Oreo Aardbeien Toetjes

Ja hoor daar is Fatima weer met een lekker zoetig recept! Je zou nog denken dat wij thuis tijdens de ramadan alleen maar toetjes naar binnen aan het werken zijn haha! Wij vinden het gewoon lekker om zo na het eten wat lekekr zoetigs te eten en na een hele dag vasten mag dat ook wel vind ik. Samen met mijn lieve schoonzusje maakte wij deze overheerlijke Oreo toetjes met stukjes aardbeien en als ik zeg dat dit toetje te lekker voor woorden is, dan overdrijf ik ook echt niet! Nu had ik al een oreo toetje op de blog staan, maar deze variant is toch anders en kan daarom zeker niet missen. Het voordeel van een schoonzusje hebben die ook van koken en bakken houdt, is dat ze ook elke keer met lekkere dingen aan komt zetten haha. Vergeet zeker niet om een kijkje te nemen op haar instagram pagina Aardbeii_  en ik kan jullie alvast verklappen dat zij binnenkort ook met een eigen blog komt met lekker veel recepten yeey! Laten we snel verder gaan naar het recept!

Wat heb je nodig? (6 glazen)

  • 250 ml slagroom
  • 1 etl. poedersuiker
  • klop-fix
  • vanillesuiker
  • 250 gram mascarpone
  • Aardbeien
  • 2 pakken oreo koekjes
  • milkachocolade

Materialen

  • Handmixer/Garde
  • Glazen
  • Beslagkom
  • Spatel
  • Staafmier/Keukenmachine

Bereidingswijze:

Klop in een ruime kom de slagroom iets  stijf met de poedersuiker en het zakje klop-fix. Let er wel op dat je niet al te lang door blijft mixen, anders krijg je een boter effect en is de  slagroom mislukt. Je klopt de slagroom  voor ongeveer een halve minuut op de hoogste snelheid totdat je ziet dat de  slagroom iets stevig aan het worden is. Dek de slagroom af en zet het even in de koeling.

Haal de mascarpone zeker een uur voor gebruik uit de koelkast, zodat de mascarpone goed op kamertemperatuur kan komen en op deze manier is het makkelijker te gebruiken.

Voeg de inhoud van het kuipje in de kom en voeg hier het zakje vanillesuiker aan toe. Roer de mascarpone met behulp van een spatel flink door, totdat je ziet dat er een glad mengsel ontstaat en de vanillesuiker goed is opgenomen.

Haal de kom met de slagroom  uit de koelkast en spatel voorzichtig de slagroom met een spatel  door het mascarpone mengsel heen. Dek dan de kom af en zet het even apart.

Haal de oreo koekjes uit de verpakking en maal deze fijn in keukenmachine.Voor een extra bite in het toetje kun je de koekjes enkel kruimelen en niet helemaal fijnmalen. Laat eventueel wat oreo koekjes heel voor de garnering.

Glazen vullen

Vul een glas met ongeveer 2 etl. van de oreo kruimels en druk deze ietsjes aan met de achterkant van je lepel. 

Vul een spuitzak met het mascarpone mengsel en spuit bovenop de koekkruimels een mooi laagje van de crème.

Verdeel dan ongeveer 2 etl. van de  aardbeien stukjes over het mengsel en druk deze ietsjes aan met je lepel.

Verdeel dan ongeveer 2 etl. van de  aardbeien stukjes over het mengsel en druk deze ietsjes aan met de achterkant van je lepel.

Verdeel dan nogmaals 2 etl. van de oreo kruimels en druk deze ietsjes aan met de achterkant van je lepel.

Als laatste spuit je dan nogmaals een laagje van de mascarpone crème en hierop verdeel je weer wat aardbeien stukjes.

Rasp met behulp van een aardappelschiller de chocolade in kleine stukjes en garneer hiermee de toetjes. Snijd eventueel de oreo in 2 stukjes en garneer hier ook de toetjes mee.

Dek de glazen af met folie en zet de glazen voor ongeveer 1 uur in de koelkast, zodat de toetjes goed kunnen opstijven. Het roommengsel stijft snel op, dus je hoeft de toetjes niet voor uren in de koelkast te laten staan.

Oh boy dit toetje is echt zonder overdrijven overheerlijk! Wij hebben er echt zo lekker van genoten. Het roommengsel in combinatie met de oreo en de aardbeien is zo’n lekkere combinatie! Met chocolade en aardbeien kan het bijna niet mis gaan, lekker!

Nog even een tip!

Om deze toetjes te maken hoef je echt niet perse bepaalde dessertglazen in huis te hebben of zelfs precies dezelfde glazen als die ik gebruik! Met simpele drinkglazen kun je deze toetjes ook makkelijk maken.

Wil je nou dit toetje graag maken, maar liever niet in allemaal aparte glazen? Maak dit toetje dan in een ovenschaal of zelfs in een springvorm!

Veel plezier!

11

42 antwoorden
  1. Marjan
    Marjan zegt:

    Ik heb nu al trek!
    Gisteren jouw aardbeien toetje gemaakt, ook super lekker.
    Voor vanavond staat deze alvast op het menu 🙂
    Ik ben het helemaal met je eens dat zo’n zoet toetje na een dag vasten extra lekker is!
    Dankjewel voor het delen xx

    Beantwoorden
  2. Güner
    Güner zegt:

    Lieve Fatima, heb al zoveel recepten van je geprobeerd. Allemaal super lekker. Vandaag heb ik de oreo toetjes gemaakt. Ga ze zo met iftar smullen kan niet wachten😋😋

    Beantwoorden
  3. Yamina
    Yamina zegt:

    Salam fatima

    Jou toetjes zien er overheerlijk uit. Wil ze zo graag uitproberen maar liefst met speculaas want oreo lust ik niet. Kan ik het ook gemaakt worden met speculaas??

    Alvast bedankt en tbarkellah 3lik

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Yamina,

      Super lief, dankjewel lieverd! Oh jazeker je kunt het toetje ook met speculaas maken hoor. Ik heb zelfs een andere toetje hier op de blog met speculaas. Maar ook dit toetje kan makkelijk met speculaas. Succes en geniet ervan! Xx

      Beantwoorden
  4. Warda
    Warda zegt:

    Beste Fatima,

    Heb je een YouTube kanaal voor al je gerechten of enkel een paar? Ik vroeg me ook af betreft je pannenkoeken.. Welke bloem kan je het beste hiervoor gebruiken.. Tarwe, patent of zelfrijzend bakmeel?

    Groetjes

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Warda,

      Over het algemeen probeer ik van elk recept een video op te nemen, maar ivm mijn tijd lukt dit helaas niet altijd. Dus de video’s die er nu opstaan, zijn ook echt de video’s die ik heb tot nu toe. Voor de pannenkoeken gebruik ik zelf altijd patent bloem van de Aldi, Lidl of AH. Succes!

      Beantwoorden
  5. Miss.
    Miss. zegt:

    Ziet er heerlijk uit! Ik ga deze simpele toetjes voor vanavond maken inschallah😍 Met oreo,chocola en aarbeien kan het nooit fout gaan

    Beantwoorden
  6. Busra
    Busra zegt:

    Beste Fatima,

    Ik was iemand die bijna nooit in de keuken kwam waardoor m’n moeder natuurlijk over ging zeuren. Maar sinds ze mij jou website heeft laten zien, ga ik niet uit de keuken ;). Ik ben kort gezegd, dankzij jou bezig in de keuken daarvoor!

    Je video’s zijn super handig, ook de stappenplan op je website is erg duidelijk. Alleen wat ik wat minder vind is dat je in je video’s Engels uitlegd, zou je dat in het Nederlands kunnen doen?

    Liefs,
    Busra

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Busra,

      Aah zo leuk dit berichtje! Bedankt voor je super lieve woorden echt super! Ik ben blij dat je alhamdoelilah zoveel aan mijn blog hebt! Nou, in de video’s leg ik het in het Engels uit, zodat de niet Nederlandse volgers het ook kunnen volgen. De recepten op de blog blijven in het Nederlands. Dit is wel eerlijk toch haha? Xx

      Beantwoorden
  7. Mama van 2
    Mama van 2 zegt:

    Hoi Fatima, ten eerste Tbarkelah 3liek! Gister je pizza met gehakt gemaakt (YUMMY) nu wil ik deze toetjes morgen maken voor bezoek. Maar wil ze ruim van te voren maken. Kan dat of gaat de slagroom smelten? Ik hoor het graag van je en keep up the good work want ziet er allemaal heerlijk uit! Kis

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Kristine,

      Je kunt Klop-fix vinden bij de Albert Heijn, Jumbo, Plus etc. Klop-fix dient ervoor om slagroom extra stevig te maken en niet te laten inzakken.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *