Harira – Marokkaanse Soep

Hallo Foodies, daar ben ik weer! Ja, ik leef nog steeds en ik weet dat het alweer een tijd geleden is dat ik een recept met jullie deelde op de blog. Zoals ik op social media al had aangegeven ben ik nu minder actief op de blog in verband met het organiseren van onze bruiloft. Wel ben ik dagelijks actief op snapchat(Kookhoekjevxf) en op instagram, dus voor degene die mij niet kunnen missen volg mij haha! Maar goed laten we teruggaan naar het recept! Vandaag deel ik het recept van de Marokkaanse soep genaamd Harira. Harira is een klassieke Marokkaanse soep die vooral tijdens de vastenmaand Ramadan wordt geserveerd bij ons en bij andere Marokkaanse gezinnen. Ik kan je zeggen dat deze soep een van de lekkerste soepen is die ik ooit heb gegeten en ook jij zal het niet bij een kommetje soep houden, te lekker!

Wat heb je nodig?(8 personen)

 • 5 verse tomaten
 • 1 etl. olijfolie
 • 1 grote ui
 • bosje peterselie
 • bosje koriander
 • 3 takken bladselderij
 • handvol kikkererwten (geweekt)
 • handvol linzen
 • 1 thl. kurkuma
 • handvol parelcouscous of vermicelli
 • 1.5 liter water
 • 4 etl. bloem
 • 250 ml water
 • 1 blikje tomatenpuree (140 gr.)
 • 250 ml water

Kruiden:

 • 1 thl kurkuma
 • 1 thl gemberpoeder
 • 2 thl zout
 • halve thl.  zwarte peper
 • 1 blokje vleesbouillon

Bereidingswijze:

Houd er rekening mee dat je de gedroogde kikkererwten een dag van te voren dient te weken in koud water voor een hele nacht. Als je kikkererwten uit blik gebruikt, dan kun je deze stap overslaan.

 1. Vul een steelpannetje met water en breng de geweekte en ontvelde kikkererwten samen met een theelepel kurkuma aan de kook.
 2. Wanneer de kikkererwten gaar zijn haal je deze van het vuur en giet je het water af. De kikkererwten voeg je op het eind pas toe aan de soep, omdat ze al bijna gaar zijn.img_7664
 3. Pel de ui en rasp deze goed fijn. Je kunt de ui ook fijnsnijden of fijnmalen.
 4. Snijd de koriander, peterselie en de bladselderij goed fijn.
 5. Verwarm de olijfolie in een ruime soeppan.
 6. Voeg de geraspte ui samen met fijngesneden peterselie en de bladselderij toe in de pan en roer alles goed samen. De koriander voeg je pas op het eind toe. Dit keer heb ik geen vlees gebruikt in de soep, maar als je dit wel wilt doen dan voeg je het vlees op dit moment toe in de pan.
 7. Strooi de kurkuma, gemberpoeder, zout en de zwarte peper in de pan en roer weer goed door.
 8. Giet de 1.5 liter water erbij, breng de soep aan de kook en zet het vuur op een middelmatige stand.
 9. Gebruik een staande rasp en rasp de tomaten boven een kom. Giet het tomatenmengsel voorzichtig al roerend toe aan de soep in de pan. De overgebleven tomatenvelletjes voeg je uiteraard niet toe in de soep!
 10. Plaats de deksel op de pan en laat de soep zachtjes koken voor 30 minuten op middelmatig vuur.
 11. Giet 250 ml water in een aparte kom en voeg hier 4 eetlepels bloem aan toe. Mix met een garde het mengsel goed door tot er een papje ontstaat zonder klontjes.
 12. Giet het bloempapje voorzichtig al roerend toe bij de soep. Terwijl je het bloempapje erbij giet blijf je ondertussen de soep doorroeren, zodat er geen klontjes ontstaan in de soep.
 13. Voeg nu ook de linzen erbij en laat de soep net zo lang zachtjes doorkoken totdat de linzen gaar zijn. Tussendoor roer je de soep door en sluit je de pan weer af.
 14. Giet 250 ml water in een aparte kom en voeg hier de tomatenpuree uit blik aan toe.  Mix met een garde de tomatenpuree samen en giet vervolgens het tomatenmengsel al roerend toe aan de soep. Tip! Wil je liever geen tomatenpuree uit blik gebruiken, dan kun je deze uiteraard weglaten. Ik vind dit wel lekker, omdat je hierdoor net nog een extra tomatensmaak krijgt plus de soep krijgt hierdoor nog een rodere kleur!img_8577
 15. Schep de voorgekookte kikkererwten samen met de parelcouscous erbij en kruimel het blokje bouillonblokje erbij.
 16. Roer de soep nog eens goed door en laat de soep voor 15 minuten doorkoken en plaats de deksel weer op de pan.
 17. Al laatste voeg je de koriander toe aan de soep en roer je de soep weer even door. Ik voeg de koriander er expres pas op het eind bij, omdat je op deze manier de koriander erg lekker terugproeft in de soep. En geloof mij de koriander heeft echt geen overdreven sterke smaak!
 18. Breng de soep eventueel nog op smaak met wat peper en zout en laat de soep nog voor 10 minuten doorkoken.
 19. Je gebruikt in totaal 2 liter water, maar als je merkt dat de soep nog iets te zwaar is kun je altijd wat extra water toevoegen en de soep weer even laten doorkoken.

Op het eerste gezicht lijkt dit recept misschien erg lang  en moeilijk, maar geloof mij dit is echt niet zo. Zodra je alle ingrediënten klaar hebt staan en alles eenmaal in de pan zit, staat de soep voor je het weet al op je eettafel! Probeer mijn mama’s harira recept eens uit en laat ons vooral weten wat je ervan vindt!

Ps. met dit recept zit je gegarandeerd de aankomende Ramadan helemaal goed!

Serveertips: dien de harira op met wat lekkere dadels, chebakkia en met wat lekker warm Marokkaans brood, heerlijk!
img_3106

 

144 antwoorden
   • Nouriya
    Nouriya zegt:

    Salaam meid, ik zou morgen graag je harira recept willen uitproberen en vroeg me af welke knorr (koe, stier, schaap) blokje je precies gebruikt. Weetje ook de benaming van bladselderij in het marokkaans? Bvd voor je reactie! Xx

   • Nouriya
    Nouriya zegt:

    Dankje wel voor je reactie!! Zou je aub ook nog even kunnen zeggen of je een hele groot of klein blikjr tomatenpuree gebruikt (70 of 140g, want ik heb verschillende antw gezien. Ik wil het in 1x goed proberen te doen aangezien ik geem keukenprinsesje ben helaas. Ik wacht je antw af!

    Xx

 1. Naima
  Naima zegt:

  Hoi Fatima ik heb de snap wel 20x bekeken en alle stappen en ingrediënten opgeschreven want het zag er zo yummie uit. Ik ga het zeker gauw uitproberen. Duidelijk kan niet. Superrrrr bedankt voor je recepten! Me happy!

  Beantwoorden
 2. Raquel
  Raquel zegt:

  Super dankjewel je bent er weer! Keek stiekem al naar een nieuw recept van je uit! Ben elke keer zo benieuwd welke recept er nieuw aankomt! Kan je al een tipje van de sluier oplichten welke recepten je nog wilt gaan plaatsen binnenkort of weet je dat nog niet? Ik snap dat je het druk hebt met alle voorbereidingen dus wil je zeker niet opjagen hoor sorry! Ben gewoon zo’n grote fan van je recepten. Vandaag eten we jou ratatouille recept heerlijk! Veel succes met de voorbereidingen van jullie grote dag en bedankt voor alles tot dusver! Liefs Raquel

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Raquel,

   Je behoort nu toch wel tot een van mijn vaste volgers/lezer, erg leuk! Ik heb nog zoveel leuke ideeën en recepten die ik met jullie wil delen. Van hoofdgerechten(ook Marokkaanse) bijgerechten, salades, lekker veel baksels en toetjes en ga zo maar door! Super bedankt lieve schat!

   Liefs Fatima

   Beantwoorden
 3. Najat
  Najat zegt:

  Hoi Fatima!

  Ik ga dit recept zeker eens uitproberen, bedankt voor het delen! Hoeveel vlees zou je voor dit recept gebruiken als je het er wel in had gedaan?

  Liefs,

  Najat

  Beantwoorden
 4. Sara T
  Sara T zegt:

  Echt superleuk met deze snap erbij volg je op alle manieren😊
  Tbarkallah 3lik echt knap wat je allemaal kan maken en leuk hoe je het uitlegt!

  Sara T

  Beantwoorden
 5. Anisa
  Anisa zegt:

  Ik ga het zeker uitproberen! Bedankt voor het delen. Uw recepten zijn top! Veel complimenten gehad voor de kip met rijst. Super lekker!

  Veel succes met het voorbereiden van je huwelijk. Moge Allah swt u een gezegend huwelijk geven.

  Veel groeten
  Anisa

  Beantwoorden
 6. Laura
  Laura zegt:

  Dit recept ga ik van de week meteen uit proberen. Ik snap alleen niet zo goed wat je met ‘verse tomaten en dan raspen’ bedoelt.. zou je dat misschien kunnen toelichten? Hoeveel gram linzen gebruik je? Hierm moet het me lukken en ga ik het zeker met je delen!

  Liefs Laura

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Laura,

   Wat leuk zeg! Wat ik hiermee bedoel is dat je de tomaten met behulp van een rasp tot een tomatenmengsel moet raspen. Het handigst is om een staande rasp te gebruiken en de tomaten dan ook boven een kom te raspen tot een tomatenmengsel. Ik gebruik een handjevol linzen. Succes en ik ben echt benieuwd wat je ervan vindt!

   Liefs Fatima

   Beantwoorden
 7. Pleuni
  Pleuni zegt:

  Eindelijk!!! wiehoeeee
  Ook ik heb lang op dit recept gewacht 🙂 dankjewel!!
  Heb nog wel een klein vraagje, hoeveel parelcouscous voeg je toe? Ook een handjevol?
  Kon dit namelijk niet terug vinden.
  Dankjewel alvast!

  Liefs Pleun

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Pleuni,

   Haha ah wat lief! Nou nu kun je dus helemaal losgaan in de keuken hihi. Ja, ik voeg inderdaad ook een handjevol parelcouscous toe. Ik zal het er even bijzetten hoor. Veel kookplezier meid!

   Liefs Fatima

   Beantwoorden
 8. Sara
  Sara zegt:

  Hmm dit ga ik zeker een keer maken. Normaal maakt mijn schoonmoeder lekker veel en krijgen wij ook heel wat mee voor een voorraadje in de vriezer.
  Wat voor vlees kan je gebruiken. In de zin van kruid je dat dan van te voren en bak je dit? En gehakt bijvoorbeeld, doe je dan hele kleine stukjes erin. Valt dit niet uitgeklaard in de soep?

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Sara,

   Dat is ook handig inderdaad! Ik gebruik zelf altijd rundvlees(200 gr.) en kruid het vlees niet voor, maar dat kan natuurlijk wel. Als je gehakt gebruikt, dan raad ik je aan om er kleine soepballetjes van te rollen.

   Liefs Fatima

   Beantwoorden
 9. Sara
  Sara zegt:

  Hallo Fatima,

  Heb je hier toevallig een filmpje van? Of de filmpjes van Snapchat? Vergat die op te slaan 😔

  Groetjes uit België

  Beantwoorden
 10. Spoed
  Spoed zegt:

  Hoeveel gram is dat blikje tomatenpurree?
  Ik zie zoveel mensen zakje tomatensoep bij de soep erbij gooien, wat is de reden dat jij dat niet doet?

  Beantwoorden
 11. Sanae
  Sanae zegt:

  As salamu aleikum sister. MashaAllah your Blog is just wow! May allah bless your hands! Sister may i ask which Camera you use? Really like the pictures you poste. Thank your <3

  Beantwoorden
 12. Spoed
  Spoed zegt:

  Maar op je afb staat een groot blikje tomatenpurree, hoe kan die 42 gram zijn als de kleine blikje die ik heb al 70 gram is? Ik wil het straks gaan maken

  Beantwoorden
 13. Ismahane
  Ismahane zegt:

  Heee Fatima,
  Hartstikke leukkkk harira erbij ben wat daagjes aan t inhalen dus met harira erbij heb k meteen t Ramadan gevoel er weer bij. Had alleen een vraagje heb je t in een snelkookpan gemaakt of normalenpan? En hoeveel liter pan?

  Alvast bedanktt!
  X

  Beantwoorden
 14. Ilham
  Ilham zegt:

  Salaam lieve Fatima,

  Ik wil een van de dagen jou recept gaan uit proberen.

  Hoeveel peterselie, koriander, bladselderij gebruik je? And keep going, ik hou van je recepten!

  Groetjes,

  Ilham

  Beantwoorden
 15. Zahra
  Zahra zegt:

  Lieve faatje. Jou recepten mach allah 3lik. Ik heb een vraagje over je soep… ik zie op de foto dat je soep aan de gele kant is. Hoe komt dat? Aangezien je geen safraan hebt gebruikt.. want die op dit moment je soeprecept aan het uitproberen

  Groetjes
  Zahra

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Alaikoem salaam Zahra,

   Allah ibarkfiek lieve schat! Dit komt doordat ik niet teveel tomatenpuree heb gebruikt. Als je wilt dat de soep echt rood is, dan kun je iets meer tomatenpuree toevoegen.

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 16. Saida
  Saida zegt:

  Heerlijk! Dit is mijn harira.
  Je recepten zijn zo makkelijk om te maken(je legt het ook prima uit) dus kijk al uit naar wat komen gaat. Dankjewel!

  Beantwoorden
 17. Amela
  Amela zegt:

  Als niet marokkaanse ben ik zo gek op Harira en ben hem dankzij jou nu voor de 3de keer aan het maken wat een super recept hij is bij mij en mijn schoonfamilie heel goed in de smaak gevallen heel erg bedankt!! Liefs Amela

  Beantwoorden
 18. Ashley
  Ashley zegt:

  Ik heb vandaag de harira gemaakt en moet zeggen hij is lekker.. alleen vraag me af of ik niet teveel tomatenpuree heb toegevoegd. Klopt het dat ik een blikje van 140 gr erin moet doen in zn geheel??

  Beantwoorden
 19. naima
  naima zegt:

  Effe serieus! Deze soep is zooooooo heerlijk. Fatima je hebt jezelf weer overtroffen! Tbarkallah 3liek! Mmmmmm. Super super bedankt voor je heerlijke recepten. Yummie yummie. Me happy!

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Amal,

   Dan kun je inderdaad iets meer zout erbij doen, maar voor de rest hoeft er niks extra’s bij. Tenzij je zelf nog iets meer kruiden erbij wilt doen, maar hoeft niet hoor.

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 20. Bo
  Bo zegt:

  Goedemorgen Fatima,

  Je hebt je recept een beetje aangepast zie ik Hihi (trouwe volger😉), als ik het mij nog goed herinner kon je ook tomaten uit blik gebruiken. Hoeveel blikken moet ik hiervoor gebruiken? Of raad je dat af?

  Liefs Bo

  Beantwoorden
 21. Sisi
  Sisi zegt:

  Salaam fatima,

  Ik had een vraag je over de peteselie en koriander. Hoeveel moet je erin doen? Van elk een half bosje of een kwart?

  Groetjes

  Beantwoorden
 22. Halime Gumustas
  Halime Gumustas zegt:

  Selamoen Aleykoem zus Fatima,

  Als eerst wil ik een gezegende Ramadaan toewensen met veel Barakah en vele aanbiddingen met zuivere intenties bi’idhnillaah! Ik ben je favo (turkse) volger van je die ook met plezier geniet van al je recepten, huishoudelijke tips etc. Nu het Ramadan is wil ik voor het eerst Harira soep uitproberen voor vanavond in shaa Allaah. Je gebruikt voor het soep linzen, maar welke linzen schat? Groene of de rode linzen? Ik hoor het van je xx

  Groetjes Halime

  Beantwoorden
 23. Ceylan
  Ceylan zegt:

  Hoi Fatima,

  Misschien een rare vraag hoor 🙂 maar Wat is het verschil tussen parel en normale couscous? Heb normale couscous van Dari (medium) in huis. Kan ik deze ook gebruiken?

  Liefs

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Ceylan,

   Is geen rare vraag hoor, want het is best verwarrend haha. Parelcouscous is best dik en kun je bijna vergelijken met pasta en vermicelli. Je kunt couscous gebruiken, maar die zal je bijna niet proeven omdat die zo dun is. Je kunt ook vermicelli toevoegen hoor.

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 24. aya
  aya zegt:

  hoii er staat bij stap 11 dat je de soep 30 minuten moet laten staan, en bij stap 12 staat dat je dat deegpapje moet toevoegen, moet dat tijdens de 30 minuten of nadat de 30 min voorbij zijn?

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Ineke,

   Ik rasp de tomaten, dus alleen de tomatensaus wordt dan gebruikt. Als je de tomaten wilt malen in de blender bijvoorbeeld, dan moet je de tomaten eerst even ontvellen. De pitjes maken niet zoveel uit.

   Liefs,
   Fatima

   Beantwoorden
 25. Oum nouafel
  Oum nouafel zegt:

  Ramadan moubarak

  Ik heb de soep gemaakt nu wachten wat me man ervan vind me kids zeggen dat die lekker is hij is wel wat dik maar kan altijd straks nog wat water bij doen

  Ik heb 4 vlees tomaten gebruikt omdat ze erg groot waren

  Vind hem wel rood hoort die niet meer geel te zijn ?

  Ben heel erg beneiwud

  Je monchou toetjes met aardbei en brownies staan ook in de koelkast Hahaha smullen straks

  Heb alleen een zeef heb ze in de blender gedaan en zo erdoor gedaan dat kan ook wel toch

  Verser zijn er nog heel veel recepten die ik wil uitproberen je kan mashallah heel goed koken

  Beantwoorden
  • Fatima El Irari
   Fatima El Irari zegt:

   Hallo Oum Nouafel,

   Wat goed lieverd! Ik hoop inschallah dat jullie ervan hebben genoten! Ik vind het altijd lekker als de soep echt rood is, maar dit hoeft niet hoor. Je kunt dan de volgende keer maar de helft van het blikje tomatenpuree gebruiken. Zo krijg je een oranje soep ipv rode soep. Oh wat zijn die toetjes lekker zeg! Ja hoor je kunt hiervoor ook prima een blender gebruiken. Ik wens je nog heel veel kook en bakplezier lieverd!

   Beantwoorden
 26. Oum nouafel
  Oum nouafel zegt:

  Nou me man vond m heerlijk
  Eindelijke een recept die net als de soep van ze moeder is haha

  Echt een top site
  Toetjes waren ook echt heerlijk

  Beantwoorden
 27. Hanane
  Hanane zegt:

  Hi fatima,

  Bedankt voor het recept. De soep viel in de smaak!
  Graag zou ik willen weten wat de diameter van de pan is die je gebruikt bij dit recept? Ik weet alleen dat ie van de lidl is, maar wil ongeveer weten welke pan ik kan gebruiken bij dit recept voor 8 personen.

  Beantwoorden
 28. Khadija
  Khadija zegt:

  Hoi Fatima,

  Ik heb het recept uitgeprobeerd. Nog even en dan kan ik het proeven! Ben super benieuwd😊. Super bedankt voor het recept. Je bent echt een topperrrrrr!!!

  Beantwoorden
 29. Oum Soumaya
  Oum Soumaya zegt:

  Salaamu ‘aleikoem wa rahmatullaahi wa barakatuh lieve Fatima,

  Ben al tijdje op zoek naar een goed harira recept, want mijn eigen is het altijd ‘net niet’
  Ga jouw mama’s recept zéker uit proberen deze Ramadan in shaa Allah.
  Laat je weten of hij gelukt is(ik doe meestal nog wel een klontje smida erbij 😉 )
  Liefs oum Soumaya

  Beantwoorden
   • Oum Soumaya
    Oum Soumaya zegt:

    Salaamu aleikoem lieve Fatima,

    Gisteren de harira gemaakt en het was heerlijk!! Blij ook dat het in 1 keer gelukt was alHamdulillah. Je tekst en uitleg met plaatjes en video’s zijn ook echt zo handig.
    Moge Allah je belonen voor het delen van al je lekkere recepten. Je maakt zoveel mensen blij😍

 30. UmQ
  UmQ zegt:

  Assalamu 3aleikom,

  ik heb gister dit recept uitgeprobeerd en moet zeggen dit is het beste recept wat ik heb geprobeerd tot nu toe !! ik ben zelf egyptisch en wij maken dit niet had het ooit ergens gedronken en vond het heel lekker, heb toen een aantal recepten van youtube geprobeerd maar die waren echt niet lekker..
  deze is echt heerlijk ! moge Allah je rijkelijk belonen lieve faatje

  en een ramadhan moubarak voor jou en je familie.

  Beantwoorden
 31. Nadia
  Nadia zegt:

  Hoi Fatima ik heb de harira soep zojuist gemaakt dankzij jou Chokran bezaf. Ik ga je ook toevoegen aan snap. Nu nog wachten tot dat we mogen eten om 22.00 uur. Dank je wel. X groetjes van een dan . Nadia.

  Beantwoorden
 32. Nissrine
  Nissrine zegt:

  De harira was heeeeerlijk! Wat een heerlijk recept, kan niet wachten om dit voor mijn familie te maken..
  met een beetje citroensap was het superlekker! Dankjewel faat voor je lekkere recepten! Machallah..
  ik volg je stilletjes op de snap, je bent een topwijf! xx

  Beantwoorden
 33. Essje
  Essje zegt:

  Heey fatima,
  Ik ben nu jouw overheerlijke harrira recept aan het maken!
  Alleen loop ik vast bij de vermicelli hoeveel moet ik daarvan gebruiken?
  En door het deeg plakt het elke keer kan ik dat ook na de linzen erin gooien (voor de volgende keer)
  Liefs,
  Esma

  Beantwoorden
 34. Najlaa
  Najlaa zegt:

  Hey meid..
  Ik heb jou harira gemaakt.. ik hou er een smaakje beetje “hamed” aan.. mogelijk van de tomaten.. wat doe ik verkeerd?

  Beantwoorden
 35. Shaima
  Shaima zegt:

  Assalaam alaykum,

  Ik ben altijd dol op jou recepten!

  De 1,5 liter water wat je bij doet doe je dat eerst koken in de waterkoker?

  Liefsxx

  Beantwoorden
   • Shaima
    Shaima zegt:

    Dankjewel voor je reactie! Hoelang kan je het bewaren in koelkast en kan je het invriezen?

    Liefssx

   • Fatima El Irari
    Fatima El Irari zegt:

    Hallo Shaima,

    Je kunt de pan in de koelkast zetten, nadat deze is afgekoeld. De volgende dag warm je de soep op en giet je er wat extra water bij(want de soep wordt iets zwaarder) Je kunt de soep ook in trommeltjes gieten en deze prima invriezen.

    Liefs,
    Fatima

 36. Nisirne
  Nisirne zegt:

  Hey Fatima,
  Ben super blij met jou recept heb hem nu al een paar keer gemaakt met succes !!
  Had alleen klein vraagje kan ik Vanplaats verse tomaat ook tomaat van blij gebruiken. Soms wil je soep maken winkel dicht en dan heb ik wel bv tomaat in blik

  Beantwoorden
   • nisrine
    nisrine zegt:

    hey lieve faatje, bedankt voor de snelle reactie nog kleine vraagje
    maar dan hoef ik niks anders te veranderen bv tomatenpure
    en als jij zelf het maakt met tom uit blik hoeveel gebruik je er van..

   • Fatima El Irari
    Fatima El Irari zegt:

    Hallo Nisrine,

    Als je tomaten uit blik gebruikt, dan zou je 1 blik kunnen gebruiken. In een blik zitten vaak al rond de 5 gepelde tomaten. Zo niet, dan gebruik je twee blikken. Voor de rest hoef je echt niks te veranderen aan het recept. Xx

 37. Mounia
  Mounia zegt:

  Heyy heb je harira vandaag gemaakt voor het eerst en met trots kan kk zeggen het was heerlijk mijn man vons het heerlijk dank je wel 😘😘

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *