IMG_7463

American pancakes

Zoals ik al eerder aangaf had ik al een tijd lang zin in de American pancakes, en gisteren heb ik ze dus eindelijk gemaakt! American pancakes zijn dikke, en vooral luchtige pannenkoeken die in Amerika vaak worden klaargemaakt voor het ontbijt. American pancakes herinneren mij aan tekenfilms van vroeger waar ze American pancakes aten en dan met zo’n dikke klodder roomboter bovenop haha. De American pancakes zijn iets anders dan de Hollandse pannenkoeken die wij gewend zijn. Het beslag van de American pancakes is dikker en in dit recept gebruik je karnemelk in plaats van melk. En het lekkere aan deze American pancakes is dat ze echt super luchtig zijn! Wil jij de American pancakes ook binnenkort maken voor het ontbijt of voor de lunch? Lees dan snel verder voor het recept.

Wat heb je nodig? (15 stuks)

  • 2 eieren
  • 50 gram kristalsuiker
  • Zakje vanillesuiker
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • 250 ml karnemelk

Bereidingswijze:

Mix in een ruime kom de eieren goed samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout. Dit mix je voor ongeveer 2 minuten samen. Je kunt voor het mixen een electrische handmixer gebruiken dan gaat het wat sneller of je kunt zoals mij gewoon simpel een garde gebruiken voor extra spierarmen haha.

IMG_7440

IMG_7443

IMG_7447

Smelt het klontje roomboter in een koekenpan of even kort in de magnetron. Zet de gesmolten roomboter dan even apart zodat de roomboter even kan afkoelen. Wanneer de roomboter goed is afgekoeld giet je het bij het mengsel in de kom en mix je dit kort samen.

IMG_7451

Meng de bakpoeder en de bloem samen en doe de helft hiervan bij het mengsel in de kom. Giet de helft van de karnemelk er dan ook bij en meng dit voorzichtig samen voor ongeveer 1 minuut.

Voeg de rest van de bloem toe aan het beslag en giet de rest van de karnemelk er ook bij. Mix dit dan weer door het beslag. Je moet proberen het beslag niet te over mixen, want hierdoor krijg je een zwaar beslag dat niet luchtig is. Dus zodra je ziet dat de bloem is opgenomen door het natte mengsel stop je met mixen van het beslag.

IMG_7453

IMG_7454

IMG_7455

IMG_7458

Het beslag moet niet te licht zijn, maar ook weer niet te dik. Dek de kom af en laat het beslag rusten voor zeker 10 minuten. Verwarm alvast een koekenpan voor om de American pancakes af te bakken. Ik gebruik een koekenpan van Tefal die een anti-aanbaklaag heeft. Zo krijg je mooi goudbruine pancakes. Wanneer je het beslag 10 minuten hebt laten staan is het tijd om de pancakes af te bakken. 

Tijdens het afbakken van de pancakes moet je ze goed in de gaten houden en ervoor zorgen dat het vuur laag staat. Bij mij zijn er al gelijk twee pancakes verbrandt, omdat ik niet goed aan het opletten was haha.

Bak de pancakes aan beide kanten mooi goudbruin voor ongeveer 60 seconden. Je hoeft de koekenpan niet in te smeren met roomboter of zonnebloemolie als je een anti-aanbaklaag koekenpan gebruikt. Als je geen anti-aanbaklaag koekenpan gebruikt, dan kun je de koekenpan het beste wel invetten.

IMG_7459

IMG_7478

Voor het opscheppen van het beslag kun je een pollepel gebruiken of je gebruikt een maatlepel. Deze maatlepels worden vaak in Amerika gebruikt voor het afmeten en afwegen van ingrediënten. Voor het opschepen van het beslag vind ik deze maatlepels echt super handig! De maatlepels komen van de Wibra en kosten per 4 stuks €1,49

IMG_7503

IMG_7500

Tijdens het afbakken van de pancakes leg ik ze allemaal op elkaar, zodat de ene pancake de warmte door kan geven aan de andere. Zo bak ik alle pancakes af totdat het beslag op is.

Wat ik persoonlijk erg lekker vind is om de pancakes op te dienen met honing. Thuis vinden ze het weer erg lekker om er roomboter bij te eten met stroop. Ook zo lekker! Dus heb je een keer zin om lekker uitgebreid te ontbijten of te lunchen, dan is dit een erg lekker recept.

IMG_74677

45 antwoorden
  1. Nauwar
    Nauwar zegt:

    Thanks voor het delen, zien er heerlijk uit!Ik had een ander recept voor American pancakes, maar ga dit recept insha Allah ook snel uitproberen hihi xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Mauranne, je kunt ook melk gebruiken als je geen karnemelk wilt gebruiken. Karnemelk maakt de pancakes wel net iets luchtiger. Eerlijk gezegd proef je ook helemaal niks van de karnemelk terug in het recept. Succes. <3

      Beantwoorden
      • Sven
        Sven zegt:

        Het zuur in de karnemelk reageerd met het bakpoeder en vormt de luchtige belletjes in het beslag. Daarom ook het beslag 10min laten “rijzen”

    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Najat, Nee ze horen aan de binnenkant gewoon gaar te zijn. Ik denk dat je dan het vuur iets lager moet zetten en de pancakes iets langer moet laten doorbakken op een laag vuurtje.

      Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Najat, Nee de binnenkant moet gewoon gaar zijn haha. Dit komt waarschijnlijk doordat het vuur te hoog staat en hierdoor wordt de buitenkant snel gaar. Je moet het vuur iets zachter zetten en de pancakes rustig laten bakken. Succes meid. <3

      Beantwoorden
  2. Amal
    Amal zegt:

    Assalaamu alaikum, ik heb het geprobeerd, ze waren lekker alhamdulilaah. Klopt het dat de onderkant NIET zo mooi glad bruin is als de bovenkant? Ik krijg soort van baghrir/pannenkoek onderkant..

    Beantwoorden
  3. Siham
    Siham zegt:

    Jemig! Heb hier zoooo’n zin in, maar heb maar 1 ei in de koelkast 😂
    Is dat erg of kan ik het gwn maken? Of zal ik de rest van de ingredienten ook halveren?

    Groetjeees

    Beantwoorden
  4. Esma
    Esma zegt:

    Salaam, deze heb ik vorige week geprobeerd! Ze waren echt super lekker!!!! Enorm bedankt voor het delen van je recepten.

    Keep up the good work 🙂

    Liefs, Esma

    Beantwoorden
  5. kawtar
    kawtar zegt:

    Ohmyngod. Deze pannenkoeken waren zó lekker!!! Iedereen heeft er van gesmuld thuis. Dit ga ik zeker vaker maken haha. Bedankt voor het recept!! 😀

    Beantwoorden
  6. senna
    senna zegt:

    Heb speciaal karnemeld hiervoor in huis gehaald ik ga ze morgen in saa Allah maken. Ik heb alleen geen maatlepel met wat zou ik het anders kunnen doen?

    Beantwoorden
  7. senna
    senna zegt:

    kan je anders ook een maatbeker gebruiken en dan zo een klein beetje inschenken, hoeveel moet ik schenken dan ben bang dat ze te dik worden

    Beantwoorden
  8. anissa
    anissa zegt:

    hoi lieverd wat ik mij afvroeg: kan je het beslag ook de avond van tevoren maken en in de koelkast doen en dan in de ochtend de pannenkoeken bakken? of is dat niet goed voor het beslag

    Beantwoorden
  9. Llajnae
    Llajnae zegt:

    Salaam.
    Eerste keer was het prima gelukt. En inmiddels nu 4x geprobeerd maar bij mij verbranden ze gewoon! Moet ik de koekenpan eerst goed warm laten en daarna afkoelen met koud water? Of gwn goed warm maken en zodra beslag erop op een laag vuurtje? Want ik kom er niet meer uit. Heb ook tefal anti baklaag koekenpan.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam Llajnae,

      Je moet ervoor zorgen dat het vuur de hele tijd op dezelfde stand blijft. Wat ik doe is altijd het vuur laag zetten en de koekenpan goed warm laten worden. En dan de pancakes afbakken. Ook kies ik voor het afbakken van pancakes en pannenkoeken altijd voor het kleinste kookpit. Succes meid!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
  10. Amal
    Amal zegt:

    Hooi Fatima
    Ik wil graag ook de pancakes maken maar ik wil ze wat dikker kan ik dan bijvoorbeeld extra ei doen want ik heb ze liever nog dikker💋

    Beantwoorden
  11. Aziza
    Aziza zegt:

    Salaam wa 3alikoum lieve fatima ik zag bij de frambozen pancake dat je daar de eieren scheid moet dat juist niet bij deze of kan het ook gwn bij deze en js het beter of juist niet

    Alvast bedankt xx

    Beantwoorden
  12. Meryema
    Meryema zegt:

    En weer een recept van je gemaakt. Echt werkelijk alles wat ik van je site maak lukt perfect. Dit maakt me echt gelukkig!!! Heel veel liefde voor jou.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *