Chocolade koekjes

Wat heb je nodig? (70 stuks)

  • 80 gram zachte roomboter
  • 1 ei
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 130 gram maïzena
  • 100 gram bloem
  • Snufje bakpoeder
  • Roze kleurstof

Voor de garnering:

  • 1 reep melk chocolade
  • 1 reep witte chocolade
  • 6 eetlepels olie

Bereidingswijze:

Pak een diepe kom en mix hierin de zachte roomboter samen met de suiker, vanillesuiker en het ei tot een lichtgeel mengsel. Doe dan de maizena erbij en meng dit goed samen door het mengsel. Hier doe je dan beetje bij beetje de bloem en de bakpoeder bij en kneed het deeg ondertussen goed door. Als je deeg wat aan de plakkerige kant is, dan kun je je handen insmeren met een klein beetje zonnebloemolie en hiermee het deeg insmeren. Als laatste doe je er ongeveer 3 druppels kleurstof bij en meg je dit goed door het deeg totdat de kleurstof goed is opgenomen en het deeg overal gelijk is gekleurd.

Vorm het deeg tot een bal en maak deze met je handen plat en pak het deeg in met plastic folie. Leg het deeg dan voor ongeveer 10 minuten in de koelkast zodat het kan rusten.

DSCN1561

Koekjes vormen!

Strooi wat bloem op je werkblad en leg hierop het plak deeg dat je uit de koelkast hebt gehaald. Strooi een beetje bloem op de bovenkant van het deeg en rol het deeg met behulp van een deegroller uit tot een plak van ongeveer 1 cm. Steek met behulp van een ronde vorm of met een dop van een fles rondje uit het deeg. Leg de ronde vormpjes op een bakplaat die je van te voren hebt bekleed met bakpapier. Werk zo de rest af totdat je heel het deeg hebt gehad.

3

Stop de bakplaat met de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20/30 minuten in de oven totdat je ziet dat de koekjes een beetje verkleuren.

Wanneer de koekjes gaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze volledig afkoelen voordat je gaat beginnen met de chocolade! Doe je dit niet dan zal je chocolade direct smelten en dit is niet de bedoeling haha.

DSCN0037

Smelt ondertussen de melk chocolade au-bain-marie met 3 eetlepels olie en dompel hier de afgekoelde koekjes in. Haal de koekjes met behulp van een vork uit de chocolade en laat ze even boven de chocolade uitlekken. Laat de koekjes vervolgens op je bakplaat met bakpapier in de koelkast hard worden.

IMG_3542

Smelt dan de witte chocolade met de rest van de olie en roer het goed door. Als de chocolade naar jouw gevoel dik is, doe je hier nog wat zonnebloemolie bij. Haal de koekjes dan weer uit de koelkast en neem een theelepeltje en pak wat van de melkchocolade en maak zigzaggende bewegingen boven de koekjes zodat er mooie streepjes op de koekjes ontstaan.

Zet de bakplaat met de koekjes dan weer in de koelkast zodat de witte chocolade ook goed kan koelen voordat je de koekjes opdient.

DSCN00844

Deze koekjes zijn niet normaal lekker! Wanneer je een hapje neemt van het koekje zul je de roze binnenkant zien van het koekje, wat erg mooi is haha! Ben je een chocolade liefhebber, dan zijn deze koekjes iets voor jou! Het originele recept met een paar aanpassingen van mij komt van Ellouisa, een ware keukenprinses maschAllah!

Bron: Ellouisa 

Eetsmakelijk

 

40 antwoorden
  1. Oemsafiy
    Oemsafiy zegt:

    Selaaamoe alakoem bedankt voor alle jouw recepten die je met ons deelt ! Ben een groot fan van jouw
    Had een vraagje waar kan je roze kleur stof hallen en heb je mischien een foto hoe het eruit ziet بارك الله فيك allahie fiki moge Allah jouw belonen met het goede!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Allereerst excuses voor mijn late reactie meid! Je gebruikt kleurstof in het deeg daardoor wordt het roze meid. Als je de koekjes te lang in de oven laat staan, dan kunnen ze inderdaad donker kleuren.

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Allereerst sorry voor mijn late reactie. Maizena is een soort bindmiddel die je kunt gebruiken voor soepen, maar je kunt het ook gebruiken voor koekjes, cakes en biscuit. Je kunt het gewoon halen bij de supermarkt meid AH,Plus, Dirk, Hoogvliet etc. Je moet dan kijken bij de soepen. <3

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hahaha! Uhm ja weet het eigenlijk niet. Als ik zie dat de persoon geen naam heeft ingevuld noem ik hem maar meid. Haha is denk ik mijn stopwoordje. oh wat leuk je heet Meid? Nooit eerder gehoord eigenlijk hihi <3

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo lieverd! Ja, deze zijn van jou keukenprinses! Ik weet nog dat ik net was begonnen met koken&bakken en ik deze koekjes maakten haha. Heerlijk! TbarkAllah 3liek. <3

      Beantwoorden
  2. Ikram
    Ikram zegt:

    Hoi Fatima, dit recept wil ik morgen ga uitproberen in shaAllah! Vroeg me alleen af als je de chocola smelt (au bain marie), doe je dan de chocola in een kom boven een pan met water? Want dat is au bain marie, volgens mij.. en waar zet je de olie dan precies, in het water?
    Groetjes en bshaha strakjes!

    Beantwoorden
  3. Sarah
    Sarah zegt:

    Hai,

    Ik heb een vraagje, ik heb de koekjes gemaakt en alles is prima gelukt… Enkel, de chocolade om de koekjes blijft smelten… Ik heb ze extra lang in de koelkast laten staan, maar zodra ik ze er uit haal smelten ze na een kleine tien minuten weer. Weet jij waar het aan kan liggen? Groet Sarah

    Beantwoorden
  4. Mariam
    Mariam zegt:

    Beste Fatima,

    Jouw recepten lukken mij altijd,
    graag had ik het recept van chamia (gebak ramadan) gemaakt van samida, ,
    heb het meermaals gemaakt mislukt mij altijd,
    Bij ons thuis zijn ze zot op chamia ,, spijtig alleen te verkrijgen tijdens de maand ramadan.

    Groetjes

    Beantwoorden
  5. youssra
    youssra zegt:

    Salam waleikom zuster
    Jou recept is egt geweldig ziet er heerlijk uit en k wil ze ook ga maken maar hb een vraagje moet je persie die roze kleurstof zijn of kan dat ook in andere kleur??
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  6. esma
    esma zegt:

    Salam halykom ik ben al hele dag vanalles aant maken vr l aid en nu wou ik deze chocolade koekjes maken mn man is nog snel even enkele ingredienten gaan halen maar ben maizena vergeten te vragen en hij neemt zn gsm niet op 🙁 wat nu?? Kan dat ook zonder maizena?? Groetjesss en bedankt vr het delen van je lekkernijen alles is tot nu toe heeel erg goed gelukt en iedereen is tevreden xx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *