Romige Tomatensoep

Ik ben dol op gerechten die je in een handomdraai op tafel kunt zetten, zonder dat je al te veel ingredienten nodig hebt. Een van zulke gerechten is deze romige tomatensoep. De ingrediënten van deze soep heb ik eigenlijk altijd wel in huis en het bereiden van de soep is echt een makkie! Met deze winterse tomatensoep blijf ook jij lekker warm deze winter haha! Lees snel verder voor het recept!

Wat heb je nodig?(4 personen)

  • 1 gele ui
  • 1 sjalot 
  • 2 etl. tomatenpuree
  • 1 thl. knoflookpoeder
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 1 gevulde blik water
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 etl Provençaalse kruiden
  • 250 ml kookroom
  • peper & zout
  • zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Pel en snijd het ui en de sjalot in kleine blokjes. Giet een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en bak de uien voor een paar minuten mooi lichtbruin.

img_8557 img_8573

Voeg de tomatenpuree toe bij de uien en bak even kort mee. Strooi de knoflookpoeder erbij, roer samen en laat het geheel voor nog eens 5 minuten bakken. Dit doe je op een middelmatig vuurtje, zodat de uien niet aanbranden.

img_8577

img_8580

Voeg de inhoud  van de twee blikken gepelde tomaten toe in de pan en roer geheel samen. Vul vervolgens een blik met water en giet dit in de pan bij de tomaten. 

img_8563 img_8588 img_8590

Voeg de kristalsuiker samen met de Provençaalse kruiden toe en roer geheel samen. Laat de tomatensoep koken op een middelmatig vuurtje voor ongeveer 15 minuten.

Haal vervolgens de pan van het vuur en pureer met behulp van een staafmixer(of in een blender) de tomatensoep goed glad. Je kunt er ook voor kiezen om de soep iets korter te pureren als je wat stukjes in de soep wilt.

img_8619

Zet de pan weer terug op het vuur en giet de kookroom erbij. Roer geheel samen, zet het vuur wat lager en laat de soep nog even zachtjes door pruttelen.

img_8627

Serveer de tomatensoep met wat extra Provençaalse kruiden of met wat verse basilicum ook erg lekker! En niet te vergeten met wat lekker warm brood, kun je lekker soppen in de soep!

Wat kan simpel toch erg lekker zijn hé?

Liefs,
Fatima

img_8665

46 antwoorden
  1. Leila
    Leila zegt:

    Dankjewel was nog op zoek naar een lekker recept voor tomatensoep en jouw recepten zijn altijd heerlijk! Ga m meteen vanavond maken!! Dank je voor al je moeite! Ik kijk elke dag op je blog!

    Beantwoorden
  2. Jekemo
    Jekemo zegt:

    Top! Deze ga ik ook eens even proberen. Heb toevallig alles in huis, op de tomatenpuree na…is het een probleem als ik de tomatenpuree weg laat?

    Beantwoorden
  3. Salma
    Salma zegt:

    Helemaal super
    Dit maak ik inshallah woensdag pas
    Vandaag is het alweer de beurt aan die kipbites haha.
    Je maakt het mij heel erg gemakkelijk met jou duidelijke recepten overigens heerlijke recepten.

    Beantwoorden
  4. Ushi
    Ushi zegt:

    Bedankt voor wederom een duidelijk en lekker recept!
    Ga ik zeker proberen:) ik heb eigenlijk al bijna al je recepten uitgeprobeerd. Allemaal superleekker en heel duidelijk!
    en wat een schattig kind ben je toch! Ik wil je gewoon knuffelen! En waar ik altijd een grote smile van krijg is die ‘haha!’ Die je altijd typt in je recepten hahah 🙂 loveyouuuu en bedankt!

    Beantwoorden
  5. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Zou ik er ook gehaktballetjes in doen? Zoiezo na het pureren natuurlijk maar hoe kan ik dat het beste aanpakken?
    Denk zoiezo het gehakt vooraf kruiden en beetje aanbakken of niet?

    Liefs Fadoua

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Fadoua,

      Jazeker dat kan ook. Ik zou het gehakt eerst marineren, rollen en dan even meebakken met de uien voor paar minuutjes. Dan haal je de gehaktballetjes eruit en ga je verder met de stappen. Wanneer je de soep hebt gepureerd, voeg je de gehaktballetjes weer terug in de pan en laat je ze nog even meebakken. Xx

      Beantwoorden
  6. Marcela
    Marcela zegt:

    Ik ben echt dol op tomaten creme soep & wil dit zo graag maken, alleen ik woon in het buitenland en ik kan nergens kookroom vinden, kan ik kookroom vervangen voor iets anders?

    Beantwoorden
  7. Hanane
    Hanane zegt:

    Heb deze ook geprobeerd. Vind t niet zo wauw of het ligt aan mij? Is beetje aan de zure kant.

    Enige tips ?

    Maar nog steeds je fan Fatima 🙂

    Beantwoorden
  8. Meryem
    Meryem zegt:

    Ben zo blij. Zo veel nieuwe recepten 🙂 had even tijdje niet meer gekeken. Ga de komende tijd heel wat uitproberen. Jouw recepten lukken meestal 🙂

    Beantwoorden
  9. Nabila
    Nabila zegt:

    Hi Fatima, ik heb zojuist dit recept uitgeprobeerd! Zo lekker en makkelijk te maken! Ik ga nog een kom vullen… 🙂 bedankt!!

    Beantwoorden
  10. Nebila
    Nebila zegt:

    Was een beetje zuur. Ik heb een extra lepel suiker toegevoegd. Wanneer gebruik je de peper en zout? Pas als je gaat blenderen of daarvoor al?

    Verder een lekker recept om snel te maken en voor de avondeten!! Shokran schat!

    Xxx

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Nebila,

      Goed gedaan meis, wanneer het nog zuur is kun je altijd iets meer suiker toevoegen. Peper en zout voeg je toe voor het mixen, maar ook als de soep eigenlijk bijna klaar is kun je het nog extra op smaak brengen hoor. Graag gedaan lieve schat! Xx

      Beantwoorden
      • rowie
        rowie zegt:

        je kunt tegen het zure het beste de tomatenpuree met klein scheutje azijn en 1 lepe suiker bakken 🙂 dit recept is zo lekker ! zelf doe ik er verse basilicum door en kleine peperkorreltjes voor het pittige en stukjes tomaat voor de bite x

  11. Daisy
    Daisy zegt:

    Het soepje is nu aan het pruttelen.. Ben erg benieuwd naar de smaak! Dank voor je fijne uitleg, heel duidelijk en niet moeilijk. Fijne avond en shokran, Daisy x

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *