Sinaasappelcake met chocolade

Wat heb je nodig? (15 personen)

  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 200 gr. suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 200 gr. bloem
  • zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 sinaasappel
  • chocolade
  • 2 etl. bloemIMG_551696

Bereidingswijze:

Klop de eieren met de kristalsuiker en het zakje vanillesuiker tot een licht gele massa. Giet de zonnebloemolie erbij en mix dit kort samen.

 

 

Meng de bloem, bakpoeder en het zout  samen en zet dit dan even apart. Voeg de helft van het bloem mengsel  in de kom samen met de helft van de melk en mix dit samen. Voeg de overige bloem en de melk erbij en mix weer samen tot een glad beslag.

Te bewerken en nog op blog plaatsen9

Te bewerken en nog op blog plaatsen14Rasp het oranje gedeelte van de sinaasappel en voeg deze toe aan het beslag. Snijd de sinaasappel door het midden en pers van een helft het sinaasappelsap bij het beslag.

Hak wat chocoladestukjes fijn en meng deze met een eetlepel bloem. Voeg de chocoladestukjes toe aan het beslag en meng geheel samen.

Te bewerken en nog op blog plaatsen22

Vet de tulbandvorm in met een laagje zonnebloemolie en bestrooi de tulbandvorm met 2 eetlepels bloem en verdeel dit over de bakvorm. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten mooi goudbruin.

6

Wanneer de cake gaar is laat je deze voor 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal de cake vervolgens uit de oven en laat de cake op een rooster verder afkoelen.

IMG_55766

Garneer de sinaasappelcake met poedersuiker of met wat gesmolten chocolade.

Deze sinaasappelcake is erg luchtig en door de sinaasappel is deze cake ook nog eens erg fris. Probeer het recept eens uit en gegarandeerd dat je deze vaker zult bakken.

Liefs,
Fatima

IMG_56200

 

Eetsmakelijk

66 antwoorden
  1. Amel
    Amel zegt:

    Ik heb deze cake gisteren gemaakt en wat smaakte deze heerlijk! Alleen de cake is in elkaar gezakt toen ik deze uit de oven haalde :(. De smaak was verder top! Bedankt voor het delen topper 😉

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Amel, wat leuk om te lezen meid! Het kan altijd voorkomen dat je cake een beetje inzak, maar dat is eigenlijk geen ramp hoor. Je kunt de cake natuurlijk altijd omdraaien hé hihi <3

      Beantwoorden
  2. malika
    malika zegt:

    hey liever,
    een vraagje, zou graag jou Sinaasappelcake met Chocolade maken. kan ik opv chocolade ook noten of iets anders gebruiken?
    Groetjes

    Beantwoorden
      • Raaz
        Raaz zegt:

        Hey!! Ik heb deze cake ook gemaakt het was heerlijk! Ik had het in een andere bakvorm gemaakt maar hij zakt een beetje in elkaar. Hoe kan ik zorgen dat een cake zo hoog uitkomt als de jouwne?

        Owja en de chocola was helemaal in gezakt naar de bodem in de bakpapier.

      • Fatima
        Fatima zegt:

        Hallo Raaz,

        Wanneer de cake gaar is, kun je de cake nog even in de oven laten staan. (oven uitzetten natuurlijk) Welke bakpoeder gebruik jij? Aan de chocoladestukjes kun je een theelepel bloem toevoegen en dit samen husselen. En dan pas aan het beslag toevoegen. Xx

  3. Jamila
    Jamila zegt:

    Hoi xfaatje,

    Vandaag jou cake uitgeprobeerd. Op zich wel goed gelukt alleen is alle chocolade beneden gebleven. Dus toen ik de tulband omdraaide zat alle chocolade vast.
    Heb ik teveel chocolade gebruikt?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Jamila, dit kan aan het beslag liggen omdat het misschien iets te vloeibaar is. Heb je de chocolade ook gemengd met een beetje bloem voordat je de chocolade in het beslag mengde?

      Beantwoorden
  4. Noor
    Noor zegt:

    Het ziet er heerlijk uit! Ik vroeg me af of het beslag heel erg vloeibaar is? Ik had de cake gemaakt en het beslag was heel erg vloeibaar en niet gaar.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Noor, het beslag is sowieso niet echt een stevig klopt. Maar dit recept gebruik ik al jaren en het lukt altijd. Als je beslag voor de volgende keer iets te vloeibaar is, kun je er iets extra bloem bijdoen.

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Allereerst sorry voor mijn late reactie. Ik denk dan dat je temperatuur iets te hoog stond en daardoor de cake snel gaar was van binnen, maar van binnen nog nat was. Op hoeveel graden had je de oven staan meid?

      Beantwoorden
  5. bouchra
    bouchra zegt:

    Salaam lieve fatima

    Ik heb een vraagje… dit is de 2de cake die ik maak maar heb telkens het zelfde probleem.. namelijk dat het van binnen niet gaar is.. heb het zelfs langer laten bakken.. maar walou.. wat doe ik mss verkeerd? kan je me aub hierbij helpen.. baralAllaho fiki

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam 3likoem lieve Bouchra. Allereerst sorry voor mijn late reactie. Ik denk dan dat je temperatuur iets te hoog stond en daardoor de cake snel gaar was van buiten, maar van binnen nog nat was. Op hoeveel graden had je de oven altijd staan meid?

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo lieve Melika, vind het echt super lief dat je mij een berichtje stuurt. Ik was er even tussenuit, maar ik ben weer helemaal terug hihi. Alles gaat goed met mij Alhamdoelilah. Bedankt voor je lieve berichtje meid! <3

      Beantwoorden
  6. Leila
    Leila zegt:

    Selaam , ik ben gek van jou recepten en heb al heel veel geprobeerd en allemaal met succes alhamdoellillah, kun je nog meer recepten plaatsen van cakes, koekjes ,… ?Hartelijk bedankt xxxjes

    Beantwoorden
  7. Anissa
    Anissa zegt:

    Salam 3aleikom Fatima,

    Bedankt voor het recept. Echt aardig van je dat je het zo goed in stappen uitlegt elke keer. Ik heb een paar vraagjes. Hoe groot is jou tulbandvorm? Als je een cake bakt he , moet je dan de eieren en suiker mixen tot een lichte gele massa zoals bij jou op de foto of tot dat het een dikke licht gele mengsel wordt? Ik vraag dit aan jou omdat je ervaring hebt. Ik heb gisteren een cake gebakken en ik moest het 10 minuten lang mixen en het werd een dikke licht gele mengsel dus het was niet meer schuimig. Ik weet niet wat goed is bij een cake. En hoe krijg je ervoor dat het een dikke mengsel moet worden, door extra meel toe te voegen of juist niet? Sorry voor mijn vragen.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam Alaikoem Anissa, allereerst bedankt voor je lieve compliment. Mijn tulbandvorm is 22cm doorsnede. Ik mix de eieren en suiker altijd tot een iets licht gele massa voor ongeveer 3-5 minuten. Zelf mix ik het nooit voor 10 minuten en het beslag lukt altijd haha. Als je een iets dikkere mengsel/beslag wilt, dan voeg je inderdaad iets meer meel toe aan het beslag. Pas wel op dat je niet teveel meel aan het beslag toevoegd, want anders krijg je weer een te dik beslag en hierdoor krijg je uiteindelijk een zware, droge cake. Succes meid.

      Beantwoorden
      • Anissa
        Anissa zegt:

        Super bedankt voor je snelle reactie. En hoe haal je die cake er voorzichtig uit? Sorry voor mijn vragen. Maar ik ben pas een beginner.

  8. Anissa
    Anissa zegt:

    Sorry heb nog een vraag. Ik heb gezocht naar jou bakvorm van 21X21 maar kan die nergens vinden. Welke maar bakvormen kan ik eventueel vervangen voor die bakvorm van 21×21.Tot met welke maat kan ik zeg maar gebruiken zodat de cake niet te laag wordt maar juist hoog , net als die van jou

    Beantwoorden
  9. Kubra
    Kubra zegt:

    Hoi hoi, aller eerst complimenten! ik ben erg benieuwd welke overstand je gebruikt voor cakes? Is dat de ventilator stand of de de ovenstabd die van ‘boven en onder’ bakt?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Kubra, bedankt voor je compliment meid! Wanneer ik een cake bak in de oven houd ik altijd de ovenstand aan, dus boven en onder. De hete lucht functie gebruik ik alleen wanneer ik bijvoorbeeld een ovenschotel in de oven heb zitten. Hoop dat het zo duidelijk voor je is Xx

      Beantwoorden
  10. hadmoh
    hadmoh zegt:

    Hoi Faatje, ik heb voor het laatst deze cake geprobeerd. De geur alleen al was de moeite waard, maar mijnn cake was ingezakt en was van binnen niet gaar. Ik heb het gebakken voor ongeveer 20 minuten en nog in de cake geprikt. En dan nog eens voor een goeie 20 a 30 minuten laten bakken. Op welke ovenstand zet jij de temperatuur? Smaak was wel in orde, alleen de baktijd daar heb ik moeite mee. Xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Hadmoh,

      Allereerst bedankt voor je reactie. Ik heb de foutjes eruit gehaald als je dit niet erg vindt? Dit omdat jij het zelf aangaf, want mij maakt het niks uit hoor hihi. Mag ik eerst even vragen op hoeveel graden jij de oven hebt gezet? Want als ik het goed begrijp heeft jouw cake voor ongeveer 40 minuten in de oven gezeten toch? En was die uiteindelijk wel gaar van binnen? Ik hoor het graag, zodat ik je kan helpen xx

      Beantwoorden
  11. hafmoh
    hafmoh zegt:

    Ik heb het op 180 graden gebakken. Indd 40 min. De eerste 20 min heb ik de oven niet open gedaan. Toen ik er een stokje had ingeprikt was het schoon. Maar toen ik de cake hadden gesneden was em wel een beetje nat

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Hafmoh.

      Dan raad ik je aan om de cake de volgende keer misschien 10 minuten langer in de oven te laten staan. Merk je nou dat de bovenkant van de cake te bruin wordt, dan kun je altijd een stuk aluminiumpapier op de cake leggen, zodat de cake niet meer kan verkleuren.

      Beantwoorden
  12. Karima
    Karima zegt:

    Kan ik ook gewoon chocolade reep is mini stukjes doen en gebruiken ipv de choco druppels. Kan deze namelijk nergens vinden hier en heb helemaal geen jumbo in de buurt.

    Beantwoorden
      • Karima
        Karima zegt:

        Dankjewel. Hij is geluk, super bedankt voor het recept. Nog een vraagje he, hoe bewaar je de cake het best? Met aluminium folie of vershoudfolie?

      • xfaatje
        xfaatje zegt:

        Hallo Karima,

        Je kunt eigenlijk op beide manieren een cake bewaren. Wat ik altijd doe is de cake inwikkelen met vershoudfolie en dan daarover een schone theedoek. x

  13. Fadila
    Fadila zegt:

    Sallaamoe allaykoem Fatima,

    Ik had een vraagje. Jouw appelsien rasp je gwn de schil toch, en toch heel een appelsien rasp je? Endan de binnenkant die laat je over en daarvan pers je de helft in het mengels? Heb ik het juist ofniet? Ik hoor het van u dank u

    Beantwoorden
  14. Safae
    Safae zegt:

    Hi Fatima, dit is zo een lekker cake! Tbarakallah 3liek! Hij is bij mij wel gelukt hoor, maar telkens blijven de chocolade stukjes in de bodem vastzitten en dan moet ik ze er met de hand uithalen. Ik heb ze wel met bloem gemengd en goed laten afkoelen maar ze blijven maar telkens in de bodem vastzitten de chocolade. Weet jij misschien hoe dat komt?

    Beantwoorden
  15. Manar
    Manar zegt:

    Ik heb de cake zojuist gemaakt! Heb alleen ipv sinaas, Cacoa erin gegooid, waardoor k een Marble cake heb gemaakt!! Jouw recepten zijn echt geweldig! Ze lukken altijd! Perfect moge Allah Subahana Wata3allah trouwens je huwelijk zegenen en beschermen tegen het kwade ❤ ik had je toegevoegd op snap, maar kon je geen berichtjes sturen 🙁 wilde je mijn resultaten snappen van jouw recepten

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo lieve Manar,

      Wat leuk om te lezen dat het heeft gesmaakt lieverd. Super bedankt voor je lieve complimenten en ameen inschAllah! Oh vreemd dat je mij niks kon sturen. Ik ga toch even een kijkje nemen in mijn instellingen, want ik hoor dit nu wel vaker haha.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *