Slagroom Koekjes Taart

Ben ik de enige die dol is op No Bake taarten? Ik vind het heerlijk om met no bake recepten aan de slag te gaan en mijn gasten te laten denken dat ik de hele dag in de keuken heb staan bakken haha! Echt waar wanneer ik mijn vrienden/familie vertel hoe je nou zo’n taart maakt, geloven ze het bijna niet. Deze slagroom koekjes taart is een van mijn favorieten snelle taartjes die ook nog eens onwijs lekker smaakt. Heb je binnenkort visite of wil je vanavond na de iftar wat lekkers op tafel zetten? Dan zeg ik, ga voor deze slagroom koekjes taart en je zult er zeker geen spijt van krijgen! Risico is wel dat je wellicht de taart vaker op tafel moet zetten, maar ach zoiets lekkers kan er altijd wel in!

Wat heb je nodig? (10 personen)

  • 500 gr. slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • koekjes
  • 100 gr. chocolade
  • 1 thl. olie
  • aardbeien
  • chocolade stukjes

Aan de slag!

  1. Giet de koude slagroom in een ruime kom en voeg de zakjes klopfix en de vanillesuiker eraan toe.
  2. Mix de slagroom met de handmixer op de hoogste stand goed stijf. Tip! De slagroom is goed stijf wanneer je de kom omdraait en de slagroom er niet uitvalt!
  3. Dek de slagroom af en zet deze voor 15 minuten in de koelkast zodat de slagroom kan opstijven.
  4. Haal de koekjes uit de verpakking en verdeel een volle eetlepel van de slagroom bovenop een koekje.IMG_8049
  5. Strijk de slagroom glad, plak hierboven een ander koekje en druk deze ietsjes aan.IMG_8054
  6. Herhaal de bovenstaande stappen totdat je alle koekjes hebt gehad. Tip! Wil je de koekjes extra zacht hebben? Dompel de koekjes dan eerst in melk en verdeel dan pas een laagje slagroom erop. Op deze manier wordt de gehele koekjes taart straks nog zachter.IMG_8052
  7. Plaats de koekjes rol op een bord en verdeel bovenop een flinke laag slagroom.
  8. Strijk de slagroom glad en vergeet niet de zijkanten en de voorkant van het taartje mee te nemen.IMG_8058 IMG_8092
  9. Zet de koekjes taart voor zeker 30 minuten in de koelkast, zodat de slagroom weer kan opstijven.
  10. Smelt vervolgens de chocolade met een theelepel zonnebloemolie op laag vuur en laat dan de chocolade volledig afkoelen.
  11. Giet de chocolade in een boterhamzakje, draai de bovenkant goed strak en knip het puntje van het boterhamzakje eraf.
  12. Pak de koekjes taart er weer bij, maak zigzaggende bewegingen boven de taart en versier de koekjes taart met de gesmolten chocolade.
  13. Zet de koekjes taart weer voor 15 minuten in de koelkast, zodat de chocolade hard kan worden.
  14. Snijd de aardbeien in tweeën en plaats deze bovenop de taart. Tip! Smeer onder elke aardbei een klein laagje slagroom, zodat de aardbeien op de taart blijven plakken.
  15. Verdeel nog wat lekkere chocolate chips chocolaatjes bovenop de taart.IMG_8001
  16. Zet vervolgens de slagroom koekjes taart voor 2 uur in de koelkast, zodat de koekjes zacht worden en de slagroom lekker in de koekjes kan trekken. Tip! Wil je de koekjes extra zacht hebben? Dompel de koekjes dan eerst in melk en verdeel dan pas een laagje slagroom erop. Op deze manier wordt de gehele koekjes taart straks nog zachter.

En wat zei ik je, simpele recept hé? Beloof mij dat je deze koekjes taart eens gaat uitproberen en dan mag je mij hier later voor bedanken haha. Krijg je binnenkort eters en ben je nog aan het uitvogelen wat je klaar wilt maken als toetje? Dan raad ik je deze koekjes taart aan en het scheelt je ook nog eens een heleboel tijd!

Zouden jullie meer van zulke No Bake recepten willen terugzien op de blog?

Liefs,
FatimaIMG_8262 IMG_8182 (2)

71 antwoorden
  1. nahid
    nahid zegt:

    Dag Fatima !

    Ik kijk heel vaak op jouw blog ( en snapchat) als ik niet weet wat ik moet maken. Vooral nu tijdens de ramadan haha ! Deze taart lijkt mij zo lekker en vooral makkelijk en daar houden we van. Ik zou graag meer van zulke receptjes willen zien.

    XX

    Beantwoorden
  2. Ouafa
    Ouafa zegt:

    Dag Fatima,

    Lekker makkelijk ben benieuwd hoe het zal smaken?

    Vroeg me af wat voor koekjes je gebruikt, is dat die met chocolade binnen in of vanille??

    En wat is jou Snapchat wil je toevoegen als dat mogelijk is 😁

    Beantwoorden
  3. Hayat
    Hayat zegt:

    Sallam oulaikoum Fatima , ik heb al zoveel van jou recepten uitgeprobeerd heerlijk meid! Allahuma bariek! Dit is ook zoiets lekkers… ik ga het van het weekend met de kids maken xxxx

    Beantwoorden
  4. Umm Salmane
    Umm Salmane zegt:

    Ik heb het vandaag aan het begin van de middag gemaakt maar de koekjes zijn nu nogsteeds een beetje hard helaas.. had meer een soort taart effect verwacht

    Beantwoorden
  5. Imane
    Imane zegt:

    HoiHoi, ik heb het gisteren ook gemaakt en bij mij is de taart inderdaad ook best wel hard gebleven.. jammer! Terwijl ik de taart zo een 6 uur in de koelkast had staan. Is het een idee om het de volgende keer eerst in koude melk te deppen? Zodat de koekjes echt zacht gaan worden? 🙂 Xx imane

    Beantwoorden
  6. Fauzia
    Fauzia zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik snap iets niet; op de foto waar je de taart hebt aangesneden zie je dat de koekjes anders staan dan hoe je ze aan elkaar hebt geplakt, je zou zeggen dat je m dwars hebt gesneden maar dat is dus niet zo. Kun je mij misschien uitleggen waarom het er zo uitziet van de binnenkant? Cause I’m confused 🤔

    Beantwoorden
      • Fauzia
        Fauzia zegt:

        Aah dus toch wel! Haha ik heb de video wel tig keer bekeken om te achterhalen hoe dat kwam. Kon me idd ook alleen bedenken dat je t eventueel schuin gesneden hebt maar zelfs dat zag ik niet goed🙈 Nou in ieder geval heel erg bedankt voor de opheldering lieve Fatima, en keep on the good work, je bent een toppertje maa chaa Allah 👌🏼

  7. Aicha
    Aicha zegt:

    salam,

    ziet er heerlijk uit!
    Ik ben echt fan van jou recepten, ze lukken altijd.

    Ik heb een vraagde over het recept wat heb je gedaan met de choclate cookies?
    Want die heb je niet gebruikt?

    Beantwoorden
  8. Meryam
    Meryam zegt:

    Hallo Fatima. Ik volg je al jaren en je hebt echt talent Mashallah.. ik heb deze taart uitgeprobeerd gisteren maar de koek was hard gebleven😭 wat heb ik verkeerd gedaan. Groetjes Meryam

    Beantwoorden
  9. Najat
    Najat zegt:

    Hoi fatima, ik had de taart ook gemaakt maar jammer genoeg bleef die chocola van binnen nog hard, niet de koekjes. De koekjes waren de volgende dag wel zacht. Zelfs na twee dagen was de chocola nog erg hard, erg jammer.
    Groetjess

    Beantwoorden
  10. Ahlam
    Ahlam zegt:

    Hey Lieverddd,
    Ik ben de heerlijke chocoladekoekjestaart aan het maken heerlijk en vanavond nog de lekkere chees balls 😍😍 ik ben verslaafd geworden aan jou kookkunsten ga vooral door!! En ik hoop InshaAllah dat jij het ook met plezier voor ons doet! ❤️

    Beantwoorden
  11. Elif
    Elif zegt:

    Ik heb het vandaag gemaakt voor mijn gasten en iedereen vond het geweldig. Had voor de zekerheid een kant van de koekjes gedept in melk:)
    Thanksx

    Beantwoorden
  12. Khadija
    Khadija zegt:

    Ik kwam gisteren in tijd nood voor iftaar & ik had helemaal geen toetje! Toen heb ik deze heeeeeeeerlijke recept uitgeprobeerd en wat hebben ze lopen smullen! Allaahoema bareek, ik zou wel meer van zulke recepten willen het is echt een redder in nood!

    Beantwoorden
  13. Najat
    Najat zegt:

    Hello Fatima, superleuke makkelijke recepten!!! En dit recept heb ik vandaag gemaakt en ShubanAllah bij mij bleven de koekjes zelfs na 4uur in de koelkast gwn harddd? Wat kan ik fout hebben gedaan? Want ik heb alles opgevolgd wat er staat etc…maar ondanks de harde koekjes was het te eten hoor hihi. Groetjes Najat

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Najat,

      Aah dankjewel lieve schat! Oh wat vreemd zeg, want dit lees ik nu vaker. Wat je kunt doen is de volgende keer de koekjes eerst te dompelen in melk. Ik heb het nog even bij het recept gezet. Ik ben blij dat het alsnog heeft gesmaakt lieverd.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  14. Leila
    Leila zegt:

    Fatima😍 Heb m net gemaakt en kan niet wachten tot het maghreb is! Het ziet er al superlekkkkker uit. Laat staan de smaak. Bedankt ❤️❤️❤️

    Beantwoorden
  15. Mar.
    Mar. zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb dit recept uitgeprobeerd precies zoals beschreven, jammer genoeg waren de koekjes zelf een dag erna erg hard. Had de taart helaas weg moeten gooien. Erg jammer.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Mar,

      Oh wat zonde zeg! Vreemd dat de koekjes zo hard zijn gebleven zeg. Maar waarom heb je de taart helemaal weggegooid dan? Bij mij zaten er ook nog een paar krokante koekjes tussen, maar toch was dat wel lekker.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  16. Leyla
    Leyla zegt:

    Heeyy,

    Ik heb de taart 2 x geprobeert en de koekjes bleven hard. Ik dacht dat ik te weinig slagroom had gebruikt.. dat was het niet.. waar kan het aan liggen denk je ? Ik had de koekjes van de lidl gehaald…

    Xxx

    Beantwoorden
  17. Karima
    Karima zegt:

    Hey fatima,

    Ik heb de taart ook uitgeprobeerd, omdat deze er heel lekker uitziet. Echter bleven de koekjes heel hard. Heb ze vantevoren allemaal gedompeld in melk en 6 uur in de koelkast laten staan. Het gaat om de vulling van het koekje wat hard blijft en niet het koekje zelf. Vond het heel jammer.
    Gr karima

    Beantwoorden
      • Oumniya
        Oumniya zegt:

        Lieve faatje, de eerste keer was dit bij mij ook het geval, maar de 2de keer heb ik ze gedompeld in lauw warme melk! Waardoor de binnenkant en het koekje heerlijk zacht werden! Mss dit als tip geven!

        Liefs xoxo

  18. Dekra
    Dekra zegt:

    Salaam alaikoem Fatima,

    Ik heb de taart nu helaas al 3x gemaakt. Helaas voor mijn lijn!!!! Hij blijft gewoon lekker en makkelijk. Ik denk dat ik verslaafd begin te raken. Ik moet wel zeggen dat ik het vanaf het begin wel in melk heb gedoopt en zo worden ze heerlijk zacht. Dank je wel voor het delen en keep tho’s easy recipes coming.

    X Dekra

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Dekra,

      Haha wat leuk om te lezen! Inderdaad, als je de koekjes in melk dompelt wordt de koekjes taart heel zacht. Hele graag gedaan lieve meid en jij bedankt voor je lief berichtje!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  19. Saraa
    Saraa zegt:

    Bedank voor dit leuke recept !
    Ik had een klein vraagje, de slagroom die je maakt, kan je deze ook op een biscuitaart gebruiken ? Blijft deze dan ook in vorm of wordt de slagroom weer slap als je ze gespoten hebt ?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *