IMG_27055

Cheesecake met Nutella

Wat heb je nodig?

  • 250 gram biscuitkoekjes
  • 200 gram roomboter
  • 200 gram Nutella
  • 60 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram roomkaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix

Garnering:

  • 150 gram ongezouten pinda’s
  • Eetlepel suiker
  • Reep witte chocolade

Bereidingswijze:

Je begint eerst met het fijn maken van de biscuitkoekjes. Je kunt hiervoor een keukenmachine gebruiken en hierin dan de biscuitkoekjes fijnmalen. Of je doet zoals ik heb gedaan de biscuitkoekjes in een afsluitbare zak en slaat de biscuitkoekjes met een deegroller totdat alle biscuitkoekjes fijn zijn. Doe de koekkruimels dan in een aparte kom en zet deze dan even opzij.

Te bewerken en nog op blog plaatsen (2)

Pak een steelpannetje erbij en smelt hierin de roomboter en blijf dit ondertussen roeren. Pak dan voorzichtig het steelpannetje van het vuur en giet de roomboter bij de koekkruimels. Meng dit ondertussen goed door met een spatel totdat je ziet dat gehele roomboter is opgenomen door de koekruimels.

Pak dan een springvorm erbij (24 cm) en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel de koekkruimels die je hebt gemengd met de roomboter over de bodem van de vorm. Verdeel de koekkruimels gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk met de achterkant van een lepel de koekbodem goed aan. Dek de springvorm dan af en ze het in even in de koelkast zodat de koekbodem stevig kan worden.

Te bewerken en nog op blog plaatsen1 (3)

Haal de roomkaas er een paar uurtjes van te voren uit voordat je het gaat bereiden. Dan is de roomkaas op kamertemperatuur en is het gemakkelijker om het te bereiden. Heb je geen roomkaas in huis, maar wel monchous? Dan kun je deze ook prima gebruiken voor dit recept! 1 pakje roomkaas bevat 200 gram dus als je gewoon normale monchou wilt gebruiken dan gebruik je 2 pakjes van 100 gram.

Doe de witte basterdsuiker en de vanillesuiker in een diepe kom en doe hier dan de roomkaas bij. Pak dan een spatel of een houten lepel en roer dit flink samen totdat je ziet dat er een mengsel ontstaat. Pak er dan een handmixer bij en mix het nog voor ongeveer 3 minuten op de hoogste snelheid. Als het goed is heb je nu een goed mengsel en zitten er geen klontjes meer tussen de topping. Als je geen handmixer hebt dan kun je ook prima een garde gebruiken, alleen kost dit wat meer energie. Doe de pot Nutella bij de roomkaas en mix dit dan weer samen voor ongeveer 2 minuten tot een glad beslag. Dek de topping af en zet het dan in de koelkast zodat het kan opstijven.

Te bewerken en nog op blog plaatsen2 (3)

Pak dan een andere kom en klop hierin de slagroom stijf samen met het zakje klopfik. Let er wel op dat je niet al te lang door blijft mixen, anders krijg je boter en is je slagroom mislukt. Je mixt het voor ongeveer 2 minuten op de hoogste snelheid totdat je ziet dat je slagroom goed stevig is. 

Haal dan de Nutella topping uit de koelkast en schep hier de slagroom bij en ga hier dan voorzichtig met een spatel doorheen. Ga niet lopen mixen met de spatel, maar schep de slagroom en gewoon voorzichtig doorheen.

Te bewerken en nog op blog plaatsen3 (3)

Pak dan weer de springvorm erbij uit de koelkast en giet op de koeklaag de Nutella topping. Met de achterkant van een lepel maak je de topping voorzichtig glad. Stop de springvorm dan in de koelkast voor zeker 6 uurtjes en het liefst voor een hele dag.

Snijd de pinda’s in grove stukken en strooi er de kristalsuiker overheen  en meng dit dan even samen. Stop de pinda’s dan in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 10 minuten en laat de pinda’s bakken totdat ze mooi goudbruin zijn. Wanneer de pinda’s mooi bruin zijn haal je ze uit de oven en laat je ze volledig afkoelen!

Nadat de Nutella topping goed stevig is haal je de springvorm uit de koelkast en strooi je hierop de geroosterde pinda’s. Druk de pinda’s voorzichtig aan met je hand zodat de pinda’s vast gaan zitten in de topping. Je kunt de taart garneren met witte chocolade strepen of met wat aardbeien.

Te bewerken en nog op blog plaatsen4 (3)

Je kunt deze Nutella Cheesecake het beste een dag van te voren klaarmaken zodat je zeker weet dat de Cheesecake lekker stevig is. Ik heb echt zoveel complimenten ontvangen over deze taart haha! Dus ik raad jullie deze Nutella cheesecake daarom ook zeker weten aan! De geroosterde pinda’s geven de cheesecake zo’n lekkere smaak en ergens krijg je de smaak van een snicker ijsje heerlijk! Je hoeft de Nutella Cheesecake natuurlijk niet te garneren met de geroosterde pinda’s, maar je kunt ook wat anders gebruiken. Denk aan geraspte kokos, fruit etc. Uit dit  recept haal je makkelijk 12 stukjes!

Veel plezier met het maken van deze heerlijke Nutella Cheesecake en geniet ervan!

IMG_31200

ff1

 

9 antwoorden
  1. kimberly
    kimberly zegt:

    Ga deze vandaag maken voor m’n bezoek van morgen. Al verschillende recepten gemaakt die telkens heerlijk waren dus ben al benieuwd 🙂

    Beantwoorden
  2. Ayse
    Ayse zegt:

    Ik heb gisterenavond de cheesecake met nutella gemaakt. Ik heb net gekeken of de topping hard is, maar helaas. De chocolade is niet hard, is dit erg?

    Beantwoorden
  3. Sweety
    Sweety zegt:

    Hoi’ mijn topping is ook niet hard, heb het gisteren gemaakt om 21.00 uur..maandag gekeken en helaas is de topping niet hard..mheb jij het misschien in de diepvries gedaan?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *