IMG_90055

Provençaalse Aardappelpartjes

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 5 aardappelen 
  • 2 eetlepel zonnebloemolie 
  • Theelepel paprikapoeder 
  • Theelepel gedroogde rozemarijn 
  • Halve theelepel peper 
  • Theelepel zout 
  • 3 teentjes knoflook 
  • Takje rozemarijn

IMG_89044

Bereidingswijze:

Borstel de aardappelen goed schoon onder koud water en verwijder eventueel wat zwarte plekjes op de aardappelen. Snijd de aardappelen dan door het midden en dan snijd je de aardappelen nog eens twee keer door het midden.

Knapperige Aardappelpartjes

Pak dan een kom erbij en giet hierin de zonnebloem olie, paprikapoeder, rozemarijn kruiden, peper, zout en de geperste knoflook teentjes en meng dit even samen. Pak dan de aardappelen erbij en marineer deze in het sausje dat je hebt gemaakt en zorg ervoor dat alle aardappels zijn bedekt met de marinade en leg hier het takje rozemarijn in.

Zoekresultaten van aardappel

Knapperige Aardappelpartjes1

Laat de aardappelen staan voor 30 minuten en meng het af en toe even samen. Hoe langer je de aardappelen in de marinade laat staan hoe lekkerder je aardappelpartjes zullen smaken Yumm!

IMG_89599

Pak dan een ovenschaal erbij en leg de gemarineerde aardappelpartjes erin en stop de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten.

Als de aardappelen al wat zacht zijn dan hoef je er geen aluminiumfolie er overheen te doen, maar als de aardappelen nog wat hard zijn dan doe je voor 20 minuten er aluminiumfolie overheen en dan voor 10 minuten zonder aluminiumfolie zodat de aardappelpartjes krokant kunnen bakken.

IMG_8989

Serveer de aardappelpartjes met elk sausje dat jij zelf lekker vindt! Zelf vind ik deze aardappelpartjes heerlijk met de welbekende macdonalds saus 

IMG_90222

 

19 antwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Salaam 3likoem! Ik gebruik de iets wat kruimelige aardappelen van eigenlijk alle supermarkten. Het is maar net waar ik boodschappen doe :p Je kunt eigenlijk alle aardappelen wel gebruiken meid Xx

      Beantwoorden
  1. Jihad
    Jihad zegt:

    Hallo Fatima,

    Ik ben bezig met de Aardappelpartjes..
    Maar heb ze al langer dan 20min met folie eromheen in de oven staan heb ze net gecheckt maar ze zijn nog echt hard..
    Wat doe ik verkeerd denk je? Ik heb de oven voorverwarmd en al..

    Groetjes JM

    Beantwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Hallo meid, het kan zijn dat je aardappelen gewoon echt hard zijn dan moet je ze gewoon langer in de oven laten met de aluminiumfolie eroverheen zodat ze goed kunnen gaar stomen. Wat je ook kunt doen voor de volgende keer is de aardappelen van de voren even gaar koken in water, maar dit doe ik eigenlijk nooit. Soms zijn mijn aardappelen ook echt hard dan laat ik ze gewoon extra lang in de oven schat. Zijn ze uiteindelijk nog wel gelukt en lekker?

      Beantwoorden
      • Jihad
        Jihad zegt:

        Hoi Fatima,

        Ja ik had ze zoals je zei inderdaad wat langer laten staan in de oven met folie eroverheen. Ze zijn uiteindelijk echt heerlijk geworden!! Dankjewel voor je reactie!

        Xx Jihad

  2. Vanessa
    Vanessa zegt:

    Inderdaad een goed recept voor als je weinig tijd hebt. Had dit recept gisteren geprobeerd en het smaakte prima, had wel wat minder zout gezet. Lekker hoor! Bedankt!

    Beantwoorden
  3. Besma
    Besma zegt:

    Hee Fatima,

    Kan je dit maken ook Zonder rozenmarijn? En waar kan ik dat potje halen? Ik wil het een keer uitproberen.

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  4. L.A.
    L.A. zegt:

    Hi Fatima,

    Ik wil dit binnenkort maken maar ik heb aan 5 aardappelen nooit genoeg. Ik weet dat als ik meer aardappelen wil gebruiken ik de hoeveelheid moet verdubbelen, maar geldt dit ook voor de knoflookteentjes? 6 lijkt mij namelijk erg veel haha.

    Alvast bedankt:)

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Loubna,

      Als je niet genoeg hebt aan 6 aardappelen, dan kun je altijd meer nemen hoor. Je kunt de ingredienten verdbullen, maar zoals je zelf al aangeeft hoef je de knoflook niet te verdubbelen haha. Knoflook is sowieso al sterk, dus het is niet nodig om nog meer te gebruiken. Ik raad je wel aan om de aardappelen lang genoeg in de marinade te laten staan. Succes meid!

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *