Snicker Cheesecakes

Vandaag deel ik een super lekkere cheesecake recept met jullie. Dit recept is zo vaak aangevraagd door jullie op facebook en instagram, dus het wordt maar eens tijd dat ik het recept met jullie ga delen. Zelf ben ik gek op monchou taarten, kwarktaarten en dit keer heb ik een iets andere draai gegeven aan de cheesecake. Als je ziet dat er monchou, snickers chocolade en karamel in en op de cheesecakes zit, dan kan het niet anders dan onwijs lekker smaken! 

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (20 stuks)

  • 200 gr. Maria koekjes
  • 120 gr. roomboter
  • 200 gr. roomkaas
  • 150 gr. kristalsuiker suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 200 ml crème fraich
  • 2 eieren
  • 1 etl. maïzena
  • snicker chocolade

Karamelsaus:
Zie hier het recept.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maal de theebiscuits fijn in de keukenmachine.
  3. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur en blijf ondertussen doorroeren. 
  4. Verwijder de gesmolten roomboter van het vuur en giet deze bij de koekkruimels. Meng dit geheel samen totdat je ziet dat de roomboter is opgenomen door de koekkruimels.
  5. Verdeel de papieren muffin papiertjes over de bakvorm en schep in elk vormpje een volle eetlepel van de koekkruimels. Druk de koekkruimels aan met een voorwerp(eventueel de onderkant van een glas.
  6. Voeg de zachte monchou toe in de mengkom en mix de roomkaas goed romig voor 1 minuut. Tip! Haal de monchou zeker 60 minuten voor gebruik uit de koelkast, zodat deze goed op kamertemperatuur kan komen.
  7. Voeg de kristalsuiker, zout en de vanillesuiker toe bij de monchou en mix geheel samen tot een romig mengsel. Ga met de  spatel nog even kort door het beslag.
  8. Voeg de eieren per een toe bij het mengsel en mix weer geheel samen. Zodra je ziet dat het ei is opgenomen voeg je weer het tweede ei toe en mix je het weer geheel samen.
  9. Schep de crème fraîche erbij en mix weer geheel samen.
  10. Voeg als laatste de maïzena er nog bij en mix het weer even samen. Ga met de spatel nog even kort door het beslag en neem de zijkanten mee.
  11. Vul elk vormpje met een volle eetlepel van het mengsel tot net onder de rand. Tip! Gebruik voor het vullen van de vormpjes een ijslepel, want dit werkt zo makkelijk en erg handig!
  12. Als laatste hak je de snicker chocolade in grove stukken en gooi je dit bij het beslag. Meng de stukjes chocolade met de spatel door het beslag heen. Houd een paar chocoladestukjes opzij voor de garnering van de cheesecakes.
  13. Bak de cheesecakes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20 – 25 minuten. De cheescakes zijn gaar als ze aan de bovenkant niet meer nat zijn.
  14. Wanneer de cheesecakes gaar zijn laat je ze voor 20 minuten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna  zet je de cheesecakes in de koelkast voor zeker 3 uur.
  15. Wanneer de cheesecakes lang genoeg in de koelkast hebben gestaan haal je ze eruit en kun je eventueel het papiertje verwijderen.
  16. Verdeel een volle eetlepel karamelsaus op de cheesecakes en garneer met wat gehakte snickers.

Deze Snicker Cheesecakes zijn zo verslavend lekker! Hier thuis waren ze binnen een mum van een tijd op, dus dat zegt denk ik wel genoeg haha.

Liefs,
Fatima

  IMG_4971

123 antwoorden
  1. M
    M zegt:

    Salam. Hoe kan ik er achter komen dat de mini cheesecake gaar is ? Als ik na een halfuurtje een satéprikker er doorheen haal , dan komt deze er alsnog nat uit. Of maakt dat niet uit ?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Maliha, de cheesecakes blijven iets nat, maar dit maakt niks uit. Want ze zullen in de koelkast gaan opstijven. Je hoeft de cheesecakes dus niet te checken met een sateprikker.

      Beantwoorden
  2. Baa
    Baa zegt:

    Hoi Faatje,

    Het recept is heerlijk. Heb in plaats van mini gewoon een grote taart van gemaakt.
    Alleen de karamel is na het opstijven erg hard geworden, waardoor je het dan niet kan aansnijden. En dan komt de cheese aan alle kanten eruit… Hoe kan ik ervoor zorgen dat de karamel niet zo hard wordt?
    Dankjewel alvast voor je antwoord:)

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Baa, oh dat is ook een goed idee om een grote cheesecake te maken hmm. Oh vreemd dat jou karamel hard is geworden, want deze hoort zacht te blijven. Heb je wel de slagroom toevoegd tijdens het maken van de karamel? Ik hoor het graag van je, zodat ik je hiermee kan helpen. Xx

      Beantwoorden
  3. Ameen
    Ameen zegt:

    Hoi Fatima,

    Erg leuk en lekker recept, wat ik zeker ga uitproberen.
    Ik kan alleen vanuit je recept niet opmaken hoeveel snicker chocolaatjes je gebruikt.
    Kun je vertellen hoeveel (ongeveer) ?

    Dankjewel alvast

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Ameen, ik heb een zakje snickers gebruikt van 150 gram. Ik heb deze gekocht bij de Action. Ik heb ongeveer snickers achtergehouden voor de garnering. De rest heb ik gebruikt in het beslag. Hoop dat het zo duidelijk is. Succes Xx

      Beantwoorden
  4. Louise
    Louise zegt:

    Salaam Faatje..
    Heerlijke recepten.. Dank hiervoor!
    Ik zie dat je bij ingredienten voor het maken van caramelsaus slagroom vergeten bent te vermelden en dat dit de reden is voor harde caramel bij Baa heb ik het vermoeden! Lieve groet

    Beantwoorden
  5. Baa
    Baa zegt:

    Ja ja… Ik heb precies gedaan zoals jou… Alleen denk ik dat ik de slagroom te vroeg heb toegevoegd. Denk je dat het daaraan kan liggen?

    Beantwoorden
  6. Baa
    Baa zegt:

    Ja zoals Louise zei, bovenaan in het rijtje van de ingrediënten staat slagroom niet bij. Maar bij de werkwijze wel. Dus heb we gewoon slagroom gebruikt hoor hihi.. Maar ik ga het morgenochtend weer proberen te maken. En dan laat ik het suiker meer bruin worden. Misschien dat het toch daar aan lag. En anders haal ik wel karamelsaus bij de Ah 🙁

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Baa, ik zie de slagroom echt gewoon bij de ingrediënten staan haha? Maar meid je moet het gewoon nog een keer proberen hoor, want bij mij is de karamel ook twee keer mislukt, maar uiteindelijk lukt het je echt!

      Beantwoorden
  7. Louise
    Louise zegt:

    Beste Fatima,
    Als je naar boven scrolt naar het recept mini cheescakjes van hierboven dan zul je echt zien dat je daar slagroom vergeten bent bij te schrijven..wellicht dat je dat kan aanpassen. ik zie hem wel bij recept maken van karamelsaus.
    verder vind ik je recepten/uitleg en foto’s TOP 🙂
    Baa.. fijn dat het deze keer wel gelukt is!
    Lieve groet,

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Louise, allereerst bedankt voor je lieve compliment! Oh kijk nu begrijp ik het haha. In dit recept van de ´mini cheesecakes´heb ik inderdaad niet de slagroom vermeld excuses! Ik dacht dat we het hadden over het recept van de karamel zelf haha!

      Beantwoorden
  8. Fatima
    Fatima zegt:

    Hoi meid , vraagje ik zie nergens staan hoe je de caramelsaus maakt ? Moet het met een mixer? Tenminste kan het nergens lezennnnn. Groetjes

    Beantwoorden
  9. Soof
    Soof zegt:

    Faatje, kom er net achter dat ik de maizana ben vergeten, is dat heel erg? En de cakejes zijn bollig geworden en niet zoals jou plat..

    Xx

    Beantwoorden
  10. Hayat
    Hayat zegt:

    Jij bent echt een topper! Ik heb deze cheese cake gisteren gemaakt en ze waren heerlijk. Ook je caramel saus is gelukt en dat nog wel gelijk de eerste keer haha.. Dank je wel voor je recepten. Mwaah!

    Beantwoorden
    • Didi
      Didi zegt:

      Ah laat maar ik las er over heen zag die 20 stuks niet staan hihi.
      Ik heb de cheescakes gemaakt voor morgen, zal ik dan wachten met de caramel En morgen er pas over heen doen? Ben bang dat het te hard word na hele nacht en ochtend in koelkast

      Beantwoorden
  11. siham
    siham zegt:

    Salam xfaatje ik had een vraagje alsje doe koekkruimels in de vormpjes heb gedaan doe je het dan in de koelkast of doe je gelijk het beslag op x

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Alaikoem Siham,

      Je kunt de cheesecakes iets langer in de oven laten staan, maar normaal gesproken moet ongeveer 30 minuten genoeg zijn. De cheesecakes hoeven aan de bovenkant niet bruin te worden. Waarom zou je de cheesecakes eigenlijk langer in de oven willen laten staan?

      Beantwoorden
  12. siham
    siham zegt:

    oh oke is goed bedankt voor je reactie en had nog een vraag als je de cheesecake wil bewaren mag je het in d koelkast doen want buiten gaan ze gelijk smelten denk ik o f niet…

    Beantwoorden
  13. oum naoufel
    oum naoufel zegt:

    salaam xfaatje
    ik heb de cheesecakes gemaakt maar, bij het bakken komen ze hoog in de oven en barsten ze allemaal open. Na de 30min haal ik ze eruit en laat ze afkoelen maar dan zakken ze een beetje in. Hoe komt dat? En wat kan ik eraan doen?

    Beantwoorden
  14. oum naoufel
    oum naoufel zegt:

    salaam, neen heb de oven niet geopend. maar ik zag wel de cakes in de oven Door het glas dat ze hoog waren en gebarsten 🙁 maar ik heb ipv maïzena bloem gebruikt zou het daar Door komen of is dat het zelfde ?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Alaikoem Oum Naoufel,

      Hmm maizena is wel lichter als bloem, dus het kan misschien hier aan liggen. Misschien dat je de volgende keer toch maizena kunt gebruiken. Waren de cheesecakes wel lekker?

      Beantwoorden
  15. salma
    salma zegt:

    ik ga ze echt een keer maken.
    ziet er heerlijk uit.
    je hebt ervoor gezorgd dat ik verslaafd ben geraakt aan de keuken hahaha.
    tot nu toe lukken jou recepten mij heel goed.
    ga zo door

    Beantwoorden
  16. Deniz
    Deniz zegt:

    Hoi, ik had een vraag. Ik heb de cheescake gemaakt. Alleen het smaakt zo zuur. Ik proef meer de kaas. Dan zoet…
    Hoe komt dit of hoort dit zo?

    Beantwoorden
  17. Maryam
    Maryam zegt:

    Hoi hoi! Het ziet er super uit! Kan ik ipv de vormpjes het beslag in een springvorm doen? Kan ik dan wel gewoon de hoeveelheden aanhouden als in jouw recept? Groetjes

    Beantwoorden
  18. asma
    asma zegt:

    Heej faatje ik wil dit recept maken maar in plaats van mini wil ik een grote maken in een bakvorm van 26 cm. Kan ik dan gewoon de hoeveelheid van dit recept aanhouden of moet ik het vermeerderen alvast bedankt.

    Beantwoorden
  19. Aziza
    Aziza zegt:

    Hoi Faatje,
    Ik wil deze morgen maken. Is het mogelijk om de topping van snickers weg te laten en daarvoor in de plaats iets van fruit als topping te doen?
    Alvast bedankt!!

    Beantwoorden
  20. Soraya
    Soraya zegt:

    Beste
    Ik had een vraag heb zo net de cheesecake in het groot gemaakt en de caramel ook maar die is heel vloeibaar kan dat of moet ik het gwn ff laten inkoken? Heb nog geen boter bjj gedaan.? Mvg

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Soraya,

      Wanneer je er boter bij doet, dan zal de caramel dikker worden. En je moet de karamel sowieso laten afkoelen, want dan zal die nog dikker worden van structuur.

      Beantwoorden
  21. Nabila
    Nabila zegt:

    Hoi faatje,

    Ik wil graag dit recept gebruiken voor 1 grote cheesecake. Welke formaat bakvorm kan ik hiervoor het beste gebruiken? En weet jij ook hoe lang het eventueel in de oven zou moeten?

    Gr. Nabila

    Beantwoorden
  22. Faatje
    Faatje zegt:

    Hey,
    Zien er super lekker uit. Ik heb ze net gemaakt en tot bijna het randje gevuld.. maar in de oven kwam het echt omhoog en zag het er nog rauw uit. Ik kon ze er na 30min nog echt niet uit halen. Heb ze maar gelaten tot het beetje bruin kleurde maar vervelend dat het helemaal omhoog kwam leek wel alsof er bakpoeder in zat. Daarna bij het afkoelen zakte het wel in. Ga er toch nog caramel op smeren vanavond en hopen dat het nog steeds lekker smaakt. Weet jij hoe het kan komen dat het niet helemaal lukte? Heb wel recept geharveerd omdat ik niet zoveel wilde. Heb 2 smeerkaas en 1 ei gebruikt en 200gr creme fraiche iets minder suiker en 1 vanillezakje en 1lepel maizena..misschien daarom haha

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Faatje,

      Deze cheesecakes komen bij mij in de oven ook ietsjes naar boven maar niet al te veel eigenlijk. Misschien kun je de vormpjes de volgende keer iets minder vullen? Heeft het uiteindelijk alsnog gemaakt? Xx

      Beantwoorden
      • Ikram
        Ikram zegt:

        Salaam meid… Echt een heerlijk recept! Ik ben van plan ze vandaag incha Allah te maken. Ik had een vraagje over de roomkaas: bij de ingrediënten staat 200 gram roomkaas dat zijn 2pakjes monchou… Maar in de bereidingswijze vermeld je 3 pakjes….. Wellicht een typfoutje
        Ga zo door met bakken en koken tbarkAllah 3lik

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Alaikoem salaam meis,

        Was inderdaad een typfout. Ik heb het weer aangepast haha. Succes meis en Allah ibarkfiek lieverd! Xx

  23. Faat
    Faat zegt:

    Salaam faat,
    Bedankt voor je heerlijke recepeten!!
    Vraag je welke roomboter gebruik jii gezouten of ongezout?
    Kan ik ze al in het weekend maken voor l3ied incha alllah?
    Kan ik gewoom karamel van de winkel halen?
    Gr faaje xx

    Beantwoorden
  24. Karima
    Karima zegt:

    Salaam Aleikum Fatima
    Ziet er heerlijk uit
    InshAllah ga ik ze maken
    Had alleen een vraag of je ipv monchou ook mascarpone kunt gebruiken ?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Karima,

      Ik denk dat dit geen probleem is, maar zelf heb ik het nog nooit gedaan. Als je geen monchou hebt, dan kun je ook gewoon normale roomkaas gebruiken hé. Bedankt meis Xx

      Beantwoorden
  25. Sarah
    Sarah zegt:

    Slm Fatima, het ziet er heerlijk uit! Ik wil ze vandaag maken maar de creme freche die je gebruikt heb ik helaas niet terug gevonden hier in Brussel. Kan ik ook vloeibaar creme freche opkloppen tot slagroom en bijvoegen met de rest of is dit helemaal iets anders??

    Dikke kus Sarah

    Beantwoorden
  26. Hind
    Hind zegt:

    Assalaam alejkoum Fatima,

    Jazak Allah gairan voor je lekkere recepten.
    Ik zie bij de benodigdheden een snufje zout staan. Wanneer moet ik dat toevoegen want ik zie het niet bij de bereidingswijze staan.xxx

    Beantwoorden
  27. Laila
    Laila zegt:

    Lieverd…deze heb ik dus gegeten en iedereeeeen was er dol op…ik maak ze gauw en stuur je n pica…sgatjeee ben jij…tbarkellah 3liek

    Beantwoorden
  28. Halima
    Halima zegt:

    Assalamou3alaikoum,

    Vandaag heb ik me gewaagd aan de snickers cheese cake. Ik had hem bij iemand gegeten en hij smaakte heerlijk. Tbarkelah 3lik je hebt mooie recepten. Heb zelf een grote gemaakt. Maar nadat hij uit de oven kwam zakte hij in. Heb hem 35 min in de oven gehad op de conventionele stand.
    Het is een heerlijke pannenkoek geworden haha. Enig idee waar ik de volgende keer op kan letten.

    Gr Halima

    Beantwoorden
      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Halima,

        Ah kijk daar ligt het ook aan. Als je deze cheesecake wilt gebruiken voor een grote, dan dien je een springvorm van 24 te gebruiken.

        Liefs Fatima

      • Halima
        Halima zegt:

        Aha nooit geweten dat het inzakt als je een grotere vorm gebruikt. Weer wat geleerd. Hij was zo mooi hoog hihi. Ga hem nog een keer maken in een kleinere vorm. Bedankt voor het antwoord.
        Gr Halima

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Hallo Halima,

        Het is niet zo dat de taart inzakt als je een grote vorm gebruikt, maar omdat je een grote vorm gebruikt is het beslag zeg maar te weinig. Stel je zou het recept verdubbelen dan kun je wel een grotere vorm gebruiken.

        Liefs Fatima

  29. Rachida
    Rachida zegt:

    Salaam oeleikoem Fatima,

    ik heb een vraagje, ik wil in sha Allah deze cheesecakjes maken alleen wilde ik door de caramel ook pinda’s mengen kan dat denk je of worden ze dan misschien keihard? en kan ik ze een dag van te voren maken.

    graag hoor ik van je.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *