Harten koekjes met een boodschap

Laat mij lekker koekjes bakken en ik ben op mijn gelukkigst! Ik wordt helemaal gelukkig als ik een middag niks te doen heb en lekker aan de slag kan gaan in de keuken, herkenbaar? Deze leuke harten koekjes maakte ik van het weekend om mee te nemen naar de geplande kookworkshop. Ik wilde de deelnemers/lieve volgers na de kookworkshop natuurlijk niet met lege handen naar huis sturen, dus maakte ik ze blij met een koekje. En dan niet zomaar een koekje, maar een koekje met een leuke boodschap. Ik koos ervoor om de harten koekjes te bekleden met fondant en in het fondant de tekst ‘Bedankt’ te drukken, want ik wilde uiteraard iedereen bedanken voor de leuke middag! Ik pakte vervolgens de koekjes per een in en strikte ze dicht met een leuke lint. En zo maak je van iets simpels toch iets super leuks! 

Wat heb je nodig? (15 stuks)

  • 125 gr. roomboter
  • 180 gr.suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr. bloem
  • 1 halve thl. bakpoeder
  • snufje zout
  • jam naar keuze
  • fondant naar keuze

Extra

  • harten uitsteker
  • poedersuiker
  • letters uitstekers
  • transparantefolie
  • lint

Bereidingswijze:

  1. Mix de roomboter, kristalsuiker en de vanillesuiker samen tot een romig mengsel.
  2. Voeg het ei toe aan het mengsel en mix nogmaals goed door.
  3. Voeg de bloem, bakpoeder en het zout toe bij het mengsel en kneed geheel samen tot een stevig deeg.
  4. Pak het deeg in met plasticfolie en druk het deeg plat tot een vierkante plak.
  5. Plaats het deeg in de koelkast voor zeker 60 minuten voordat je ermee aan de slag gaat.
  6. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een lap van ongeveer 0,5 centimeter dikte.
    img_9551
  7. Strooi wat bloem op de uitsteker en steek vervolgens met de uitsteker harten uit het deeg. Je kunt natuurlijk ook een andere vorm gebruiken.
    img_9554
  8. Verwijder het omringend deeg en vorm hier weer een deegbal van en ga weer precies op dezelfde manier te werk totdat het deeg op is.
    img_9558img_9561
  9. Verplaats de koekjes naar een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier.
  10. Om ervoor te zorgen dat de koekjes hun vorm goed behouden in de oven, plaats ik de koekjes voor 10 minuten in de koelkast voordat ze de oven ingaan.img_9579
  11. Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-30 minuten mooi lichtbruin.
  12. Wanneer de koekjes gaar zijn laat je ze voor 5 minuten afkoelen op de bakplaat. Verplaats de koekjes vervolgens naar een rooster en laat ze dan volledig afkoelen.
    img_9639
  13. In de tussentijd dat de koekjes aan het afkoelen zijn kun je het fondant alvast doorkneden. Ik koos dit keer voor de fondant van de Jumbo, maar ik raad je toch de fondant aan van Funcakes.(de fondant van de Jumbo was zo mega hard en je kon er nauwelijks mee werken, dus een echte FAIL!)
    img_9685
  14. Strooi wat poedersuiker op je werkblad, rol  het fondant uit tot een plak van ongeveer 0.5 cm dikte en steek nogmaals harten uit het fondant. img_9693
  15. Gebruik de liniaal om er de gewenste letters in te schuiven voor de tekst en druk de letters in het midden van het hart fondant. Deze leuke letters zijn verkrijgbaar bij de Wibra.
    img_9705 img_9714
  16. Verdeel wat jam op het koekje en let er op dat de jam iets van de zijkanten afblijft.
  17. Plaats voorzichtig het uitgestoken fondant op het koekje en druk deze ietsjes aan.img_9717img_9727

In deze simpele stappen kan ook jij je eigen koekjes met een leuke boodschap bakken! Wat mij erg leuk lijkt is om deze koekjes te maken voor mijn hennadag die eraan zit te komen en dan met groene fondant en ook hierin weer een leuke tekst te drukken.

Dus heb jij binnenkort een verjaardagsfeestje, geboortefeestje, verloving, bruiloft, hennadag etc. op de planning staan? Maak dan eens deze leuke koekjes en geef ze aan je gasten en geloof mij dit gaan ze erg leuk vinden.

Liefs,
Fatima

img_1645

 
75 antwoorden
  1. Salma
    Salma zegt:

    Ik wil het maken voor het kerstfeest op de school van mijn zoontje.
    Waar heb je die letter vormpje vandaan gehaald?
    Ziet er echt zo schattig uit

    Beantwoorden
  2. Nurcan
    Nurcan zegt:

    Hele leuke bedankjes! Ik weet hoe je je gasten hiermee blij mee kan maken!
    Voor je henna zijn deze koekjes echt heel leuk! Doen!
    Ik heb een aantal keer deze koekjes als bruiloft en verlovingsbedankjes gemaakt. Met daarin de namen van het stel en de trouwdatum. En als geboortebedankjes met uitstekers in babythema met naam en geboortedatum.

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Karima,

      Ik heb ze een dag van te voren gemaakt, maar je kunt de koekjes zeker wel een paar dagen van te voren bakken en de fondant er zelf een dag van te voren op plakken. Succes hoor. Xx

      Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Niss,

      Ik heb ze een dag van te voren gemaakt, maar je kunt de koekjes zeker wel een paar dagen van te voren bakken en de fondant er zelf een dag van te voren op plakken. Succes hoor. Xx

      Beantwoorden
  3. Niqui
    Niqui zegt:

    Ja, dat zou ik ook heel graag willen weten.Is dat één pakketje,zeg maar??.
    Ik heb het nl nog nooit gezien bij de Wibra,of ik heb er niet op gelet,dat kan natuurlijk ook.
    Je koekjes zijn echt geweldig! Lijkt me ook heel leuk voor kerst,met merry x-mas erop.

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Yousra,

      Haha schattig he! Dit mandje heb ik van de Leen Bakker en normaal gesproken is het een mand voor planten haha. Ik heb de plastic zak die op de bodem zat verwijderd, zodat ik de mand voor andere dingen kan gebruiken haha.

      Beantwoorden
  4. Kaylee
    Kaylee zegt:

    Ik heb inderdaad de lettertjes met liniaaltje vanmiddag meteen gehaald bij de Wibra. Ze hebben bij de Wibra veel bak spulletjes en daar ligt het bij! Super leuk ideetje voor koekjes! Shokrane voor het delen van jou ideeën! Liefs.

    Beantwoorden
  5. Fatima
    Fatima zegt:

    Assalmu’alaykum Fatima,

    Wat een super leuk recept weer! Leuk dat je ons ook zo enthousiast maakt.
    Ik had nog even een vraagje over fondant: heb er zelf nog nooit iets mee gedaan, maar deze koekjes wil ik echt proberen. Ben gelijk naar de Wibra gegaan en gelukkig hadden ze hier ook die letters haha.
    Is fondant van de xenos ook goed? Of raadt je die ook af?

    Groetjes,
    Fatima

    Beantwoorden
  6. Dina
    Dina zegt:

    Is het ook mogelijk om de koekjes en fondant Een week van te voren te maken of is dat te lang heb namelijk geen geduld om ze te maken. De letters waren al snel
    Uitverkocht bij de wibra ik heb ze vandaag bij de taartenshop gehaald.

    Beantwoorden
  7. Amal
    Amal zegt:

    Hoi Faatje,

    Als eerst super lief dat je iedere x je recepten met ons zo uitgebreid wilt delen ga vooral zo door😘

    Ik heb laatst het recept gevolgd van deze koekjes alleen vroeg ik me af of de hoeveelheid van bloem wel klopt mijn deeg was namelijk met 200 gram bloem geen deeg te noemen het was een dik papje heb er nog meer bloem bij toegevoegd zeker die 100 gram extra waardoor de hoeveelheid verdubbeld was opzich geen groot probleem en ze smaakte ook heerlijk.
    Heb ik iets verkeerd gedaan of is het een type fout geweest.

    Nogmaals bedankt😘😘

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Amal,

      Dankjewel lieve meid en heel graag gedaan hoor! Eerlijk gezegd gebruik ik dit recept altijd voor alle koekjes die ik maak en ze lukken altijd. Ik zeg wel altijd dat wanneer het deeg te plakkerig is je er altijd ietsjes extra bloem bij kan doen. Heb je in totaal 300 gram bloem gebruikt? En het kan ook zijn dat je misschien iets meer van de natte ingrediënten hebt genomen, waardoor de bloem dan te weinig is. Ik ben blij te lezen dat het alsnog heeft gesmaakt!

      Liefs Fatima

      Beantwoorden
      • Amal
        Amal zegt:

        Salaam oua ‏alaikom Fatima,

        Ik besef opeens dat ik in plaats van roomboter margarine (groeneverpakking van de Lidl) heb gebruikt, zou het daarmee te maken hebben gehad?

        Liefs Amal

      • Fatima El Irari
        Fatima El Irari zegt:

        Alaikoem salaam Amal,

        Oh jazeker daar kan het mee te maken hebben. Ik raad je aan om echt altijd roomboter voor koekjes te gebruiken lieverd. Volgende keer lukken ze perfect inschAllah!

        Liefs Fatima

  8. Hanane
    Hanane zegt:

    Hoi Fatima,

    Hoe zorg je ervoor dat de fondant “schoon” blijft nadat je het bewerkt hebt. Bij mij ontstaan er altijd vlekjes van de poedersuiker.

    Groetjes,

    Hanane

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Hanane,

      Wat ik altijd doe is een kwastje heel licht vochtig maken met water en dan de ‘poedervlekken’ als het waren wegpoetsen. Let er wel op dat je het kwastje niet al te nat maakt, want dan krijg je natte, plakkerige fondant. Succes hoor!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  9. Noura
    Noura zegt:

    Hoi Fatima,

    Leuk receptje voor eens uit te proberen. Ik dacht aan 400gram dus dubbele recept. Nu heb ik teveel bakpoeder gebruikt. Ik dacht dat ik 1hele zakje moest gebruiken voor 200gram. Verward met de vanillesuiker. Nu ben ik bang dat het helemaal gaat mislukken. Wat kan er gebeuren nu?

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Laila,

      Als ik het goed begrijp zou je de letters dus willen drukken in het deeg (hartje)? Dit zou kunnen, maar ik zou dan zodra je het deeg hebt uitgestoken het deeg eerst voor 30 minuten in de koelkast zetten. Daarna haal je het deeg er weer uit en druk je de gewenste tekst in het deeg. Daarna zet je ze nogmaals voor ongeveer 15 minuten in de koelkast en kun je de koekjes daarna direct afbakken. Succes ermee! Xx

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  10. Nabila
    Nabila zegt:

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor het recept. Ik had het zelfde probleem als een dame hier boven. Ik heb het recept 2 maal gemaakt en de blijft als nog heel plakkerig. Zou je misschien weten waar het aan zou kunnen liggen? Ik heb trouwens wel gewoon roomboter gebruikt.

    Groet, Nabila

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Nabila,

      Als het deeg te plakkerig is, dan raad ik je aan om 1 a 2 eetlepels bloem erbij te doen en het deeg nog even door te kneden. Je kunt het deeg daarna inpakken en laten afkoelen in de koelkast. Hierdoor wordt het deeg ook stevig en zal het niet meer plakken. Succes! Xx

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *