Lasagne

Lasagne is zeker een van mijn favoriete gerechten die ik met regelmaat door de weeks klaarmaak voor het avondeten. Het gerecht is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens snel en simpel om klaar te maken. Je hebt niet veel ingrediënten nodig om dit lekkers op je familieleden voor te schotelen!

Wat heb je nodig? (6 personen)

Gehakt marinade
  • 250 gr. gehakt
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. zout
  • 1 halve tl. kurkuma
  • 1 halve tl. komijn
  • 1 halve tl. zwarte peper
  • zonnebloemolie
Lasagnesaus
  • 1 ui in schijfjes
  • 3 kleuren paprika in blokjes
  • 300 gr. champignons
  • 800 gr. tomatenblokjes in tomatensaus
  • 1 tl. sambal
  • 1 etl. gedroogde basilicum
  • 1 etl. gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 etl. crème fraiche
  • 1 pak lasagnebladen
  • geraspte kaas

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg het gehakt erbij
  2. Schep de geperste knoflook bij het gehakt en strooi ook alle kruiden erbij. 
  3. Schep het gehakt goed om en verkruimel het gehakt met behulp van de houtenlepel tot stukjes. Bak geheel op middelmatig vuur gaar. Tip! Je kunt het gehakt ook van tevoren marineren.
  4. Voeg de gesneden uien erbij en bak het geheel mee.
  5. Voeg dan ook de gesneden paprika stukjes samen met de champignons erbij en schep alles weer goed om. 
  6. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  7. Giet de tomatenblokjes in tomatensaus toe in de pan en voeg er ook nog een theelepel sambal bij. Schep vervolgens alles nogmaals goed om. 
  8. Breng de saus dan lekker op smaak met de gedroogde rozemarijn en de basilicum. Schep de saus goed om.
  9. Voeg dan dan de crème fraîche toe, zodat je een lekkere romige saus krijgt. Tip! Als je merkt dat de saus iets te dik is, dan kun je er wat lauwwarm water erbij gieten en weer omscheppen.
  10. Pak de ovenschalen erbij en schep een volle lepel van de lasagne saus op de bodem en strijk de saus glad.
  11. Plaat de lasagnebladen bovenop de saus en druk deze ietsjes aan. 
  12. Schep dan weer wat saus bovenop en plaats daarboven weer de lasagne bladen. Herhaal deze stappen en eindig met een laagje saus.
  13. Dek de ovenschalen af met aluminiumfolie en bak de lasagne in een voorverwarmde oven voor 30 minuten op 200 graden gaar.
  14. Verwijder na 30 minuten de aluminiumfolie en strooi de geraspte kaas over de lasagne.
  15. Laat dan de lasagne voor nog eens 10 minuten doorbakken, zodat de kaas smelt.

Serveer er een lekkere salade bij en je maaltijd is compleet! Een erg simpel gerecht die je op elke dag van de week kunt klaarmaken. Wat ik vaak doe is de lasagne op voorhand klaarmaken en dan hoef ik de lasagne in de avond enkel nog even af te bakken in de oven, lekker simpel dus!

Zou je deze leuke ovenschalen ook willen hebben? Deze kun je hier bestellen. De ovenschalen zien er onwijs leuk uit en je kunt ze zowel gebruiken voor ovenschotels als voor het serveren van salades.

Liefs,
Fatima

Dit artikel is in samenwerking met Kitchen&More

52 antwoorden
  1. N.
    N. zegt:

    Salaam aleikoem Fatima, Allahoema barek wat een fijne recepten allemaal.
    Ik maak mijn lasagne altijd met wrap vallen ipv lasagne bladen.
    Deze zijn dan extra smeuïg.
    Echt de moeite waard om eens te proberen.
    ( zit je ook nooit met half gare lasagne vellen)

    Beantwoorden
  2. SA
    SA zegt:

    Salaam oe 3aleikoem,

    In je bereidingswijze staat er champignons bij toevoegen, maar dat staat er niet bij in de ingrediëntenlijst?

    Beantwoorden
  3. Siham
    Siham zegt:

    Salaam fatima bedankt voor het delen van je heerlijke recepten. Ik heb een vraagje vanwaar haal jij die tomatenblokjes in tomatensaus. En nog wen vraagje kan ik deze lasagne ook in wen normale kleine ovenschaal klaar maken.hoor van je xx

    Beantwoorden
  4. Sarah
    Sarah zegt:

    Dag Fatima,
    Hehe dat werd eens weer tijd haha
    Je bent niet meer zo actief als voorheen.
    Deel aub meer recepten met ons
    Voornamelijk de hoofdgerechten.
    Dankje wel voor dit recept. Ik kijk uit naar het recept van de kipfilet met champignonsaus.

    Groetjes

    Beantwoorden
  5. Samira
    Samira zegt:

    Ziet er weer superlekker uit! Ik ben echt een grote fan van je! Heb afgelopen week de rijst met zoete kip en de prei kerrie ovenschotel gemaakt, beide goed gelukt. Ik zou graag een recept van jou willen zien van Mexicaanse burrito’s. Kun je dat een keer maken?

    Groet,
    Samira

    Beantwoorden
  6. Saskia
    Saskia zegt:

    Goedemorgen Fatima,

    Via Google terecht gekomen op je blog en wat heb je een leuke blog zeg! Ik ga dit gerecht vanavond proberen.

    Liefs,
    Saskia

    Beantwoorden
  7. Nimet
    Nimet zegt:

    Ik heb vrijdag de schaaltjes ook besteld en als het goed is komen ze vandaag binnen! Heb alle ingrediënten al in huis gehaald haha. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  8. Wahiba
    Wahiba zegt:

    Salaam Fatima, bedankt om zo’n leuke lekkere recepten te plaatsen. De ook een grote fan van je. Wil meer van je zien inscha’allah.

    Beantwoorden
  9. Anoniem
    Anoniem zegt:

    Lasagne heb ik afgelopen maandag gemaakt en het was heerlijk! Dankjewel. Ik zou ook heel graag meer hoofdgerecht recepten willen. Bijvoorbeeld een lekkere tagine recept.

    Beantwoorden
  10. Kijker
    Kijker zegt:

    Hoi Fatima. Super leuke video met een rustgevende stem. Ik heb een vraag over je gerecht. Je hebt 2 schalen gebruikt. Hoeveel mensen kunnen ervan eten van de hoeveelheid ingredienten die je hebt gebruikt? 🙂

    Beantwoorden
  11. Rania
    Rania zegt:

    Kan ik ook die tomatenblokjes in tomatensaus van de lidl of dirk gebruiken welke raad je me aan en lasagne bladen kan ik ook van lidl halen toch die kleine pak champignons zit 250 gram in is dat genoeg of moet het echt 300 gram zijn
    Ik wil nu maken daarom

    Beantwoorden
  12. Rania
    Rania zegt:

    Nee ik ga het vandaag in shaa allaah maken gisteren is niet gelukt was laat thuis vanwegen stage pas 8 uur wie gaat nog koken haha

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *