Prei-kerrie Ovenschotel met Gehakt

Ovenschotels, ik kan er geen genoeg van krijgen! Afgelopen weekend maakte ik weer eens de prei-kerrie ovenschotel met gehakt en deelde ik de stappen op snapchat en insta stories. En zoals ik al verwachtte wilde een heleboel van jullie het recept hebben haha. Niet gek, want deze ovenschotel is zo onwijs lekker! Heb je weleens de ovenschotel van Honig gemaakt? Nou deze ovenschotel smaakt precies hetzelfde alleen het verschil is dat je hiervoor helemaal geen pakje nodig hebt. Je weet tenslotte wat je er allemaal instopt.

Wat heb je nodig? (6 personen)

Gehakt/Groenten vulling
  • 250 gr. gehakt
  • 2 kleuren paprika 
  • 1 prei, in schijfjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • fijngesneden peterselie
  • olijfolie of zonnebloemolie
  • 5 grote aardappelen
Kruiden
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1 halve tl. kurkuma
  • 1 halve tl. komijn
  • 1 halve tl. zwarte peper
  • 1 tl kerriepoeder
  • extra peper en zout
Kerriesaus
  • 50 gr. roomboter
  • 100 gr. bloem
  • 250 ml melk
  • 1 eigeel
Extra
  • geraspte kaas
  • verse bieslook

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een scheutje olie in de pan en bak de uien samen met de knoflook mooi lichtbruin.
  2. Schep het gehakt erbij en strooi alle kruiden erbij samen met nog een scheutje olie. Tip! Je kunt het gehakt ook van tevoren marineren met de bovenstaande kruiden en olie.
  3. Voeg de fijngesneden peterselie erbij en giet er nog een scheutje olie bij. Schep alles goed om en bak het gehakt op middelmatig vuur gaar.
  4. Voeg de prei erbij die je in stukjes hebt gesneden en bak geheel mee.
  5. Voeg de stukjes paprika toe en schep alles goed door. 
  6. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout. Voeg er nog een theelepel sambal bij en schep alles weer goed door.
  7. Kook de aardappelschijfjes in een ruime pan met kokend water en wat zout goed gaar.
  8. Vet de ovenschaal in met een laagje roomboter.
  9. Verdeel de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal.
  10. Schep de groente/gehakt vulling bovenop de aardappelschijfjes en druk deze ietsjes aan.
  11. Verdeel de overige aardappelschijfjes bovenop de groente/gehakt en zet de ovenschaal even apart.
  12. Smelt de roomboter in een steelpannetje op laag vuur.
  13. Voeg de bloem samen met de kerriepoeder toe en roer het met een garde goed door.
  14. Zet het vuur iets hoger en giet de melk er in stappen bij. Blijf ondertussen flink doorroeren tot je ziet dat de saus goed is ingedikt. Tip! Merk je dat de saus toch nog iets te dik is? Dan kun je er altijd extra melk aan toevoegen tot je de juiste structuur hebt voor jezelf. Vergeet alleen niet de saus weer op smaak te brengen met wat peper en zout.
  15. Voeg het eigeel bij de kerriesaus en mix weer flink samen op middelmatig vuur.
  16. Pak de ovenschaal erbij en verdeel de kerriesaus bovenop de ovenschotel en strijk de saus goed glad.
  17. Verdeel nog een laagje geraspte kaas bovenop de kerriesaus.
  18. Bak de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 a 40 minuten goudbruin en gaar.
  19. Wanneer de ovenschotel gaar is laat je deze even afkoelen en dan kun je de ovenschotel garneren wat verse bieslook.

Ben jij ook zo dol op ovenschotels zoals wij thuis? Dan moet je zeker weten deze ovenschotel eens uitproberen, want geloof mij dit is echt een blijvertje! Ben je niet zo fan van kerriesaus? Dan zou je eventueel de kerriesaus kunnen vervangen voor bechamelsaus, ook erg lekker! Hier lees je hoe je de bechamelsaus kunt maken.

Liefs,
Fatima

75 antwoorden
  1. Sanae
    Sanae zegt:

    Je bent er weer met een hoofdgerecht! Eerlijk – ik heb je recepten echt gemist met een lekkere hoofdmaaltijd!! Ik kijk ook bij anderen blogsters maar gaat niks boven jouw recepten. Dan weet ik gewoon zeker dat t lekker wordt!!!

    Dus ja er is absoluut animo voor nog meer van dit soort heerlijke ovenmaaltijden en andere hoofdgerechten je bent een topper! Dank voor al je moeite ik ga deze week nog je recept uitproberen en mijn familie weer blij maken!

    Beantwoorden
  2. fatima
    fatima zegt:

    He Fatima,

    Ziet er weer lekker en mooi uit. Allahuma barek!

    Zou je de ei ook kunnen weg laten of vervangen. Zo ja, door wat?

    Groet,
    Fatima

    Beantwoorden
  3. Nadine
    Nadine zegt:

    Super lekker ziet het eruit ga het zeker maken! Kan je misschien ook een video opnemen hoe je lasagna maken. Keep up the Good work Fatima 🙏👍🏽

    Beantwoorden
  4. Feride
    Feride zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb vorige week voor het eerst jou heerlijke pizza broodjes recept uitgeprobeerd en de kids waren er dol op 😃. Ik kreeg een 10+ hahah. Dit recept ga ik ook zeker een keer proberen. Ik zou het fijner vinden om meer hoofdgerechten te zien, want het is zo irritant om niet te weten wat je moet koken elke dag! Verschrikkelijk gewoon. Je maakt de sausjes ook zelf, daar leer ik weer van. Al dat honig en konimex zakjes vind ik maar niks, er zit van alles in wat niet goed voor je is. Heel veel succes nog!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Feride,

      Haha dat dagelijks bedenken wat te koken ken ik maar al te goed! Ah super goed lieverd! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Ik zal zeker meerdere hoofdgerechten delen op de blog. Dankjewel lieverd! Xx

      Beantwoorden
  5. Naïma
    Naïma zegt:

    Salaam lieve Faatje,

    Vandaag heb ik deze schotel klaargemaakt voor het avondeten. Het was heerlijk!!
    Beste van alles was dat mijn kleintjes van 2 en 7 jaar het ook heerlijk vonden! Lang geleden dat ze zonder gezeur hun bord leeg gegeten hebben.
    Dus voor de moeders die dit lezen; deze schotel is geschikt voor moeilijk etende kinderen!
    Dank voor het delen faatje!

    Liefs Naïma ♡

    Beantwoorden
  6. Siham_
    Siham_ zegt:

    Fatimaaaaaaa! Ik heb dit gisteren gemaakt en de hele ovenschaal was gewoon op! Haha mijn man en kinderen vonden het zo lekker! Onwijs bedankt echt waar. Door jou heb ik serieus leren koken en met al je nieuwe recepten, blijft koken ook zo leuk! Ik kan niet wachten op je lasagne recept haha! Dikke knuffel!

    Beantwoorden
  7. khadija
    khadija zegt:

    Hui Fatima, bedankt voor het recept. Ben het nou aan het maken. Er staat 100mg voor de kerriesaus, maar ik heb het idee dat die verhouding niet klopt.de saus al 2x gemaakt maar is veel te dik lijkt alsof het te veel meel is in verhouding tot boter en melk. Of klopt dit wel? ben het aan het maken voor vanavond. Groetjes

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Khadija,

      Graag gedaan lieverd. Ik geef ook aan dat je de melk op gevoel nog extra kunt toevoegen als je de saus iets lichter wilt hebben. Ik wil de saus altijd dik hebben, maar als je de saus lichter wilt, dan kun je gewoon extra melk toevoegen en op smaak brengen met peper en zout. Succes! Xx

      Beantwoorden
  8. Najlaa
    Najlaa zegt:

    Hey fatima, ik heb m ndt gemaakt.. alleen bij de kerry saus gibg er denk ik iets mis.. toen de boter gesmolten was en ik de bloem en kerry erbij deed werd het een bal.. met melk kreeg ik het wel dunner maar er zitten klontjes in.. wat doe ik mis? Heb m nu in de oven.. dus ik wacht het af hoe het gaat smaken hahahaha..

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Najlaa,

      Wanneer je de bloem erbij doet, wordt het inderdaad gelijk iets dikker. Je zou de volgende keer de bloem in twee delen kunnen toevoegen. Maar wanneer je de melk erbij doet verdwijnt de dikke structuur inderdaad wel. Als je goed mixt met de garde, dan gaan de klontjes ook vanzelf weg. Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd. Xx

      Beantwoorden
  9. Hayat
    Hayat zegt:

    Beste Fatima ,

    Ik wil je voor een keer bedanken voor alle recepten die je deelt ! Ik heb er al zoveel gemaakt van hoofdgerecht tot hapjes en toetjes ! Ga zo door al mijn zussen zijn gek op jou YouTube recepten! Ga zo door meid! Dikke knuffel Hayat

    Beantwoorden
  10. Fatima
    Fatima zegt:

    Hoi Fatima,

    Ik heb gisteren deze ovenschotel gemaakt, maar bij de saus ging het mis. Ik heb het idee dat de hoeveelheid bloem teveel is voor de hoeveelheid gesmolten boter? Kan ik iets meer boter gebruiken of iets minder bloem?

    Beantwoorden
  11. Dina
    Dina zegt:

    Salaam ailaikom Fatima!
    Ik ben nog een jong meisje, en ik houd er onwijs van om te koken door jou!! Echt super bedankt. Ik ga morgen het avondeten klaarmaken In sha Allah, en dat word de prei-kerrie ovenschotel! Ik zal je via snap/ insta dm een foto van het resultaat sturen als dat goed is!
    xxx Dina
    Asalam

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem Salaam Soms,

      Aahw wat onwijs goed zeg! Ik ben in ieder geval al super trots oo je hoor! Had je mij de foto al via snapchat gestuurd? Misschien dat ik die namelijk niet heb gezien. Xx

      Beantwoorden
  12. Celine
    Celine zegt:

    Ik zocht op google en recept en kwam uit op jouw site. Ohhh super blij mee want wat staan hier een lekkere recepten en duidelijke video’s. Je hebt er een fan bij!

    Beantwoorden
  13. Aaliyha
    Aaliyha zegt:

    hoi ik ben aaliyha en ik ben een groot fan van jou en ik wil best een kook vlog maken met u en ik mag man mijn mama echt koken omdat ik al 11 ben en ik wil heel graag wat geweldig en moois maken ik wil dat super graag met u doen als het niet kan dat maak ik het met deze recept hoor bedankt voor het word doeii

    Groetjes van Aaliyha

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Aaliyha,

      Aah wat ontzettend lief zeg! Ik geef binnenkort een kookworkshop en misschien dat je dan ook kunt komen? Dan kunnen we elkaar natuurlijk ontmoeten. Wie weet tot snel!

      Heel veel liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  14. Badria
    Badria zegt:

    De hoeveelheden van de saus klopt echt. 50 gram roomboter op 100 gram meel. In de video zie ik dat je ook veel meer roomboter gebruikt dan 50 gram. De hoeveelheid kerriepoeder staat er ook niet bij. Het gerecht staat in de oven. Ben benieuwd hoe het smaakt

    Beantwoorden
  15. Aisha
    Aisha zegt:

    Hoi Fatima! Allereerst bedankt voor het delen van je heerlijke recepten. Zo heb ik al een aantal gerechten uitgeprobeerd en kan zeggen met succes😀. Nu wil ik vandaag jou prei/gehakt schotel gaan maken voor vanavond. Ik kan alleen nergens terugvinden hoeveel aardappelschijfjes je gebruikt. Alvast bedankt en keep up the good work👍🏻

    Liefs aisha

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Aisha,

      Wat ontzettend lief zeg, dankjewel! Ik gebruik in totaal 5 grote aardappelen, maar het hangt ook van de grote van je ovenschaal. 5 aardappelen zouden wel genoeg moeten zijn. Smakelijk eten alvast! Xx

      Beantwoorden
  16. Chaimaa
    Chaimaa zegt:

    Salam Fatima !!
    Dankjewel voor al je heerlijke recepten en blijf vooral zo doorgaan
    Ik wil dit vanavond klaarmaken
    Alleen heb ik een vraag wat voor salade en salade saus zouden hierbij passen?

    Kiss Kiss

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Chaimaa,

      Heel graag gedaan lieverd en jij ook bedankt! Zelf serveer ik er vaak een frisse salade bij, dus een salade met tomaten, komkommer, uien etc. en dan gebruik is als dressing de yoghurtdressing of tuinkruiden is ook erg lekker. Smakelijk eten alvast! Xx

      Beantwoorden
  17. Sabbje
    Sabbje zegt:

    Hey lieve Fatima!

    Ik heb al een heleboel van je recepten uitgeprobeerd en deze overschoten was er één van, heerlijk!
    Ik heb alleen een probleem want ik doe er altijd tr weinig zout in. Heb je hier misschien tips voor?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo lieve Sabrine,

      Aah super leuk om te horen! Nou ik zal je een wat vertellen haha. Ik ben ook echt iemand die of altijd zout vergeet of te weinig gebruikt. Ik doe nu het volgende; aan het begin van het koken breng je het eten op smaak en proef je het. En wanneer het gerecht klaar is proef je het nog meer, zodat je eventueel extra zout kunt toevoegen. Op deze manier komt het altijd goed haha. Xx

      Beantwoorden
  18. Hajar
    Hajar zegt:

    Ahahha bij het lezen van je recepten hoor ik je stem in me hoofd 😂en toen je zei doe er zout bij moest ik gelijk aan je moeder denken miskina die altijd tegen je zei zout fatima zout😂

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *