Vis Bastillas

Wat heb je nodig? (15 stuks)    

  • pak filodeeg
  • zak garnalen
  • 2 pakken koolvis
  • surimisticks
  • rode en groene paprika
  • 5 teentjes knoflook
  • koriander
  • mihoen

Kruiden

  • blokje Vis boulion
  • thl. zout
  • 2 thl. paprikapoeder
  • halve thl. zwarte peper
  • etl. citroensap

Bereidingswijze:

Snijd de groene en de rode paprika fijn en bak deze in een koekenpan met een scheutje olie. Pers de teentjes knoflook en bak deze ook mee met de paprika’s. Snijd de koriander fijn en  voeg deze ook toe in de koekenpan. Doe hier dan de kruiden bij en meng dit allemaal samen en laat het dan op een middelmatig vuurtje bakken. Pers hier dan wat verse citroensap bij en laat het dan nog even doorbakken.

Pak de koolvis en de surimisticks erbij en snijd deze in grove stukken en doe dit bij de groenten in de koekenpan. De garnalen doe je er vervolgens ook bij en breng het eventueel nog op smaak met zout en peper.

Wanneer je vis vulling gaar is doe je het in een vergiet en vang de olie die er vanaf drupt op in een kom.

Mini Vis Bastillas

Pak dan de mihoen erbij en doe deze in een kom met kokend water. Wanneer de mihoen gaar is laat je het even uitlekken en doe je het bij de olie die je hebt opgevangen van de vis. Dit geeft dan een lekkere smaak aan de mihoen en een kleur.

Knip dan de mihoen een paar keer doormidden en doe deze samen met de vis en meng dit samen met elkaar. Laat dit dan geheel afkoelen voordat je de bastillas gaat vullen.

Mini Vis Bastillas1

Vullen van de bastillas:

Pak de filodeeg erbij en bedek deze met een theedoek zodat de filodeeg niet uitdroogt. Pak dan een vel filodeeg en leg deze op je aanrecht. Snijd dan de filodeeg in drie gelijke stukken en leg een vel filodeeg op een andere vel tot een plus teken. Schep in het midden van de plus teken twee lepels van de vulling en besprenkel de kantjes met roomboter en vouw ze dan naar binnen. Je hebt nu nog een vel filodeeg over en daarmee ga je de gehele bastilla bedekken en besprenkel dan de gehele bastilla met gesmolten roomboter.

Mini Vis Bastillas2 Mini Vis Bastillas3

Werk zo alle filodeeg af en stopt de vis bastillas in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 20/30 minuten totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn.

Decoreer de vis bastillas na smaak en dien ze lekker warm op!

Wil je de vis bastillas invriezen? Stop de bastillas nadat je ze hebt gevuld en hebt gevormd in een diepvries zak en zet ze gelijk in de vriezer. Wanneer je er zin in hebt, haal je ze uit de vriezer en smeer je ze nog even in met roomboter en afbakken maar.

Smakelijk eten!

 

93 antwoorden
  1. Ouafa
    Ouafa zegt:

    Een paar woorden: geweldig, prachtig, tbarkelah, gouden handjes, duidelijke uitleg, heerlijke recepten, geduld die je hebt door bij elke stap een foto te nemen, kortom ga zo door, tbarkelah!!

    Veel liefs
    Xx

    Beantwoorden
    • xfaatjee
      xfaatjee zegt:

      Dankjewel lieve meid! haha daar hoort een Enter tussen te zitten. Het is gewoon roomboter en die kruiden is de koptekst van de kruiden die ik gebruik snappie :p Even aanpassen hoor Thnx!

      Beantwoorden
  2. nora
    nora zegt:

    Hey meid super deze blog ga zo door!
    Had een vraagje welke filodeeg gebruik je? Is dat die je ook voor loempiad gebruikt met groen op de verpakking? Xx

    Beantwoorden
  3. Jihad
    Jihad zegt:

    Salaam alaikum fatima,

    Van een aantal oude gerechten kan ik de fotos niet zien.. Bv van deze bestilla.. Heb je die fotos misschien voor mij? Dan weet ik hoe ik moet vouwen

    Beantwoorden
  4. As
    As zegt:

    Salaam faatje,

    MASHA’ALLAH.. je recepten zijn heerlijk en lukken subhallah altijd.

    inshallah deze ook. Ik heb een vraagje dit recept wil ik voor zaterdag maken maar door tijdnood wil ik het donderdag al klaar maken

    Is dit handig? Ik vries ze dan in. Alleen moet ik ze dan goed insmeren of wat? Heb je tips lieverd?

    Ik hoor het graag!

    growtjes

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam 3likoem, Allereerst bedankt voor je lieve complimenten! <3 Je kunt de bastilla's een dag van te voren maken en gewoon in de koelkast laten staan. Je Kunt ze dan insmeren met roomboter en de volgende dag gewoon afbakken. Lukt prima en je bent lekker snel klaar. Succes ermee! <3

      Beantwoorden
  5. As
    As zegt:

    Hi Faatje,

    Bedankt voor je antwoord.
    Ik wil toch 1 grote bestilla maken.
    kan ik deze recept nog gebruiken?

    Je hebt bij de kruiden geen aantallen neergezet. je doet het vast uit gevoel?

    Weet je ongeveer ik moet gebruiken?

    hoor het graag van je!

    xx as

    Beantwoorden
  6. saar
    saar zegt:

    Ik ben een grote fan! Ga zo door!! Moge Allah je belonen voor je geduld en behulpzaamheid. Echt super meid. Had ik maar eerder je blog ontdekt(hoop ellende bespaard hihi)

    Beantwoorden
  7. Liselotte
    Liselotte zegt:

    Lieve faatje,

    Heb deze al eens eerder gemaakt, was echt heerlijk
    Bekeek nu weer eens het recept, en vroeg mij af hoeveel mihoen blokke jij erin doet,
    Ga zo door in chaa Allah, is altijd heel duidelijk😊 xx

    Beantwoorden
  8. Yousra
    Yousra zegt:

    Dit ziet er lekker uit, Maa Schaa Allah!

    Ik wil nog wel even vragen hoeveel gram de zak garnalen bevat en hoeveel gram de 2 pakken koolvis bevatten?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Yousra,

      Allah ibarkfiek meid! Ik durf zo niet te zeggen hoeveel gram er in zit, want dit is best een tijdje geleden dat ik dit maakte. Ik kan je wel zeggen dat je zowel de garnalen als de koolvis bij de Lidl kunt vinden. Ik hoop dat je hier iets aan hebt Xx

      Beantwoorden
  9. youssra
    youssra zegt:

    Hey @kookhoekjevanxfaatje het ziet er echt verrukkelijk uit, en ik wil het nu gaan uitproberen , maar het zou echter veel fijner zijn als je dit recept op je YouTube kanaal kunt zetten met de instructies erbij en een filmpje van hoe je alles doet(bestilla’s opvouwen etc..)

    m.v.g Youssra

    Beantwoorden
  10. Salmastraat
    Salmastraat zegt:

    Salam aleykoem wa rahmatullah xFaatje
    Ma sha Allah voor deze blog ! Moge Allah je rijkelijk belonen met al het goede in sha Allah !
    Ik had eens een vraagje ivm deze recept; kan je ook vermicelli in plaats van mihoen gebruiken ?
    Doe zo verder meid; echt heerlijke recepten !

    Beantwoorden
  11. Leyla
    Leyla zegt:

    Dit Ziet er heerlijk uit Fatima!
    Zou je even de hoeveelheid vis kunnen verduidelijken voor de belgen die andere verpakkingen hebben? 🙂
    Alvast bedankt!!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Leyla,

      Dank je wel lieve meid! Ik heb dit recept een hele lange tijd geleden gemaakt, dus ik weet echt niet meer hoeveel vis er in de verpakkingen zat. Maar ik maak dit recept binnenkort weer inschAllah en dan zal ik alle hoeveelheden duidelijk vermelden.

      Beantwoorden
  12. FAdila
    FAdila zegt:

    Asalaam 3alaikom,

    Kan je ze ook invriezen want ik wil graag loempiea s en deze bestilla s in de diepvries hebben voor in de ramadan in shaa allah want 15 in een keer eten is beetje veel voor ons.
    In shaa allah hoor ik het snel. Bedank dat je het deelt via internet je wilt niet weten hoe je mij hiermee helpt!!! sjoekraan habbiba ik hoor het snel in shaa allah

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Fadila,

      Allereerst bedankt voor jouw lieve bericht! Het is zeker mogelijk om de bastillas in te vriezen, geen enkel probleem! Je kunt de bastillas in een plastic zak stoppen en wanneer ze ietsjes zijn afgekoeld kun je ze in de vriezer stoppen. Wanneer je er zin in hebt eventjes opwarmen in de oven en genieten maar! Succes hoor Xx

      Beantwoorden
  13. Soukaina
    Soukaina zegt:

    Salam Alaykoum,

    Allereerst je blog ziet er echt superleuk uit! Echt geweldige recepten! Wil ze allemaal uitproberen hihi.😍

    Ik vroeg me af of de ingeriedienten/kruiden hetzelfde zijn voor als je één grote vis bestilla wilt maken?

    Beantwoorden
  14. sumeya
    sumeya zegt:

    Assalamoe aleikoem lieve zus,

    Je bent voor mij geen x faatje maar Top Faatje!!!!!
    Moge Allah je rijkelijk belonen voor al jouw inspanningen.
    Heb dankzij jouw recept heerlijke bastilla gemaakt vandaag (klein beetje eigen draai aangegeven.)

    Echt onwijs bedankt voor je super duidelijke uitleg.ik ben echt alles behalve een keuken prinses dus voor mij echt ideaal!!! Ga zo door topper van me! Ik zal je blijven volgen in shaa Allah. Ik zal je meenemen in mijn gebeden op deze gezegende dagen.

    veel liefs
    Sumeya

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam lieve Sumeya,

      Ik heb serieus echt kippenvel gekregen van jou berichtje, zo lief en mooi maschAllah! Super graag gedaan lieve meid en jij ook bedankt voor je lieve woroden! Moge Allah swt jou belonen voor je goedheid inschAllah! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt Alhamdoelilah! Bedankt lieverd en Allahoema ameen! Xx

      Beantwoorden
  15. Sajda
    Sajda zegt:

    Hey Fatima,

    Allereerst super bedankt voor je overzichtelijk en kwalitatieve blog!!! Op de blog staat ook een recept van de kipbestilla. Is het mogelijk om de vulling van die recept ook te gebruiken voor de mini bestilla?? Daarnaast had ik nog een vraagje; ik heb de zilveren folie bakjes niet, is dit een probleem???

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Saida,

      Aah super lief, bedankt voor je lieve compliment! Ja, hoor je kunt hier ook de mini bastillas mee maken. En als je die bakjes niet hebt is het geen probleem hoor. Je kunt ook een kommetje gebruiken om de bastillas te vullen en dan leg je ze neer op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier.

      Beantwoorden
  16. Hasna
    Hasna zegt:

    Fatima, ik ben je zoooo dankbaar voor dit recept. Ik maak al jaren visbastilla, maar vond altijd al dat er iets niet klopte. Vandaag heb ik dit recept geprobeerd en het was heerlijk! Trouwens, al jouw recepten lukken bij mij altijd supergoed. Heel duidelijk omschreven en handige foto’s. Ik hoop dat je hier nog lang mee door blijft gaan 🙂

    Beantwoorden
  17. N.
    N. zegt:

    Salaam alikoem! Allereerst wil ik aangeven dat ik al meerdere recepten van je blog gemaakt heb en ze allemaal gelukt zijn dankzij de goede uitleg! Aan sommige dingen heb ik wel een eigen twist gegeven maar dat is puur in verband met smaak (bijv. iets meer of juist minder gekruid).

    Nu wil ik voor het eerst visbestillaatjes maken en ga ik natuurlijk jouw recept hanteren :-). Maar heb een aantal vraagjes:

    1) gebruik roomboter: is er een reden waarom het roomboter is en geen gewone margarine? Proef je de roombotersmaak niet terug?

    2) ik wil ze maken en invriezen: moet ik ze al wel of niet insmeren. En indien wel insmeren juist royaal insmeren? Met afbakken nogmaals insmeren?

    3) invriezen: gelijk na insmeren invriezen of nog eventjes wachten/laten rusten?

    Groetjes

    PS: ik had ergens gelezen dat je gaat trouwen? Allah ye kemmal belgheir en moge Allah SWT jullie huwelijk zegenen.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Najat,

      Allereerst bedankt voor je super lieve complimenten! Ik zal even op je vragen antwoorden en als iets niet duidelijk is, dan hoor ik het graag.

      1. Je kun het beste roomboter gebruiken, want hierdoor krijgt de bastilla een mooie goude kleur als je deze gaat afbakken. Je proeft de roomboter smaak wel terug, maar echt niet overdreven erg hoor. Gewoon een lekkere smaak. Dus ik raad je zeker roomboter aan i.p.v. margarine.

      2.Als je de vis bastilla’s wilt invriezen, dan raad ik je aan om ze nog niet af te smeren met roomboter. Doe dit pas wanneer je de bastillas uit de vriezer hebt gehaald en smeer ze dan nog even in voordat je ze in de oven afbakt.

      3.Wanneer je de bastilla hebt gevuld en gevormd kun je ze direct invriezen, geen probleem.

      Ja, ik ga inschallah trouwen. Dankjewe lieve schat echt super lief van je! Allahoema ameen inschAllah! Als iets toch nog niet duidelijk is, dan hoor ik dit graag. Xx

      Beantwoorden
  18. Safa
    Safa zegt:

    salaam faatje ik wou vragen waar je de bestilas het beste bij kunt serveren als je het gwn zo voor avond eten wil klaar klaarmaken mijn man wil ze graag eten maar heb het eigelijk nooit gemaakt.

    groetjes safa

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Safa,

      Bij een kip bastilla kun je bijvoorbeeld een frisse salade serveren of juist een iets zwaardere salade(aardappel, rijstsalade?) Maar je kunt er bijvoorbeeld ook een soepje bij serveren.

      Beantwoorden
  19. nour
    nour zegt:

    ik had een vraagje kan je de bestilla dag van tevoren maken en de volgende dag afbakken gaat voornamelijk voor 1 grote kan dat ?

    Beantwoorden
  20. Latifa wafelgha
    Latifa wafelgha zegt:

    Salam alaikom Fatima,
    Alle eerst wil ik je bedanken voor je lekkere recepten die je met ons wilt delen. Moge Allah swt jou belonen voor je inzet.
    Na het invriezen van de bastilla moet ik em eerst laten ontdooien voor het afbakken of gelijk bevroren de oven in. Alvast bedank voor je reactie.
    Groet Latifa

    Beantwoorden
  21. Noor
    Noor zegt:

    Hoi,

    Vraagjes: Waarom besprenkel je de filodeeg met boter? Kun je de boter ook weglaten? Welke boter gebruik je? Kun je de boter ook vervangen door iets anders?

    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Noor,

      Zodat de filodeeg niet zal scheuren en je een lekker smaak terug proeft. Je kunt olie gebruiken, maar dit lijkt mij niet zo lekker als roomboter. Ik gebruik roomboter van de Aldi of Lidl.

      Beantwoorden
  22. N
    N zegt:

    Wat voor filodeeg heb je hiervoor gebruikt? Dat staat er niet duidelijk in, ben bang de verkeerde te gebruiken haha.

    Dank je wel vast en ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  23. Busra
    Busra zegt:

    Hallo faat
    Ik weet niet of deze vraag al is gesteld hierboven was iets te veel reacties🙈
    Ik wil ook heel graag als Turkse visbastilla maken maar dan in een grote formaat.
    Ik denk dat de inhoud wel het zelfde is maar hoe vouw je het dan en waar in vouw je het?
    Btw i love your recepts❤️❤️❤️
    Liefs

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *