Prei-kerrie Ovenschotel met Gehakt

Ovenschotels, ik kan er geen genoeg van krijgen! Afgelopen weekend maakte ik weer eens de prei-kerrie ovenschotel met gehakt en deelde ik de stappen op snapchat en insta stories. En zoals ik al verwachtte wilde een heleboel van jullie het recept hebben haha. Niet gek, want deze ovenschotel is zo onwijs lekker! Heb je wel eens de ovenschotel van Honig gemaakt? Nou deze ovenschotel smaakt precies hetzelfde alleen het verschil is dat je hiervoor helemaal geen pakje nodig hebt. Je weet tenslotte wat je er allemaal instopt.

Wat heb je nodig? (6 personen)

 • 5 grote aardappelen in schijfjes
 • 2 kleuren paprika 
 • 1 prei, in schijfjes
 • 1 ui, fijngesnipperd
 • 2 teentjes knoflook
 • 250 gr. gehakt
 • fijngesneden peterselie
 • olijfolie of zonnebloemolie
 • 50 gr. roomboter
 • 100 gr. bloem
 • 250 ml melk
 • 1 eigeel
 • geraspte kaas
 • verse bieslook

Kruiden:

 • 1 tl. paprikapoeder
 • 1 tl. zout
 • 1 halve tl. kurkuma
 • 1 halve tl. komijn
 • 1 halve tl. zwarte peper
 • 1 tl kerriepoeder
 • extra peper en zout

Bereidingswijze:

 1. Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de uien samen met de knoflook mooi lichtbruin.
 2. Schep het gehakt erbij en strooi alle kruiden erbij samen met nog een scheutje olie. Tip! Je kunt het gehakt ook van te voren marineren met de bovenstaande kruiden en olie.
 3. Voeg de fijngesneden peterselie erbij en giet er nog een scheutje olie bij. Schep alles goed om en bak het gehakt op middelmatig vuur gaar.
 4. Voeg de prei erbij die je in stukjes hebt gesneden en bak geheel mee.
 5. Voeg de stukjes paprika toe en schep alles goed door. 
 6. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Voeg er nog een theelepel sambal bij en schep alles weer goed door.
 7. Kook de aardappelschijfjes in een ruime pan met kokend water en wat zout goed gaar.
 8. Vet de ovenschaal in met een laagje roomboter.
 9. Verdeel de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal.
 10. Schep de groente/gehakt vulling bovenop de aardappelschijfjes en druk deze ietsjes aan.
 11. Verdeel de overige aardappelschijfjes bovenop de groente/gehakt en zet de ovenschaal even apart.
 12. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur.
 13. Voeg de bloem samen met de kerriepoeder toe en roer het met een garde goed door.
 14. Zet het vuur iets hoger en giet de melk er in stappen bij. Blijf ondertussen flink doorroeren tot je ziet dat de saus goed is ingedikt. Tip! Merk je dat de saus toch nog iets te dik is? Dan kun je er altijd extra melk aan toevoegen tot je de juiste structuur hebt voor jezelf. Vergeet alleen niet de saus weer op smaak te brengen met wat peper en zout.
 15. Voeg het eigeel bij de kerriesaus en mix weer flink samen op middelmatig vuur.
 16. Pak de ovenschaal erbij en verdeel de kerriesaus bovenop de ovenschotel en strijk de saus goed glad.
 17. Verdeel nog een laagje geraspte kaas bovenop de kerriesaus.
 18. Bak de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 a 40 minuten goudbruin en gaar.
 19. Wanneer de ovenschotel gaar is laat je deze even afkoelen en dan kun je de ovenschotel garneren wat verse bieslook.

Ben jij ook zo dol op ovenschotels zoals wij thuis? Dan moet je zeker weten deze ovenschotel eens uitproberen, want geloof mij dit is echt een blijvertje! Ben je niet zo fan van kerriesaus? Dan zou je eventueel de kerriesaus kunnen vervangen voor bechamelsaus, ook erg lekker! Hier lees je hoe je de bechamelsaus kunt maken.

Lijkt het je leuk als ik nog meer ovenschotel recepten met je deel op de blog?

Liefs,
Fatima

60 antwoorden
 1. Sanae
  Sanae zegt:

  Je bent er weer met een hoofdgerecht! Eerlijk – ik heb je recepten echt gemist met een lekkere hoofdmaaltijd!! Ik kijk ook bij anderen blogsters maar gaat niks boven jouw recepten. Dan weet ik gewoon zeker dat t lekker wordt!!!

  Dus ja er is absoluut animo voor nog meer van dit soort heerlijke ovenmaaltijden en andere hoofdgerechten je bent een topper! Dank voor al je moeite ik ga deze week nog je recept uitproberen en mijn familie weer blij maken!

  Beantwoorden
 2. fatima
  fatima zegt:

  He Fatima,

  Ziet er weer lekker en mooi uit. Allahuma barek!

  Zou je de ei ook kunnen weg laten of vervangen. Zo ja, door wat?

  Groet,
  Fatima

  Beantwoorden
 3. Nadine
  Nadine zegt:

  Super lekker ziet het eruit ga het zeker maken! Kan je misschien ook een video opnemen hoe je lasagna maken. Keep up the Good work Fatima 🙏👍🏽

  Beantwoorden
 4. Feride
  Feride zegt:

  Hoi Fatima,

  Ik heb vorige week voor het eerst jou heerlijke pizza broodjes recept uitgeprobeerd en de kids waren er dol op 😃. Ik kreeg een 10+ hahah. Dit recept ga ik ook zeker een keer proberen. Ik zou het fijner vinden om meer hoofdgerechten te zien, want het is zo irritant om niet te weten wat je moet koken elke dag! Verschrikkelijk gewoon. Je maakt de sausjes ook zelf, daar leer ik weer van. Al dat honig en konimex zakjes vind ik maar niks, er zit van alles in wat niet goed voor je is. Heel veel succes nog!

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Feride,

   Haha dat dagelijks bedenken wat te koken ken ik maar al te goed! Ah super goed lieverd! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Ik zal zeker meerdere hoofdgerechten delen op de blog. Dankjewel lieverd! Xx

   Beantwoorden
 5. Naïma
  Naïma zegt:

  Salaam lieve Faatje,

  Vandaag heb ik deze schotel klaargemaakt voor het avondeten. Het was heerlijk!!
  Beste van alles was dat mijn kleintjes van 2 en 7 jaar het ook heerlijk vonden! Lang geleden dat ze zonder gezeur hun bord leeg gegeten hebben.
  Dus voor de moeders die dit lezen; deze schotel is geschikt voor moeilijk etende kinderen!
  Dank voor het delen faatje!

  Liefs Naïma ♡

  Beantwoorden
 6. Siham_
  Siham_ zegt:

  Fatimaaaaaaa! Ik heb dit gisteren gemaakt en de hele ovenschaal was gewoon op! Haha mijn man en kinderen vonden het zo lekker! Onwijs bedankt echt waar. Door jou heb ik serieus leren koken en met al je nieuwe recepten, blijft koken ook zo leuk! Ik kan niet wachten op je lasagne recept haha! Dikke knuffel!

  Beantwoorden
 7. khadija
  khadija zegt:

  Hui Fatima, bedankt voor het recept. Ben het nou aan het maken. Er staat 100mg voor de kerriesaus, maar ik heb het idee dat die verhouding niet klopt.de saus al 2x gemaakt maar is veel te dik lijkt alsof het te veel meel is in verhouding tot boter en melk. Of klopt dit wel? ben het aan het maken voor vanavond. Groetjes

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Khadija,

   Graag gedaan lieverd. Ik geef ook aan dat je de melk op gevoel nog extra kunt toevoegen als je de saus iets lichter wilt hebben. Ik wil de saus altijd dik hebben, maar als je de saus lichter wilt, dan kun je gewoon extra melk toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Succes! Xx

   Beantwoorden
 8. Najlaa
  Najlaa zegt:

  Hey fatima, ik heb m ndt gemaakt.. alleen bij de kerry saus gibg er denk ik iets mis.. toen de boter gesmolten was en ik de bloem en kerry erbij deed werd het een bal.. met melk kreeg ik het wel dunner maar er zitten klontjes in.. wat doe ik mis? Heb m nu in de oven.. dus ik wacht het af hoe het gaat smaken hahahaha..

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Najlaa,

   Wanneer je de bloem erbij doet, wordt het inderdaad gelijk iets dikker. Je zou de volgende keer de bloem in twee delen kunnen toevoegen. Maar wanneer je de melk erbij doet verdwijnt de dikke structuur inderdaad wel. Als je goed mixt met de garde, dan gaan de klontjes ook vanzelf weg. Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

   Beantwoorden
 9. Hayat
  Hayat zegt:

  Beste Fatima ,

  Ik wil je voor een keer bedanken voor alle recepten die je deelt ! Ik heb er al zoveel gemaakt van hoofdgerecht tot hapjes en toetjes ! Ga zo door al mijn zussen zijn gek op jou YouTube recepten! Ga zo door meid! Dikke knuffel Hayat

  Beantwoorden
 10. Fatima
  Fatima zegt:

  Hoi Fatima,

  Ik heb gisteren deze ovenschotel gemaakt, maar bij de saus ging het mis. Ik heb het idee dat de hoeveelheid bloem teveel is voor de hoeveelheid gesmolten boter? Kan ik iets meer boter gebruiken of iets minder bloem?

  Beantwoorden
 11. Dina
  Dina zegt:

  Salaam ailaikom Fatima!
  Ik ben nog een jong meisje, en ik houd er onwijs van om te koken door jou!! Echt super bedankt. Ik ga morgen het avondeten klaarmaken In sha Allah, en dat word de prei-kerrie ovenschotel! Ik zal je via snap/ insta dm een foto van het resultaat sturen als dat goed is!
  xxx Dina
  Asalam

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Alaikoem Salaam Soms,

   Aahw wat onwijs goed zeg! Ik ben in ieder geval al super trots oo je hoor! Had je mij de foto al via snapchat gestuurd? Misschien dat ik die namelijk niet heb gezien. Xx

   Beantwoorden
 12. Celine
  Celine zegt:

  Ik zocht op google en recept en kwam uit op jouw site. Ohhh super blij mee want wat staan hier een lekkere recepten en duidelijke video’s. Je hebt er een fan bij!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *