Kiwi vlaai cake

Heb jij ook weleens iets klaargemaakt wat zo lekker smaakte en waar je zo trots op was? Nou ik had dat afgelopen weekend met deze lekkere gevulde cake. Eerlijk gezegd heb ik maar wat lopen puzzelen met het recept en hier is uiteindelijk een goed recept en een lekker cake uitgekomen. Ik twijfelde nog met de hoeveelheid van het beslag, maar gelukkig heb ik goed weten te gokken haha. De vorm die ik heb gebruikt voor deze cake vind ik zo leuk, omdat die aan de bovenkant een diepe bodem heeft en je de cake zo makkelijk kunt vullen met een vulling. Deze cake is super simpel om te maken, ziet er leuk uit en het belangrijkste smaakt heerlijk! 

Wat heb je nodig? (8 personen)

 • 2 eieren
 • 80 gram kristalsuiker
 • Zakje vanillesuiker
 • 100 ml zonnebloemolie
 • 2 eetlepels melk
 • 100 gram bloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • Snufje zout

IMG_7514

Bereidingswijze:

Mix in een beslagkom de eieren samen met de suiker en het zakje vanillesuiker goed romig voor ongeveer 5 minuten. Als je een handmixer gebruikt, dan mix je het ook voor 5 minuten op de hoogste stand. Giet er dan de zonnebloemolie bij en de twee eetlepels melk. Mix dit dan weer samen, totdat alles goed is opgenomen.

IMG_7520

IMG_7526

IMG_7529

IMG_7531

Voeg dan de bloem eraan toe die je samen hebt gemixt met het zout en de bakpoeder en mix dit dan eerst voor ongeveer 1 minuut op de laagste snelheid en dan nog eens voor ongeveer 2 minuten op de hoogste snelheid, tot een vloeibaar beslag. Wanneer de bloem is opgenomen door het natte mengsel stop je direct met mixen, want het moet een luchtig beslag worden. Pak dan een spatel erbij en ga er kort mee door het beslag, zodat je zeker weet dat de droge ingrediënten goed zijn opgenomen in het beslag.

IMG_7537

Wanneer je hebt beslag goed hebt gemixt zet je het even opzij. Pak dan de cakeblik erbij en vet deze ietsjes in met wat zonnebloemolie. Strooi dan twee eetlepels bloem in de cakeblik en verdeel de bloem dan over heel de cakeblik, totdat heel de bloem aan de cakeblik plakt. Ga dan nog een keer kort met de spatel door het beslag heen en giet het beslag vervolgens in de vorm.Verdeel met de spatel voorzichtig het beslag over de cakeblik.

IMG_7544

IMG_7545

Stop vervolgens de cakeblik in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 40 minuten, totdat de cake mooi goudbruin van kleur is. De eerste 30 minuten moet je de oven zeker niet openen, want dan zakt de cake ik. Ik open de oven altijd na 30 minuten om de cake te checken.

IMG_7551

Wanneer de cake in de oven zit is het tijd om de vulling te klaar te maken en het fruit te snijden. Voor de vulling heb ik banketbakkersroom gebruikt uit een zakje. Bij de inhoud van het zakje hoef je enkel 400 ml koud water toe te voegen en het te mixen voor ongeveer 8 minuten. Je zult merken dat de banketbakkersroom niet direct stevig wordt, maar dit gebeurt pas wanneer je de banketbakkersroom in de koelkast zet. Dan zal het gaan opstijven en wordt het beslag automatisch dikker. Als fruit heb ik gekozen voor Kiwi, maar je kunt natuurlijk elk fruit gebruiken die jij zelf lekker vindt.

IMG_7555

IMG_7563

IMG_7566

IMG_7571

Wanneer je de banketbakkersroom en het fruit hebt klaargemaakt zet je dit opzij. Haal de cake uit de oven en laat het op een rooster goed afkoelen. Het is de bedoeling dat de cake echt volledig is afgekoeld, want wanneer de vulling erop gaat moet het er niet vanaf smelten haha. Tweede reden waarom het belangrijk is dat de cake volledig is afgekoeld is, omdat de cake dan makkelijk uit de vorm komt zonder dat het blijft plakken aan de bodem. En aangezien je bij deze vorm geen lossen bodem hebt, was ik zo bang dat de cake alsnog zou blijven plakken haha. Maar gelukkig is de cake er perfect uitgekomen, zonder kleerscheuren haha!

IMG_7576

Pak dan de banketbakkersroom uit de koelkast en verdeel deze over de bovenkant van de cake. Je kunt hier een spatel voor gebruiken en als je deze niet hebt, dan kun je ook de achterkant van een eetlepel gebruiken. De banketbakkersroom moet wel goed stevig zijn, anders zakt het fruit naar de bodem van de cake. Pak dan het fruit erbij die je in plakjes hebt gesneden en verdeel het fruit dan over de banketbakkersroom. 

IMG_7581

IMG_7585

IMG_7586

Deze Kiwi Vlaai Cake heb ik afgelopen weekend klaargemaakt, toen we mensen over de vloer kregen. En ik heb letterlijk alleen maar complimenten ontvangen. Iedere vond de taart zo lekker en vooral de combinatie met banketbakkersroom en kiwi is erg lekker. Ik vind persoonlijk de cake de volgende dag nog lekkerder dan de dag dat je de cake klaarmaakt. De volgende dag is de banketbakkersroom goed in de cake getrokken. Het idee van het decoreren met de kiwi heb ik langs zien komen op instagram.

Deze cake is dus ideaal als je die een dag van te voren wilt klaarmaken voor bijvoorbeeld een feestje of voor een etentje dat je organiseert. Ben je dus opzoek naar een simpele, lekkere cake waar je zeker minder dan een uur mee bezig bent? Dan raad ik je zeker dit recept aan. Hoop dat jullie dit recept net zo lekker vinden als wij hier thuis!

IMG_7611

IMG_7594

 

 ff1

 

58 antwoorden
 1. Fatima
  Fatima zegt:

  Topppperrrr!!!! Ga zo door, jouw recepten pakken nooit verkeerd uit, omdat je ons letterlijk mee laat kijken in de keuken. Precies afgewogen maten en foto’s maken het bijna onmogelijk om het te verpesten x

  Beantwoorden
 2. Hakima
  Hakima zegt:

  Hallo.

  Hier vandaag gemaakt. Maar de koek was hard geworden en niet zo zacht. Enige idee wat ik verkeerd heb gedaan. Foto kan ik niet sturen via hier. Anders had ik dat gedaan.

  Groetjes vanuit België!

  Beantwoorden
 3. Mirjam
  Mirjam zegt:

  Jouw recepten zijn zo geweldig, makkelijk en goed te volgen, ik heb veel van je kookkunsten geleerd. Elke keer probeer ik iets nieuws en het lukt meteen. Ga zo door meid!en bedankt voor je recepten. Groetjes Mirjam

  Beantwoorden
 4. Khadija
  Khadija zegt:

  Ik heb de taart vandaag gemaakt, 2 maal. Mijn bakblik is 28 cm dus was het een redelijk platte koek. Ik heb dan de ingrediënten met 1/3 vermeerderd, toen was het perfect. Ik heb een heteluchtoven zodus waren 40 min veel te lang, 20 tot 30 min was voldoende. Ik heb de banketbakkersroom zelf gemaakt, en dan ananas, kiwi en aardbeien als topping gebruikt. Iedereen heeft gesmuld, wat een makkelijk recept waar je niet al teveel tijd in moet steken. Bedankt voor het delen van jouw recepten xx

  Beantwoorden
 5. Siham
  Siham zegt:

  Ohh machallah faatje, jou vlaai ziet er echt super lekker uit. Ik ga dit zeker uitproberen. Je hebt alles ook zo goed en duidelijk uitgelegd. Heel lief van je <3

  Beantwoorden
 6. Amal
  Amal zegt:

  Heb de taart net gemaakt alleen was ie te droog en hard. Heb het wel 40 min in de oven gezet met 170 graden. En mijn bakvorm is 28 cm moet ik de hoeveelheden dan verdubbelen?

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Amal, Ik denk dat je de cake iets te lang in de oven hebt laten staan, vandaar dat de cake droog was. Mijn cakeblik is 26 cm, dus als je een vorm gebruik van 28 cm dan zou uik het recept 1/3 verdubbelen.

   Beantwoorden
 7. Nabila
  Nabila zegt:

  Salam Fatima,
  Als ik de cake gemaakt heb en gevuld heb met de room en de kiwi hoe moet ik deze dan bewaren als k hem pas volgende dag wil serveren. Moet ie dan de koelkast in of mag hij gewoon op kamertemperatuur blijven? Hoor graag van je.. Xx

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Nabila, Je kunt de cake dan het beste in de koelkast stoppen. Haal de cake voor het serveren een uur eerder uit de koelkast, zodat die op kamertemperatuur kan komen. Succes meid!

   Beantwoorden
 8. Khaoula
  Khaoula zegt:

  Hee fatima!

  Bij de cake was de cake veels te bruin na een halfuur, kurkdroog en ingezakt. Dit terwijl ik precies heb opgevolgd wat hier staat. Ook netjes alles afgewogen!

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Hallo Khaoula,

   Dan denk ik dat dit komt doordat de temperatuur van de oven te hoog heeft gestaan. Elke oven is weer anders, dus daar moet je rekening mee houden. Op hoeveel graden heb je de oven gezet? Tip om de volgende keer de temperatuur iets lager te zetten. Stel je ziet dat de cake de volgende keer iets sneller bruin is geworden maar de binnenkant nog niet gaar is, dan kun je een stuk folie op de cake leggen zodat de cake niet meer kleurt en de binnenkant van de cake kan dan wel verder garen.

   Beantwoorden
 9. Assia
  Assia zegt:

  Salaam ou alaikoem Fatima,
  Ik wil deze heerlijke en makkelijk uitzienende taart morgen maken in shaa Allah, alleen heb ik jammergenoeg deze vorm niet. Zou je een paar andere vormen kunnem noemen die ik zou kunnen gebruiken? Ik hoop dat je snel reageert. X

  Beantwoorden
 10. Esmaa
  Esmaa zegt:

  Hey,ik heb op dit moment alleen slagroom die ik nog moet opkloppen in mijn koelkast kan ik dat erop doen??maar wat zou je erop kunnen zetten???

  Beantwoorden
 11. Fatima
  Fatima zegt:

  Salaam jouw taart ziet er echt superlekker uit. Ik wil hem ook graag maken maar ik vind jouw bakblik niet in de hema. Kan ik het ook ergens anders halen of kan ik het ook in andere bakvormen doen?
  Xxxx

  Beantwoorden
  • xfaatje
   xfaatje zegt:

   Alaikoem salaam Fatima,

   Dankjewel lieve meid! Ja, hoor dit recept kun je ook in een andere vorm maken hoor geen probleem! Ik raad je dan wel een vorm aan van 20 cm of 24 cm

   Beantwoorden
 12. simi
  simi zegt:

  Hoi lieve meid, ik heb een bak vorm van 30cm! wat zou de ingrediënten zijn voor 30 cm bakvorm! Ben zelf niet zo handig met bakken, ga eerste keer proberen! help mij aub…groetjes

  Beantwoorden
 13. Sara
  Sara zegt:

  Mijn bakvorm is 30 cm welke producten moet ik in meerderheid gebruiken? En kan ik inplaats van kristalsuiker wat anders gebruiken?

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *