ll

Hamburgerbroodjes

Mij kun je enorm blij maken met een lekkere hamburger! Alleen vind ik de kant en klare hamburgerbroodjes van de supermarkt niet echt wauw, omdat deze naar mijn mening vaak smaakloos en droog zijn. Nou zag ik een tijd geleden in de folder van Allerhande een recept voor zelfgemaakte hamburgerbroodjes en dit recept had ik dus toegevoegd aan mijn ”to bake” lijstje. Ik heb iets gesjoemeld met het recept en afgelopen weekend besloot  ik mij maar eens aan de broodjes te wagen. En wauw wat zijn deze broodjes lekker en wat mij vooral opviel is dat de broodjes vooral erg luchtig zijn! De hamburgerbroodjes hebben even de tijd nodig om te rijzen, maar ze zijn het wachten zeker waard hoor! Voor mij in ieder geval geen hamburgerbroodjes meer van de supermarkt, maar gewoon lekker zelf bakken!

Wat heb je nodig? (9 broodjes)

  • 200 ml lauwwarme water
  • 45 ml lauwwarme melk
  • 2 thl. gist
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 ei
  • 400 gram bloem
  • 1 thl. zout
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 thl. melk
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze:

Voeg de bloem, gedroogde gist, kristalsuiker en het zout toe in de kom en breek het ei erbij. Ik gebruik mijn keukenmachine om het deeg te kneden, maar je kunt het deeg ook simpel met de hand kneden.

Giet de zonnebloemolie en de lauwwarme melk in de kom. Giet dan het lauwwarme water er in stappen bij en kneed het deeg ondertussen samen voor 7 minuten op een middelmatige snelheid. Kneed het deeg net zo lang tot er zich een deegbal vormt.

IMG_5094

Je zult merken dat het deeg iets plakkerig is, maar houd er wel rekening mee dat dit de structuur is van het deeg! Dus voeg aub niet extra bloem toe aan het deeg, want hierdoor zul je zware en vooral droge broodjes krijgen!

Stort het deeg op je werkplek en vorm er een bal van. Vet de kom in met zonnebloemolie en plaats hier het deeg in. Smeer het deeg aan de bovenkant ook ietsjes in met wat zonnebloemolie.

IMG_5113

IMG_5114

Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg rijzen op een warme plek voor 60 minuten. Het deeg is goed gerezen wanneer deze in volume is verdubbelt.

Bekleed ondertussen alvast een bakplaat met bakpapier en zet deze even opzij.

IMG_5115

Wanneer het deeg is gerezen duw je de lucht eruit en verdeel je het deeg in 9 gelijke stukken. Vorm van de deegstukken gelijke ronde balletjes en plaats deze op de bakplaat.

IMG_5129

IMG_5147

Druk de balletjes deeg ietsjes plat. 

IMG_5149

Klop het ei los en meng dit samen met de theelepel melk. Bestrijk de broodjes met een laagje van het eimengsel en strooi hier wat sesamzaadjes overheen.

IMG_5160

Bedek het deeg dan weer met de theedoek voor 30 minuten, zodat het deeg weer even kan rusten.

IMG_5171

Stop de broodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak de broodjes in 20 a 25 minuten mooi goudbruin. Wanneer de broodjes gaar zijn laat je ze even afkoelen. 

Wil je nou de broodjes op voorhand al maken en deze in de diepvries bewaren? Dat kan door de broodjes nadat ze zijn gebakken even te laten afkoelen, stop ze in diepvrieszakjes en vries de broodjes direct in.

Vul de broodjes met homemade burgers, wat sla een lekker sausje en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan! En wat nou als ik je vertel dat ik toevallig een super lekker hamburger recept voor je heb? Ja ja het is dubbel feest vandaag op de blog haha.

Veel bakplezier en tot het volgend recept!

Liefs,
FatimaIMG_5209

29 antwoorden
  1. Sevgi
    Sevgi zegt:

    Ik neem een recept van jou en maak ik als er visite komt. Of natuurlijk als avondeten voor mijn gezin. Altijd geslaagd! We hebben hetzelfde smaak. Thanks darling! Kus Sevgi

    Beantwoorden
  2. Rach
    Rach zegt:

    Wil ook even een compliment achter laten. Heb al zoveel recepten geprobeerd en alles lukt altijd, maar heb nooit de tijd genomen om te reageren (shame on me!). Mijn COMPLIMENTEN hoor!! Xxx

    Beantwoorden
  3. Sofia
    Sofia zegt:

    Salaam Alaikom, Hi Fatima!

    Ziet er heerlijk uit, tbarke Allah! Heb je tips voor de bruine/volkoren variant van deze broodjes?

    Merci!

    Liefs,

    Sofia -x-

    Beantwoorden
  4. Fatima
    Fatima zegt:

    😳 Maa Shaa Allah!!! Recept klopte tiptop en de broodjes zien er keurig uit… Nu hamburgertjes op de bbq en dan kunnen we beleggen. Shokran en Rabbi khaliek 😘

    Beantwoorden
  5. Sarah
    Sarah zegt:

    Salaam alaikoem fatima,

    Gisteren de broodjes gemaakt + hamburgers met de uien! Iedereen was fan!!
    Het deeg van de broodjes was indd plakkerig maar na het rijzen even met meel aangepakt en echt zo fluffy en zacht heb ik mijn broodjes nog nooit gemaakt! Shoukran!!

    Zeker een aanrader heb het dan ook aan iedereen verteld in mijn omgeving haha!

    Liefs Sarah

    Beantwoorden
  6. Fatima
    Fatima zegt:

    Salam fatima

    Als ik de broodjes weer laat rijzen met een theedoek overheen dan blijft de theedoek altijd plakken. Hoe kan ik dit voorkomen.
    Bedankt alvast voor je antwoord.

    Beantwoorden
  7. Zainab
    Zainab zegt:

    Kan je de broodjes ook invriezen of best nog voor dat ze gebakken zijn invriezen?
    Het recept is trouwens super! Thanks for sharing 😘

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Zainab,

      Je kunt de broodjes afbakken en nadat ze uit de oven komen even laten afkoelen. Wanneer ze nog half warm zijn stop je ze in zakjes en kun je ze invriezen. Bedankt lieverd Xx

      Beantwoorden
  8. Jehane
    Jehane zegt:

    Hee meid

    Je recepte zij egt top ben er gek op
    Ik wil graag een nieuwe keukenachine kopen en een foodprocesor nu vroeg ik me af welke je genruikt en of ie goed is

    Groetjess

    Beantwoorden
    • Fatima
      Fatima zegt:

      Hallo Jehane,

      Dat is lief van je! Ik heb sinds kort een Kitchenaid en die werkt echt perfect. Als je een iets betaalbare keukenmachine wilt, dan raad ik je de Tristar MX4162 aan. Deze is vaak in de aanbieding bij de Albert Heijn voor maar 100,- Wat betreft een foodprocessor, zoek je echt een grote of meer eentje die bijvoorbeeld kleinere ingrediënten kan hakken?

      Beantwoorden
  9. Oum Nisrine
    Oum Nisrine zegt:

    Salam Fatima,

    Ik ben zonet klaar met het bakken van deze hamburgerbroodjes en ooooh wat ruiken en zien ze er lekker uit!

    Mijn man zal blij zijn als ie zo van het werk komt en deze hamburgers op tafel vindt..

    Super super bedankt voor je goed uitgelegde recepten..dankzij jou ben ik tegenwoordig alleen maar in de keuken te vinden hihi, want jouw receptjes leveren altijd weer een heerlijk resultaat.

    Xx Oum Nisrine

    Beantwoorden
  10. Rim
    Rim zegt:

    Dag Faatje!

    Morgen houd mijn man een namiddag voetbal thuis met enkele vrienden. Hierbij ga ik de hamburgers uitproberen (op hoop van zegen) en vroeg mij af of ik met diezelfde deeg ook hotdogbroodjes kan maken of smaakt dat geheel anders (nooit hotdogs gegeten daarmee deze vraag.

    Groetjes,
    Rim

    Beantwoorden
  11. Merel
    Merel zegt:

    Hoi Fatima!

    Wat zien deze broodjes er heerlijk uit! Welke oven stand gebruik jij voor het afbakken van deze broodjes? Hete lucht/ onder boven warmte? Helaas is mijn hete lucht stand kapot 🙁

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *