IMG_2110

Kokos truffels

Elk jaar weer maak ik deze kokos truffels voor het Suikerfeest! Deze kokos truffels zijn niet alleen onwijs lekker, maar ook nog eens super gemakkelijk te maken en het het handigste is, dat je geen oven nodig hebt voor deze koekjes! Voor deze koekjes heb je in totaal maar 4 ingrediënten nodig en binnen een handomdraai zet je ze al op tafel! Altijd handig zo voor het Suikerfeest toch? Weet jij misschien nog niet welke koekjes je wilt maken voor het Suikerfeest? Dan raad ik je zeker deze heerlijke zachte truffels aan!

Wat heb je nodig?(30 stuks)

  • 200 gr. amandelen
  • 250 gr. galetten wafels
  • 400 gr. witte chocoladepasta
  • 300 gr. geraspte kokos
  • extra geraspte kokos

IMG_1890

Bereidingswijze:

Vul een pannetje met water en kook hierin de amandelen voor ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Verwijder dan het water, pel de amandelen en dep deze goed droog.

IMG_1865

Voeg 1 theelepel zonnebloemolie toe in een koekenpan en bak hierin de amandelen mooi licht bruin. Houd de amandelen goed in de gaten, want ze kleuren snel!

Leg vervolgens de amandelen op een stuk papier, zodat de overtollige olie wordt opgenomen en laat ze volledig afkoelen.

IMG_1873

Nadat de amandelen goed zijn afgekoeld maal je deze fijn in een keukenmachine en voeg je het amandelmeel toe in een ruime kom, zodat je straks genoeg ruimte hebt om alles samen te mengen.

IMG_1900

IMG_1906

Pak dan de galetten wafels erbij en breek deze in vier stukken. Gooi deze ook in de keukenmachine en maal deze fijn tot fijne kruimels. Je kunt ook andere soort koekjes gebruiken, als je deze koekjes niet in huis hebt of niet lust.

Voeg de koekkruimels toe in de kom samen met de amandelmeel.

IMG_1910 IMG_1916

Voeg dan de witte chocoladepasta toe in de kom. Het is handig om de chocoladepasta van de voren op een warme plek te zetten, zodat de chocolade iets zachter wordt en je er zo makkelijk mee kunt werken.

Het handigst is om de chocoladepasta met een spatel uit de pot te halen.

IMG_1928

Voeg dan de geraspte kokos toe en meng dit flink samen met een spatel of met je handen. Als je merkt dat het mengsel nog iets te nat is, dan voeg je er nog iets meer geraspte kokos aan toe en meng je het weer goed samen. Let op; het mengsel hoort sowieso iets plakkerig te zijn!

Als je geen bolletjes kunt vormen van het mengsel, dan raad ik je aan om meer chocoladepasta toe te voegen.

IMG_1931 IMG_1941

Voor het vormen van de truffels gebruik ik een koffie lepeltje voor gelijke bolletjes, maar je kunt dit natuurlijk ook gewoon uit de losse pols doen.

IMG_1952

Schep een volle lepel op van het mengsel en draai er kleine bolletjes van met de binnenkant van je vingers.

IMG_1955 IMG_1976

Rol de kokos truffels door de extra geraspte kokos en vorm ze nog even kort tot een bolletje. 

IMG_1977 IMG_1978

Zet de kokos truffels eventueel in een papiertje en zet deze dan apart op een bord. Heb je geen papiertjes, dan kun je de truffels ook makkelijk zonder op een bord plaatsen.

IMG_1974

Werk zo de rest van de truffels af en zet ze in de koelkast, zodat ze lekker kunnen opstijven.

Na 1 uur zijn de kokos truffels lekker stevig en kun je er lekker van genieten!

IMG_1986

Maak deze kokos truffels een zelf en ik kan je garanderen dat ook jij deze in de toekomst vaker zult maken. Lekker handig dat je voor deze lekkernij niet eens een oven nodig hebt!

Succes met de voorbereidingen van het Suikerfeest!

Liefs,

Fatima Zohra

IMG_2098

56 antwoorden
  1. Saffiyah
    Saffiyah zegt:

    Salaam aleikum Fatima,
    Wat een heerlijk recept weer. Ik ga het zeker morgen maken! Maar ik heb een vraagje hoeveel koko truffels haal je er uit?
    Groetjes!

    Beantwoorden
  2. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Lieve faatje,

    Geweldig alternatief. Met werk heb ik haast geen tijd om lang bezig te zijn id keuken dus dit komt goed uit!
    Gebruik je btw de hele chocopot hiervoor of niet? En is het misschien handig om die chocopasta voor 10 sec in de magnetron te plaatsen?

    Moge Allah swt jou rijkelijk belonen!

    Beantwoorden
  3. Souhailla
    Souhailla zegt:

    Hooi Fatima,,
    Super bedankt voor dit recept, ziet et goed uit en ga het zeker proberen!
    Klein vraagje … Hoeveel haal je ongeveer uit dit recept, dan weet ik namelijk of ik rekening moet houden met de hoeveelheden 😊
    Groetjess

    Beantwoorden
  4. Mounia
    Mounia zegt:

    Lekker! Heb zojuist een nieuwe keukenmachine gekregen en ben helemaal in de stemming om allerlei lekkernijen te maken 😋.. Nog wel ’n vraagje, waar haal je die vormpjes vandaan?😊

    Beantwoorden
  5. Gizem
    Gizem zegt:

    Ziet er heel goed uit! Vroeg me alleen af waar je die papiertjes hebt gekocht? Ik zie alleen maar grote voor muffins
    Ik ga het zeker uitproberen met Suikerfeest!

    Beantwoorden
  6. Meryem
    Meryem zegt:

    Salam aleykum

    Had 2 vraagjes , kan ik ook gewoon de maria koekjes gebruiken? En ipv witte chocolade nutella bijvoorbeeld

    Dankjewel voor het delen van dit recept💕

    Beantwoorden
  7. Yaleesah
    Yaleesah zegt:

    Oooh wat ziet dit er weer lekker uit ! Ik ga dit zeker proberen, wat een geweldige recepten heb je.
    Nu alles nog zelf een keer proberen.

    (L)

    Beantwoorden
  8. Ilham
    Ilham zegt:

    Ik heb gemerkt dat je aan 300 gr chocoladepasta echt niet genoeg hebt met de hoeveelheden ‘droge’ ingrediënten. Het mengsel wordt niet één geheel en is te droog. Verder leuk recept!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Ilham,

      Bij beide recepten heb ik echt meer dan genoeg gehad een 300 gram. Als dit niet het geval is bij jou, dan kun je er altijd iets meer aan toevoegen! Bedankt meis!

      Beantwoorden
  9. Ouarda
    Ouarda zegt:

    Salaam. Ik wil je alleen ff zeggen dat ik het uitstekend uitgelegd vind. Geweldig gewoon hoe je alles zo duidelijk uitlegt. Complimenten!

    Beantwoorden
  10. Alyah
    Alyah zegt:

    Salaam Fatima,

    Heb je recept vandaag gemaakt, dacht ik verdubbel gelijk het recept,gezien ik een grote familie heb.

    Maar het mengsel wilde maar geen soepel deeg worden, het bleef maar droog, net natte kruimels. Ik heb alles 10 x gecheckt en ik heb alles correct verdubbeld. Zelfs nadat ik mijn restant witte chocopasta heb toegevoegd bleef het droog…
    En onze lokale ah heeft geen witte chocopasta meer (geliefd bij de marokanen voor koekjes)

    Heb je een tip hoe ik het toch tot een zacht soepel deeg kan krijgen.

    Thanks!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Alyah,

      Ik ben een beetje laat met reageren. Ik hoop dat het alsnog is gelukt? Je kunt namelijk ook chocolade smelten en deze erbij doen. Inschallah is het je gelukt!

      Beantwoorden
  11. Omaima
    Omaima zegt:

    Hoi Keukenprinses,

    Kun je amandelen weglaten? en wat kun je als alternatief gebruiken?
    Ben namelijk allergisch voor amandelen,pinda’s etc.

    Beantwoorden
  12. Leila
    Leila zegt:

    Salam!

    Ik heb vaak je recepten gemaakt en ze lukken altijd perfect en zijn heerlijk. Maar dit x lukt het niet. Kloppen de ingrediëntaantallen wel? Ik heb 200gr kokos gedaan ipv 300gr omdat het me al erg veel leek. En inmiddels heb ik 400gr chocoladepasta ipv 300 gr gedaan. Maar nog steeds is het zo droog dat ik er geen bolletjes van kan maken.

    Liefs,
    Leila

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam, Ik maak deze koekjes al jaren op deze manier en ze lukken altijd. Als je geen balletjes kunt vormen, dan moet je er altijd meer pasta aan toevoegen.

      Beantwoorden
  13. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Salaam Fatima,

    Ook ik had veel chocolade nodig dan 300 gram om de boel te binden. Ik hoop niet dat het ten koste gaat vd smaak. Want Het bleef droog en korrelig met 300 gram chocolade, ik kon er geen balletjes van maken.

    Hoe bewaar je ze het best? In een koektrommel en dan in de koelkast laten? Of in een kooktrommel in de kast?

    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Bouchra, Als je er geen bolletjes van kunt maken, dan voeg je inderdaad meer chocolade toe. De smaak zal gewoon goed zijn hoor. Ja, in een trommel en dan in de koelkast. Xx

      Beantwoorden
  14. Tahmina
    Tahmina zegt:

    Salam Fatima,
    Ik had een vraag, kan ik deze koekjes invriezen voor een dag ? Want ik wil ergens meenemen en ik ben bang dat ze onderweg stuk gaan.

    Beantwoorden
  15. Omaima
    Omaima zegt:

    Salaam Alaikom Faatje,

    Wat kun je als vervanger gebruiken als je geen amandelen mag hebben hihi..
    Ben namelijk allergisch voor pinda’s amandelen etc.

    Beantwoorden
  16. Saar
    Saar zegt:

    Hoii Fatima,
    Ik heb de koekjes vandaag proberen te maken alleen waren ze helaas niet gelukt. Het mengsel bleef droog waardoor ik er geen bolletjes van kon maken en toen ik meer pasta had toegevoegd werd het veel te zoet.

    Beantwoorden
  17. Salima
    Salima zegt:

    Salaam alaikom
    Vandaag op jouw gestuiterd. Superleuk mashallah. Vanaf nu blijf ik je volgen inchallah.
    Vraagje kan ik die amandelen ook vervangen door walnoten?
    Ik ga het recept binnenkort maken en dan in roze vormpjes doen voor mijn kraamtijd inchallah 😊

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *