IMG_3524

Perzik cake

Zelf ben ik gek op fruit en vooral op perziken. Of het nou verse perziken zijn, of perziken uit blik ik vind het allemaal lekker haha. Normaal gesproken bak ik nooit een cake met fruit, alleen dan een appeltaart of appelcake. Aangezien ik nog een blik perziken had staan, besloot ik dit keer maar eens een perzik cake te maken. Ik had ook nog eens  een leuke bakvorm gekocht en deze kon ik dus ook gelijk uitproberen. Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik kon verwachten van deze cake, want ik heb nog nooit eerder ander fruit dan appel in een cake gegeten. Maar jullie kunnen het misschien al raden deze cake was echt heerlijk! Dit is echt een super simpel recept, en de perziken geven de cake zo’n heerlijke smaak. Ik zou zeggen probeer deze cake eens uit en oordeel zelf haha!

Wat heb je nodig? (15 personen)

  • 200 gram kristalsuiker
  • 8 gram vanillesuiker(zakje)
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder(zakje)
  • Snufje zout
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 500 gram perziken
  • 5 eetlepels abrikozenjam

Materialen

  • Beslagkom
  • Garde
  • Spatel
  • Bakvorm (30 x 30 cm)

IMG_32388

IMG_3244

Bereidingswijze:

Mix in een ruime kom de kristalsuiker samen met de vanillesuiker en de eieren goed romig. Dit mix je voor ongeveer 2 minuten op een hoge snelheid, totdat alles goed is opgenomen. Je kunt ook handmixer gebruiken als je dit makkelijker vindt.

IMG_3255 IMG_3272 IMG_3289 IMG_3291

Mix het zakje bakpoeder en het zout samen met de bloem in een aparte kom en voeg de bloem dan toe aan het beslag. Je voegt niet in een keer heel de bloem toe, maar in twee delen. Giet nu de helft van de zonnebloemolie toe aan het beslag en mix het beslag weer, totdat de bloem is opgenomen. Voeg dan nog de rest van de bloem toe en de rest van de zonnebloemolie. Mix dit dan nogmaals samen, en stop direct met mixen wanneer je ziet dat de bloem is opgenomen door de natte ingrediënten.

IMG_3308 IMG_3312 IMG_3314

Wanneer je het beslag hebt gemixt ga je nog eens kort met een spatel door het beslag heen. Zo weet je zeker dat er geen droge bloem meer tussen het beslag zit.

IMG_3315

Vet de bakvorm in met wat zonnebloemolie en bestuif de vorm met een laagje bloem. Je kunt er ook voor kiezen om een stuk bakpapier op de bodem van de bakvorm te leggen. Vergeet dan niet om de randen van de bakvorm wel in te vetten. Giet het beslag vervolgens in de bakvorm en verspreid het beslag met een spatel gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Zoals je op de foto kunt zien is de cake niet al te hoog. Dit komt doordat ik een grote bakvorm heb gebruikt. Als je een hogere cake wilt, dan gebruik je een kleinere bakvorm.

IMG_3333 IMG_3336 IMG_3337

IMG_3347

Giet de perziken in een vergiet en laat het even uitlekken. Snijd de perziken vervolgens in lange partjes of net hoe jij het wilt hebben. Ik heb ervoor gekozen om de perziken in partjes bovenop het beslag te leggen, maar je kunt ook de perziken in blokjes snijden en deze door het beslag te spatelen. Verdeel de perzik partjes over het beslag en druk deze voorzichtig aan in het beslag.

IMG_3323

IMG_3353

Bak de cake mooi goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten. Houd de cake ondertussen wel goed in de gaten, want elke oven verschilt qua temperaturen.

Na 30 minuten kun je checken of de cake gaar is. Voor het controleren op gaarheid steek je een houten spies stokje in de cake en als deze er droog uitkomt, dan is de cake gaar aan de binnenkant. Komt de spies stokje er nat uit, dan is de cake nog niet gaar en moet die nog in de oven doorbakken.

IMG_7960

Wanneer de cake gaar is haal je deze uit de oven en zet je deze op een rooster. Laat de cake voor ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen. Je kunt ervoor kiezen om de gehele cake uit de vorm te halen of je laat de cake in de vorm zitten en snijd hieruit stukjes. Ps, zien jullie het perzik hartje ook in de cake? haha

IMG_3387

Schep 5 eetlepels abrikozenjam in een steelpannetje en doe hier 1 eetlepel water bij. Laat de abrikozenjam warm worden op een leeg vuurtje voor ongeveer 1 minuut. Blijf de abrikozenjam ondertussen roeren en je zult merken dat het een lichte mengsel wordt.

IMG_2244

Haal het steelpannetje van het vuur en giet de abrikozenjam voorzichtig over de gehele cake. Verdeel met een spatel de abrikozenjam egaal over de oppervlakte van de cake.

IMG_3402

IMG_3410

De perzik cake is zowel warm als koud super lekker! Serveer deze perzik cake met een toef slagroom of als je echt gek wilt doen met een bolletje vanille ijs heerlijk! Dit is weer iets anders dan de standaard cakes die ik vaak maak. Na de complimenten over deze perzik cake ben ik van plan nog meer te gaan experimenteren met fruit in cakes haha! Ik zou zeggen probeer deze perzik cake eens uit en laat mij hieronder in een comment weten wat je ervan vindt.

IMG_3493

 

33 antwoorden
  1. razis
    razis zegt:

    Wat een lekkere recepten heb je toch,heb zo net even rond gekeken en een heleboel opgeslagen om het te maken en daarvan is deze cake er ook een van…
    TOPP

    Beantwoorden
  2. Ruqaya
    Ruqaya zegt:

    Hallo.

    Een vraagje. Heb dit recept geprobeerd, alles keurig afgewogen en afgemeten.

    Na het bakken kon ik zowat de olie uit de cake persen. Hij voelde en zag er ook erg vettig uit. Die van jou ziet er droger uit.

    Nu heb ik dit probleem vaker bij cakes op olie basis 🙁 weet jij hoe dit kan? Voor de rest lukken al jou recepten top!

    Beantwoorden
  3. Fatima
    Fatima zegt:

    Hoi naamgenootje!

    Een ietwat late reactie, want heb dit met l3eed gemaakt. Maar OMG wat was dit lekker zeg!!
    Het recept kan ook echt niet misgaan! Superbedankt voor al jouw lekkere recepten, keep up the gooed work!

    Beantwoorden
  4. salma
    salma zegt:

    ik heb mijn nieuwe oven binnen.
    ik heb alvast medelijden ermee want die zal niet vaak uitrusten door mij.
    door. jou recepten ben ik dagelijks in de keuken bezig haha.
    zelfs mijn man en zoontje zijn verslaafd aan cakejes etc.
    je bent mashallah echt een topper.
    deze cake ga ik ook uitproberen dezer dagen.
    dat wordt zeker weten smullen

    Beantwoorden
  5. salma
    salma zegt:

    ik heb de cake vandaag weer gemaakt.
    alleen heb ik de olie wel gehalveerd dit keer. omdat de eerste keer echt het olie eruitkwam.
    heb er geen jam of iets overheen gesmeerd. alleen poedersuiker.
    de perziken heb ik in kleine stukken gesneden en door het mengsel gemengd. en in een tulbandvorm gebakken.
    hij ziet er heerlijk uit en smaakt ook heerlijk. tnx meid voor het recept

    Beantwoorden
  6. beautydialyblog
    beautydialyblog zegt:

    ik heb gister deze cake gemaakt voor de eerste keer en meegenomen op bezoek en ik zeg eerlijk de hele plaat was op iedereen heeft er lekker van gesmuld nu zit er weer een in de oven voor vanavond. Ik vind het super makkelijk en zal hem zeker vaker maken.

    Beantwoorden
  7. Phylicia
    Phylicia zegt:

    Haii Fatima,

    Ik ben ook een secret admirer haha, bedankt voor al je lekkere recepten! Maandag heb ik een etentje hier thuis dus ik ga zowiezo je visbastilatjes en deze cake serveren, fingers crossed!! Maar ik had een vraagje.. De cake is met een bolletje ijs warm wel het lekkerst natuurlijk. Zou ik hem een dag van te voren alvast kunnen maken (zonder bestrijken vd jam) en hem de volgende dag even kunnen opwarmen in de oven en dan bestrijken? Zo ja.. Hoelang en op welke temperatuur lijkt jou dan het best??

    Beantwoorden
  8. Hettie
    Hettie zegt:

    Deze cake va gebakken in ronde taartvorm. Heerlijk! Wel 1/4 deel meer ingrediënten toegevoegd, stukjes perzik en spijs door deeg gedaan en 10 min. langer gebakken. De cake is wel in het midden ingezakt. Maakt voor de smaak niks uit, maar enig idee, hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen? Zoek ik natuurlijk zelf ook nog wel even uit. Dank voor het gemakkelijke, en LEKKERE recept. Ik ga daar morgen 12 bejaarde mensen mee verwennen!

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Hettie,

      Ah super dat het heeft gesmaakt en dat je zo enthousiast bent over het recept! Heb je de oven in de tussentijd geopend? Aah super leuk dat je de cake gaat uitdelen!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *