Kip soufflés

Als ik zo terugkijk op mijn blog, dan merk ik toch wel dat ik de laatste paar weken veel hapjes heb klaargemaakt haha, maar goed dit komt natuurlijk door de Ramadan. Helaas zit de ramadan er weer bijna op en oh wat ga ik het missen. Er waren een paar dagen die zwaar vielen, maar de sfeer die de ramadan meebrengt ga ik zeker missen. Maar goed laatst heb ik dus weer een lekker hapje klaargemaakt voor de iftar. In de eerste instantie wist ik niet zo goed hoe ik dit hapje zou noemen, maar nadat ik de hapjes had geserveerd deed het mij denken aan kaassoufflés haha. Dus hierbij geef ik ze de naam ‘kip soufflés’. Deze hapjes zijn gemaakt van boterhammen, ja je leest het echt goed van boterhammen. Ik ben op dit idee gekomen nadat ik dit heerlijk hapje op de facebook pagina van Kouzina djel Sousou voorbij zag komen.(deze pagina bevat zulke lekkere recepten hmm. Zeker een kijkje nemen dus!) Ik heb de hapjes gevuld met kip, groenten en een lekker sausje. Het lekkere aan dit hapje is dat de buitenkant erg krokant is en de binnenkant gevuld is met een heerlijke vulling. Als je al fan bent van mijn voorgaande hapjes recepten, dan raad ik je zeker aan dit eens uit te proberen!

Wat heb je nodig? (10 stuks)

  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • rode paprika
  • gele paprika
  • champignons
  • sambal
  • zoetzure wok saus
  • peper
  • zout
  • 3 eieren
  • paneermeel
  • 10 witte boterhammen
  • etl. water
  • etl. bloem

Materialen

  • mes
  • snijplank
  • deegroller

Bereidingswijze:

Snijd de ui in schijfjes en zet het even apart. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en zet deze ook even apart. Snijd de kipfilet ook in kleine blokjes en zet dit apart. Zoals je kunt zien op de foto heb ik de kipfilet  niet al te klein gesneden, maar dit kun je beter wel doen. Want dit zal straks makkelijk zijn tijden het vulling van de hapjes. Als je grote kipfilet stukken tussen de vulling hebt zitten, is er een kans dat het brood zal scheuren.

IMG_1499

Verwarm ongeveer twee eetlepels zonnebloemolie in een ruime koekenpan en bak hierin de uien mooi glazig. Doe hier dan de paprika bij en laat het goed meebakken met de uien. Roer het tussendoor een paar keer door en doe er dan de kipfilet blokjes bij. Roer dit weer goed samen en kruid het geheel met de peper en zout.

IMG_1532 IMG_1535

IMG_1549

Als laatste voeg je de champignons erbij en meng je dit voorzichtig samen. Ik bak de champignons altijd als laatste, omdat deze snel gaar worden. Als ik deze al vanaf het begin erbij zou gooien, dan zouden de champignons erg slap worden en hun vorm verliezen.

IMG_1554

Als laatste voeg je de helft van het flesje zoetzure wok saus erbij en een eetlepel van de sambal. Let op! In het flesje woksaus dat je op de foto ziet zit helaas alcohol! Dus je zou even een ander merk moeten gebruiken. Meng dit weer goed samen, totdat de groenten en de kip de saus hebben opgenomen. Laat dit op een hoog vuurtje goed door pruttelen. De vulling is zo goed als klaar wanneer het sausje is ingedikt. Blijf ondertussen wel voorzichtig door de saus roeren.IMG_1563

Wanneer de saus goed is ingedikt zet je het vuur uit en giet je de vulling op een bord. Het kan misschien lijken dat de saus nog iets te dun is, maar de saus zal dikker worden naarmate het is afgekoeld. De vulling moet volledig afgekoeld zijn voordat je het gaat gebruiken.

IMG_1574

In de tussentijd dat de vulling aan het afkoelen is kun je het brood alvast gaan snijden. Zoals ik al aangaf gebruik ik voor dit recept brood. Je kunt het eigenlijk zien zoals je tortilla’s gebruikt of bladerdeeg voor andere hapjes. Ik heb gekozen voor witte casino brood, omdat casino brood een vierkante vorm heeft en dit vind ik persoonlijk makkelijk werken. Hierdoor krijg je ook mooie rechthoekige vormen.

Leg een plakje brood op een snijplank en snijd de korstjes van het brood eraf. Als je dit niet zou doen, dan zouden de randen te dik zijn om deze dicht te plakken. Overgebleven korstjes kun je bijvoorbeeld roosteren en er paneermeel van maken. Altijd beter dan het weggooien natuurlijk. Of je geeft het aan de duiven zoals ik heb gedaan haha!

IMG_1591

IMG_1609

Pak een deegroller erbij en rol het plakje brood goed plat. Let er vooral goed op dat je de zijkanten van het brood ook goed plat rolt.

IMG_1616

Schep een volle eetlepel van de kip vulling op en leg deze net iets onder het midden van het plakje brood. Let er wel op dat de kip vulling de zijkanten van het brood niet raakt.

IMG_1627

Voor het dichtplakken van het brood gebruik je een bloem mengsel die je maakt met bloem en water. Meng in een kommetje de eetlepel bloem en de eetlepel samen. Meng dit goed samen tot een vloeibaar mengsel. Met dit mengsel ga je dus de randen dichtplakken.

IMG_9098

IMG_1628

Pak het plakje brood van de bovenzijde op en klap deze dicht naar beneden. Druk de zijkanten van het brood goed aan met je vingers, totdat de zijkanten goed aan elkaar blijven plakken. Leg het gevulde broodje op een bord en werk zo de rest af totdat je alles hebt gehad.

IMG_1637

IMG_1650

Klop in een ruime kom de twee eieren los en in een andere kom doe je de paneermeel. Ik heb dit keer gekozen voor de naturel paneermeel van de Lidl, maar je kunt ook kiezen voor een paneermeel waar extra kruiden doorheen zitten, ook erg lekker! Kun je de paneermeel met kruiden niet vinden, dan kun je natuurlijk ook zelf kruiden aan de paneermeel toevoegen.

IMG_1656

Leg de kip soufflé in het geklopte ei net zo lang totdat alles is bedekt met het eimengsel. Haal de kip soufflé vervolgens uit het eimengsel en laat het even uitlekken boven de kom.

IMG_1667

IMG_1676

Leg de kip soufflé vervolgens direct in de kom met de paneermeel. Zorg ervoor dat alle kanten van de kip soufflé de paneermeel raken, want anders zal de kip soufflé tijdens het frituren barsten.

IMG_1681

Wat bij mij het makkelijkst werkt is om mijn rechter hand te gebruiken wanneer ik de kip soufflé in het geklopte ei leg en mijn linkerhand te gebruiken voor het paneren. Zo blijven je handen schoon, en gaat er niks plakken wat erg irritant kan zijn haha.

Leg de gepaneerde kip soufflé op een apart bord en werk zo de rest af totdat je alles hebt gehad. Zet kip soufflés vervolgens in de koeling voor zeker 60 minuten, zodat de kip soufflés goed kunnen koelen.

IMG_1687

Wanneer de kip soufflés lang genoeg in de koeling hebben gestaan kun je ze direct gaan frituren. Vul een pan met een hoeveelheid zonnebloemolie en frituur de kip soufflés aan beide kanten mooi goudbruin.

IMG_9156

Deze kip soufflés ga ik gegarandeerd vaker maken in de toekomst, omdat ze gewoon zo lekker zijn en je er bijna geen genoeg van kunt krijgen haha. Ook met dit recept kun je weer elke vulling nemen die jij lekker vindt. Vooral met chilisaus zijn ze heerlijk! Binnenkort organiseer ik een verjaardagsfeest voor mijn zusje en deze hapjes zullen zeker geserveerd worden. Ik zou zeggen probeer dit lekkers eens uit en laat mij weten wat je ervan vindt.❤

IMG_1743

75 antwoorden
  1. Hajet
    Hajet zegt:

    Ziet er goed uit! Ik volg jou sinds kort pas helaas! Maar wat ik tot nu toe van jou geprobeerd heb valt goed in de smaak. Bij mij thuis zijn ze helemaal weg van mijn probeersels en dat zijn dus jouw recepten. Je doet het erg goed!! Gr Hajet

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Hajet, Ach beter laat dan nooit toch haha! Bedankt lieve meid. Ben blij dat jullie er allemaal van genieten. Als je ooit vragen hebt dan weet je mij te vinden. <3

      Beantwoorden
      • Hajet
        Hajet zegt:

        Ik zou graag wat meer cake en taart recepten willen hebben. Heb je die ergens op jouw blik staan?

  2. Meryem
    Meryem zegt:

    Omgg dit ziet er zooo lekker uitt 😍 ik ga het zeker proberen dankjewel voor al je moeite je maakt super goeie fotos , duidelijke uitleg en natuurlijk fantastische eet recepten die je altijd met ons deelltt ga zo dooorr ❤️😊

    Beantwoorden
  3. Femke
    Femke zegt:

    Ziet er weer heerlijk uit, deze ga ik snel een keer maken maar ik verwacht dit niet meer deze Ramadan te doen.. Ach.. een hapje kan altijd he. Ik zag deze op je Instagram en had hier toen al zin in, lijkt me heerlijk.. Weer een super fijn recept <3!

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Femke, bedankt lieve schat! Ik ga ook geen hapjes meer bereiden deze laatste dagen. Vandaag ga ik echt maar eens aan de koekjes beginnen inschAllah. Ga jij nog iets van koekjes maken? <3

      Beantwoorden
  4. Lamyae
    Lamyae zegt:

    ik heb ze gemaakt en ze waren super lekker! Mijn complimenten voor al je kookkunsten en recepten die je hier plaats. Super lekker!

    Beantwoorden
  5. Fatima
    Fatima zegt:

    Salamou aleykoum,
    I wanted to congratulate you on all your recipes that are just GORGEOUS ! I’ve made ​​a few like this one . it was really good. I am for almost a year , and I appreciate what are your photos are very clear , even though I do not know the language netherlands . But luckily Google translation exists! And what’s unfortunate is that a Paris where I am we do not have the same product , so sometimes I drop the recipe. Long live your site and continue to share your gift for cooking.

    Ses you soon

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Dear Fatima, first of all thank you so much for your kind words. I am happy to read to you like my blog! Alhamdoelilah that you still can translate the recipes to understand them. If you ever do not understand something, you can always send me a message. Thanks again! <3

      Beantwoorden
  6. Kaoutar
    Kaoutar zegt:

    Ik kijk nu voor het eerst op je blog en ben al helemaal verliefd! Heb zin om van alles uit te proberen. Ik ga inchallah morgen beginnen met de kip souffles ! Heel duidelijk allemaal en ziet er bovenal zeer smakelijk uit…

    Mashallah wtbarkellah 3lik!

    Beantwoorden
  7. Souad
    Souad zegt:

    Salam faat je,

    Ik heb de kipsouflees gemaakt en ze zijn heerlijk. Chokran. Wat ik mij wel af vroeg is of je de kopspijkers kunt invriezen?

    Groetjes
    Souad
    r

    Beantwoorden
  8. Faatje
    Faatje zegt:

    Hey,

    Kan je dit ook met bruin brood maken of smaakt het dan niet lekker. En kan het ook in kokosolie of liefst in de oven?
    Wil het graag maken en als het mogelijk is gezond variant. En anders doe ik het gewoon volgend recept! Alvast bedankt.

    Beantwoorden
  9. fan
    fan zegt:

    Assalaamu alaykoum

    Ik vind jouw recepten echt super! Heb al verschillende uitgeprobeerd en kwamen altijd heel lekker uit.
    Vandaag wil ik deze kipsouflé eens proberen

    Ik heb wel opgemerkt dat er alcohol zit in die woksaus van dat merk

    Je zou beter conimex merk gebruiken

    Groetjes

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam,

      Dank je wel voor je lieve complimenten! Klopt, achteraf heb ik het ook gezien. Inderdaad van Conimex zijn ook lekker! Alsnog bedankt voor het aangeven!

      Beantwoorden
  10. fatima zohra
    fatima zohra zegt:

    hoi hoi in de wok saus van Albert heijn zit geen alcohol in het recept was heerlijk dank je voor het mee delen

    gr fatima zohra

    Beantwoorden
  11. Dounia
    Dounia zegt:

    salaam…
    ik had een vraagje.. ik ben er nu mee bezig om het te maken,
    Alleen het lijkt alsof casino brood te klein is en als ik het vul en dicht wil maken breekt het:(
    Wat kan ik het beste doen?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Alaikoem salaam Dounia,

      Je kunt dan het beste de vulling iets kleiner maken, dus de kip in kleinere stukjes en niet teveel opscheppen. Is het uiteindelijk nog gelukt?

      Beantwoorden
      • dounia
        dounia zegt:

        shokran voor je reactie!
        ja het is mij gelukt! ze waren heerlijk!!
        heb er gelijk paar ingevroren:$

  12. Yvonne
    Yvonne zegt:

    Ik heb gisteren de soufflés gemaakt en ze waren heel erg lekker. Bedankt voor de recepten, zo komen we de Ramadan wel door insha’Allah.

    Beantwoorden
  13. Siham
    Siham zegt:

    Masahallah ik heb ze gemaakt ze waren echt lekker..en jou recepten lukken altijd subhanallah je legt het ook goed uit.. en heerlijk!!!!

    Beantwoorden
  14. Hasna
    Hasna zegt:

    Gister dr kipsoufles gemaakt en ze waren heerlijk! Waren binnen no time op haha ik heb idd de korsten van t brood gebruikt ipv paneermeel je krijgt er een lekker krokant korstje van. Zeker voor herhaling vatbaar! Dankje 😘

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Hasna,

      Ah, super meid! Ik heb zelf de korstjes nog niet gebruikt om er mee te paneren, maar nu ik jouw berichtje zo lees, dan ga ik dat binnenkort ook een proberen hoor!

      Beantwoorden
  15. Safae
    Safae zegt:

    Ik heb ze laatst gemaakt en ze waren verrukkelijk! Tbarkellah 3lik wat moest ik toch zonder al je lekkere recepten haha. Alleen ik heb een vraagje zou het ook lekker zijn als je garnaaltjes ipv kip gebruikt?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Safae,

      Aah wat lief dit! Super bedankt voor je lieve compliment haha! Ik ben blij dat het heeft gesmaakt alhamdoelilah! Jazeker, met garnalen kan het ook hoor. En nu je het zegt dit lijkt mij ook erg lekker haha! Smakelijk alvast Xx

      Beantwoorden
  16. Elif
    Elif zegt:

    Alles ziet er zo lekker uit, krijg er nu al honger van hihi 🙂
    Wat ik ook zo mooi vind aan jouw pagina is, dat alles zo duidelijk beschreven is en vooral met afbeeldingen maakt het veel makkelijker.

    Beantwoorden
  17. El Amraoui Fatima
    El Amraoui Fatima zegt:

    Salaam naamgenootje,

    Bedankt voor het receptje!! Heb het al een aantal keer uitgeprobeerd en waren heerlijk!
    Mijn echtgenoot is verzot op kaas en vroeg mij af of ik jouw vulling kan vervangen door kaas, zodat je kaassouffles hebt. Zo ja, welke kaas gebruik ik het best en hoeveel per soufflé?

    Alvast bedankt voor je antwoord.

    Groetjes
    Fatima

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Fatima,

      Aah super meid! Ja hoor dat kan ook. Ik zou dan kaasblokjes gebruiken en per souffle misschien 3 blokjes in de lengte? Let er wel op dat als de blokjes iets te groot zijn je deze in iets kleinere stukjes snijdt, zodat het brood niet scheurt haha Xx

      Beantwoorden
      • El Amraoui Fatima
        El Amraoui Fatima zegt:

        Super bedankt voor je antwoord!
        Ga ik zo gauw mogelijk uittesten …

        Groetjes
        Fatima

  18. Mv.H
    Mv.H zegt:

    Salaaam!

    Ik ben vandaag boodschappen wezen doen om dit recept te maken. Toen ik las wat er allemaal in de woksaus zit las ik dat er alcohol inzit.
    Ik heb zelf van een ander meek gehaald waar er gwen alcohol in zit.
    Wilde dit even melden.
    Nou de hapjes zijn bijna klaar en dan ga ik er van smullen.

    ga zo door meid.

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Alaikoem salaam,

      Klopt inderdaad wat je zegt meid. Ik hoorde achteraf ook dat er alcohol in de woksaus zit. Ik ga het direct even aanpassen(vergeet dit telkens te doen!) Ik hoop dat het heeft gesmaakt lieverd!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  19. Rachida
    Rachida zegt:

    Beste Fatima,
    Ik wil deze hapjes graag voor de komende ramadan maken. Nog even over het invriezen, doe je dat voor of nadat je ze afbakt?

    Beantwoorden
  20. Fatima
    Fatima zegt:

    Dag Fatima

    Allereerst bedankt voor al je leuke recepten.
    Over laatst zag ik deze op je snap passeren en was je mama deze aan het maken. Ze was ze wel in een muffinplaat aan het steken en dan aan het vullen?
    Kan je even uitleggen of dit dezelfde zijn?
    En hoe ze zo ongeveer te werk is gegaan?
    Ik hoop stiekem op een snellen reactie want wil ze heel graag vandaag maken.
    Liefs Fatima

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Fatima,

      Die mijn moeder maakte waren iets anders, maar je kunt het ook op haar manier maken hoor. Je stopt de boterham dan in de muffin vorm en vult daarin de vulling. Je mengt de melk samen met het ei en dan is dat het mengsel dat je eroverheen giet. En je eindigt dan met wat geraspte kaas.

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *