazie makkelijk weglaten hoor geen probleem. Nee, je hoeft de fetakaas niet nog eens op te warmen, dus gewoon zo gelijk gebruiken. Succes Xx

      Beantwoorden
  14. Siham
    Siham zegt:

    Meid, ik vind je recepten GE-WEL-DIG!!
    Gisteren heb ik deze broodjes gemaakt en ze waren verrukkelijk!!
    Ben een grote fan van je!!

    Beantwoorden
  15. Fatima
    Fatima zegt:

    Salam lieve meid,
    Mashaallah voor alle recepten en bedankt dat je het allemaal met ons deeld. Een vraagje; welke feta. Kaas gebruik je en waar kan ik dat halen?
    Bedankt alvast voor je antwoord

    Beantwoorden
  16. Yasmina
    Yasmina zegt:

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn super goed gelukt en heerlijk.

    Heb gewoon ouderwets zonder deegmachiene gekneed.

    Je recepten lukken mij altijd helemaal fan van jou top!!

    Beantwoorden
  17. nadia
    nadia zegt:

    Hallo! Een vraagje moet die melkpoeder erbij of mag dit weggelaten worden?
    Het ziet er heerlijk uit! Ik wil ze wel proberen 😀

    groetjes!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *