IMG_27699

Maizena cornflakes koekjes

Nou ben ik al een paar jaar bekend met de maizena kokos koekjes, maar de maizena cornflakes koekjes kende ik nog niet. Ik heb de koekjes wel vaker voorbij zien komen op internet, maar zelf heb ik ze eigenlijk nog nooit gemaakt of geproefd. Nou kwam mijn schoonzusje met dit lekker recept en oh oh wat zijn deze koekjes lekker! Hoe kan het mogelijk zijn dat ik zulke lekkere crunchy koekjes nog nooit eerder heb geproefd! Het koekje smelt gewoon op je tong en de crunchy laagje met Nutella maakt je verliefd! dus zeker een aanrader om eens zelf te maken.
Wat heb je nodig?(60 stuks)

 • 6 eigele
 • 80 gr. kristalsuiker
 • vanillesuiker
 • 250 gr. smeerboter(Bona)
 • snufje zout
 • 70 ml zonnebloemolie
 • bakpoeder
 • 600 gr. maizena

Garnering

 • Nutela
 • etl. zonnebloemolie
 • cornflakes

IMG_2367
Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Scheid he eigeel van het eiwit en zet deze even apart. Je kunt het eiwit altijd nog gebruiken voor een ander soort koekjes.

IMG_2376 IMG_2384

Voeg in een ruime kom de kristalsuiker samen met de vanillesuiker, zout en de smeerboter(Bona) toe en mix dit met je handen goed samen tot een glad mengsel. 

IMG_2395 IMG_2409 IMG_2410 IMG_2415

Voor het mengen en kneden van het deeg heb ik gewoon mijn handen gebruikt, maar je kunt ook prima een keukenmachine gebruiken.

IMG_2420

Voeg dan de eigele en de zonnebloemolie toe en meng dit goed door tot er een romig beslag ontstaat. In het begin zal het op een grote smurrie lijken, maar hoe langer je door mengt hoe beter het beslag wordt.

IMG_2481 IMG_2501
Dan gaan we nu de droge ingrediënten toevoegen aan het beslag.

Voeg de bakpoeder toe en begin dan beetje bij beetje de maizena toe te voegen. Ondertussen blijf je het goed doormengen. 

Als je zoals mij ook gewoon je handen gebruikt, dan raad ik je aan om je vingers goed te spreiden en zo het deeg door te blijven mengen, net een mixer eigenlijk.

IMG_2509 IMG_2524 IMG_2560

Stel dat het deeg alsnog ietsjes nat blijft en je er geen balletjes van kunt maken, dan kun je er een theelepel bloem aan toevoegen en weer door mengen. Het deeg is goed wanneer je het kunt vormen met je handen.

IMG_2582

Schep wat op van het deeg en rol er balletjes van. Let er wel op dat je de balletjes niet al te groot maak, want in de oven zullen ze iets gaan rijzen.

IMG_2596 IMG_2598

Leg de balletjes dan op de bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier en zet de koekjes dan voor 15 minuten in de oven op 180-200 graden. De onderkant van de koekjes zal iets lichtbruin kleuren en aan de bovenkant zullen er kleine barstjes ontstaan.

IMG_2601

IMG_2611

Laat de koekjes afkoelen en smelt in de tussentijd de Nutella au bain marie op middelmatig vuur. Voeg hier een eetlepel zonnebloemolie bij en blijf ondertussen goed doorroeren, totdat de chocolade mooi vloeibaar is geworden.

IMG_2650

Pak dan de koekjes erbij en dompel deze in de gesmolten chocolade. Let er op dat het koekje aan beide kanten en zijkant onder de chocolade zit, zodat de cornflakes straks goed blijf plakken. Met een vork kun je de koekjes makkelijk omdraai en oppakken.

Laat de koekjes boven het pannetje even uitlekken van eventueel overtollige chocolade.

IMG_2702

IMG_2704

Leg vervolgens de koekjes direct in de gekruimelde cornflakes en strooi de cornflakes bovenop de koekjes en aan de zijkanten. Ik raad je aan om de koekjes in een ruime bord te bekleden met de cornflakes, want zo kun je meerdere koekjes tegelijk pakken. Ik heb dit zoals je kunt zien in een kom gedaan, maar uiteindelijk ben ik overgeschakeld naar en bredere kom hoor, zo onhandig haha!

IMG_2677 IMG_2680

Zet de koekjes dan weer terug op de bakplaat en laat deze staan voor 10 minuten, zodat de cornflakes goed aan de chocolade kan blijven plakken. 

IMG_2710 En dan is het tijd om te genieten van deze heerlijke koekjes! Nou ik ben mijn schoonzusje dankbaar voor deze lekkere combinatie. Deze koekjes ga ik absoluut vaker maken, super lekker!

Geniet ervan en veel bakplezier!

IMG_2718

 

90 antwoorden
 1. Yasmina
  Yasmina zegt:

  Volgens mij zit er een stukje in van een ander recept. Lees: “zodat de kokos goed aan de abrikozenjam kan plakken.” Typefoutje denk ik, maar ga deze straks uitproberen!

  Beantwoorden
 2. Miena
  Miena zegt:

  Faatje ik ben geen keukenprincesss maar dankzij jou begin ik bakken echt leuk te vinden!! Zo heb ik al meerdere recepten uitgeprobeerd alles was super lekker.
  Boodschappenlijst staat klaar en vanavond ga ik deze koekjes maken 🤗 ik ben al benieuwd hoe ze gaan smaken.
  Liefs!

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo lieve Miena,

   Aah super lief jouw berichtje! Heel graag gedaan lieve schat en jij ook bedankt voor je lieve woorden! Deze koekjes ga je echt lekker vinden haha. Heel veel bakplezier en geniet er van! Xx

   Beantwoorden
   • Miena
    Miena zegt:

    Ik heb gister laat de koekjes zitten maken was pas middernacht klaar maar het was het waard. Lekker zijn ze !!! Vooral die met Nutella en C.F. omg 😅😥 ❤❤❤❤ liefs

 3. souad
  souad zegt:

  Oh my Allah het ziet er zo overheerlijk uit, ik ben een MEGA FAN vanje !!
  Ik ga na het werk gelijk boodschappen doen , en de keuken van men moeder ruïneren haha

  Njamieeee

  Beantwoorden
 4. Tahmina
  Tahmina zegt:

  Salem Fatima,
  Ik kijk echt elke dag naar op je blog haha verslaafd en mijn zussen vragen naar je recepten en die geef ik lekker niet 😜 . Dank je wel dat je deze super lekkere recepten met ons deelt.
  Alvast een top eid toegewenst.
  Tahmina

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Alaikoem salaam Tahmina,

   Aah zo lief jouw berichtje! Haha lekker slim van je! Zo kun jij lekker de keukenprinses thuis uithangen(groot gelijk hihi!) Dankjewel lieve schat! Jij ook alvast een hele mooie Eid toegewenst en geniet ervan! Xx

   Beantwoorden
 5. Nadiya
  Nadiya zegt:

  In het recept bij de ingredienten staat niks over jam..maar bij de bereidingswijze geef je aan dat de kokos aan de jam moet plakken?

  Wel of geen jam gebruiken?

  Beantwoorden
  • Meryem
   Meryem zegt:

   Hey rania, je kunt ze kopen bij de bas/dirk. Daar koop ik het altijd. Maar ze zullen het vast ook bij ah hebben. Het staat meestal naast de soep/conimex rekken. Je hebt ook paneermeel ernaast😊 Het ligt aan de indeling succes!

   Beantwoorden
 6. Zoubida
  Zoubida zegt:

  Ben blij dat ik deze recept heb gevonden. Want ik at het altijd op feestjes. En vond ze altijd lekker. Nu kan ik er zelf maken. Dank je.

  Beantwoorden
 7. Salma
  Salma zegt:

  Ik heb ze gemaakt en ze zijn zo lekker en goed gelukt.
  Er hebbeb bij mij al 4 koekjes het niet overleefd.
  Hartstikke bedankt voor het delen van deze lekkere recepten.
  En 3ied moubarak saeed inshallah.

  Beantwoorden
 8. Martina
  Martina zegt:

  Hallo Faatje,
  Heb een klein vraagje. Ik wil deze koekjes deze avond maken en ik kijk er al naar uit!
  Maar hoe zit het met het bewaren van de koekjes? Gewoon droog bewaren of is in de koelkast ook een optie?
  En eens de koekjes in de nutella moeten gedipt worden, mag de nutella warm zijn of moet dat eerst afkoelen?

  Bedankt alvast!

  Groetjes

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Martina,

   Je kunt de koekjes in een afgesloten trommel bewaren in de koelkast en de chocolade moet wel warm zijn, want anders heb je erg dikke chocolade en wordt dit een bende haha. Succes hoor!

   Beantwoorden
   • Martina
    Martina zegt:

    Dankuwel Faatje!

    Ik zou misschien toch de helft van die koekjes willen maken aangezien ik zelf niet meer super veel tijd heb deze avond (moet zeker voor etenstijd klaar zijn en ben pas tegen 19u thuis denk ik).

    Kan ik gewoon telkens de helft van de hoeveelheid die jij opsomt gebruiken?

   • Martina
    Martina zegt:

    Geen probleem!

    Het was een ramp haha.. Ik ben bruine maizena gaan halen (misschien was dat het probleem?)
    Het is me alleszins helemaal niet gelukt, het bleef maar plakkerig en pap achtig… Heb de helft van alles gebruikt buiten de maizena, heb er bijna 500 gram in gedaan omdat het me maar niet lukte… Uiteindelijk kon ik er wel bolletjes van maken, maar ze waren na enkele minuten in de oven helemaal plat en verbrand ;(

 9. Nassira
  Nassira zegt:

  Hoi Fatima,

  Al bijna 2 jaar grote fan van jou recepten.
  Tot nu toe zijn al jou recepten gelukt!
  Bedankt daarvoor..

  Vraagje over de maizena koekjes, zijn 60 stuks ongeveer een kilo?
  Weet je dat toevallig?

  Lieve Fatima,

  Ga zo door!
  Je bent top.

  Liefs Nassira

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Nassira,

   Aah dat is leuk om te lezen! Super bedankt voor je lieve compliment! Ja, dat is sowieso wel 1 kilo hoor. En door de cornflakes en chocolade worden de koekjes ook nog iets zwaarder. Succes hoor Xx

   Beantwoorden
 10. Betty
  Betty zegt:

  Hoi hoi, ten eerste bedankt voor het delen! Ik ben ze nu aan het maken en ik geniet er van.. Echter heb ik een vraagje, op het laatste stukje staat er ‘zodat de kokos goed aan de chocola kan plakken’ of iets in deze richting. Bedoel je met kokos, koekjes? #paniek

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Betty,

   Dit was een typfoutje haha. Ik bedoelde natuurlijk ”zodat de chocolade goed aan de cornflakes kan blijven plakken.” Ik heb het aangepast! Geniet er lekker van Xx

   Beantwoorden
 11. Dahbia
  Dahbia zegt:

  Heey,ik heb al een paar recepten van.je gemaakt….super fijn hoe je het allemaal uitlegt!morgen wil ik de koekjes maken alleen heb een.vraagje over de nutella….moet het gewoon oplaagvuur gesmolten worden en dan in een pannetje of onder een pan met water en dan een pannetje erop?super bedankt voor de lekkere recepten xx

  Beantwoorden
  • Fatima
   Fatima zegt:

   Hallo Dahbia,

   Dankjewel lieve meid! Ja, je hoort de chocolade op een laag vuurtje te smelten. Als je bang bent dat de chocolade verbrand, dan raad ik je aan om de chocolade met 2 pannetjes te smelten. Xx

   Beantwoorden
 12. Merae
  Merae zegt:

  Hai,
  Ik heb een vraagje, moet je het per sé in Nutella dippen, of kun je ze ook zo eten.
  Bij ons thuis is chocola helaas niet geliefd

  Beantwoorden
 13. Renee
  Renee zegt:

  Heey.
  Ik wil dit vandaag gaan maken maar hoelang kan je dit bewaren en in de koelkast of?
  Is het mogelijk om dit in te vriezen

  Beantwoorden
 14. Ley
  Ley zegt:

  Ik heb de geprobeerd. Ze waren lekker maar echt groot uitgevallen. Ik heb ze wel klein gerold. Komt dat door teveel bakpoeder misschien?

  Beantwoorden
  • Fatima
   Fatima zegt:

   Hallo Ley,

   Ja, door bakpoeder worden de koekjes sowieso groter in de oven. De volgende keer kun je iets minder bakpoeder gebruiken of je rolt de koekjes kleiner. Xx

   Beantwoorden
 15. Dina
  Dina zegt:

  Salam Fatima,

  Ik had een vraagje. Je gebruikt elke keer van die schattige spatels. Van waar heb je ze? Deze recept is trouwens een topper, ik ga het zeker maken!

  Beantwoorden
  • Fatima
   Fatima zegt:

   Alaikoem salaam Zohra,

   Ik bewaar de koekjes in een plastic trommel. Je kunt de koekjes zeker 1 a 2 weken goed bewaren. Dankjewel lieverd, Allahi barkfiek! Xx

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *