Roomkaas Cake met Kokos

Deze roomkaas cake is binnen ons familie echt een grote hit! Dit is zo’n typisch luchtige cake met een zachte structuur waar je geen genoeg van kunt krijgen. Afgelopen week bakte ik deze cake weer eens en nam ik deze mee op bezoek en zoals je misschien al kunt raden was iedereen er weg van! Dus ik kan dan niet anders dan het recept ook met jullie te delen op de blog!

Wat heb je nodig?

  • 200 gr. zachte roomkaas(ik gebruik roomkaas van de Aldi)
  • 250 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 thl. vanille extract
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 etl. abrikozenjam
  • 1 etl. water
  • geraspte kokos

Bereidingswijze:

  1. Schep de zachte roomkaas in de beslagkom en voeg hier ook de kristalsuiker samen met de vanillesuiker en de vanille extract bij. Mix dit vervolgens samen op hoge snelheid voor een paar minuten tot een lekker luchtig en zacht beslag.
  2. Giet de zonnebloemolie er ook bij en mix het weer samen tot de zonnebloemolie goed is opgenomen in het beslag.
  3. Breek de eieren even apart in een maatbeker of in een kom en voeg deze dan per een toe bij het beslag en mix ondertussen weer samen. 
  4. Voeg de bakpoeder toe bij de bloem en mix deze samen. Schep dan de bloem in delen bij het beslag en mix ondertussen op lage snelheid samen. Wanneer je ziet dat de droge ingrediënten zijn opgenomen in het beslag stop je direct met mixen. 
  5. Ga met je spatel nog even door het beslag heen en langs de zijkanten van de kom.
  6. Spray of vet de bakvorm in met zonnebloemolie en bestuif de bakvorm nog met een laagje bloem. Klop de overtollige bloem er vervolgens weer uit.
  7. Giet het beslag in de bakvorm en strijk het beslag met de spatel mooi glad.
  8. Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten mooi goudbruin en gaar.
  9. Wanneer de cake gaar is laat je deze voor 15 minuten afkoelen in de bakvorm op een rooster. 
  10. Voeg in de tussentijd de abrikozenjam toe in een steelpannetje en giet het water erbij. Blijf op laag vuur de abrikozenjam voor ongeveer 2 minuten doorroeren.
  11. Prik met een vork wat gaatjes in de cake en strijk er een laagje abrikozenjam overheen. 
  12. Plaats een bord bovenop de cake en draai de bakvorm dan direct om. Geef op de bovenkant van de bakvorm een paar tikken, zodat de cake er makkelijk uitglijdt.
  13. Smeer de gehele cake af met een laag abrikozenjam en strooi er vervolgens de geraspte kokos overheen.
  14. Laat de cake nog even afkoelen en dan kun je er lekker van genieten!

Een erg simpele en vooral lekkere cake die bij ons vaak genoeg wordt gebakken. Bak de cake eens zelf en laat mij vooral weten wat je ervan vindt!

Liefs,
Fatima

80 antwoorden
  1. Sara Bayram
    Sara Bayram zegt:

    Dankjewel Fatima voor alle moeite die je insteekt in alle recepten. Je recepten zijn één voor één geweldig! Ook dit recept ziet er heerlijk uit. Zal hem gelijk uitproberen💕

    Beantwoorden
  2. Sara Bayram
    Sara Bayram zegt:

    Dag Fatima,

    Bedankt voor alle moeite die je insteekt voor alle recepten. Deze zijn één voor één geweldig. Ook dit recept ziet er heerlijk uit. Ik ga hem snel uitproberen💕💕

    Liefs,

    Sara

    Beantwoorden
  3. Malika
    Malika zegt:

    Hoi Fatima,

    Je recept ziet er wederom lekker uit, ik heb alleen geen vanilleextract kan ik een extra zakje vanillesuiker toevoegen of is het extract van belang bij dit recept?

    Groetjes malika

    Beantwoorden
  4. Amira
    Amira zegt:

    Salaam 3alikom Fatima,

    Ga deze cake zeker uitproberen hij ziet er heerlijk uit😋😋 Mag ik vragen welke roomkaas jij hiervoor gebruikt hebt?

    Beantwoorden
  5. Ashley
    Ashley zegt:

    Dat ziet er weer heerlijk uit! Ik heb al meerdere recepten van jou gemaakt. Allemaal makkelijk te maken door de uitgebreide uitleg, top!

    Ik heb twee vraagjes, namelijk welke roomkaas gebruik jij? En welke vanille extract, in de vanille die ik hier in de buurt kan vinden zit alcohol.

    Alvast bedankt!

    Liefs Ashley

    Beantwoorden
  6. Selma
    Selma zegt:

    Salam Fatima, dit ziet er inderdaad heerlijk uit. Heel erg bedankt voor het delen! 🙂
    Ik vroeg me eigenlijk af wat voor roomkaas je gebruikt..?

    Beantwoorden
  7. Siham
    Siham zegt:

    salam fatima bedakt dat je recepten met ons deelt ik had een vraagje kan ik vannile extract ook vervangen met iets anders omdat ik het niet heb choekran😘

    Beantwoorden
  8. Malika a
    Malika a zegt:

    S.a. fatima..

    Ik moet zeggen dat ik echt geen keukenprinses ben en t ook niet echt leuk vind om te doen. Hoorde mensen over jou praten maar dacht t zal wel niks voor mij zijn. Nu heb ik deze vakantie toch maar jouw site bezocht en jouw rijst recept geprobeerd… wat een hit..zo makkelijk uitgelegd en heerlijk. Vandaag jouw ravigotte saus gemaakt..ook zo makkelijk en lekker. Dus ga vopral zo door. Ik ben fan geworden;) moge allah jou helpen in alles wat je doet.
    Ps.. als ik lees hoe vaak jij dezelfde vraag moet beantwoorden en toch zo respectvol en lief blijft. Masha allah.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Malika,

      Aah wat onwijs lief zeg! Haha ik ben blij dat je toch nog mijn blog hebt bezocht, dus WELKOM! Dankjewel lieve schat en ik vind het leuk om te lezen dat je alsnog een paar recepten hebt gemaakt! Je zult zien dat je het koken en bakken ook nog eens super leuk gaat vinden! Allah ibarkfiek lieverd. Xx

      Beantwoorden
  9. Zainab
    Zainab zegt:

    Hallo Fatima,

    Als eerst wil ik je zeggen dat ik altijd naar je filmpjes kijk en ik er onwijs van geniet! Allemaal heerlijke recepten! 😍

    Ik heb een vraagje, ik heb alleen een handmixer thuis.. kan je zulke recepten ook maken zonder zo’n machine? Of gaat het dan niet helemaal goed? 😊
    Groetjes,

    Zainab

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Zainab,

      Aah wat lief zeg! Dankjewel lieve schat echt lief. Jazeker, alle cake, taart, toppings etc. kun je ook makkelijk met een elektrische handmixer maken. En zelfs met een simpele garde moet het lukken. Voor de video’s die ik opneem vind ik het leuk om telkens af te wisselen, maar je hoeft zeker niet precies hetzelfde te gebruiken. Succes lieverd! Xx

      Beantwoorden
  10. Leilaatjuh
    Leilaatjuh zegt:

    Vandaag gemaakt en zowel bij mij als bij mijn man goed in de smaak gevallen! Jammie! Dit is iets wat ik vaker zal maken om mee te nemen bij bezoek In Sha allah

    Beantwoorden
  11. Catherine
    Catherine zegt:

    Hoi Faatje
    Had even een vraagje heb nog mascerpone over zou ik die ook kunnen gebruiken in plaats van roomkaas
    Lieve groetjes catherine

    Beantwoorden
  12. aynur
    aynur zegt:

    Vandaag geprobeerd en het was heerlijk! Bedankt voor het lekkere recept. Kijk vaak op jouw blog omdat je uitleg erg duidelijk is. Kan gewoon niet verkeerd gaan. Ga zo door…!

    Beantwoorden
  13. Noura
    Noura zegt:

    Salam Fatima,

    Heb de cake gemaakt, het was heerlijk. Nog niet eerder zo een lekkere en luchtige cake gegeten!
    Bedankt voor het delen!

    Groetjes Noura

    Beantwoorden
  14. Shadi
    Shadi zegt:

    Hallo Fatima
    Bedankt voor je recept. Ik heb het gemaakt en ooooo wat is ie lekker.
    Super makkelijk en verschrikkelijk lekker😊
    Ik ga dat vaker bakken.

    Beantwoorden
  15. Cennet
    Cennet zegt:

    Hey fatima,
    Allereerst bedankt voor je recept!
    Ik heb deze onwijs lekkere cake al 3 keer gemaakt!
    Alleen ik heb op dit moment geen roomkaas in huis, wel kwark Is dat mogelijk?

    Beantwoorden
  16. Romaisa
    Romaisa zegt:

    Hoi Fatima,

    Weet je ook een lekkere variatie op deze cake?
    Ik wil namelijk kleine bakvormen gebruiken zodat ik het recept in 2 kan delen.
    Ik wil dan de ene eigenlijk net wat anders maken..
    Heb je misschien tips? Iets van chocolade stukjes erdoor ofzo?

    Bedankt!
    Liefs Romaisa

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Romaisa,

      Je zou het beslag in 2 kunnen delen en bij het ene beslag cacaopoeder kunnen toevoegen voor een chocolade cake? Of je kunt er inderdaad ook chocoladestukjes bijdoen. Of maanzaad, citroenrasp, sinaasappelrasp etc. Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *