Mascarpone Aardbeientaartjes

Mascarpone Aardbeientaartjes zijn zonder twijfel een van mijn favoriete taartjes die ik met regelmaat klaarmaak wanneer ik bezoek krijg. Het ideale aan dit recept is dat je de taartjes altijd een dag op voorhand kunt klaarmaken en ze in de tussentijd alleen nog maar in de koelkast hoeft te laten staan. Als jij nou ook een liefhebber bent van een lekker en vooral simpel recept, dan ziet je bij dit recept helemaal goed! Onwijs simpel om te maken en zoals je al kunt raden heb je helemaal geen oven nodig. 

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 240 gr. koekjes naar keuze
  • 150 gr. gesmolten roomboter
  • 250 gr. mascarpone
  • 2 etl. basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • aardbeien

Bereidingswijze:

  1. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de vanillesuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom met de elektrische handmixer net niet stijf en zet de slagroom opzij.
  2. Schep de mascarpone in de kom en voeg de basterdsuiker erbij. Mix met de handmixer op middelmatige stand tot een egaal, romig mengsel dat geen klontjes bevat.
  3. Schep de slagroom bij de mascarpone en vouw de slagroom met de spatel door de mascarpone heen. Ik vind deze stap zo lekker rustgevend haha.
  4. Dek de kom af met plasticfolie en zet de mascarpone crème voor 15 minuten in de koelkast. 
  5. Rol of mix de koekjes fijn en voeg de koekkruimels toe in een kom. Giet de gesmolten roomboter erbij en meng dit goed samen. Tip! merk je dat de koekkruimels toch nog te droog zijn? Dan kun je er iets extra gesmolten roomboter aan toevoegen.
  6. Pak de vlaaivormpjes erbij en plaats op de bodem een stuk bakpapier, zodat je de taartjes er straks makkelijk uit kunt tillen.
  7. Verdeel in elk vorm 1.5 theelepel van het koekjes mengsel en druk deze goed aan tegen de bodem en tegen de randen.
  8. Plaats de gevulde vormpjes in de koelkast voor 30 minuten, zodat de koekjesbodem kan opstijven.
  9. Pak de vormpjes er weer bij en spuit in elk vormpje de mascarpone crème mooi in het rond. Tip! Schep de mascarpone crème in een spuitzak en vul hier de taartjes mee. Werkt super handig!
  10. Snijd wat verse aardbeien in stukjes en verdeel deze bovenop de taartjes.
  11. Garneer de taartjes eventueel met wat geraspte chocolade of met gesmolten chocolade.

En in deze simpele stappen kan ook jij deze lekkere mascarpone aardbeientaartjes maken en serveren aan jou vrienden of familieleden. Ze zouden nog denken dat je de hele dag in de keuken hebt gestaan voor dit lekkers!

Variatietip: gebruik in plaats van enkel aardbeien meerdere soorten fruit en rasp er eventueel nog wat chocolade bovenop. Je kunt het zo gek maken als je wilt!

Liefs,
FatimaIMG_3685 IMG_3773

43 antwoorden
  1. Selma
    Selma zegt:

    Lieve faatje,

    Je bent echt geweldig! Zocht al zolang naar zoiets lekkers om te maken.. en kijk eens vind ik het op je blog! Jij bent echt mijn inspiratiebron❤. Te veel liefde voor jou!!

    Groetjes,

    Selma

    Beantwoorden
  2. Fatima El Irari
    Fatima El Irari zegt:

    Hallo,

    Dankjewel hoor! Ik heb toch echt 80 gram gebruikt hoor, omdat de koekjes die ik gebruikte al vettig genoeg zijn. Mag ik vragen hoeveel gram jij hebt moeten gebruiken? Ik ben blij dat het heeft gesmaakt!

    Liefs,
    Fatima

    Beantwoorden
  3. Saliem
    Saliem zegt:

    Hi Fatima,

    Ik heb de taartjes afgelopen weekend gemaakt en ze waren HEERLIJK! Ik heb in totaal wel 80 gram boter gebruikt en nadat ik de taartjes heb laten opstijven in de koeling waren ze gewoon goed stevig. Thnx voor je duidelijk en lekkere recepten!

    xx

    Beantwoorden
  4. Mounia
    Mounia zegt:

    Salem Fatima,

    Ik had niet vooraf gelezen hoeveel vormpjes je er mee kan krijgen met dit recept. Denk je dat ik er ook 7 uit kan halden, met deze ingrediënten?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Assiya,

      Zulke taartjes kun je altijd een dag van te voren klaarmaken en de volgende dag pas opdienen. En de smaak is de volgende dag nog lekkerder! Ik zou de taartjes gewoon de hele nacht in de koelkast laten staan en 1 uur voordat je ze wilt serveren uit de koelkast halen. Succes meid!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *