blo

Hamburger met gekaramiliseerde uien

Ik heb weer een lekker burger recept voor jullie in petto! Ik deelde hiervoor het recept van zelfgemaakte hamburgerbroodjes en tja dan kan een recept voor lekkere hamburgers niet ontbreken toch? Van het weekend maakte ik hamburgers met gekaramiliseerde uien en oh oh wat is dit lekker. De gekaramiliseerde uien maken deze hamburger toch anders, dan de hamburger die je gewend bent. Daarom raad ik je echt aan om deze hamburger eens te proberen, want geloof mij ook jij gaat dit lekker vinden! Klik snel verder voor het recept.

Wat heb je nodig? (10 hamburgers)

  • 300 gram kalfsgehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • koriander
  • etl. zonnebloemolie
  • etl. olijfolie
  • 1 thl. sambal
  • 1 etl. paneermeel

Kruiden

  • 2 thl. paprikapoeder
  • 1 thl. kurkuma
  • halve thl. komijn
  • thl. zout
  • halve thl. peper

Gekaramiliseerde uien

  • 5 grote uien
  • 1 etl. kaneel
  • 1 etl. kristalsuiker
  • 1 thl. kurkuma

Extra:

Bereidingswijze:

Kruimel het gehakt in een ruime kom en voeg hier alle kruiden en de paneermeel aan toe. Snijd de koriander fijn, snipper het ui, pers de knoflook fijn en voeg dit toe aan het gehakt.

Giet de zonnebloemolie en de olijfolie erbij en meng het geheel samen. Zet de kom opzij en laat de marinade zeker voor 30 minuten goed in het gehakt trekken.

IMG_5175 IMG_5179

Vorm balletjes van het gehakt en druk deze vervolgens plat. Je kunt zelf kiezen hoe dik je de hamburgers wilt hebben. Ik heb de burgers ongeveer 1 cm dik gemaakt. 

IMG_5191

Giet een scheutje zonnebloemolie in de koekenpan en bak de hamburgers aan beide kanten mooi bruin voor 5 á 8 minuten.

IMG_5212

Pel de uien en snijd ze in grove halve ringen. Bak de uien in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en voeg hier de kruiden en suiker aan toe.

Roer de uien door en laat het geheel voor 30 á 40 minuten sudderen op een middelmatig vuurtje. Tussendoor blijf je de uien omscheppen.

Snijd een broodje open en leg een blaadje slag op de bodem, hierboven plaats je een lekker sappige hamburger, plakje cheddar kaas erop en daarop verdeel je dan de heerlijke gekaramalisserde uien, yummy!

IMG_5266

Het is nu 22:20 en ik ben tijdens het uitwerken van dit recept gewoon aan het kwijlen achter mijn laptop haha, want zo lekker zijn deze hamburgers! De gekaramalisserde uien maken deze hamburger gewoon top en dit is misschien echt wel één van de lekkerste hamburgers die ik ooit heb gegeten!

Wil je nou echt helemaal uitpakken? Maak dan ook de broodjes zelf en met dit simpel hamburgerbroodjes recept gaat jou dit zeker lukken!

Probeer het eens uit en laat mij vooral weten wat je ervan vind.

Liefs,
Fatima

IMG_5295

47 antwoorden
  1. nassira
    nassira zegt:

    omggg thankyouuuu ik was zolang opzoek naar een goed recept met die gekarameliseerde of gekofijnte uitjes maar overal zat alcohol in! Ik ga dit heel snel proberen want ben helemaal verslaafd aan burgers!

    Beantwoorden
  2. Dina
    Dina zegt:

    Ziet er echt heerlijk uit ma sha Allah. Misschien een stomme vraag, maar waar haal jij die prikkertjes die in het broodje zitten? Of maak je ze zelf?

    Beantwoorden
  3. rayhanah
    rayhanah zegt:

    salaam
    wow ziet er lekker uit
    ik ben dol op hamburgers en die gekarameliseerde uitjes
    en jij hebt dat gemaakt thanks
    groetjes xxxx

    Beantwoorden
  4. Merve
    Merve zegt:

    Faatimaaa, je bent een topper! mijn oma die al over de 70 is en nooit burgers at omdat ze al die fastfood bullshit vind heeft dit gwn gegeten en vond ze heerlijk!! en de rest overigens ook!! Topperrrrrr ❤️

    Beantwoorden
  5. nana
    nana zegt:

    Wat welke peper bedoelt u met half theelepel peper? Bedoelt u zwarte peper of wat want ik weet het echt niet voor de rest heerlijke gerechten die u maakt.

    Beantwoorden
  6. Nouriya
    Nouriya zegt:

    Nou meid, net de hamburgers gemaakt zonder de ui en ze waren heeeeeeerlijkkkk.. Om je vingers bij af te likken!! Complimenten van m’n man 😄😄.. Keep up te good work 💋💋

    Beantwoorden
  7. UmmHafsa
    UmmHafsa zegt:

    Heey faat! Hele lekkere recepten heb je meid! Ik kijk al een tijdje op je site en ik heb al een paar recepten geprobeerd, ze waren lekker! Alleen vraagje, ik heb geprobeerd de hamburger te maken alleen ze krimpen heel erg, wat kan ik daar tegen doen?

    Beantwoorden
    • xfaatje
      xfaatje zegt:

      Hallo UmmHafsa,

      Bedankt lieve schat! De burgers krimpen inderdaad zodra je ze afbakt. Ik raad je aan om de burgers daarom iets groter te vormen dan normaal. Op deze manier zullen ze wel krimpen, maar toch nog de formaat hebben die je wilt. Xx

      Beantwoorden
  8. Amal
    Amal zegt:

    Hee Fatima
    Ik heb geen paneermeel in huis en heb zo zoveel zin in deze burgers!
    Kan ik de paneermeel
    Weglaten? Of ken jij misschien een alternatief 😳❤️

    X

    Beantwoorden
    • Nassira
      Nassira zegt:

      Beschuit is een goed alternatief! Goed fijn kruimelen. Ei doen ze er ook in maar volgens heb je dan alsnog iets van paneermeel of beschuit nodig

      Beantwoorden
  9. Samira
    Samira zegt:

    Allahuma bareek Fatima je bent echt een top kokkin! Ik haal vele recepten van jouw site en ik kan je zeggen je maakt mijn huwelijk veeeeel gemakkelijker Hahahah als het om eten gaat

    Moge Allah jou rijkelijk belonen!

    X

    Beantwoorden
  10. Anna
    Anna zegt:

    Hoi Fatima,

    Bedankt voor jouw recepten! Je bent een topper! Ik heb al vele recepten van jou gemaakt en ze vallen altijd in de smaak 🙂 Welk type pan gebruik je voor de hamburgers? Kan ik ze ook invriezen? Groeten, Anna

    Beantwoorden
    • Fatima El Irari
      Fatima El Irari zegt:

      Hallo Anna,

      Ik gebruik een hapjespan van het merk Tefal. Ja hoor je kunt de burgers nadat je het gehakt hebt gemarineerd en hebt gevormd makkelijk invriezen. En ook de broodjes kun je nadat ze de oven uitkomen en zijn afgekoeld invriezen. Bedankt voor je lieve bericht hoor!

      Liefs,
      Fatima

      Beantwoorden
  11. Bouchra
    Bouchra zegt:

    Beste Fatima,
    Wat een heerlijk recept is dit! Ik heb de burger, gekarameliseerse uien en de hamburgerbroodjes gemaakt. Het fijne aan jouw recepten is dat het allemaal ineens zo simpel lijkt. Bedankt voor het delen van jouw kookkunsten!
    Groetjes,
    Bouchra

    Beantwoorden
  12. Karima
    Karima zegt:

    Hoi lieverd kan ik ook rundergehakt gebruiken? Of moet dit echt met kalfsgehakt. Wil ze vanavond uitproberen
    Hoop van je te horen.

    Groetjes Karima

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *