No Bake Oreo Bonbons

Daar ben ik weer met een super simpel No Bake recept voor je! Nou eerlijk gezegd kun je dit recept bijna geen recept noemen, omdat het gewoon zo onwijs simpel is om te maken! Maar goed, vele van jullie zagen deze lekkere Oreo bonbons bij mij voorbijkomen op snapchat en ik werd overspoeld met vragen haha. Dus bij deze deel ik graag het recept met je en laat ik je zien hoe makkelijk het is om dit lekkers te maken. 

Ingrediënten (10 stuks)

Voor de bonbons
  • 300 gr. gesmolten witte chocolade
  • 1 etl. zonnebloemolie
  • Oreo koekjes
  • fondant
  • poedersuiker
Extra
  • siliconen cupcake bakvorm
  • spatel
  • deegroller
  • uitsteker na keuze

Bereidingswijze:

  1. Vul een steelpan met een laag water en plaats een kom van aluminium bovenop de steelpan. Tip! Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
  2. Schep de chocolade in de kom en giet de zonnebloemolie er ook bij. Roer de chocolade goed door met de spatel tot je ziet dat de chocolade volledig is gesmolten.
  3. Wanneer de chocolade is gesmolten kun je voor jezelf bepalen of je genoeg chocolade hebt en of je er nog meer chocolade aan toe wilt voegen. Tip! Als je extra chocolade toevoegt, dan giet je er ook telkens een theelepel zonnebloemolie extra bij.
  4. Wanneer de chocolade is gesmolten, verwijder je de kom van de steelpan.
  5. Pak de siliconen cupcake bakvorm erbij en plaats deze bovenop een snijplank. Op deze manier kun je de bakvorm straks makkelijk verplaatsen naar de koelkast.
  6. Verdeel ongeveer anderhalve eetlepel van de gesmolten chocolade op de bodem van elke vorm.
  7. Plaats een Oreo in het midden van de gesmolten chocolade en druk deze ietsjes aan.
  8. Verdeel weer anderhalve eetlepel van de gesmolten chocolade bovenop de Oreo en strijk deze ietsjes glad met de lepel.
  9. Wil je de bonbons een iets leukere uitstraling geven? Strooi op de bodem van elke vorm wat leuke sprinkels en verdeel daarna pas de gesmolten chocolade eroverheen. Op deze manier zijn de bonbons straks aan de bovenkant versierd met een laagje gekleurde sprinkels.
  10. Dek de bakvorm af met aluminiumfolie en plaats de bonbons voor zeker 1 uur of langer, tot de bonbons goed stevig zijn in de koelkast.
  11. In de tussentijd kneed je de fondant met wat poedersuiker goed zacht.
  12. Plaats de fondant vervolgens op je werkblad en rol de fondant uit tot een plak van ongeveer 1 cm.
  13. Druk met de gewenste uitsteker vormpjes uit het fondant en zet deze even apart.
  14. Wanneer de Oreo bonbons goed stevig zijn haal je de bakvorm uit de koelkast.
  15. Druk de Oreo bonbons uit de siliconen bakvorm en zet de Oreo bonbons apart op een bord. Heb je geen siliconen bakvorm? Dan zou je eventueel muffin papiertjes kunnen gebruiken. Maar voor het mooiste en beste resultaat raad ik je toch een siliconen bakvorm aan.
  16. Plaats de fondant figuurtjes bovenop de Oreo bonbons. Zelf smeer ik niks onder de fondant, omdat de chocolade straks iets zachter wordt en de fondant vanzelf op de chocolade zal blijven plakken. 
  17. Ik raad je aan om de Oreo bonbons in de koelkast te bewaren en haal ze dan zeker 30 minuten voordat je ze wilt serveren uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.

Een erg simpel lekkernij die er ook nog eens super leuk en schattig uitziet! Je kunt de Oreo bonbons bovenop eventueel ook versieren met wat gesmolten chocolade of bijvoorbeeld met wat Oreo kruimels. Hoe je het ook versiert, het eindresultaat zal er vast en zeker erg leuk uitzien!

Ga jij dit lekkers ook eens uitproberen? Dan lijkt het mij leuk als je een foto maakt van het eindresultaat en deze met mij zou willen delen. De foto kun je sturen naar info@kookhoekjevanxfaatje.nl of je kunt op instagram de #kookhoekjevanxfaatje gebruiken!

Liefs,
Fatima

59 antwoorden
  1. Sabrien
    Sabrien zegt:

    Zoveel moeite terwijl je de witte oreos met chocolade gewoon in de supermarkt kunt halen? Haha maar wel leuk bedacht alleen is t de moeite niet waard :p

    Beantwoorden
  2. Loubna
    Loubna zegt:

    Bedankt voor het delen! Zou graag Meer van zulke simpele recepten van je terug willen zien.

    Hoe lang zou je deze kunnen invriezen of in de koeling kunnen bewaren (ivm kraamtijd).

    Dank je!!

    Beantwoorden
  3. Basak
    Basak zegt:

    Hoi Fatima,

    Je had er laatst over op je insta, dat de vulling van oreo alcohol zou kunnen bevatten. Je had ze een mail verstuurd. Gezien je nu het voor een nieuw recept hebt gebruikt. Ben ik benieuwd wat het nu precies is hihi. Want ik maak de bodem van mijn cheesecake altijd met oreo en deze bonbons zou ik ook wel willen proberen :).
    Ik ben benieuwd naar je reactie.
    Liefs,
    Basak

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Basak,

      Klopt inderdaad. Ik had gisteren het antwoord van Oreo ook gedeeld op snapchat en insta. Oreo, heeft geen halal certificaat, daarom geven ze aan dat Oreo niet halal is. Maar verder zit er niks in wat wij in principe niet zouden mogen hebben. Dus ik eet gewoon nog lekker Oreo haha. Xx

      Beantwoorden
  4. Hind
    Hind zegt:

    Salama Alaikoum Fatima, dit ziet er echt superleuk en lekker uit. Jammer dat ik mijn boodschappen al gedaan heb, anders maakte ik ze dit weekend al haha.
    Even een vraagje, waar heb jij die leuke fondant steker gekocht?

    Liefs Hind

    Beantwoorden
  5. Maria
    Maria zegt:

    Wat een leuk en (makkelijk) idee!
    Hoe lang van tevoren kan je dit maken? Zou je het een paar dagen in de koelkast kunnen bewaren bijvoorbeeld?

    Beantwoorden
  6. Siham
    Siham zegt:

    Salam fatima dankjewel voor het delen van je heerlijke recepten ziet er weer heerlijk uit ik zou nog meer van zulke lekkere simpele recepten willen zien van jou ga zo door meid. Tbarkellah 3lik

    Beantwoorden
  7. Hindje
    Hindje zegt:

    Salaam alejkoum lieverd
    Ik heb een pepernoten cupcake recept op jouw site gezien voor eventjes en daarna niet meer. Het leek me inhoudelijk heel lekker .
    Ben je nog van plan om het te plaatsen?

    Xxx

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Hind,

      Haha dat heb je goed gezien. Die kwam afgelopen vrijdag online, maar die moet eigenlijk mogen pas online komen. Het recept/video staat morgenvroeg inschAllah online lieverd. Xx

      Beantwoorden
  8. Berbers_roosje
    Berbers_roosje zegt:

    Salaam lieve schat,

    Wat heb ik naar dit recept uitgekeken. En Wallah dat het zo simpel was had ik me absoluut niet kunnen bedenken.

    Ik ga het zeker uitproberen en zie graag meer terug van je recepten.

    Wellicht een recept met cakepops en het liefst No baked ☺️ Mijne komen altijd schots en scheef uit.

    Tot horen Inshaallah en nogmaals hartelijk dank,

    Beantwoorden
  9. Sallie
    Sallie zegt:

    Bedankt voor je recept! Best bizar dat het zo simpel is en diensten er makkelijk 1,25 vragen per stuk voor buffetten wauw! Ga deze zelf ook proberen! Bedankt.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sara,

      Dankjewel lieverd! Zowel de witte als de donkere liggen in de supermarkt, maar die zijn wel kleiner. Vaak worden deze bonbons gemaakt voor bijvoorbeeld een sweet table en als je dan de kant en klare koopt, ben je op een gegeven moment best duur uit haha.

      Beantwoorden
  10. Sarah
    Sarah zegt:

    Je herhaalt al 100 keer dat de uitstekers van Marokko komen! Mensen lees eerst de reacties goed daar staan antwoorden bespaar kookhoekjevanfaatje de moeite om te herhalen Haha.
    Mijn vraag is hoe blijft de fondant geplakt op de bonbon wat gebruikje daar voor ?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Sarah,

      Haha vele lezen helaas niet door. De chocolade wordt op een gegeven moment zachter en daardoor zal de fondant blijven plakken. Maar je zou ook een klein laagje gesmolten chocolade op de achterkant van de fondant kunnen smeren, zodat de fondant direct blijft plakken. Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *