DSCN59999

Pittige Kippenvleugels

DSCN59999 Wat heb je nodig? (9 stuks)

  • 8 kippenvleugels
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Theelepel cayennepeper
  • Theelepel zout
  • Eetlepel zonnebloemolieDSCN59688

Bereidingswijze:

Pak een diepe kom en doe hier de eetlepels ketjap manis in samen met de zonnebloemolie, cayennepeper, zout, geperste knoflook en de gesnipperde ui. Meng de marinade goed samen en marineer hierin dan de kippenvleugels en laat het een uurtje of twee marineren en schep ze af en toe om. Ketjap Manis kippenvleugels Ketjap Manis kippenvleugels1 Vet of bekleed een ovenschaal/bakblik in met een beetje olie en leg hier de kippenvleugels in en bak ze in de oven op 200 graden voor ongeveer 40 minuten gaar. Zelf doe ik er de eerste 20 minuten aluminiumfolie overheen, zodat het goed kan stomen en de laatste 20 minuten haal ik de folie eraf zodat de kippenvleugels nog een lekkere krokante laag kunnen krijgen. Ketjap Manis kippenvleugels2 Serveer deze pittige kippenvleugels met bijvoorbeeld rijst en een frisse salade. In een handomdraai te bereiden en er lekker lang van te genieten! Eetsmakelijk        

22 antwoorden
  1. Naz
    Naz zegt:

    Hey fatima!
    Ik vraag me af of de kip dan wel goed gaar wordt van binnen aangezien je het van te voren niet gaat bakken? Ik ga het morgen maken in sha Allah x

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Naz, Ja hoor de kip wordt goed gaar, omdat de kip wordt gestoomd onder de folie. Stel je zou de folie niet gebruiken, dan zou de kip alleen aan de buitenkant bakken maar aan de binnenkant nog rauw zijn. Dus doordat de kip de eersten minuten onder de folie wordt gestoomd, zal de kip aan de binnenkant garen. In de laatste minuten verwijder je de folie en zal de kip aan de buitenkant nog krokant bakken. Succes meid.

      Beantwoorden
      • Naz
        Naz zegt:

        Super dankjewel meid! ☺️ Ik heb tot nu toe al zoveel andere dingen gemaakt van jou, ga zo door want ik vind je echt top <3

  2. Nora
    Nora zegt:

    In shaa Allah ga ik dit recept uitvoeren bij de Iftar, zijn drumsticks ook goed voor dit recept?

    Bedankt voor het delen van je super leuke recepten 😘

    Beantwoorden
      • Nora
        Nora zegt:

        Bedankt voor je reactie schat. Haha ja ik ook!! Jeetje. Eet smakelijk alvast! 😘 Ps. Wat eet jij vanavond d?

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Nora,

        En heeft het gesmaakt hihi? Ik had gisteren opeens zon’n zware hoofdpijn, dus ik heb niks speciaals meer gemaakt. Ik had nog wel msemmen gemaakt, ook lekker haha! Xx

    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Lemia,

      Normaal gesproken kun je de ingrediënten gewoon aanhouden en dit zou genoeg moeten zijn. Stel dat je toch meer nodig hebt, dan kun je natuurlijk altijd iets meer marinade maken.

      Beantwoorden
  3. Khafija
    Khafija zegt:

    Ziet er goed uit. Ga het uitproberen inshaAllah

    Gebruik je bakpapier op je schaal ?
    Kan ik ook 1 peper in kleine snippertjes gebruiken ipv gemalen peper poeder ?

    Beantwoorden
  4. Khafija
    Khafija zegt:

    thans. Ze waren heerlijk hmdl. Morgen ga ik ze weer maken. Ik heb circa 21 kipvleugels. . Moet ik de ingrediënten verdubbelen?

    Beantwoorden
  5. Kaatje
    Kaatje zegt:

    Dag Faatje,

    Ik vind jouw recepten geweldig!!!
    Ik lijk net een ervaren kok door jouw recepten!
    Ik heb een vraagje wil je aub een recept maken voor lekkere Marokkaanse hele kip (in de over).
    Mijne lukt nog niet helemaal.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *