IMG_0970

Pudding toetje

Normaal gesproken bereid ik bijna nooit toetjes uit een pakje, omdat hier vaak gelatine in is verwerkt. Maar in dit toetje zit gelukkig geen gelatine en hiervoor maak ik dan uiteraard een uitzondering.  Ik denk dat iedereen wel de pudding kent van Dr. Oetker uit een pakje en waar je bijna geen ingredienten voor nodig hebt. Mijn moeder maakte toen wij nog jonger waren altijd de Flan pudding die te koop is bij de slager. In Marokko is dit toetje ook overal bekend, en bij ons in de familie wordt deze pudding vaak gemaakt tijdens de ramadan. Ik heb dit keer zowel e Dr. Oetker pudding als de bekende Flan pudding gemaakt, en beide waren erg lekker! Je hoeft enkel het zakje met poeder te mengen met suiker en kokende melk. 1 dag laten opstijven in de koeling en klaar is je simpele maar vooral lekkere toetje. Ik zal je uitleggen in het recept hoe je de aardbeiensaus die je bovenop ziet heel simpel zelf kunt makenWat heb je nodig? (4 glazen)

  • Zakje pudding
  • 500 ml melk
  • Zakje vanillesuiker
  • Aardbeien
  • Eetlepel suiker

Materialen

  • Beslagkom
  • Garde
  • Steelpannetje

Bereidingswijze:

Zoals ik al aangaf kun je voor dit recept of een zakje Flan pudding gebruiken of je gebruikt een zakje pudding van Dr. Oetker. Zelf heb ik ze beide uitgeprobeerd en persoonlijk vind ik de Flan pudding iets lekkerder van smaak.

Meng het zakje pudding poeder samen met ongeveer drie eetlepels van de melk tot een vloeibare massa. Dit kun je makkelijk mixen met een garde of als je geen garde hebt kun je ook makkelijk een vork gebruiken.

IMG_0708

IMG_0717

IMG_0722

 

IMG_0724

 

IMG_0735

Giet de overige melk vervolgens in een steelpannetje  en doe hier het zakje vanillesuiker bij. Nu ga je de melk koken voor 60 seconden op een middelmatig vuurtje. Ondertussen blijf je voortdurend de melk doorroeren. Je zult zien dat er schuim begint te ontstaan.

IMG_0738

IMG_0749

Wanneer de melk voor 60 seconden op het vuur heeft gestaan haal je het steelpannetje van het vuur af. Giet de melk in de kom met het mengsel en mix dit even door met de garde. 

IMG_0753

Giet vervolgens de warme melk weer terug in het steelpannetje en laat het voor nog eens 60 seconden koken en blijf ondertussen goed doorroeren.

IMG_0755

Na de 60 seconden vul je met behulp van een pollepel de glazen net niet vol. Heb je geen dessert glazen, dan kun je ook makkelijk normale drink glazen gebruiken.

IMG_0758

IMG_0767

Op de verpakking staat dat je de flan pudding voor minstens 4 uur in de koeling moet zetten, maar ik zet de flan pudding altijd voor een dag in de koeling. Hierdoor krijg je een lekkere stevige pudding. Maar als je niet zo lang kunt wachten dan kun je de pudding natuurlijk ook voor maar 4 uurtjes in de koeling zetten.

Nadat de pudding lang genoeg in de koeling heeft gestaan is het tijd om de aardbeiensaus te maken die je bovenop de pudding gaat schenken.

Verwijder de kroon van de aardbeien en snijd de aardbeien in vier stukken. Doe de eetlepel kristalsuiker bij de aardbeien en meng dit even kort samen.

IMG_0776

Pureer met behulp van een staafmixer de aardbeien tot een puree. Zet de aardbeiensaus voor ongeveer 30 minuten in de koeling zodat het koud kan worden.

IMG_0781

Schenk ongeveer twee volle eetlepels van de aardbeiensaus op de pudding en verdeel de aardbeiensaus met de bolle achterkant van de eetlepel gelijk. Zet vervolgens de pudding toetjes voor 60 minuten in de koeling zodat de aardbeiensaus ook nog even kan opstijven.

Haal de pudding toetjes 30 minuten voor serveren uit de koeling en garneer de pudding toetjes eventueel met vers fruit of misschien met wat  slagroom, hmm!

Zoals je ziet is dit toetje recept erg makkelijk te maken en ben je  zo klaar. Heb je zelf nog nooit eens pudding gemaakt en wil je eerst voor een makkelijk recept gaan? Dan raad ik je dit recept aan. Binnenkort zal ik een recept delen op de blog hoe je zelf pudding kunt maken, dus zonder een pakje te gebruiken. Gebruik jij ook af en toe een pakje om een toetje te bereiden? Zo ja, welke gebruik je dan ben benieuwd.

ff1

12 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *