Kruidnoten tiramisu

Van het weekend maakte ik een kruidnoten tiramisu en oh wat hebben wij hier lekker van genoten! Jullie weten onderhand wel dat ik echt een toetjes gek ben, dus zo een recept hadden jullie wel kunnen verwachten haha. Dus als je nog opzoek bent naar een makkelijk, snel en vooral lekker dessert voor bijvoorbeeld sinterklaasavond of gewoon omdat je er zin in hebt, dan moet je zeker deze kruidnoten tiramisu eens uitproberen!

Wil je elke keer als eerste mijn foodvideo’s zien? Abonneer je dan hier op mijn kanaal.

Wat heb je nodig? (4 glazen)

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • zakje klopfix
  • thl. cacapoeder
  • thl. koek&speculaaskruiden
  • 500 gram kruidnoten
  • 4 glazen

Bereidingswijze:

Zorg ervoor dat je het bekertje slagroom in de koeling laat staan totdat je het wilt gaan gebruiken.

Giet de inhoud van het bekertje slagroom in een kom en voeg hierbij het zakje vanillesuiker en het zakje klopfix. Mix dan met de elektrische handmixer de slagroom stijf voor ongeveer 4 minuten. Als je een garde gebruikt, dan ben je wel langer bezig, daarom raad ik ook een elektrische handmixer aan.

Wanneer de slagroom goed stijf is dek je de kom af en zet je de kom even apart.

IMG_5849 IMG_5851

IMG_5864 IMG_5868

Haal de mascarpone uit het kuipje en voeg hier het zakje vanillesuiker aan toe. Roer dit dan met een spatel of met een houtenlepel flink samen. Blijf net zo lang doorroeren, totdat het mengsel iets vloeibaar wordt.

Pak dan de geklopte slagroom er weer bij en voeg deze toe aan de mascarpone. Spatel dit dan met de spatel er voorzichtig doorheen. Dus je vouwt als het ware de slagroom door de mascarpone mengsel heen.

Wanneer je het mengsel goed hebt gemengd zet je het even apart.

IMG_5874 IMG_5879

 

Pak de glazen erbij en leg op de bodem wat kruidnoten. Zelf heb ik de kruidnoten door midden gesneden, zodat je straks tijdens het eten op elke plek een stukje kruidnoot meeneemt haha.

IMG_5886

Schep dan een volle eetlepel van de mascarpone/slagroom mengsel in het glas. En strijk met de achterkant van een theelepel het mengsel glas. Voor het opscheppen van hebt mengsel gebruik ik een ijslepel en dit werk echt ideaal!

Leg dan weer op het mengel wat kruidnoten en hierop schep je weer een volle eetlepel van het mascarpone/slagroom mengsel.

IMG_5898 IMG_5900

Je herhaal deze stappen, totdat het glas helemaal vol zit. Je kunt deze tiramisu ook makkelijk in een grote schaal maken in plaat van allemaal aparte glazen te gebruiken.

Zet de kruidnoten tiramisu voor minimaal 4 uur in de koelkast, zodat de kruidnoten lekker zacht worden en het mengsel er goed kan intrekken.

IMG_5906

Strooi nog wat koek & speculaas kruiden over de tiramisu heen en eindig nog met een laagje cacaopoeder.

IMG_5908 IMG_5910

Het leuke en vooral handige aan een tiramisu recept, is dat je het altijd een dag van te voren kunt klaarmaken en op de dag zelf bijvoorbeeld op een feestje kunt serveren. Handig toch? Ik denk dat iedereen op dit moment van het jaar wel pepernoten in huis heeft liggen, dus probeer dit recept eens uit zou ik zeggen. Ook leuk om deze tiramisu tijdens sinterklaasavond op 5 december te serveren. Gegarandeerd dat dit een succes wordt! Te enthousiast ik weet het haha!

Eetmakelijk!

IMG_5912IMG_5933

30 antwoorden
  1. L.A.
    L.A. zegt:

    Hi meid,

    Wat ziet het er weer heerlijk uit, ik ga dit zeker proberen!
    mag ik vragen waar je de koek & speculaaskruiden vandaan hebt en hoelang ze maximaal in de koeling mogen staan?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  2. Fatima
    Fatima zegt:

    Asalam lieve meid,

    Kan ik ook kant en klare slagroom gebruiken ? Als dat kan heb ik dan 1 busje bodig im die te mengen met de mascarpone.
    Alvast bedankt voor je antwoord.

    Je bent een topper👍

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Fatima,

      Ja, hoor dat kan zeker, maar dan zou ik niet een busje slagroom gebruiken. Je kunt dan het beste zo’n pak geklopte slagroom gebruiken. Die kun je ook in de koeling vinden, naast de ongeklopte slagroom. Dankjewel lieverd Xx

      Beantwoorden
  3. Samira
    Samira zegt:

    Meid ik ben echt blij dat jij dingen zo goed uitlegd met video’s en de perfecte uitleg uitgetypt ga zo door!!! By the way je hebt echt een mooie stem haha

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Samira,

      Ah, super lief van je! Haha vind je dat ik een mooie stem heb ja? Ik vind het nog steeds gek om mijn stem terug te horen haha. Dankjewel lieve schat!

      Beantwoorden
  4. Mariëlle
    Mariëlle zegt:

    Aaah goddelijk! Dit zou echt niet misstaan in een restaurant of tijdens een high tea. Ik weet dat Sinterklaas inmiddels alweer voorbij is, maar zoiets kan toch ook prima tijdens het Kerstdiner? Ik kijk er nu al naar uit!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Mariëlle,

      Dit is ook echt lekker inderdaad haha. Ja hoor tijdens het kerstdiner kun je dit ook zeker serveren. Als je geen kruidnoten meer kunt krijgen, dan kun je altijd nog bastonge gebruiken hmm. Succes meid en laat het smaken!

      Beantwoorden
  5. Oumniya
    Oumniya zegt:

    Dag lieve meid.
    Ik ga ze maken met bastogne koek. Alleen ben van plan ze een dag van te voren maken, wordt de koek dan niet zacht?
    Geldt ook voor de Oreo monchou toetjes?

    Ga zo door!
    Xxx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Oumniya,

      Ja, de koek wordt zacht, maar dat is juist de bedoeling hihi. Als je dit niet wilt, dan kun je het beter een paar minuten voor het serveren pas klaarmaken. x

      Beantwoorden
  6. Suzan
    Suzan zegt:

    Hello Fatima,

    Ik ben helemaal gek op je site! Je legt alles zo goed en uitgebreid uit. Ik heb het ook gemaakt en het was heerlijk en dat dankzij jou! Vooral doorgaan!

    Beantwoorden
  7. naz
    naz zegt:

    nodig je ook je fans uit als proefkonijn, zoveel lekkers krijg water tanden vanuit me stomme mobiel haha. Ma shaa allah keep up the good work!

    Beantwoorden
  8. Laila
    Laila zegt:

    Dag Fatima,

    Ik wil graag dit recept maken voor ongeveer 20 glaasjes (die kleine plastic van blokker) weet je misschien met welk aantal ik dit recept moet verdubbelen?

    Alvast bedankt!

    Keep up your great work..

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *