IMG_7775

Hollandse Pannenkoeken

Mij kun je altijd wel blij maken met Pannenkoeken of met American pancakes. In het weekend vind ik het altijd leuk om extra uitgebreid te ontbijten. Omdat het ontbijten door de weeks altijd zo snel gaat bij mij, wil ik er tijdens het weekend lekker de tijd voor nemen en ervan genieten. En voor vandaag heb ik dus deze heerlijke Hollandse pannenkoeken klaargemaakt. En we hebben er allemaal weer heerlijk van genoten. En zoals gewoonlijk wil ik ook dit recept natuurlijk met jullie delen.

Wat heb je nodig? (20 stuks)

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 30 gram roomboter
  • 600 ml melk
  • 50 gram kristalsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze:

Mix in een ruime kom de eieren goed samen met de kristalsuiker, vanillesuiker en het zout. Dit mix je voor ongeveer 2 minuten goed samen. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken dan gaat het wat sneller of je kunt zoals ik heb gedaan gewoon een garde gebruiken, werkt ook prima!

IMG_7440

IMG_7443

IMG_7447

Pak het klontje roomboter en smelt deze in een koekenpan of even kort in de magnetron. Zet de gesmolten roomboter dan even apart zodat de roomboter kan afkoelen. Wanneer de roomboter goed is afgekoeld giet je het bij de mengsel in de kom en mix je dit kort samen.

IMG_7451

Meng de bakpoeder en het zout samen met de bloem en doe de helft hiervan bij het mengsel in de kom. Doe de helft van de melk er dan ook bij en meng dit dan samen met de garde of handmixer voor ongeveer 2 minute. Doe de rest van de bloem erbij en ook de rest van de melk en mix dit dan weer samen voor ongeveer 1 minuut. Je moet proberen het beslag niet te over mixen, want dan wordt het beslag zwaar en niet luchtig. Dus zodra je ziet dat de bloem is opgenomen door het natte mengsel stop je met het mixen.

IMG_7453

IMG_7454

IMG_7455

Het beslag moet niet te licht zijn, maar ook weer niet te dik. Dek de kom af en laat het beslag rusten voor zeker 10 minuten. Verwarm alvast een koekenpan voor om de pannenkoeken af te bakken. Ik gebruik een koekenpan van Tefal die een anti-aanbaklaag heeft. Zo krijg je mooi goud bruine pannenkoeken. Wanneer je het beslag 10 minuten hebt laten staan is het tijd om de pannenkoeken af te bakken. 

Pak een mespunt roomboter en laat deze smelten in de koekenpan. Bak dan de pannenkoeken aan beide kanten af voor ongeveer minder dan 1 minuut. Telkens als je een nieuwe pannenkoek wilt afbakken leg je weer een klein klontje roomboter in de koekenpan. 

Voor het opscheppen van het beslag kun je een pollepel gebruiken of je gebruikt een maatlepel. Deze maatlepels worden vaak in Amerika gebruikt voor het afmeten en afwegen van ingrediënten. Voor het opschepen van het beslag vind ik deze maatlepels echt super handig! 

IMG_7503

IMG_7500

Tijdens het afbakken van de pannenkoeken leg ik ze allemaal op elkaar, zodat de ene de warmte door kan geven aan de andere. Zo bak ik alle pannenkoeken af totdat ik alles heb gehad. Wat ik persoonlijk erg lekker vind is om de pannenkoeken op te dienen met stroop en poedersuiker. Dus heb je een keer zin om lekker uitgebreid te ontbijten of te lunchen, dan is dit een erg lekker recept. De maatlepels die ik gebruik in dit recept komen van de Wibra. Vier maatlepels voor maar €1,49

ff1

22 antwoorden
  1. Fadoua
    Fadoua zegt:

    Assalaam oualaikoem,

    Dat ziet er heerlijk uit ma sha Allah.
    Zeker het proberen waard!

    Ps; Je schrijft ‘karnemelk’ ipv ‘melk’ haha 😉

    Beantwoorden
  2. Monya
    Monya zegt:

    Asalam alaikoum.

    Ik heb een vraagje en ik hoop dat je mij hierbij kan helpen.
    Ik ben opzoek naar een molen die amandelen en andere noten fijn maalt. Misschien weet jij welke ik moet hebben?

    Groetjes Monya

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Salaam 3likoem Monya, zelf hebben wij hier thuis eentje van Tristar die ik niet voor veel geld bij de Blokker heb gehaald. Je kunt daar even een kijkje nemen of misschien ook bij de Media Markt of bij de Kijkshop. Succes meis.

      Beantwoorden
  3. sara
    sara zegt:

    Hoi,
    Ik was benieuwd waar je al die leuke keuken spulletjes haalt?

    Pannen
    Garde
    Bakjes kommetjes etc.

    En of je misschien het recept van die lekkere Marokkaanse gevulde broodjes met kip op de blog kan zetten ?,heb het een keer gegeten vond het zo lekker alleen weet de naam er niet van hihi😄

    Het lijkt me zoizo lastig het deeg voor te bereiden en klaar te maken is het niet een soort special deeg die ik moet gebruiks ervoor?

    Ik hoor het graag van je alvast bedankt. Xx

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Sara, ik koop mijn keukenspulletjes altijd bij verschillende winkels. Zoals Blokker, Xenos, Hema, Action, Wibra, Cook & Co. Ik weet niet welke broodjes je precies bedoelt, maar je kunt onderstaand recept gebruiken voor het deeg en de broodjes vullen naar keuze. Het deeg is niet moeilijk en deze broodjes zijn ook echt lekker zacht. Succes hoor en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag van je.
      http://kookhoekjevanxfaatje.nl/deegwaren/gevulde-batbot/

      Beantwoorden
  4. Riffia23
    Riffia23 zegt:

    Salaam topper
    Had een vraagje ivm met de maatlepels
    Zijn het de juiste hoeveelheden zoals ze in Amerika gebruiken? 1cup enz,..

    Ma3a salama

    Beantwoorden
  5. Fatima
    Fatima zegt:

    Hoi ik neem heel vaak recepten over van jou pagina en dacht kan het niet maken om even geen berichtje achter te laten. Ben je super dankbaar voor al je recepten die je met ons deelt. Alles wat ik heb gemaakt met behulp van jou recepten is gelukt. Vandaag ook de pannenkoeken ze zijn heerlijk en m’n zoontje heeft er ook lekker van gesmult. Nogmaals bedankt dat je dit allemaal met ons deelt groetjes een naamgenootje❤️

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo Fatima,

      Aah super bedankt voor je lief berichtje! Heel graag gedaan meid en ik ben blij dat tot nu toe alle recepten in de smaak zijn gevallen Alhamdoelilah! Bedankt lief naamgenootje hihi Xx

      Beantwoorden
  6. Sabrinen
    Sabrinen zegt:

    Mag ik vragen welke maat cup je hier gebruikt? Ik heb zelf meerderen maar weet niet precies welke maat je hier gebruikt.. Shokrane❤️

    Beantwoorden
  7. Fathia
    Fathia zegt:

    Asc fatima,
    Kan je ook de droge ingredienten eerst doen en daarna pas de natte zoals je american pancakes van je snapverhaal hihi, Alvast dankjewell xxx

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *