IMG_9164

Krokante Tortilla Wraps

Tijdens de Ramadan serveren wij bijna dagelijks verschillende hapjes voor de iftar. Letterlijk vanaf het moment dat ik op sta om naar het werk te gaan ben ik al aan het bedenken wat ik die avond ga klaarmaken. Ik denk dat meerdere zich hier wel in herkennen  haha. Laatst zag ik op de Facebook van onze topper Cuisine la Nima lekkere tortilla hapjes voorbij komen en ik had er gelijk zin in! Deze hapjes had ik nog nooit eerder gezien of gemaakt, en ik besloot om ook maar eens een keer deze hapjes uit te proberen. Deze tortilla wraps bereid je in een handomdraai en de smaak is echt te lekker voor woorden! Ideaal als je niet zoveel tijd hebt om in de keuken te staan, maar toch lekker hapjes wilt bereiden. Gaan jullie je ook wagen aan deze lekker, krokante tortilla wraps?

Wat heb je nodig?(8 stuks)

  • 200 gram gehakt
  • 3 uien
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • Theelepel kurkuma
  • 8 tortilla wraps
  • Eetlepel bloem
  • Eetlepel water
  • 2 eieren
  • Paneermeel
  • Chilisaus

IMG_9054

Bereidingswijze:

Marineer het gehakt zoals je gewend bent of gebruik mijn recept op het gehakt te marineren, en zet het gehakt even apart. Pel de uien en snijd de uien in schijfjes. Doe dan ongeveer twee eetlepels zonnebloemolie in een ruime koekenpan en laat het warm worden. Bak hierin de uien glazig, en doe hier dan de kaneel, kristalsuiker en de kurkuma bij. Roer dit even om, en laat de uien mooi goudbruin bakken voor ongeveer 20 minuten. Giet de uien vervolgens op een bord, en zet het bord even apart.

IMG_6763

IMG_6785

Doe in dezelfde koekenpan nogmaals twee eetlepels zonnebloemolie en laat dit weer warm worden. Bak in de koekenpan het gemarineerde gehakt mooi goudbruin voor ongeveer 10 minuten. Pak het bord met de uien er weer bij en gooi dit bij het gehakt. Roer dit samen, en laat het gehakt samen met de uien voor nog eens 10 minuten doorbakken. Giet het mengsel vervolgens op een bord of vergiet en laat de vulling goed afkoelen voordat je het gaat gebruiken.

IMG_9063

Stap 1.

Haal de tortilla wraps uit de verpakking en leg ze even apart op een bord. Maak dan per een de tortilla wraps vochtig met een beetje water en verwarm ze kort in een koekenpan. En met kort bedoel ik dus echt iets van 10 seconden, net totdat de tortilla wraps zacht worden en je de tortilla wraps goed kunt buigen. Wat ik doe is telkens een tortilla wrap warm maken, en dan direct vullen. Dus niet alle tortilla wraps warm maken, en dan pas gaan vullen. Op deze manier kunnen de wraps afkoelen, en dan zullen de tortilla wraps niet meer zo makkelijk op te rollen zijn. Voor het dichtplakken van de tortilla wraps gebruik je een bloem mengsel die je maakt met bloem en water. Doe in een kommetje de eetlepel bloem, en de eetlepel water. Meng dit goed samen tot een vloeibaar mengsel. Met dit mengsel ga je dus straks de randen van de tortilla wrap dicht plakken.

IMG_9098

Stap 2.

Leg een voorverwarmde tortilla wrap op je werkplek. Leg 2 eetlepels gehakt vulling net onder het midden van de tortilla wrap en verspreid de vulling in de lengte. Houd de randen en de bovenkant van de tortilla wrap wel vrij van de vulling.

IMG_9073

Stap 3.

Pak de onderzijde van de tortilla wraps en leg deze over de vulling heen, en schuif deze iets onder de vulling door.

IMG_9076

Stap 4.

Rol de tortilla wraps voor de helft goed stevig op. Tijdens het rollen van de tortilla wraps blijf je de tortilla wrap strak naar je toetrekken. Je moet er wel rekening mee houden dat je niet al te hard kunt trekken, want dan zal de tortilla wraps scheuren. Vouw de rechterzijde naar de binnenkant toe en herhaal deze stap ook met de linkerzijde. De vorm ziet er uiteindelijk uit als een envelop.

IMG_9083

Stap 5.

Rol de tortilla wraps voor de helft stevig op, en bestrijk de randen van de bovenkant met een theelepel van het bloem mengsel die je hebt gemaakt, en rol vervolgens de tortilla wrap strak weer verder op naar boven.

IMG_9110

IMG_9086

Stap 6.

Leg de gevulde tortilla wraps op een bord en werk zo de rest af. Klop in een ruime kom de twee eieren, en in een andere kom doe je de paneermeel. Ik heb dit keer gekozen voor de naturel paneermeel van de Lidl, maar je kunt ook kiezen voor een paneermeel waar extra kruiden doorheen zitten, ook erg lekker! Kun je de paneermeel met kruiden niet vinden, dan kun je natuurlijk ook zelf kruiden aan de paneermeel toevoegen. 

Leg de tortilla wrap in het geklopte ei net zo lang totdat de gehele tortilla is bedekt met het eimengsel. Haal de tortilla wrap uit het eimengsel en houd de tortilla wrap boven de kom, en laat het even uitlekken.

IMG_9119

IMG_9129Stap 7.

Leg de tortilla wrap vervolgens direct in de kom met de paneermeel. Zorg ervoor dat alle kanten van de tortilla wrap de paneermeel raken, want anders zal de tortilla wrap tijdens het bakken barsten. Let er ook op dat wanneer je de tortilla wrap uit het eimengsel haalt en je het even hebt laten uitlekken je de tortilla wrap direct in de paneermeel legt, want dan is de tortilla wrap nog nat en zal de paneermeel goed blijven plakken.

Wat bij mij het makkelijkst werkt is om mijn rechter hand te gebruiken wanneer ik de tortilla wrap in het geklopte ei leg en mijn linkerhand te gebruiken voor het paneren. Zo blijven je handen schoon, en gaat er niks plakken wat erg irritant kan zijn haha.

IMG_9134

IMG_9137

Stap 8.

Leg de tortilla wrap op een bord en werk zo de rest van de tortilla wraps af. Zet de tortilla wraps vervolgens in de koeling voor zeker 30 minuten, voordat je de tortilla wraps gaat afbakken. Deze stap moet je absoluut niet overslaan! Door de tortilla wraps in de koeling te zetten, wordt de krokante laag goed koud en hierdoor zullen de tortilla wraps niet gaan barsten tijden het bakken.

IMG_9153

Stap 9.

Verwarm een hoeveelheid zonnebloemolie in een ruime koekenpan. Bak de tortilla wraps aan beiden kanten mooi goudbruin. Blijf tijdens het bakken van de tortilla wraps er wel bijstaan, want ze zijn zo klaar.

IMG_9156

Zoals je kunt zien heb je niet veel nodig om deze heerlijke tortilla wraps klaar te maken. Je kunt natuurlijk zoveel variëren in de vulling als je zelff wilt, maar ik raad jullie wel aan om een keer deze vulling te gebruiken, erg lekker! Hier thuis zijn we er echt gek op, en ik zal deze tortilla wraps zeker vaker op onze Ramadantafel serveren.  Ik wil jullie hierbij ook nog even doorverwijzen naar de Facebook pagina van Cuisine la Nima voor heerlijke gerechten. Veel plezier met het maken van dit lekkers, en ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vonden. Hieronder kun je een berichtje achterlaten. 

IMG_9187

47 antwoorden
  1. Nadia
    Nadia zegt:

    Salamo 3alaykom,

    Ik heb deze gisteren gemaakt, maar ik vind de vulling echt niet mijn smaak. Elhemdoellilah. Heb de mini harchas gemaakt en die zijn wel in de smaak gevallen.

    Elhemdoellilah. Bedankt voor het delen van je recepten.

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam 3likoem Nadia, dat kan hoor. Dan kun je de volgende keer jouw eigen recept gebruiken voor de vulling. Ben blij dat de harcha heeft gesmaakt. Graag gedaan. <3

      Beantwoorden
  2. Laila
    Laila zegt:

    Bedankt voor je recept!
    Heb jij kleine of grote tortila’s gebruitkt? Kan ik ze alsvast oprollen en dan in de koelkast leggen voor in de avond?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Laila, graag gedaan meis. Ik heb kleine tortilla’s gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook grote gebruiken. Ja, hoor je kunt ze nu alvast vullen, en in de koelkast zetten. Scheelt je straks werk hihi. Succes en alvast smakelijk. <3

      Beantwoorden
  3. Senaa
    Senaa zegt:

    Selaam Fatima,

    De wraps plakken bij mij niet. Wat doe ik verkeerd? En besmeer je alleen het laatste stukje met het meelmengsel of de helft? Ik hoor graag van je. Shoukran. Xx

    Beantwoorden
  4. Souad
    Souad zegt:

    Hoi Schat,

    Ik ga deze morgen maken met kip omdat mijn bezoek niet van gehakt is haha.
    Maar kan ik dan de kip in kleine blokjes snijden of kipgehakt nemen wat is het beste?

    Gr Souad

    Beantwoorden
  5. NadiyaJaan
    NadiyaJaan zegt:

    Hey Salaam Faatje! Ik heb ze gisteren gemaakt en mijn ouders broer en man waren er gek op! Ik moet ze vandaag weer maken! Alleen moet ik er nu meer maken… Super lekker recept! Kan niet wachten om nog meer te proberen!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Salma,

      Bedankt meid! Jazeker dat kan. Nadat je de tortilla wraps even in de koelkast hebt gezet, kun je ze direct in een trommel of in zakjes inpakken en dan invriezen.

      Beantwoorden
  6. Wassila83
    Wassila83 zegt:

    Salaam Fatima ik was al fan van je op m.nl en nu volg ik je op FB . Tbark Allah 3liek. ..

    Ik heb deze vandaag gemaakt ben zeer benieuwd naar de smaak. .

    Beantwoorden
  7. soraya
    soraya zegt:

    Heerlijk recept!! we hebben er echt van genoten en de vulling is super lekker.
    Ik vond het eerst een beetje gek kaneel, suiker met gehakt, maar wat was het lekker!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *