OREO BROWNIE CAKE

13 januari 2016Fatima El Irari

Een paar weken terug kreeg ik van fonQ.nl een pakketje toegestuurd met twee leuke spullen uit hun webshop. Een hiervan is de prachtige bakvorm van het merk Nordic Ware. De bakvormen van Nordic Ware heb ik al vaker voorbij zien komen en stonden eerlijk gezegd ook al een tijdje op mijn lijstje. Dus je begrijpt wel dat ik erg blij was toen ik deze bakvorm in ontvangst nam! Afgelopen week bakte ik een Oreo brownie cake, die zo onwijs lekker was! Jullie weten onderhand wel dat ik een echte chocoladeliefhebber ben, dus zo een chocolade recept moesten jullie wel zien aankomen!

Wat heb je nodig? (10 personen)

  • 350 gr. bloem
  • 25 gr. cacao
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 200 gr. kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 100 gr. roomboter (gesmolten)
  • 375 ml melk
  • 200 gr. pure chocolade
  • 30 gr. roomboter
  • 100 gr. witte chocolade
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • oreo’s

Bereidingswijze:

  1. Breek de eieren in de kom en voeg hier de kristalsuiker en het zakje vanillesuiker aan toe. Mix het geheel samen tot een luchtig, schuimig beslag voor ongeveer 5 minuten.
  2. Giet de zonnebloemolie,  de helft van de melk en de gesmolten roomboter  erbij en meng dit samen.
  3. Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder boven de beslagkom en mix de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten. Giet tijdens het mixen de  rest van de melk erbij en mix dit door het beslag.
  4. Smelt de chocolade samen met de roomboter in een steelpannetje.  Giet dan  de afgekoelde chocolade bij het beslag en mix dit kort door het beslag heen. Hak de oreo’s fijn en spatel deze door het beslag heen. Ik heb ongeveer 4 oreo’s gebruikt voor in het beslag.
  5. Vet de bakvorm in en giet hier het beslag in en strijk het beslag aan de bovenkant even glad. Als je nou niet precies dezelfde vorm hebt, dan kun je natuurlijk ook een andere bakvorm gebruiken. Ik raad je dan aan om een bakvorm te gebruiken met een diameter van 24cm.
  6. Stop de bakvorm  in een voorverwarmde oven 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
  7. Wanneer de cake gaar is laat je deze voor 10 minuten in de bakvorm afkoelen en daarna laat je de cake nog eens voor 10 minuten afkoelen op een op een taartrooster
  8. Breek de witte chocolade in een steelpannetje en voeg hier een eetlepel zonnebloemolie bij. Laat de chocolade dan op een zacht vuurtje smelten en blijf ondertussen roeren.
  9. Giet de witte chocolade over de cake heen en garneer de cake eventueel met wat gehakte oreo’s. Inspiratie voor deze cake heb ik te danken aan Lauras Bakery. Neem zeker even een kijkje op haar geweldige blog!

Veel bakplezier en enjoy!

Nu ik gebruik heb gemaakt van deze bakvorm ben ik echt fan geworden van deze bakvorm! Oké, ik moet eerlijk toegeven dat de bakvorm iets prijziger is dan wat andere bakvormen, maar geloof mij als ik zeg dat je dan ook zeker wat hebt voor je geld! De bakvormen van Nordic Ware zijn gemaakt van zwaar aluminium en dit zorgt er dus voor dat de warmte zich tijdens het bakken goed verspreidt. Wat ik persoonlijk echt een dikke pluspunt vind, is dat de bakvormen een goed anti aanbaklaag hebben en hierdoor de cakes niet blijven plakken aan de bodem of aan de randen.

Wil je nou ook zo’n mooie bakvorm hebben? Bestel deze dan hier.

 IMG_7225

Print recept

123 Comments

  • Fatima

    13 januari 2016 at 09:44

    Salaam wa aleikoum Faatje,

    Masha Allah ziet er prachtig uit. Is de vorm zoals op de foto of heb je het zelf zo mooi gesneden en gepresenteerd?

    Groetjes,

    1. xfaatje

      13 januari 2016 at 11:17

      Hallo Fatima,

      Allah ibarkfiek! De vorm ziet er precies uit zoals de cake. Dus ik heb zelf niks gesneden of wat dan ook haha. Ik zal even een foto van de bakvorm erbij zetten, dan is het iets duidelijker. xx

      1. Fatima

        22 januari 2016 at 08:48

        Dankjewel, ik zie ‘m wel verschijnen 🙂

  • Sali

    13 januari 2016 at 09:55

    Faatje wat doe je me aan!!
    Hij ziet er prachtig uit meid

    1. xfaatje

      13 januari 2016 at 11:19

      Hallo Sali,

      Haha sorry! Dankjewel lieve meid! Xx

    2. Ines

      21 april 2020 at 13:35

      Hoi! Kan je ook melk chocolade gebruiken ipv pure chocolade?
      Groetjes

      1. Fatima El Irari

        22 april 2020 at 13:26

        Hi Ines,

        Ja, hoor kun je ook prima gebruiken.

  • fatima

    13 januari 2016 at 10:03

    Oohhh faatje het ziet er top uit!!
    Deze ga ik zeker eens proberen incha’Allah.

    Groetjes

    1. xfaatje

      13 januari 2016 at 11:19

      Hallo Fatima,

      Aah dankjewel lieve meid! Dat moet je zeker doen haha!

  • Punt

    13 januari 2016 at 10:17

    Nu kan ik mij alleen verbeelden hoe heerlijk dat hapje is wat je op de foto gaat nemen…. ziet er heerlijk uit!

    1. xfaatje

      13 januari 2016 at 11:20

      Hallo Jihane,

      Haha nou ik kan je vertellen dat de HAPPEN(ik heb er zoveel meer genomen haha) erg lekker waren. InschAllah maak je het zelf en kun je het ook proeven. Xx

  • lise

    13 januari 2016 at 13:24

    Gebruik je al de oreo’s? Staan namelijk niet bij de ingrediënten.

    Grtjs Lise

    1. xfaatje

      13 januari 2016 at 13:41

      Hallo Lise,

      Je hebt gelijk excuses. Ik heb het erbij gezet!

  • Renee

    13 januari 2016 at 13:27

    Brownie cake met oreo

    Op de foto staat vanillesuiker en in de bereidingwijze ook
    Maar niet in de lijst met wat er nodig is om de cake te maken wel of niet gebruiken
    Mvg

    1. xfaatje

      13 januari 2016 at 13:40

      Hallo Renee,

      Je hebt gelijk excuses. Ik heb het bij de benodigdheden gezet.

  • Siham

    13 januari 2016 at 13:42

    Oh Faat wat doe je ons aan haha! Mijn dieet zal je niet dankbaar zijn, maar ik jou wel! Dit ga ik eens uitproberen, dankjeee…

    1. xfaatje

      13 januari 2016 at 15:09

      Hallo Siham,

      Hahaha sorry dieet! Heel graag gedaan meid xx

  • Lisa

    13 januari 2016 at 13:43

    Deze cake ziet er echt perfect uit! en ook nog eens lekker <3

    1. xfaatje

      13 januari 2016 at 15:09

      Hallo Lisa,

      Bedankt hoor! Lief van je.

  • Hajar

    13 januari 2016 at 14:41

    Hoi

    Ik heb niet zo een bakvorm kan het ook in een normale bakvorm?

    1. xfaatje

      13 januari 2016 at 15:08

      Hallo Hajar,

      Oh dat maakt niks uit hoor. Je kunt ook makkelijk een andere vorm gebruiken.

      1. Lamyae

        14 januari 2016 at 11:37

        Mag ik weten waar jou bakvorm vandaan komt?

      2. xfaatje

        14 januari 2016 at 15:38

        Hallo Lamya,

        Ja, natuurlijk. Je kunt deze bakvorm bestellen bij http://www.fonq.nl

      3. Fedoua

        14 januari 2016 at 14:53

        Aaaah, wat een heerlijke cake! Die ga ik gauw eens maken. Maar als ik een ronde bakvorm gebruikt, welke diameter past dan het beste bij deze hoeveelheid ingrediënten? De 24 cm bakvorm?

      4. xfaatje

        14 januari 2016 at 15:37

        Hallo Fadoua,

        Haha dankjewel lieverd! Ja, hoor je kunt natuurlijk ook een andere bakvorm gebruiken. Ik raad je dan aan om een bakvorm te gebruiken met een diameter van 24cm.

      5. Fedoua

        14 januari 2016 at 16:48

        Oké, thankyou! 🙂

  • Tahmina

    13 januari 2016 at 18:16

    Hallo,
    Ik volg stiekem hihi je blog al een tijdje (vannuit Duitsland) en heb meeste van je gebakken gemaakt allemaal gelukt 🙂 ik vind het heel duidelijk en makkelijk hoe je alles uitlegt. Ik van de week zeker deze ook proberen. Dank je wel, vind je superrrr

    1. xfaatje

      14 januari 2016 at 11:27

      Hallo Tahmina,

      Haha super leuk! Ben blij dat het zo duidelijk voor je is en je ook geniet van mijn recepten! Bedankt lieve meid xx

  • fatima

    13 januari 2016 at 19:42

    Salam Faatje,wat doe je mij aan schat ik probeer juist te vermageren,maar toch ga ik het maken en zo snel moegelijk ook het ziet er zo lekker uit
    tbark Allah 3lik je hebt goude handjes.

    1. xfaatje

      14 januari 2016 at 11:28

      Hallo Fatima,

      Allereerst Allah ibarkfiek lieverd! Haha ik begrijp je wel hoor haha. Dit is niet echt een ideaal recept als je gezond bezig wilt zijn, maar ach af en toe mag het wel hoor :p

  • Fatima

    13 januari 2016 at 20:52

    Salaam Faatje, ten eerste tbarkAllah 3liek. Zag laatst op Facebook een aantal dames klagen over de bakvorm dat de cake er niet uitkomt, en dat ze alles hebben geprobeerd. Dat probleem ondervind jij niet? Want ik wou het bestellen. Maar ik dacht als de cake er niet uitkomt, hoe mooi het ook is, dan vind ik het niet waard. Bij sommige is het trouwens zelfs de eerste keer wel gelukt daarna niet meer. Is het je eerste keer dat je de bakvorm gebruikt?

    1. xfaatje

      14 januari 2016 at 11:36

      Salaam alaikoem Fatima,

      Allah ibarkfiek lieverd! Nou ik zal het je even uitleggen meis. In het begin dacht ik ook ‘’oh als de cake maar niet blijft plakken’’ want je hebt in de vorm allemaal van die hoekjes haha. Maar echt als je bakspray gebruikt dan kan dit gewoon niet verkeerd gaan! En los van de bakspray is dit gewoon echt een bakvorm van goed kwaliteit die niet plakt. Het lijkt mij sterk dat als ik deze vorm nog een keer probeer de cake opeens blijft plakken. Ik zou zeggen gewoon goed de vorm invetten en nadat de cake de oven uitkomt even laten afkoelen voor 10 minuten en dan kan het niet verkeerd gaan meid. Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag xx

    2. Ingvild

      17 maart 2016 at 18:32

      Salaam Fatima, ik heb deze vorm ook al een tijdje en gaat iedere keer goed. Gebruik ook een bakspray en laat de cake ca 10 minuten afkoelen in de vorm. Ik heb ‘m van Kookpunt.nl en heb er geen spijt van !

      1. xfaatje

        18 maart 2016 at 09:23

        Alaikoem salaam Ingvild,

        Ik sluit me helemaal bij je aan! Echt een top bakvorm van goed kwaliteit. Ik ben er zelf ook nog super tevreden over hihi.

  • siham

    14 januari 2016 at 14:45

    salam xfaatje ik had een kort vraagje kan ik die cake ook in een tulband vorm maken of ronde bakvorm choekran xx

    1. xfaatje

      14 januari 2016 at 15:37

      Alaikoem salaam Siham,

      Ja, hoor je kunt natuurlijk ook een andere bakvorm gebruiken. Ik raad je dan aan om een bakvorm te gebruiken met een diameter van 24cm.

  • Senem

    14 januari 2016 at 16:37

    Hoi Faatje,

    Ik volg je nu al een tijdje, heb een aantal recepten al uitgeprobeert en ze zijn allemaal goed gelukt! Ik vind dat je het echt super doet! Ik heb een vraagje, hier in huis lusten wij geen pure chocolade proef je het pure terug in de cake of valt dat wel mee?

    Groet,
    Senem

    1. xfaatje

      16 januari 2016 at 23:53

      Hallo Senem,

      Bedankt lieve meid! Je kunt de pure chocolade vervangen door melk chocolade. Want je proeft de pure chocolade best wel terug. Succes meid!

      1. Umm isra

        4 april 2016 at 16:17

        Ik heb een keer gelezen dat melk chocolade de cake kan laten inzakken en pure chocolade niet?? Niet waar??

      2. xfaatje

        5 april 2016 at 07:53

        Hallo Umm Isra,

        Oh haha ik zou het echt niet weten. Ik heb het in ieder geval nog nooit meegemaakt.

  • Rana

    15 januari 2016 at 16:11

    Hallo Faatje,
    Wat mij zo nieuwschierig maakt is dat je in je verhaal zet dat je de bakvorm gekregen hebt, heb je het zomaar gekregen? of was het een bestelling geweest.
    Groeten

    1. xfaatje

      16 januari 2016 at 21:51

      Hallo Rana,

      Ja, ik heb de bakvorm gekregen van Fonq. Dit i.v.m. een samenwerking.

  • Pinar

    16 januari 2016 at 18:44

    Ik heb m nu in iven gedaan ben benieuwd..

    1. xfaatje

      16 januari 2016 at 23:52

      Hallo Pina,

      En heeft het gesmaakt? :p

  • Pinar

    16 januari 2016 at 18:44

    Oeps typ foutje oven moet het zijn

  • Halima

    21 januari 2016 at 22:36

    hoi 🙂

    ik heb een vraagje,
    ik heb geen tulbandvorm thuis, maar wel een vierkante bakblik voor brownies,
    kan ik het ook daarin maken?
    Als het kan, moet ik dan wat veranderen aan de hoeveelheden van de ingrediënten?
    De cake ziet er heerlijk uit!!

    groetjes,
    Halima

    1. xfaatje

      22 januari 2016 at 13:40

      Hallo Halima,

      Ja, hoor dat kan ook. Mag ik vragen hoeveel diameter jouw bakvorm is?

      1. Halima

        22 januari 2016 at 13:45

        Hoi,
        Mijn bakblik is 20 bij 20 cm.

  • naida

    6 februari 2016 at 16:19

    Hai faatje,ook ik heb hem vandaag geprobeerd te maken..maar helaas alles behalve cake!! Heb hem zelfs meer dan Un uur laten baken en toch niet gekookt!! Ik heb alles stap voor stap gedaan! Zucht…

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:44

      Hallo Naida,

      Oh dat is vervelend! Wat is er precies verkeerd gegaan dan? Hoe zag het beslag eruit? En waar ging het precies verkeerd? Ik hoor het graag van je, zodat ik je kan helpen Xx

  • Chaima Ela

    9 februari 2016 at 23:02

    Hey faatje,
    ik wou even zeggen heeel erg bedankt voor de recepten met videos alles wat ik maak met videos lukt.
    heel erg bedankt door jou heb ik leren koken.

    groeten Chaim

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:40

      Hallo Chaima,

      Ah, super meid! Jij ook bedankt voor je lieve bericht Xx

  • yasmina

    18 februari 2016 at 09:24

    Zoooo zit er gruwelijk lekker uit.
    Ik ga deze zeker uitproberen om te maken. Ga zo door meid. Je bent goed bezig…..

    1. xfaatje

      18 februari 2016 at 10:12

      Bedankt lieve meid! Xx

  • Samia

    18 februari 2016 at 11:34

    Kan je de roomboter ook vervangen door normale boter?

    1. xfaatje

      18 februari 2016 at 13:26

      Hallo Samia,

      Je bedoelt normale boter voor op brood? Als je helemaal geen boter hebt, dan raad ik je aan enkel zonnebloemolie te gebruiken.

      1. Umm isra

        4 april 2016 at 17:01

        Dus kan geen Bona gebruiken bv.??

      2. xfaatje

        5 april 2016 at 07:55

        Hallo Umm Isra,

        Jawel hoor je kunt het proberen. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, dus durf je niet te zeggen of dit lekker is. Maar ik weet wel dat Bona lekker smaakt i.p.v. margarine bijvoorbeeld.

  • Rina

    21 februari 2016 at 14:26

    Hi faat hoeveel oreo heb je gebruikt

    1. xfaatje

      22 februari 2016 at 08:15

      Hallo Rina,

      Voor in het beslag heb ik ongeveer 5 oreo’s fijngehakt en dit in het beslag gegooid.

  • Jihadelmxx

    23 februari 2016 at 19:48

    Ik heb hem gemaakt en hij was ZO HEERLIJK!!! bedankt voor al je recepten!!

    1. xfaatje

      24 februari 2016 at 10:28

      Hallo Jihad,

      Aah super meid! Ben blij dat het heeft gesmaakt hihi.

  • Umm Moussa

    27 februari 2016 at 11:16

    Kan ik ook extra cacao gebruiken ipv pure chocolade?

    1. xfaatje

      1 maart 2016 at 13:59

      Hallo,

      Ja hoor dat kan ook.

  • Ouaffa

    30 maart 2016 at 16:24

    HEERLIJK, om verliefd op te worden!

    1. xfaatje

      31 maart 2016 at 08:21

      Hallo Ouaffa,

      Haha dankjewel lieverd! x

  • Siham

    3 april 2016 at 07:50

    Hoi Fatima een vraagje, kan ik deze cake ook alvast maken voor morgen? zo ja moet ik hem dan in de koelkast bewaren of gewoon o kamertemperatuur? x

    1. Umm isra

      4 april 2016 at 16:59

      Ben ook benieuwd..

  • Hanan

    3 april 2016 at 09:35

    Hey faatje, waar heb je die maatbekers voor de olie en melk gehaald?

    1. xfaatje

      4 april 2016 at 11:24

      Hallo Hanan,

      Deze komen van de Xenos.

  • Umm isra

    6 april 2016 at 08:26

    Haha sorry misschien een domme vraag maar wil hem maken en wil niet twijfelen.. maar die witte chocolade die je laat smelten in een bakje boven water toch??
    En de pure chocolade met roomboter niet boven water en kan ik ook hier gwn bona gebruiken?

    1. xfaatje

      6 april 2016 at 10:11

      Hallo Umm Isra,

      Is geen domme vraag hoor haha! De witte chocolade laat ik gewoon in een steelpannetje smelten samen met de boter op zacht vuur. Dus het hoeft niet boven water, maar dat kan ook hoor. En voor de pure chocolade doe ik precies hetzelfde, dus ook niet boven water. En ja hoor je kunt bona gebruiken. Succes! x

  • Sal

    14 april 2016 at 20:36

    Salaam Fatima.

    Ik heb een vraagje: ik heb deze cake nu 2x gemaakt maar mn beslag blijft nat van binnen. Na 30 min is ie niet gaar en na 60 min is ie in het midden nog aan de natte kant. Wat doe ik fout? Hoop egt op een reactie. Barak Allahoe fiek.

    En mijn complimenten voor alle recepten. Heb al heel wat uitgeprobeerd en dat slaagde wel.
    Ga zo door!!

    Xx

    1. xfaatje

      19 april 2016 at 13:19

      Salaam alaikoem Sal,

      Als de cake alsnog nat blijft, dan raad ik je aan om na 40 minuten een stuk aluminiumfolie op de cake te leggen. Hierdoor zal de binnenkant verder bakken, maar zal de cake niet meer verder bakken(kleuren) aan de buitenkant. InschAllah lukt het je de volgende keer perfect! Heb je nog wel lekker van de cake kunnen eten? Xx

      1. Havin

        25 juni 2016 at 15:51

        Hoelang moet de taart verder bakken?

      2. xfaatje

        27 juni 2016 at 10:31

        Hoe bedoel je precies? De tijd en temperatuur staat erbij.

  • Mel

    31 mei 2016 at 17:13

    Hoi

    Een heel stomme vraag, maar ik vroeg me af welke ovenstand je gebruikt voor het bakken van een cake? Ik weet namelijk nooit wat het beste is. Gebruik ik best diegene met een streepje boven aan en onderaan of dat ventilatievormpje (hetelucht denk ik dat het heet?). Of de combinatie van beide, heb op mijn oven namelijk ook de stand met twee streepjes en een ventilator in het midden.

    Alvast bedankt voor je antwoord!!

    1. xfaatje

      6 juni 2016 at 06:46

      Hallo Mel,

      Is helemaal geen stomme vraag hoor hihi. Voor het bakken van een cake gebruik ik echt nooit de hetelucht fucntie! Ik gebruik altijd de boven en onderstand van de oven(dus de twee streepjes onder elkaar) en de temperatuur zet ik altijd op 180 graden.

      Ik hoop dat het zo duidelijk is en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het uiteraard graag! Xx

  • Havin

    25 juni 2016 at 13:23

    Heey

    Cake ziet er super lekker uit ga hem zo voor de eerste keer proberen! Maar ik had een vraagje: met je gezouten of ongezouten roomboter gebruiken ik weet namelijk niet wat het beste is voor een cake

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 10:28

      Hallo Havin,

      Eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit hoor. De ene keer gebruik ik gezouten en de andere keer weer niet, dus maakt niet zoveel uit.

  • Havin

    25 juni 2016 at 13:23

    Heey

    Cake ziet er super lekker uit ga hem zo voor de eerste keer proberen! Maar ik had een vraagje: moet je gezouten of ongezouten roomboter gebruiken ik weet namelijk niet wat het beste is voor een cake

  • Meid

    1 juli 2016 at 14:24

    Salaamoualaykom kan het ook met een bakvorm van 26 cm of moet ik het recept dan met 1/3 vermeerderen? Ik ben van plan de cake vandaag te maken hoop dat je snel tijd hebt om hierop te reageren

    1. xfaatje

      3 juli 2016 at 10:11

      Alaikoem salaam,

      Kan wel, maar dan moet je inderdaad 1/3 verdubbelen.

      1. Amina

        5 juli 2016 at 07:49

        Selaam Fatima, mascha allah ziet er prachtig uit.
        Ik heb een vorm van 25 bij 25 moet ik dan ook verdubbelrn? Zo ja hoeveel is 1/3 dan want rekenen is niet mijn sterkste kant:)

      2. xfaatje

        5 juli 2016 at 08:26

        Alaikoem salaam Amina, Als je een vorm hebt van 25 cm dan hoef je niks te verdubbelen. Je kunt gewoon het recept aanhouden Xx

  • Hass

    7 juli 2016 at 19:14

    Hoii Fatima,

    Super lekkere cake, binnenkort even maken. Maar heb een vraagje geen betrekking op de cake. Maar waar heb je die leuke maatbekers gekocht ? Ben gek op keukenspullen?

    Dank je!

    1. xfaatje

      8 juli 2016 at 07:36

      Hallo Hasna,

      Dankjewe lieve meis! Haha ik ben daar ook gek op! De maatbekers komen van de Xenos meis Xx

      1. Hass

        8 juli 2016 at 18:42

        Dank je wel moppie voor je reactie xx

  • Maria.H

    7 augustus 2016 at 15:52

    Salaam maylikoum Fatima,

    Ik Had een vraagje kan het ook maïsolie gebruiken of enkel zonnebloem olie ?

    Ik heb zo zin in om het te maken ??

    Grtjs Maria?

    1. Maria.H

      7 augustus 2016 at 15:58

      Ik heb al 2 keer uitgeprobeerd. Het was echt overheerlijk???

      En nu heb ik echt enorm zin in?
      Maar helaas k heb alleen maïsolie in t huis

      1. xfaatje

        8 augustus 2016 at 07:10

        Hallo Maria,

        Ah super meid! Je kunt het gewoon proberen hoor of gebruik roomboter ipv olie, dat kan ook hé Xx

    2. xfaatje

      8 augustus 2016 at 06:44

      Hallo Maria,

      Excuses voor mijn late reactie. Ik heb zelf nooit maisolie gebruikt, maar het kan denk ik geen kwaad. Succes hoor Xx

      1. Maria.H

        9 augustus 2016 at 09:22

        Dat is geen probleem hoor?

        Ik heb het geprobeerd met maisolie. Het smaakt eve lekker ??

        En dank je xx

      2. xfaatje

        9 augustus 2016 at 11:10

        Ah kijk eens aan! Nu weet ik dat ook voor het geval ik een keer geen zonebloemolie in huis heb hihi. Ben blij dat het heeft gesmaakt meid!

  • Maryam

    5 november 2016 at 12:24

    Kan ik deze recept ook zonder orei gebruiken en kan ik dit ook gebruiken voor mini tulbanden

    1. Fatima

      7 november 2016 at 12:17

      Hallo Maryam,

      Ja hoor dat is mogelijk.

  • Hindje

    2 maart 2017 at 08:56

    ASSALAAM alejkoum lieve Fatima,

    Ten aller eerst moge Allah jouw daden met het beste belonen. Ik heb veel met mijn familie en vrienden van je recepten genoten en zelf veel geleerd.

    Mag ik in dit recept de hoeveelheid gesmolten pure chocolade vermeerderen dus 350 gr of zelfs 700 gr ipv van 200 zonder dat er wat aan de structuur veranderd. Ik ben namelijk een chocolade gek en vind het lekker wanneer chocolade cakes machtig zijn .

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 13:33

      Alaikoem salaam Hindje,

      Allahoema ameen lieve schat, echt onwijs lief dit! Haha jazeker hoor dit is mogelijk, dus ik zou zeggen doen!

      Liefs,
      Fatima

  • Sour

    15 april 2017 at 12:16

    Salam Fatima,

    Ik moet je zeggen mijn moeder vind jou niet meer zo leuk hoor ze word gek van mij in de keuken hahahaha.
    Ongeveer alles wat je op je blog hebt staan heb ik gemaakt en ik moet je zeggen ik ben verliefd op je recepten (heb je een aantal foto’s gestuurd op snap).
    Geeeeeeeeen idee wat ik zonder jou had gemoeten. Wollah Fatima ik ken je niet persoonlijk maar ik mag jou zo graag en ik hou van jou echt waar. Ik volg je al een hele lange tijd en je bent Tbark’Allah zo creatief zo lief en zo een goede vrouw Masha’Allah zoveel respect voor jou echt waar. Bedankt voor alle recepten die je met ons deelt. Moge Allah jou in sha Allah beschermen tegen die ogen en jouw prachtige gouden handjes behouden. Ook wens ik je heeeeeeel veeeeeeel geluk, gezondheid en liefde toe samen met Kamal!!!!!

    Nou dat moest ik even kwijt hoor hahaha ik hoop nog zoveel meer te zien en te leren van jou!!

    Nu ben ik stil hoor bedankt Faat zoveel liefde van een trouwe volger ♥

    1. Fatima El Irari

      18 april 2017 at 07:00

      Alaikoem salaam Sour,

      Wat een super LIEF berichtje zeg! Ik kan hier dus echt emotioneel van worden haha! En wat betreft je mama, sorry mama van Sour! Maar ik begrijp het helemaal hoor, mijn moeder werd namelijk soms ook helemaal gek van me haha! Heel erg bedankt lieve schat en ik doe het echt met alle liefde! Vooral als ik zulke lieve berichtjes zoals deze ontvang, weet ik weer waar ik het allemaal voor doe. Bedankt lieve schat en Allahoema ameen inschallah! Je mag mij altijd berichten voor vragen of wat dan ook he!

      Liefs,
      Fatima

      1. Sour

        18 april 2017 at 07:28

        Aawh echt je bent een topper Allahoumabareek lieve schat!! Shoukrane ik zal je zeker berichten in Sha Allah mocht ik vragen hebben of dergelijke!

        Dikke knuffel ?

  • Khadija

    6 mei 2017 at 08:37

    Salaam!

    Wat ziet dat er heerlijk uit ma shaa Allah! En klinkt echt zo lekker, tbarkellah 3liek!
    Ik wil em zometeen maken voor mijn bezoek, ik wil het in een tulband vorm doen, moet ik de ingrediënten dan aanpassen?

    Groetjes Khadija

    1. Fatima El Irari

      8 mei 2017 at 11:16

      Alaikoem salaam Khadija,

      Dankjewel lieve schat. Je kunt deze cake prima in een tulband vorm doen en precies dezelfde verhoudingen aanhouden. Is het nog gelukt?

      Liefs,
      Fatima

  • Naima

    14 juni 2017 at 11:41

    Hallo ik ben Naima en ik heb wat vraagjes?.. ?
    Die bakspray Kun je dat ook vervangen door iets anders? ❤️
    Welke cacao poeder gebruik je want in sommige winkels zijn er verschillende! ❤️

    En tbark’Allah je kan kei goed koken (bakken) had ik maar je Goude handjes ?

    Liefs Naima

    1. Fatima El Irari

      14 juni 2017 at 13:13

      Hallo Naima,

      Ja hoor je kunt de bakspray vervangen door zonnebloemolie. Ik haal de cacaopoeder altijd bij de Albert Heijn(deze staat bij de koffie) Allah ibarkfiek lieve schat! Gewoon blijven oefenen en dan komt het helemaal goed!

      Liefs,
      Fatima

  • Naima Bougrea

    14 juni 2017 at 11:43

    Hey het is hier met Naima, ik heb paar vraagjes?.. ?
    Kun je die bakspray vervangen door iets anders?
    En die cacao poeder welke gebruik je want er bestaan kei veel cacao poeder’s.. ❤️

    En tbark’Allah je kan kei goed koken (bakken) had ik maar je Goude handjes.. ✨?

    Liefs Naima

  • Najla

    9 december 2017 at 08:47

    Heeyy Faatje,

    Kan je de oreo’s ook vervangen door chocolate chip cookies?
    heb de keer eerder gemaakt echt
    heerlijk

    1. Najla

      9 december 2017 at 08:51

      Hey *faatje*
      Hahahaha

    2. Fatima El Irari

      12 december 2017 at 16:35

      Hallo Najla,

      Jazeker, dat kan ook hoor! Xx

  • Fatima

    20 december 2017 at 18:59

    Mag bakvorm silicone

    1. Fatima El Irari

      21 december 2017 at 07:18

      Hallo Fatima,

      Ja hoor je kunt ook een siliconen bakvorm gebruiken.

  • Soumaya

    29 mei 2019 at 08:55

    Heb niet echt een vraag want het antwoord heb ik al terug gevonden tussen de comments maar wilde even het volgende zeggen. Ik volg je sinds kort op insta en heb ook pas je boek gekocht en ben gek op al je recepten! Je bent echt het voorbeeld van een keuken princes haha, mashallah <3!

    1. Fatima El Irari

      29 mei 2019 at 10:20

      Hi Soumaya,

      Wat lief zeg! Heel erg bedankt voor je lieve complimentjes en dat je mij volgt!

      Liefs,
      Fatima

      1. Soumaya

        29 mei 2019 at 13:50

        Geen dank! Ik had stiekem toch nog wel een vraagje.. oeps! Is het mogelijk om een andere vorm te gebruiken zoals bijvoorbeeld een cakevorm (30 cm) of een brownie bakvorm of adviseer je toch echt een soort gelijke vorm te gebruiken zoals jij hebt gebruikt of een tulband.Of moet ik anders dan de verhouding van het recept aanpassen als ik een andere vorm wil gebruiken.

      2. Fatima El Irari

        30 mei 2019 at 09:59

        Hi Soumaya,

        Is niet erg hoor. Je kunt altijd aan vorm van 30 cm gebruiken, maar dan wordt de brownie wel echt laag. Ik raad je echt aan om of een vorm van 20, 22 of 24 cm te gebruiken.

  • Lies

    11 juni 2019 at 16:50

    Hallo Fatima,

    Ik heb de cake uitgeprobeerd en hij was superlekker!! Maar ik moest hem ook anderhalf uur in de oven steken in plaats van 30 minuten… Bedankt voor het lekkere recept! Groetjes, Lies

    1. Fatima El Irari

      11 juni 2019 at 16:55

      Hi Lies,

      Ik ben blij dat het heeft gesmaakt! Zo dat is wel echt veel langer! Wat voor een oven heb jij? Ik heb echt nog nooit een cake 1.5 uur moeten bakken..?

      1. Lies

        12 juni 2019 at 08:00

        Ja, ik weet het, ik ook niet, zou het kunnen met mijn bakvorm te maken hebben? Het was een ronde springvorm van 24 cm. Mijn oven is een AEG electrolux oven. Maar ik heb het op boven- en onderwarmte gezet op 180 graden zoals in het recept en niet op hetelucht. Ik dacht dat de cake na anderhalf uur helemaal niet lekker ging zijn, droog en zo, maar dit is niet zo. Ik heb wel zoals in de tips de cake op een bepaald moment afgedekt met alluminiumfolie. Al veel mensen laten proeven en ze vinden hem allemaal superlekker! Raar, hé!!??

      2. Fatima El Irari

        12 juni 2019 at 09:05

        Hi Lies,

        Wat gek, maar gelukkig is de brownie er wel lekker uitgekomen!

        Liefs,
        Fatima

  • Sana

    19 december 2019 at 07:25

    Salaaam Fatima, ik heb jou lekker cake gemaakt, maar hij was helemaal gescheurd van boven🙈🙈 wat doe ik fout en heb jij misschien tip voor mij🙏🏼🙏🏼 Hij smaakt wel Heerlijk dankjewel voor alle jou lekker gerechten moge Allah jou hiervoor belonen.

    1. Fatima El Irari

      19 december 2019 at 09:19

      Alaikoem salaam Sana,

      Aah dankjewel lieve schat, ameen! Nou ik moet zeggen dat ook bijna al mijn tulband cakes aan de bovenkant openbarsten, maar dit is eigenlijk ook normaal bij een tulband cake. En het handige is dat de bovenkant uiteindelijk toch de onderkant wordt wanneer je de cake omdraait. Wat voor een vorm heb je gebruikt?

  • Sana

    19 december 2019 at 20:24

    Ik heb eerst tulban gebruikt was mislukt 🙈🙈 en omdat mijn dochter per de jou cake mee wilde nemen naar kerst diner op school heb ik een nieuw gemaakt, maar dan gewoon die ronde🤣.
    P.sdankjewel voor je snel reactie, tabaraka Allah o macha Allah 3lik🥰🥰

    1. Fatima El Irari

      20 december 2019 at 08:58

      Hi Sana,

      Ah wat jammer zeg! Wat was er dan precies mislukt? Allahibarkfiek lieve schart jij ook bedankt! Xx

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept