Marokkaanse Erwtensoep (Bissara)

IMG_9938in

Wat heb je nodig?

  • 300 gram spliterwten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 ml olijfolie
  • Theelepel kurkuma
  • Eetlepel komijn
  • Theelepel gember
  • 1.5 theelepel zout
  • Halve theelepel peper
  • Snufje cayennepeper
  • Rode peper

IMG_98122

Bereidingswijze:

Check de spliterwten op eventueel steentjes of takjes en spel dan de spliterwten af onder water. Vul een pan met 1 liter water en laat dit even koken en gooi hier dan de spliterwten bij. Wanneer het begint te koken schil je de ui en snijd je deze in schijfjes. Doe de uien dan in de pan samen met de knoflook teentjes die je hebt fijn geperst. Pak dan een eetlepel van de olijfolie en doe dit bij de pan en meng dit samen. Laat het dan geheel gaar koken voor ongeveer 30 minuten totdat de erwten en de uien gaar zijn.

Bissara

Bissara1

Voeg op het eind de rest van de olijfolie toe en de kruiden en meng dit dan weer samen en breng het dan weer voor 20 minuten aan de kook. Als laatste pak je een staafmixer erbij en haal de pan van het vuur en pureer je het geheel door totdat je ziet dat er geen stukjes meer tussen zitten! Zet de pan dan weer op het vuur voor ongeveer 10 minuten. Als je vindt dat het mengsel wat aan de dikke kant is, dan kun je er weer wat water aan toevoegen en het op smaak brengen met wat peper en zout. Let op dat je er niet te veel water aan toegevoegd, anders wordt het te waterig!

Dien de Bissara op in aparte kommetjes of gebruik een groot bord. Strooi er vervolgens wat paprikapoeder overheen en komijnpoeder. Wat ik persoonlijk erg lekker vind is de Bissara eten met wat rauwe uitjes en er lekker in soppen met brood yumm!

Eetsmakelijk

49 antwoorden
  1. Lejla
    Lejla zegt:

    Meid wat heb je een mooie site mashallah:) Moge Allah (swt) jou rijkelijk belonen dat je deze recepten hier met ons deelt! Ik heb de beghrir van jou gemaakt en het was super gelukt! Normaal mislukte altijd haha maar dankzij jou is het me gelukt!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Lejla, wat een lief berichtje maschAllah! Allahuma ameen op jouw dua! Wat leuk om te lezen dat het recept ook bij jou is gelukt! Ik deel mijn recepten graag en help iedereen met liefde waar ik kan. Nogmaals bedankt lieve meid. <3

      Beantwoorden
  2. Ihsane
    Ihsane zegt:

    Salaam alaikoem lieve meid, ik wil dit maken insha’allah. Heb je misschien een ideetje wat ik erbij kan serveren? we zijn maar met zijn tweetjes..

    Liefs

    Beantwoorden
  3. Dounia
    Dounia zegt:

    Ik ga het vnd proberen in shaa Allah hopelijk lukt het.
    Ben groot fan van je site.
    Binnenkort je begrir proberen. Hopelijk komen er gauw weer wat nieuwe recepten hihi.

    Beantwoorden
  4. tunsia
    tunsia zegt:

    Hmmmm het was heerlijk ik attracties het vroeger altijd bij een marokaans buurmeisje en wist nooit wat het was maar vond het zo lekker .Dus vandaag met jou recept aan de gang gegaan en hmmmm zo lekker en ik was weer ff 8 jaar super bedankt groetjes

    Beantwoorden
  5. Samira
    Samira zegt:

    Hoi, ik heb een vraag over de rode peper. Las hierboven dat je die laat meekoken nadat alles gepureerd is. En daarna? Het ziet er lekker uit, ga ik gauw uitproberen. Groetjes Samira

    Beantwoorden
  6. dees
    dees zegt:

    heeerlijk heb deze soep vandaag gemaakt 🙂
    heb problemen met mn kaak moet 2 weken vloeibaar eten en deze soep vult lekker
    dankjewel voor je recept
    ik ga zo even verder kijken voor andere soep recepten
    groetjes dees

    Beantwoorden
  7. Ceylan
    Ceylan zegt:

    Salaam

    Ik zou graag willen weten voor hoeveel personen dit recept is. Ik krijg binnenkort bezoek en wil dit recept gebruiken voor ca 8 personen. Wat zijn de verhoudingen dan?

    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
  8. Karima
    Karima zegt:

    Heey meid, je recepten zijn top. Super leuk dat je ze met ons deelt! Alleen wanneer doe je de rode peper erbij. En haal je die er dan uit als je de bissara gaat pureren? Zie daar in de bereidingwijze niks over staan. Alvast bedankt x

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Karima,

      Dankjewel lieve meid! De rode peper gaat er eigenlijk bij wanneer je de kruiden hebt toegevoegd. Wanneer je de bissara gaat pureren haal je deze er inderdaad even uit.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  9. Salma
    Salma zegt:

    Heey meid, je recepten zijn top. Super leuk dat je ze met ons deelt! Alleen wanneer doe je de rode peper erbij. En haal je die er dan uit als je de bissara gaat pureren? Zie daar in de bereidingwijze niks over staan. Alvast bedankt x

    Beantwoorden
  10. Houda
    Houda zegt:

    Het recept is heerlijk en makkelijk te maken ben gek op jou recepten mashallah mógen we er nog veel van genieten inschallah ♡♡♡

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *