Kruidnoten Tiramisu

25 november 2015Fatima El Irari

Prep time:

Cook time:

Serves:

Van het weekend maakte ik deze kruidnoten tiramisu toetjes en oh wat hebben wij er van genoten! Onwijs simpel om te maken en de smaak is geweldig! Heb je nog een heleboel kruidnoten in huis liggen? Dan zeg ik, maak deze kruidnoten Tiramisu voor jezelf en geniet er lekker van!

Wat heb je nodig? (4 stuks)
Mascarpone crème:
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 250 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
Extra
  • 1 tl. cacapoeder
  • 1 tl. koek&speculaaskruiden
  • 500 gr. kruidnoten
  • 4 glazen of 1 schaal/bakvorm
Bereidingswijze:
  1. Giet de koude slagroom in de kom en voeg de vanillesuiker de klopfix erbij.
  2. Mix de slagroom met de elektrische handmixer goed stijf. Dek de slagroom af en zet de kom even opzij.
  3. Schep de mascarpone in een aparte kom en voeg het andere zakje vanillesuiker erbij.
  4. Mix geheel samen met de elektrische handmixer, tot een glad mengsel dat geen klontjes bevat.
  5. Pak de slagroom erbij en schep deze bij de mascarpone in de kom. Spatel de slagroom met de spatel er voorzichtig doorheen. Je vouwt als het ware de slagroom door de mascarpone heen.
  6. Dek de kom af en zet deze even opzij.

  7. Verdeel wat kruidnoten op de bodem van de glazen.
  8. Verdeel een volle eetlepel van de mascarpone crème bovenop de kruidnoten in het glas. Strijk met de achterkant van de lepel de crème glad. 
  9. Verdeel weer wat kruidnoten bovenop de crème en eindig weer met een laagje van de mascarpone crème op.
  10. Plaats de toetjes voor zeker 1-2 uur in de koelkast, zodat de kruidnoten lekker zacht worden en de mascarpone crème er goed in kan trekken.
  11. Voordat je de kruidnoten tiramisu opdient, strooi je er nog wat koek&speculaas kruiden en wat cacaopoeder overheen.

Ik denk dat vele op dit moment van het jaar wel een lading kruidnoten in huis hebben liggen, dus zo’n lekker toetjes recept komt als geroepen! 

Liefs,
Fatima

Print recept

Nutrition

40 Comments

  • L.A.

    25 november 2015 at 18:14

    Hi meid,

    Wat ziet het er weer heerlijk uit, ik ga dit zeker proberen!
    mag ik vragen waar je de koek & speculaaskruiden vandaan hebt en hoelang ze maximaal in de koeling mogen staan?

    Alvast bedankt!

    1. xfaatje

      26 november 2015 at 08:08

      Hallo Loubna,

      Dankjewel lieve meid! De koek & speculaaskruiden kun je bij de Albert Heijn halen. De tiramisu kan een hele dag in de koelkast blijven staan.

  • Mika

    25 november 2015 at 20:20

    Ziet er heerlijk uit! Bedankt om het met ons te delen, deze maak ik zeker! ?

    1. xfaatje

      26 november 2015 at 08:09

      Hallo Mika,

      Heel graag gedaan en bedankt voor je lieve compliment! Xx

  • Fatima

    26 november 2015 at 14:07

    Asalam lieve meid,

    Kan ik ook kant en klare slagroom gebruiken ? Als dat kan heb ik dan 1 busje bodig im die te mengen met de mascarpone.
    Alvast bedankt voor je antwoord.

    Je bent een topper?

    1. xfaatje

      27 november 2015 at 07:52

      Hallo Fatima,

      Ja, hoor dat kan zeker, maar dan zou ik niet een busje slagroom gebruiken. Je kunt dan het beste zo’n pak geklopte slagroom gebruiken. Die kun je ook in de koeling vinden, naast de ongeklopte slagroom. Dankjewel lieverd Xx

  • laila

    29 november 2015 at 12:46

    Dag faatje, kan je ook monchou gebruiken in plaats van mascopone?

    1. xfaatje

      29 november 2015 at 13:11

      Hallo Laila,

      Jazeker, dat kan ook hoor. Succes! Xx

  • Samira

    29 november 2015 at 13:12

    Meid ik ben echt blij dat jij dingen zo goed uitlegd met video’s en de perfecte uitleg uitgetypt ga zo door!!! By the way je hebt echt een mooie stem haha

    1. xfaatje

      30 november 2015 at 07:59

      Hallo Samira,

      Ah, super lief van je! Haha vind je dat ik een mooie stem heb ja? Ik vind het nog steeds gek om mijn stem terug te horen haha. Dankjewel lieve schat!

  • Shukran

    5 december 2015 at 18:54

    Hey!

    My God dit ziet er heerlijk uit mashaAllaah! Zeker gauw uitproberen, ik vroeg me af waar die glaasjes vandaan zijn?

    1. xfaatje

      5 december 2015 at 20:52

      Hallo Shukran,

      Haha dankjewel lieve meid! Glazen komen van de Ikea Xx

  • Mariëlle

    9 december 2015 at 14:13

    Aaah goddelijk! Dit zou echt niet misstaan in een restaurant of tijdens een high tea. Ik weet dat Sinterklaas inmiddels alweer voorbij is, maar zoiets kan toch ook prima tijdens het Kerstdiner? Ik kijk er nu al naar uit!

    1. xfaatje

      9 december 2015 at 15:07

      Hallo Mariëlle,

      Dit is ook echt lekker inderdaad haha. Ja hoor tijdens het kerstdiner kun je dit ook zeker serveren. Als je geen kruidnoten meer kunt krijgen, dan kun je altijd nog bastonge gebruiken hmm. Succes meid en laat het smaken!

  • Meltem

    12 december 2015 at 12:04

    Heey ik had een vraagje. Kan ne ipv pepernoten ook bastogne koek gebruiken?

    1. xfaatje

      12 december 2015 at 14:23

      Hallo Melten, ja hoor dat kan zeker!

  • siham

    15 december 2015 at 10:49

    hallo xfaatje had een vraagje vanwaar jij je beslag kommen koopt. xx

    1. xfaatje

      15 december 2015 at 12:42

      Hallo Siham,

      Deze beslagkommen heb ik een tijd geleden bij de Kruidvat gekocht. Je kunt ook bij de Cook&Co kijken, daar hebben ze ook zulke beslagkommen Xx

  • siham

    6 februari 2016 at 14:50

    Salam ou3likoem xfaatje ik had een vraagje als je van die dessertglazen niet hebt kun je het ook in normale glazen doen xx

    1. xfaatje

      10 februari 2016 at 18:43

      Alaikoem salaam Siham,

      Ja, hoor geen probleem! Xx

  • Oumniya

    11 april 2016 at 12:31

    Dag lieve meid.
    Ik ga ze maken met bastogne koek. Alleen ben van plan ze een dag van te voren maken, wordt de koek dan niet zacht?
    Geldt ook voor de Oreo monchou toetjes?

    Ga zo door!
    Xxx

    1. xfaatje

      12 april 2016 at 12:14

      Hallo Oumniya,

      Ja, de koek wordt zacht, maar dat is juist de bedoeling hihi. Als je dit niet wilt, dan kun je het beter een paar minuten voor het serveren pas klaarmaken. x

  • Zainab

    21 april 2016 at 19:30

    Hi Fatima,
    Mag vragen waar je die dessert glazen hebt gekocht?

    1. xfaatje

      22 april 2016 at 07:09

      Goedemorgen Zainab,

      De dessertglazen komen van de Ikea.

  • Suzan

    23 juni 2016 at 20:54

    Hello Fatima,

    Ik ben helemaal gek op je site! Je legt alles zo goed en uitgebreid uit. Ik heb het ook gemaakt en het was heerlijk en dat dankzij jou! Vooral doorgaan!

    1. xfaatje

      24 juni 2016 at 07:55

      Hallo Suzan,

      Ah, dat is erg lief van je! Bedankt voor je lieve woorden meis! Xx

      1. Fatima

        3 juni 2020 at 15:06

        Salam Fatima

        Ik heb een opdracht voor school en ik moet paar vragen antwoorden en er staat: hoelang dit resept duurt ?
        Weet jij misschien de antwoord op de vraag want hier staat het niet bij

      2. Fatima El Irari

        4 juni 2020 at 13:49

        Alaikoem salaam Fatima,

        Je bent ongeveer 40 minuten bezig om de toetjes te maken en dan moeten ze nog voor ongeveer 1 a 2 uur de koelkast in.

  • naz

    5 december 2016 at 15:21

    nodig je ook je fans uit als proefkonijn, zoveel lekkers krijg water tanden vanuit me stomme mobiel haha. Ma shaa allah keep up the good work!

    1. Fatima

      7 december 2016 at 07:56

      Hallp Naz,

      Haha dat zou leuk zijn! Nou hup de keuken in en lekker bakken jij. :p

  • Laila

    9 september 2017 at 08:48

    Dag Fatima,

    Ik wil graag dit recept maken voor ongeveer 20 glaasjes (die kleine plastic van blokker) weet je misschien met welk aantal ik dit recept moet verdubbelen?

    Alvast bedankt!

    Keep up your great work..

    1. Fatima El Irari

      9 september 2017 at 09:31

      Hallo Laila, Ik zou dan het recept 3 keer verdubbelen en dan zou je meer dan genoeg hebben, want de glaasjes zijn al niet zo groot. Succes! Xx

  • fatiha

    10 november 2017 at 09:33

    salaam; is de klopfix echt nodig? ga zo door love youre site xxx

    1. Fatima El Irari

      10 november 2017 at 18:15

      Alaikoem salaam Fatiha,

      De klopfix zorgt ervoor dat de slagroom goed stevig wordt, maar je kunt ook de klopfix vervangen door 1 eetlepel kristalsuiker. Dankjewel lieve schat! Xx

  • Karima

    14 november 2017 at 21:17

    Kan ik de perperkoeken vervangen met speculoos ?

    Liefs, Karima

    1. Fatima El Irari

      15 november 2017 at 07:21

      Hallo Karima,

      Jazeker, dat kan ook.

      Liefs,
      Fatima

  • Zohra

    2 december 2017 at 09:03

    Hey faat, ik wilde het ook maken alleen wil ik het in ovenschaal doen.moet ik het recept dan verdubbelen? Ik hoor graag van je wil het van de week maken. Gr. Zohra

    1. Fatima El Irari

      2 december 2017 at 09:31

      Hallo Zohra,

      Je kunt het ook in een ovenschaal maken hoor, alleen zorg ervoor dat de ovenschaal niet al te groot is. Zodat je straks niet van die platte stukken krijgt. Hoe groot is de ovenschaal ongeveer? Xx

  • Merve Kilinc

    21 juli 2020 at 15:09

    Hey Fatıma,

    Ik wil deze binnenkort proberen😍 heb je voor de mascarpone crème nou 2 zakjes vanillesuiker nodig?

    1. Fatima El Irari

      21 juli 2020 at 21:31

      Hi Merve,

      Je hebt voor de slagroom een zakje vanillesuiker nodig en voor de mascarpone. Xx

Comment ReplyCancel Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige recept Volgende recept