OOSTERSE WOKGERECHT MET KIP

4 december 2015Fatima El Irari

Het is weer tijd voor een simpele maaltijd die je binnen een mum van tijd op tafel hebt staan! Dit keer laat ik je zien hoe je een lekker Oosterse wokgerecht kunt klaarmaken met kip en lekker veel groenten. Voor dit recept gebruik je geen woksaus uit een potje, maar maak je deze heel simpel zelf!

Ingrediënten (4 personen)
.

  • 200 gr. rijst
  • 300 gr. kipfilet
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram sugar snaps
  • 2 etl. wokolie
  • 1.5 thl. zout
Voor de woksaus:
.
  • 4 etl. chilisaus
  • 1 etl. ketjap Manis
  • 1 etl. sojasaus
  • 1 tl. sambal
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 etl. honing

Bereidingswijze:

Snijd de prei en de courgette in schijfjes en zet deze even apart. Snijd de rode paprika in vier stukken en verwijder de zaadjes. Snijd de paprika vervolgens in grove blokjes. Ik vind het persoonlijk lekker om de groenten iets groot te laten, maar je mag de groenten natuurlijk ook klein snijden. 

Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Pel dan ook het teentje knoflook en snijd deze in kleine stukjes en zet dit even apart met de groenten.

Verwarm de wok op hoog vuur. Giet ongeveer 3 eetlepels wokolie in de wok en voeg hier dan de gesneden ui en de knoflook stukjes bij. Roer dit dan door en laat de ui en knoflook mooi goudbruin bakken op hoog vuur. Voeg dan ook de kipfilet stukjes toe en bak dit mooi goudbruin mee.

IMG_6235

Gooi de groenten dan in de wok en schep alle groeten goed door. Voeg hier dan ook de sugar snaps aan toe en wok het geheel op hoog vuur. Strooi het zout erbij en schep dit goed door en laat het geheel bakken op hoog vuur. Tussendoor blijf je de groenten en de kip omscheppen.

IMG_6244

IMG_6254

Giet de chilisaus, ketjap Manis en de sojasaus in de wok en roer dit voorzichtig door de groenten. Je zet het vuur hoog, zodat de saus gaat koken en de saus uiteindelijk indikt.

Voeg hier dan de gemberpoeder, de sambal en de honing aan toe en wok het geheel op hoog vuur en schep alles goed door. IMG_6284Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en doe hier wat zout bij. Wanneer de rijst gaar is giet je de rijst af en zet  je het even apart. Je kunt er nu voor kiezen om de rijst samen te mengen met de groenten en de kip in de wok, of je dient de rijst apart op en de groenten/kip apart. Zelf heb ik er voor gekozen om het apart op te dienen. Schep wat rijst in een kom of bord en schep hierop de heerlijke groenten en kip op.

Strooi er nog wat sesamzaadjes overheen, dit is zo lekker! En dan is het tijd om er lekker van te gaan genieten!

Liefs,
Fatima
3

Print recept

100 Comments

  • Imane

    4 december 2015 at 10:45

    Salaam.. ik zou graag willen weten waar je je wok gekocht hebt.. ? Je gerecht ziet er lekker uit! Xx

    1. xfaatje

      4 december 2015 at 12:03

      Salaam Alaikoem Imane,

      De wokpan die ik gebruik komt van de Xenos, maar ik raad je deze niet echt aan, omdat de wokpan best ligt is en niet stevig op het fornuis blijft zitten. Ik zag laatst een betaalbare wokpan bij de Action liggen en als je echt een goed kwaliteit wokpan wilt, dan raad ik je een wokpan van het merk Tefal aan. Ik ben van plan die zelf ook aan te schaffen. Succes hoor Xx

      1. Imane

        17 december 2015 at 12:22

        Bedankt trouwens nog voor je snelle reactie. Dankje wel voor je goeie tippen advies!
        Je bent een topper.. tbarke allah 3liek! (K)

      2. xfaatje

        17 december 2015 at 18:22

        Graag gedaan hoor! Xx

  • Dunya

    4 december 2015 at 12:11

    Ziet er super lekker uit ! Ga het vandaag zeker namaken . Je hebt me weer eens geïnspireerd.

    Zou je ook een X chebakia willen maken.

    Xx

    1. xfaatje

      4 december 2015 at 13:51

      Hallo Dunya,

      Dankjewel lieve meid! Ah, leuk! Chebakia komt nog inschAllah. Lijkt me leuk als je een eindfoto wilt maken van het eindresultaat hihi. Xx

  • Aisha

    4 december 2015 at 12:18

    Lijkt me heerlijk, ga het gelijk voor vanavond maken.

    1. xfaatje

      4 december 2015 at 13:50

      Hallo Aisha,

      Ah, leuk! En het is echt lekker haha. Lijkt me leuk als je een eindfoto wilt maken hihi. Xx

  • Selien

    4 december 2015 at 16:11

    Dit ziet er zo lekker uit.! Lijkt net alsof de foto uit een tijdschrift komt Haha! Thank you Faatje!! <3

    1. xfaatje

      5 december 2015 at 20:45

      Hallo Selien,

      Haha kei lief! Dankjewel lieve meid Xx

  • hasnaa

    4 december 2015 at 16:22

    Asalam, k heb de wokpan van Tefal al jaren dus zeker n aanrader. T gerecht ziet er heerlijk uit. Dank je wel.

    1. xfaatje

      5 december 2015 at 20:46

      Alaikoem salaam Hasnaa,

      Oh dankjewel! Ik ga die ook zeker aanschaffen inschAllah Xx

  • Aisha

    4 december 2015 at 17:26

    Oooh lees het nu pas, en heb al gegeten. Het was echt heerlijk, en idd niet moeilijk te maken. Mijn dochter had wel een foto gemaakt, maar via Snap, ik zal kijken of ze hem nog heeft. Recept zeker voor herhaling vatbaar. Dank je.

    1. xfaatje

      5 december 2015 at 20:46

      Hallo Aisha,

      Geen probleem hoor haha. Ik ben al blij dat het zo lekker heeft gesmaakt Alhamdoelilah Xx

    2. Sara

      24 maart 2023 at 00:03

      Assalaamou alaikoum, ziet er super lekker uit! Allahoema barek. Zou het ook lekker zijn met noedels?

      1. Fatima El Irari

        26 maart 2023 at 08:09

        Alaikoem salam Sara,

        Dankjewel! Met noedels is dit gerecht ook lekker. Xx

  • fatima

    5 december 2015 at 00:23

    Salam xfaatje,
    Ik ben gek op wokgerechten en deze ga ik zeker proberen tbarke Allah 3lik meid xxx

    1. xfaatje

      5 december 2015 at 20:48

      Salaam Alaikoem Fatima,

      Allah ibarkfiek lieverd. Als je ook zo’n wokgerecht liefhebber bent, dan moet je dit recept ook echt een proberen haha. Dankjewel lieverd Xx

  • Fafa tari

    5 december 2015 at 07:58

    Slm xfaatje
    Het erg lekker uit
    Ga zeker proberen

    1. xfaatje

      5 december 2015 at 20:48

      Salaam Alaikoem Fafa tari,

      Dankjewel lieverd! Xx

  • sema

    5 december 2015 at 09:50

    Yeahhh, ik ga het uitproberen…….

    1. xfaatje

      5 december 2015 at 20:50

      Haha zeker doen! Xx

  • Leila

    5 december 2015 at 12:21

    Hee meidd!!
    Wil dit vandaag heel graaaaag maken alleen ik heb geen ketjap manis in huis! Is het erg als ik die niet by doe?

    1. xfaatje

      5 december 2015 at 12:26

      Hey meid, ik reageer even snel. Je kunt de ketjap weglaten geen probleem. Maak je een eindfoto hihi xx

      1. Leila

        5 december 2015 at 13:18

        Superr dank je wel voor je snelle reactie. Jaa zal het doen in schaa allah. Waar kan ik die foto dan opsturen?

      2. xfaatje

        5 december 2015 at 20:51

        Je kunt het sturen naar info@uitdekeukenvanfatima.nl

  • Farah

    6 december 2015 at 14:32

    Heerlijkheid! Bedankt voor je eindeloze inspiratie aan te lekkere gerechten. ?

    1. xfaatje

      7 december 2015 at 10:25

      Hallo Farah,

      Heel graag gedaan en bedankt voor je lieve compliment!

  • Aicha

    15 december 2015 at 14:31

    Ziet er heerlijk uit, ga het van de week even proberen?

    1. xfaatje

      16 december 2015 at 08:07

      Hallo Aicha,

      Dankjewel lieve meid! Moet je zeker doen, erg lekker haha.

  • fatima

    15 december 2015 at 15:55

    ik heb je recept uitgeprobeerd en het was heerlijk! Echt mijn complimenten hiervoor.
    M’n hele gezin vond het lekker! Ik heb wel alleen de rijst anders klaargemaakt, met water én boter. Ik weet niet of je dat al kent?

    Maar nogmaals, het was heerlijk!

    1. xfaatje

      16 december 2015 at 08:09

      Hallo Fatima,

      Ah, super leuk meid! Ik ben blij dat heeft heeft gesmaakt! Oh ja rijst bereiden in boter is ook erg lekker!

  • Ikrame

    15 december 2015 at 23:18

    Dag Fatima,

    Ik ben echt fan van jouw website, ma sha Allaah wat een lekkere gerechten.

    Ik heb een vraag; stel ik laat de sugar snaps weg (lust ik niet echt), heeft dat veel invloed op de smaak etc?

    Groetjes, Ikrame

    1. xfaatje

      16 december 2015 at 08:11

      Hallo Ikrame,

      Dankjewel lieve meid, Allah ibarkfiek! Oh ja hoor je kunt de sugar snaps zeker weglaten en dit zal niks veranderen aan de smaak. Geen probleem! Succes hoor xx

  • Ikram

    24 december 2015 at 11:54

    Ik vind jou echt een topper. Gister heb ik deze gerecht gemaakt het was verrukkelijk. Vergeten een foto te maken. Ga vooral zo door ik maak bijna elke dag een recept. Vandaag tijd voor aubergine schotel !!

    1. xfaatje

      24 december 2015 at 12:51

      Hallo Ikram,

      Bedankt lieve schat, erg lief! Ben blij dat je zo blij bent met mijn recepten hihi. Smakelijk eten alvast meid Xx

  • hafmoh

    31 december 2015 at 13:44

    hoi ifaatje

    ik ben een stille lezer, dit is de tweede maal dat ik een recept van je heb uitgeprobeerd 2 keer success, de eerste recpt was de auberginesalade maar daar heb ik wel extra tomatensaus aan toegevoegd omdat ik nogal van de zure smaak houd, en de tweede was dit wok recept en ik heb dit zelfs zonder wokpan gemaakt! en als nog smaakte het heerlijk, wel heb ik extra chillisaus, soya saus en teriyaki saus moeten gebruiken omdat ik geen wokpan had en de saus in de gewone pan sneller verdampt en kookt. Maar het was oveheerlijk

    1. xfaatje

      6 januari 2016 at 12:34

      Hallo Hafmoh,

      Allereerst bedankt voor je bericht! Vind het super dat je alsnog de moeite hebt genomen om mij een berichtje te sturen. Ben super blij dat het heeft gesmaak, super! Bedankt voor je lieve compliment hoor!

  • Senem

    17 januari 2016 at 22:26

    Hoi Faatje,

    Ik heb dit recept gister gemaakt en wat was het lekker!! Zeker voor herhaling vatbaar.

    groetjes
    Senem

    1. xfaatje

      18 januari 2016 at 09:02

      Hallo Senem,

      Ah, super meid!

  • Riffia92

    26 januari 2016 at 02:00

    Salaam
    Dit ziet er zo heerlijk uit! Petje af
    Wat voor rijst moet ik voor dit gerechtje gebruiken? Gewone rijst of basmati rijst?
    Liefs❤

    1. xfaatje

      26 januari 2016 at 13:56

      Alaikoem salaam meid,

      Bedankt hoor! Ik raad altijd bsamati rijst aan, want deze vind ik persoonlijk het lekkerst.

      1. Riffia92

        26 januari 2016 at 22:19

        Barakalahufiek!
        Gebruik je geparfurmeerde basmati of de gewone?

  • Mouslima

    1 februari 2016 at 16:34

    Welke basmatirijst? Gewone of geparfumeerde?

    1. xfaatje

      2 februari 2016 at 13:51

      Hallo Mouslima,

      Ik gebruik de gewone.

  • Yassine

    19 maart 2016 at 00:51

    Salamoe Aleykoem Faat,

    Mijn complimenten Dit heeft me enorm geholpen. Ook alles goed staps gewijs uitgelegd, ik raakte altijd in de knoop met andere filmpjes van andere mensen. Dus als alleen wonende jongeman heeft dit enorm geholpen en het was gruwelijk lekker ook nog. Nogmaals dank en petje af.

    Gr. Yassine

    1. xfaatje

      21 maart 2016 at 14:15

      Alaikoem salaam Yassine,

      Ah, super! Ben blij dat het zo heeft gesmaakt en bedankt voor je lieve compliment! Ik wens je nog veel kookplezier en als je vragen hebt, dan hoor ik het graag van je. Groetjes!

  • Sofia

    10 april 2016 at 13:33

    deze ga ik zometeen maken heerlijk ! al vaak genoeg gemaakt ik ga nu naar de winkel rennen!

    Ben jij getrouwd ? hihihi benieuwd

    1. xfaatje

      12 april 2016 at 09:33

      Hallo Sofia,

      Dit is lekker hé hihi! Ik ben nog niet getrouwd haha, maar inschAllah trouw ik dit jaar! Xx

  • Souhaylla

    7 juni 2016 at 11:54

    Heerlijk gerecht!! We hebben ervan genoten. Bedankt voor het delen van je lekkere recepten lieve Fatima! Xx

    1. xfaatje

      7 juni 2016 at 12:32

      Hallo Souhaylla,

      Super! Graag gedaan meid en bedankt voor je lieve woorden! Xx

  • Hercai

    14 juni 2016 at 16:54

    Ik heb het filmpje inmiddels al een aantal keer bekeken en heb besloten om het vandaag te maken voor mijn moeder ? Heb vandaag alle ingredienten gekocht en ik ben benieuwd! M’n moeder is gek op wok dus ga haar vanavond even verwennen. Bedankt voor het recept!!

    1. xfaatje

      15 juni 2016 at 08:54

      Hallo Hercai,

      Ah, erg lief van je! Ik hoop dat het heeft gesmaakt dames! Xx

  • Faaa

    18 juni 2016 at 08:33

    Hoi,

    Kan ik inplaats van kip ook garnalen gebruiken?

    Xx

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 10:28

      Ja, hoor dat kan! Xx

  • Soheila

    20 juni 2016 at 10:52

    Salamwahleikoum,

    Vraagje.. is het erg pittig? Hou niet zo pittig namelijk. Zo wel kan ik dat ook vervangen door bv satésaus?

    Xx

    1. xfaatje

      20 juni 2016 at 13:57

      Nee, het is totaal niet pittig, want ik hou daar zelf ook niet van haha.

      1. Soheila

        20 juni 2016 at 17:47

        Ahh fijn!
        BarakAllahufeek en mn complimenten echt top jou site!

      2. xfaatje

        23 juni 2016 at 09:52

        Dankjewel lieverd erg lief!

  • Chaima

    23 juni 2016 at 01:07

    Hoi dat ziet er superr leuk uit! Ik wil het ook maken, heb alleen geen wok pan is dat heel erg ?

    1. xfaatje

      23 juni 2016 at 10:55

      Nee, hoor is niet erg! Kan ook gewoon in een koekenpan.

  • Youssra

    25 juni 2016 at 14:06

    Hee! Kan je dit ook met zilvervliesrijst maken, is namelijk iets gezonder hahaha, of is de smaak dan minder goed?

    1. xfaatje

      27 juni 2016 at 10:30

      Hallo Youssra,

      Oh ja hoor dat kan zeker!

  • Aisha

    10 augustus 2016 at 15:34

    Salaam alaikum,

    Ik heb geen wokpan kan het ook in een koekepan?

    1. xfaatje

      11 augustus 2016 at 07:01

      Alaikoem salaam Aisha,

      Jazeker dat kan ook hoor!

  • Melek

    29 november 2016 at 06:50

    Ik heb dit recept gisteren geprobeerd en had echt niet verwacht dat het zo lekker zou zijn! Mijn man vond het ook heel goed smaken. Bedankt voor het recept ?

    1. Fatima

      29 november 2016 at 11:05

      Hallo Melek,

      Ah super meid! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt. Graag gedaan hoor! Xx

  • Sam

    24 december 2016 at 09:35

    Morgen staat dit gerecht op het menu vandaag word het de visfilet…alle recpeten ben ik doorheen heb bijna van de hoofdgerechten alles gemaakt bebalve de burgers..en van de snacks ook en de bananentaart ik ben zoo blij met je. Alles is lekker machallah ik verheug me op nieuwe recepten voornamelijk hoofdgerecht…dikke kus

    1. Fatima El Irari

      27 december 2016 at 09:44

      Hallo Sam,

      Zo ontzettend lief! Ik ben nu even druk met andere dingen, maar zodra die dingen achter de rug zijn komen er inschAllah zoveel nieuwe, lekkere recepten haha. Dankjewel meis! Xx

  • S

    9 januari 2017 at 10:46

    Salam,

    zou je de kip kunnen vervangen door mini garnalen?

    1. Fatima El Irari

      9 januari 2017 at 15:05

      Alaikoem salaam,

      Oh jazeker dat is mogelijk!

      Liefs Fatima

  • rachida

    2 maart 2017 at 02:26

    Slm meid
    Ik heb van de week et recept uitgeprobeerd en alhamdoullilah super super lekker gelukt massallah en me man vond et ook heerlijk??!! Massallah 3lik keep on the good work ♡

    Slm rachida

    1. Fatima El Irari

      21 maart 2017 at 13:32

      Alaikoem salaam Rachida,

      Ah super goed! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt lieve schat.

      Liefs,
      Fatima

  • Umm Salmane

    11 juni 2017 at 18:50

    Salaam oe alaikoem Fatima,

    Ik heb dit recept al een paar keer gemaakt, hij valt hier erg in de smaak, ik gebruik alleen soms andere groenten, maar de saus is heerlijk! Thnx

    X

    1. Fatima El Irari

      12 juni 2017 at 09:36

      Alaikoem salaam Umm Salmane,

      Aah super! Ik ben blij dat het recept zo in de smaak valt bij jullie thuis!

      Liefs,
      Fatima

  • Sarah

    1 juli 2017 at 12:27

    Salaam Fatima, kan ik dit ook maken met noodles of past deze sausje beter met rijst?

    1. Sarah

      4 juli 2017 at 08:30

      Soubhan allah, altijd als ik iets stuur krijg ik geen antwoord.

      1. Fatima El Irari

        5 juli 2017 at 06:27

        Hallo Sarah,

        Sorry, maar ik heb helemaal geen berichtje van jou gezien echt waar. Wil je opnieuw de vraag stellen?

        Liefs,
        Fatima

      2. Sarah

        5 juli 2017 at 08:35

        Salaam Fatima, kan ik dit ook maken met noodles of past deze sausje beter met rijst?
        Oh oke raar ik heb al een paar keer op wat recepten gereageerd maar kreeg antwoord.

      3. Fatima El Irari

        5 juli 2017 at 12:59

        Hallo Sarah,

        Ja hoor natuurlijk dat kan. Vreemd, want ik ga echt alle vragen af. Succes!

        Liefs,
        Fatima

  • Lina

    8 juli 2017 at 15:24

    Salam fatima.
    Je hebt super lekkere recepten. Heb deze ook uitgeprobeerd. De smaak was super, alleen bij mij word het geheel best waterig. Ik zie dat de saus bij jou heel dik is. Weet je waar het mis gaat??

    1. Fatima El Irari

      9 juli 2017 at 15:52

      Alaikoem salaam Lina,

      Dankjewel lieve schat! Wanneer je de saus samen met de groenten kookt, dan zie je ook dat de saus indikt. Ik raad je aan om het vuur gewoon goed hoog te zetten.

      Liefs,
      Fatima

      1. Lina

        9 juli 2017 at 16:24

        Ja ik heb precies alles volgens jou stappen gedaan. Maar het werd niet dik. Misschien omdat inductie is. Dat het geen sterk vuur is zegmaar

      2. Fatima El Irari

        10 juli 2017 at 05:51

        Hallo Lina,

        Hmm als het goed is kun je inductie toch ook hoger zetten?

        Liefs,
        Fatima

  • Es

    20 november 2017 at 17:29

    Lieve Fatima,

    Vandaag heb ik je recept uitgeprobeerd en ik kan je vertellen dat iedereen thuis het heerlijk vond en ik ook!!!! Vergeten een foto te maken maar de volgende x ga ik dit zeker doen en de eindresultaat laten zien! Bedankt voor je recept! xx

    1. Fatima El Irari

      21 november 2017 at 07:10

      Hallo Es,

      Aah super leuk! Dankjewel lieve schat en ik ben blij dat jullie hebben genoten! Heel graag gedaan. Xx

  • Najoua

    17 maart 2018 at 06:30

    Mag ik vragen wat suger snaps zijn?

    1. Fatima El Irari

      19 maart 2018 at 09:34

      Hallo Najoua,

      Jazeker, sugar snaps zijn knapperige en ietsjes zoete peulvruchten. Ze zijn een beetje te vergelijken met peultjes en doperwten. Xx

  • Badria

    20 maart 2018 at 01:42

    Hi,
    Kan ik de kip ook vervangen door garnalen?
    Ik hoor graag van je .
    Liefs, bibi ?

    1. Fatima El Irari

      20 maart 2018 at 08:11

      Hallo Badria,

      Jazeker, dat kan ook. Xx

  • Lima

    1 mei 2018 at 18:42

    Hallo,

    Het lukt mij maar niet om de saus in te koken.
    Heb op hoog vuur geprobeerd maar de saus wordt maar niet dik. Heb je misschien een tip hiervoor?

    1. Fatima El Irari

      2 mei 2018 at 06:23

      Hi Lima,

      Als de saus te dun blijft, dan kun je 1 theelepel maizena mengen met 1 eetlepel water en dit toevoegen bij de saus. Door de maizena zal de saus wel indikken. Xx

  • Lilly

    11 september 2018 at 13:52

    Hoiii meid!

    Kan ik ook andere groentes gebruiken? Bv brocolli, tauge, puntpaprika etc?

    1. Fatima El Irari

      11 september 2018 at 13:58

      Hi Lilly,

      Jazeker, je mag echt alle groenten gebruiken die jij lekker vindt. Smakelijk eten alvast!

      Liefs,
      Fatima

  • Sums

    3 september 2019 at 08:17

    Hallo,

    Het ziet er heerlijk uit. Ik wil het dit weekend proberen.
    Kan ik wokolie ook vervangen door olijf- of zonnebloemolie?

    Groetjes!

    1. Fatima El Irari

      3 september 2019 at 09:55

      Hi Sums,

      Jazeker, je kunt ook olijfolie of zonnebloemolie gebruiken.

  • eugene

    28 januari 2020 at 12:43

    Hoi Fatima, mag ik bij dit recept ook gewoon gember gebruiken ipv gember poeder?

    1. Fatima El Irari

      28 januari 2020 at 20:30

      Hi Eugene,

      Jazeker, verse gember is nog lekkerder dus dat mag zeker!

  • Eugene

    4 februari 2020 at 08:52

    Dank je wel Fatima , het is een heerlijk recept.

    1. Fatima El Irari

      4 februari 2020 at 18:12

      Goed om te horen Eugene, graag gedaan!

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept