Nutella Mousse

Toetjes, je kunt er maar geen genoeg van krijgen! Dit keer deel ik een lekker Nutella mousse toetje met je, die je binnen een handomdraai je gasten of natuurlijk jezelf kunt voorschotelen. Het enige moeilijke aan dit recept is dat je even het geduld moet hebben om de toetjes in de koelkast te laten opstijven en daarna kun je lekker gaan smullen!

Wat heb je nodig? (4 personen)

Voor de vulling
  • 250 ml verse slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr. zachte monchou
  • 2 etl. witte basterdsuiker
  • 1 halve thl. vanille extract
  • 2 thl. gezeefde cacaopoeder
  • 200 gr. Nutella
Voor de koekjes bodem
  • speculoos koekjes(of ander soort koekjes)
  • 20 gr. gesmolten roomboter
Garnering
  • verse slagroom
  • hazelnoten
  • chocoladereep

Bereidingswijze

  1. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de vanillesuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom met de elektrische handmixer op hoge snelheid goed stijf. Tip! schep wat slagroom apart, zodat je deze straks voor de garnering kunt gebruiken. 
  2. Ga met de spatel nog even door de slagroom heen en zet de slagroom even opzij.
  3. Voeg de zachte roomkaas toe in een aparte kom en strooi de basterdsuiker erbij. Mix geheel samen tot een zacht mengsel zonder klontjes.
  4. Schep de Nutella erbij en strooi de gezeefde cacaopoeder en de vanille extract erbij. Mix weer geheel samen tot er een stevig mengsel ontstaat zonder klontjes.
  5. Schep de slagroom bij de Nutella crème en vouw met de spatel de slagroom door de Nutella mousse heen.
  6. Schep vervolgens de Nutella mousse in een spuitzak en draai de spuitzak aan de bovenkant goed strak. Plaats de spuitzak voor 30 minuten in de koelkast. In de tussentijd kun je de koekkruimels voorbereiden.
  7. Stamp de koekjes fijn giet de gesmolten roomboter erbij. Mix de koekkruimels vervolgens goed samen met de gesmolten roomboter.
  8. Verdeel ongeveer 1.5 eetlepel van de koekkruimels op de bodem van een glas en druk deze ietsjes aan.
  9. Pak de spuitzak er dan bij en spuit het glas tot net onder de rand vol met de Nutella mousse. Tip! Je kunt er ook voor kiezen om te beginnen met een laag koekjes, vervolgens een laag van de Nutella mousse en dan weer een laagje koekkruimels en eindigen met een laag van de Nutella mousse.
  10. Plaats de glaasjes voor zeker 6 uurtjes in de koelkast, zodat de mousse lekker goed kan opstijven.
  11. Garneer voor het serveren de toetjes met de slagroom die je apart hebt gehouden en verdeel hierop een paar hazelnoten.
  12. Snijd met behulp van een dunschiller wat chocolade krullen bovenop de toetjes en genieten maar!

Een erg simpel en vooral lekker toetje die voor alle Nutella liefhebbers een sensatie van smaak is! De mousse is zo luchtig en de smaak van Nutella komt goed naar voren. Het toetje is best wel machtig, dus je zou gerust kleinere glaasjes kunnen gebruiken. Op deze manier kun je natuurlijk ook meerdere toetjes maken!

Liefs,
Fatima

24 antwoorden
  1. Soumaya
    Soumaya zegt:

    Salam Fatima,

    Dat ziet er echt heerlijk uit!! Ik ben gek op chocolade toetjes. Maar mijn man houdt niet zo van dat machtige. Kan ik bv ook 100 Gr Nutella gebruiken of blijft t toch een machtig toetje

    Beantwoorden
  2. Noor
    Noor zegt:

    Asalamou alaikoum Fatima,

    Dit ziet er echt super lekker uit! Dankjewel voor het delen van dit heerlijke recept. 1 vraag : is de vanille extract die je gebruikt alcoholvrij? Want bijna alle vanille-extracten worden gemaakt door alcoholische dranken als bijv. vodka. Volgens mij is de term die in de ingredientenlijst gebruikt wordt ‘ethanol’ hiervoor. Ook in de vanille-extract van dr. Oetker zit helaas alcohol in. Als de jouwne geheel alcoholvrij en biologisch is, mag ik dan vragen waar je het hebt gekocht? Nogmaals bedankt voor het delen van dit recept !

    Liefs,
    Noor

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Noor,

      Helaas bevatten vele vanille extract inderdaad alcohol. De vanille extract die ik heb gebruik heb ik op Zanzibar gekocht. Dit is pure vanille extract zonder alcohol of andere gekke ingrediënten. Ik weet eerlijk gezegd nog steeds niet waar je nou vanille extract kunt kopen zonder alcohol, maar ik ben nog steeds aan het zoeken. Maar ook bij dit recept zou je de vanille extract makkelijk weg kunnen laten. Je zou zelf een vanille stokje kunnen gebruiken. Succes lieverd! Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  3. Wahiba
    Wahiba zegt:

    Salaam Fatima

    Waar kun je vanille extract halen? En hoe ziet het exact eruit want kan het zelf niet vinden op Google of in de supermarkt

    Beantwoorden
  4. Serap
    Serap zegt:

    Salaam Fatima,

    Ik ben bezig met dit recept alleen volgens mij mist er een ingrediënt.

    Er staat dat je kristalsuiker moet gebruiken bij het opkloppen van de slagroom alleen staat er niet bij hoeveel je hiervan nodig hebt. De vanillesuiker die in de ingrediëntenlijst staat komt ook niet terug in het recept. Misschien lees ik het verkeerd maar het was voor mij niet helemaal duidelijk. Dankjewel voor dit lekkere recept ❤️

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *